kiptaş silivri 3 etap başvuru / KİPTAŞ Silivri 3. Etap Konut Projesi Sağlık Çalışanları İçin Satışta!

Kiptaş Silivri 3 Etap Başvuru

kiptaş silivri 3 etap başvuru

Kiptaş Silivri konutları 3. etap başvuru şartları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi&#;ne bağlı şirketlerden İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. ya da kamuoyunda bilinen adıyla KİPTAŞ tarafından İstanbul Silivri&#;de hayata geçirilecek projenin 3. etabı 28 martta gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla detaylı olarak tanıtıldı.

Çok uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla özellikle orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmasına olanak sağlayan proje kamuoyuna tanıtılmasının ardından çok büyük ilgi gördü. Çok sayıda vatandaşımızdan proje ile ilgili bilgi talepleri ve özellikle de başvuru şartlarının ne olduğuna dair mesajlar aldık. Haberimizde başlıklar halinde proje hakkında kısa genel bilgiler, kimlerin başvurabileceği, nasıl ve nereye başvuruların yapılacağı ile ilgili bilgileri ve başvuru esnasında ihtiyacınız olacak ön talep başvuru formunu haberimizde bulacaksınız.

KİPTAŞ Silivri projesi hakkında genel bilgiler

Proje; Silivri&#;de bin metrekarelik bir arazi alanı üzerinde yapılacak ve brüt büyüklüklüğü 92 metrekare olan 2+1 ile brüt büyüklüklüğü metrekare olan 3+1 kat planlarında daire ile 2 bin metrekarelik alan üzerinde ticari üniteler (dükkân) inşa edilecek. Yapılacak konutların tanesi 2+1 ve 66 tanesi de 3+1 kat planında yapılacak. Blokların zemin katlarında bulunan 2+1 kat planındaki 99 konut engelli vatandaşlarımızın başvuruları için ayrılacak. Projenin nisan tarihi itibarıyla bitirilerek konut teslimlerinin yapılması planlanıyor.

Projede satış fiyatları ve ödeme planı

2+1 dairelerin satış fiyatları KDV dahil olarak TL ve 3+1 dairelerin KDV dahil satış fiyatları ise TL. Bu fiyatlara tapu masrafları, abonmanlıklar, sözleşme noter masrafları dahil değil.

Projeden yüzde 20 peşinle ve 12 ay sonra yüzde 10&#;luk ara ödemelerle kalan bakiyeler 24 ay veya 36 ay vade farksız taksitlendiriliyor. Bu şekilde ödeme tercih edenler için açıklamalı plan şöyle: ( 24 ay vade seçeneğinde yüzde 10 ara ödeme ayda olmak üzere 1 kere, 36 ay vade seçeneğinde yüzde 10 ara ödeme ve aylarda olmak üzere 2 kere alınıyor)

Daha uzun vadede ve daha düşük taksitlerle ödemelerini yapmak isteyenler aya kadar vadelendirme farkıyla birlikte banka kredisi kullanabiliyor.

Kimler başvurabilir?

Başvuru yapanların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını tamamen doldurmuş olması ve İstanbul&#;da üzerine kayıtlı bir konut olmaması gerekiyor. Eşlerin her biri ayrı ön talepte bulunabiliyorlar ancak kurada her ikisi de daire hakkı elde ederse sadece bir daire alma hakları bulunuyor.

Başvurular hangi tarihler arasında yapılacak?

28 martta başlayan ön talep başvuruları 18 nisan mesai bitimine kadar devam edecek.

Başvurular nasıl ve nereye yapılacak?

Halk Bankası&#;nın İstanbul&#;daki herhangi bir şubesinden KİPTAŞ&#;ın hesabına masrafsız olarak 2+1 daireler için TL, 3+1 daireler için TL ön müracaat bedeli yatırılacak. Kurada daire hakkı elde edenler için bu müracaat bedelleri peşinat sayılacak, kurada daire hakkı elde edemeyenlere bu müracaat bedelleri 11 mayıstan itibaren ön talep formunda belirtilen banka hesabına faizsiz olarak geri ödenecek.

Haberimizin en altında linki tıklayarak açabileceğiniz ön müracaat formundan 2 tane dolduracaksınız. (karşılıklı imzalanacak formların biri sizde biri de Kiptaş&#;ta kalacak)

Ön müracaat bedellerini yatırdığınıza dair banka dekontunun aslı ve fotokopisi, 2 adet ön talep formu, nüfus kimlik fotokopiniz ile ( engelli vatandaşların başvurularında engel rapor fotokopisini de götürmesi gerekiyor) KİPTAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Seyitnizam Mahallesi Gümüşsuyu Davutpaşa Caddesi No/1 Zeytinburnu İstanbul adresine müracaat ediyorsunuz. (Telefon 0 98 98)

Vekaleten başkasının adına başvuru yapanların noterden alınmış ve içinde KİPTAŞ ibaresi geçen bir vekaletname ile başvurması gerekiyor.

Kuralar ne zaman çekilecek?

konuta bu adedin üzerinde resmi talep gelmesi halinde (talebin konut adedinden çok çok fazla olması bekleniyor) hak sahipleri kura çekilişiyle belirlenecek. Noter huzurunda gerçekleştirilecek  olan kura çekilişi 28 nisan cumartesi günü yapılacak. Kura neticesinde daire almaya hak kazananlar 02 mayıs tarihinden itibaren sözleşme yapmak için KİPTAŞ tarafından çağrılacaklar. (sözleşme yapmaya gidecek olan vatandaşların sözleşme noter masraflarını önceden öğrenerek tedarikli gitmelerinde fayda var.)

Ev alma hakkı kazananlar dairelerini satabilecekler mi?

Projede konut hakkı kazananlar minimum 24 ay bu evi 3. kişilere satış veya devir işlemi yapamayacak. Kiptaş gerekli görmesi halinde bu süreyi 36 aya kadar çıkarabilecek.

Ön müracaat formu

Form için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz. (Bu formdan 2 adet doldurulacağını unutmayınız)

KIPTAS SILIVRI ON MURACAAT FORMU PDF DOSYA

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir