instagram hikayelere bakma sırası / İnstagram Hikaye İzlenme Sırası Neye Göre Belirleniyor? İşte O 3 Kriter

Instagram Hikayelere Bakma Sırası

instagram hikayelere bakma sırası

İnstagram Hikaye İzlenme Sırası Neye Göre Belirleniyor? İşte O 3 Kriter

İnstagram hikaye izlenmesi neye göre sıralanıyor?

İnstagram kullanıcılarının en sık kullandığı özellik hikayeler özelliği. Hikaye paylaşımı yapan kullanıcılar , hikayesini kimlerin izlediğini de görebiliyor. 

Paylaşılan hikayenin sol alt kısmında yer alan bölgede hikayeyi izleyen kişi sayısı görülüyor. Buraya tıkladığınızda ise o kişier sıralanıyor.

EN ÇOK MERAK EDİLEN KONU

İnstagram kullananların en çok merak ettiği konuların başında bu kişilerin nasıl sıralandığını , neye göre sıralandığı konuları var. Bu konuda çeşitli iddialar , söylentiler dolaşırken konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. 

Kadın, Erkek Memurlar, Memur Adayları ve İşçiler Bu Sayfada >> TIKLA TAKİP ET


Bu konuda çokça paylaşım yapılmış ve profilinizi en çok ziyaret eden ya da takip eden kişilerin, hikaye izleme sırasında üste yükseldiği belirtilmişti. Ancak bu konu bu kadar basit değil. İnstagram geliştiricileri , hikaye sıralamasını birçok veriye göre sıralıyor. 

SIRALAMAYI EN ÇOK ETKİLEYEN ETMENLER

İnstagram yazılımcıları , hikaye izlenme sıralamasında bazı önemli verileri dikkate alıyor. Bu verilerden en önemli üçü şu şekilde:

  1. Diğer kişilerle ile karşılıklı olarak ne kadar etkileşimde bulunduğunuz , mesajlaştığınız.
  2. Sıralamadaki kişilerin profiline ne sıklıkla girdiğiniz (Yani stalkladığınız kişiler),
  3. Hikayeyi paylaştığınız zaman dilimi de izlenme sıralamasına etki ediyor.

SIRALAMA DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

İlk iki madde hikaye izlenme sıralamasına en çok etki eden etmenlerdir. Sıralamayı değiştirmek için ilk iki madeye yoğunlaşabilir , hikayede en üste çıkmasını istediğiniz kişi ile etkileşiminizi arttırıp onun profiline sıklıkla girebilirsiniz.

BAZEN SIRALAMA FARKLI OLUYOR

Bazen de İnstagram etkileşimde olmadığınız kişileri en üstte çıkarabiliyor. Bunda da 3 'üncü madde etki ediyor. 

HİKAYENİZİ GÖRMEK İSTEDİNİZ KİŞİLERİ NASIL ENGELLERSİNİZ?

Paylaştığınız hikayeyi bazı kişilerin görmesini istemiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin.

Profiline gidin ve alt alta duran üç tire çizgisine tıklayın,

Gizlilik ve ardından Hikaye seçeneğine yıklayın,

Hikayeyi gizle'nin yanında yazan kişi sayısına tıklayın,

Hikayenizi gizleyeceğiniz kişileri seçtikten sonra bitti yazan yere tıklayın.

Kadın erkek gençler bu adreste: TIKLA KATIL

Instagram Story (Hikaye) İzlenme Sıralaması

Instagram story sıralaması neye göre yapılıyor merak ediyorsan, senin için hazırladığımız sır gibi saklanan algoritmaya yakından bak!

Son zamanlarda Insatgram Story özellikle çokça konuşulmaya başlanmıştır. Kullanıcıların akıllarından özellikle Insatgram story sıralaması oluşuyor mu diye sorular oluşmaya sebebiyet verdi. Pek çok insan ve şirketler bunu denedi ve sonucunu paylaştılar. Peki bunlar neler merak ediyorsan, senin için Instagram story sıralaması hakkında sır gibi paylaşılan veriler.

Başlamadan önce Instagram hikaye sıralaması değişti veya Instgaram hikaye görüntüleme hilesinin neler olduğunu merak ediyorsan senin için de yer var. Ayrıca Instagram hikayede iki kere aynı isim nasıl olduğu ve Instagram hikaye görüntüleme yanlış hatalarını da çözeceğiz. Böylelikle Instagram 48 saat dolduktan sonra görüntüleyenlerin listesi ve Instagram gönderi gönderme sıralamasının nasıl olduğunu öğrenebileceksin.

Son olarak Instagram paylaş kısmı neye göre sıralanıyor ve Instagram hikaye görüntüleyenler görünmüyor sorunun kısa çözümünü paylaşıp bitireceğiz. O halde seni bekletmeden rehber niteliğindeki listeye geçelim!

Instagram Story Sıralaması Kriterleri

Instagram sır gibi korunan algoritmalar hususunda kişilerin sıralaması konusunda çeşitli algoritmalar kullanmaktadır. Ancak çoğu insan bu algoritmaların nasıl çalıştığına dair fikir yürütme çabasına girmiştir. Hatta bazı kullanıcılar olağan akışlarını bozarak bu algoritmanın nasıl çalıştığına dair araştırmalar yapmaya başlamıştır.

Her platform kendi algoritmik yapısını kullanarak çeşitli gönderi, hikaye veya içerikleri sıralamaktadır. Insatgram story sıralaması düşünüldüğünden bunun böyle olduğu belirleme kanısına ulaşılmıştır. Bu sebeple pek çok araştırmacı ‘Instagram Story Sıralaması Kriterleri’ olarak tek bir başlıkta bilgilerini toplamıştır.

Profil Görüntülemeleri

Instagram story sıralaması hususunda pek çok deney yapılmıştır. Bunlardan biri profil görüntülemeleri üzerine çalışmadır. Deney için aynı forum üzerinden paylaşılan veriler ışığı altında iki sahte hesap açılmış ve birbirlerinin profillerine girerek denemeler yapılmıştır. 

Deney sonucunda ise iki profilinde hikaye izlenme sürelerinde artış gözükmüştür. Genel deneyin sonucu olarak bu deney ile kısaca üst sıralarda yer alan profiller daha çok görüntülenmeye neden oluyor. Böylelikle profil görüntülemeleri sayesinde sizi ziyaret eden kişiler hakkında bilgi edinebiliyorsunuz.

Alfabetik Sıralamalar

Alfabetik sıralamalar belki de Instagram story sıralaması hususunda en çok tartışılan konudur. İnternette yapılan araştırmalara göre bu konunun dilden dile dolaştığı görülmüştür. Çoğu kişi Instagram algoritmasında böyle bir uygulamanın varlığına inanmaktadır.

Ancak yapılan son araştırmalar neticesinde Instagram story sıralaması hususunda böyle bir bilginin nedeni ispatlanmamıştır. Kısaca alfabetik sıralamalar deneye dayalı veya gözlem sonucu herhangi bir kesinliğe ulaşmamıştır.

Gönderideki En Çok Beğendikleriniz

Instagram’da akla yatkın olan ve en bilinen özelliği gönderideki en çok beğendiklerinizin bir sonuca ulaşma konusudur. Mantık olarak böyle bir algoritmanın var olduğu düşünülebilir. Bu tez için de söyle bir varsayım düşünülür; sizi takip eden veya takip ettiğiniz kişilere ne kadar çok beğeni attığınız veya mesajlaştığınız kişilerin hikaye sıralaması etkilendiği düşüncesidir.

Kısaca hangi kullanıcı ile daha çok etkileşim yapıyorsanız, o kullanıcının Instagram story sıralaması artması düşüncesidir. İşte bu konu ile ilgili yabancı forumlarda yapılan bir araştırma var. 

Yapılan araştırmaya göre iki farklı sahte hesap açılıyor. Her biri birbirine mesaj, beğeni veya görüntüleme yapıyor. Sonuç olarak gönderideki en çok beğendikleriniz Instagram story sıralaması hususunda bir etkisinin bulunmadığı ispatlanıyor.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!

Bayigram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!

Instagram Story Sıralaması: Sonuç

Yapılan araştırmaların sonucu olarak en mantıklı yolun profil görüntülemeleri olarak görülmektedir. Ancak şunu hatırlatalım; bunun ile ilgili herhangi bir yolun kesin bir açıklaması bulunmamaktadır. Varsayım veya deney sonucu aktarılan bilgilerden oluşmaktadır.

yılında geçerliliğini koruyan bir konu olsa da araştırmalarınızı kendi yolunuz ile yapmasın daha iyi sonuç vermeniz sebep olacaktır. Instagram algoritması sır gibi saklanan verilerden oluşur. Çözüldüğünde daha karmaşık sistemlere evrilebilir. 

Instagram Story Görüntüleme Sayısı Neden Yazmıyor?

Instagram story veya hikaye görüntüleme sürenin yazmıyorsa bunun pek çok nedeni olabilmektedir. Hikayenizi kimse görüntülemiyor veya sıralamalarda görünmüyorsanız, Instagram hikaye izlenme satın al sayfasında size en uygun paketi seçebilirsiniz.

Ancak hikayelerin görüntülenmeme nedeni sistemsel olduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki yolları deneyebilirsiniz:

  • Cihazınız Android tabanlı ise mobil telefon ayarlarınıza giderek ön belleği temizleyin.
  • Instagram bazı durumlarda etkili çalışamaz, yani sunucuları aşırı yüklenir. Bunun çözümü için dakika bekleyin ve tekrardan deneyin.
  • Hikaye görüntülemeye çalıştığınız sırada yeni güncelleme gelmiş olabilir. O halde Google Play Store veya App Store üzerinden Instagram uygulamasını güncelleyin.
  • Cihazınızı çok kullandığınız zaman ısınır ve uygulamaları kullanarak donmalar yaşanır. Donmaların nedeni olarak Instagram story görüntüleme sırasında gecikmeler olabilmektedir. Bu yüzden cihazınızı 15 ile 30 dakika bekletin ve sonra deneyin.

Instagram Hikayede İki Kere Aynı İsim Geçme Nedeni

Instgram hikayede iki kez aynı isim konusu çokça araştırmalara neden olmuştur. Pek çok bunun Instagram story sıralamasının bir parçası olarak görmektedir. Ancak herhangi bir bağlantısı bulunmamakla birlikte algoritmadan da kaynaklanmaz. 

Genelde bu hatanın nedeni Instagram güncellemesinin olmaması veya sistemsel problemin bir parçasıdır. Merak etmeyin, bu sorun güncellemeden sonra veya benzeri durumların gerçekleşmesiyle çözülecektir.

Instagram Hikaye İzlenme Neden Düşmektedir?

Instagram hikaye izlenme süreniz birçok sebepten ötürü düşebilmektedir. Bunun en bilinen Instagram’da hesap takip sorunudur. Instagram’da hesap takibi neden oluyor merak ediyorsanız, bununla ilgili yapmış olduğumuz ayrıntılı çalışmamızı okuyabilirsiniz.

Diğer neden ise kaliteli takipçi kitlenizin azalmasıdır. Instagram düşmeyen takipçi satın alarak diğer kullanıcıları kendinize çekmeniz mümkün olmaktadır. Böylece Instagram story izlenme konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Instagram Story Bakma Sırası Neye Göre?

Instagram story sıralaması hususunda 3 ana konuyu incelemiştik. Bu tespitler sonucu olarak diğer insanlar tarafından denenmiş en mantıklı yol profil görüntülemeleridir. Herhangi bir kullanıcı profile sıklıkla ziyaret ediyorsa, hikaye ona öncelikle görünmektedir.

Sizlerde Instagram story sıralaması konusunda aşağıdaki adımları yapabilirsiniz:

  • Öncelikle beğendiğiniz bir kullanıcının profiline girin ve inceleyin.
  • Hikayelerine sırasıyla bakın ve bunun en az birkaç gün deneyin.
  • Bir müddet sonra kullanıcı her hikaye paylaştığında Instagram ana sayfanıza baktığınızda ilk o sıralanacaktır.
  • Bakmaya devam ederseniz de kullanıcı her hikaye paylaştığında sizlere bildirim gidecek (bildirimler açıksa) böylelikle o kişinin görüntülemeleri daha fazla olacaktır.

Instagram Hikaye Sıralaması Neden Değişiyor?

Instagram hikaye sıralaması değişti diyen pek çok insan uygulamadaki izlenme sırasına bağlamaktadır. Yapılan son araştırmalara göre takip ettiğiniz bir hesap ne sıklıkla ziyaret edilir veya etkileşime girerse o ölçüde hikaye sıralamasını değiştirmektedir. Tıpkı yukarıda paylaştığımız adımlara benzer olarak sıralamanın değiştiği konusudur.

Instagram story sıralaması konusunda ve araştırmalar neticesinde etkileyen bazı faktörler bulunur:

  • Zaman dilimi: Instagram story sıralamasını belirleyen en önemli faktörlerden biri paylaşılan zaman dilimidir. Özellikle insanların iş çıkışı veya öğle tatillerinde yakalarsanız, daha çok izlenme alma konusunda verim alırsınız. Önemli olan buradaki hedefiniz hangi kitle olduğudur.
  • Stalk yapmak: Ne kadar çok stalk yaparsanız, kişinin profilini görmeniz o kadar mümkün olacaktır. Detayları mı öğrenmek istiyorsun? O halde nasıl olduğuna dair Instagram’da takibi bırakanları görme içeriğini oku!
  • Etkileşim: Hikaye izlenme sıralamasını etkileyen bir diğer faktörde ne kadar çok kişiye etkileşim haline girerseniz, o kişinin hikayelerini daha sık göreceğiniz konusudur. Bu da otomatik olarak o kişinin hikayelerinin görüntülenme sırasını arttıracaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası