nanoteknoloji mühendisliği iş olanakları / Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir? Mezunu Ne İş Yapar? - Kariyer Haberleri

Nanoteknoloji Mühendisliği Iş Olanakları

nanoteknoloji mühendisliği iş olanakları

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü nedir, puan türü nedir, Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Nanoteknoloji Mühendisliği bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi ile ham maddeler dahil olmak üzere mühendislik gerektiren metal, seramik ve polimer esaslı malzemelerin üretilmesini konu olan Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünde yeni malzeme üretmenin yanı sıra mevcut olanın daha sağlıklı ve güvenli olarak geliştirilmesi de esas alınır. Atomik ve moleküler düzeydeki mühendislik malzemelerinin incelenmesi ve tasarlanması ile bilim ve teknoloji alanında yegâne bölümlerden biri olan Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği, gelişmiş ülkelerdeki çeşitli üniversitelerde tercih edilen bölümlerden biridir.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Nedir?

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü; maddenin en küçük yapı taşına inerek bu alanda çalışmalar gerçekleştiren mühendisleri yetiştiren bir lisans bölümüdür.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Nanoteknoloji Mühendisliği için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Nanoteknoloji Mühendisliği, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Nanoteknoloji Mühendisliği baraj puanı da puandır.

UYARI:Mühendislik Bölümleri İçin Sıralama Barajı Şu Şekilde:

(Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dahil) Sayısal Puan Türünde En düşük binde olunması gerekir.

Nanoteknoloji Mühendisliği nedir
Nanoteknoloji Mühendisliği

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Nanoteknoloji Mühendisliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Nanoteknoloji Mühendisliği mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

1- Beyaz eşya sanayi (Vestel, Arçelik, Bosch vb.)

2- Cam, seramik ve refrakter sanayi (Paşabahçe, Gürallar, Kütahya Poselen, Şişecam vb.)

3- Danışmanlık

4- Demirdışı metal üretimi sanayi (Alüminyum, bakır vb.)

5- Elektrik-Elektronik malzeme üretimi

6- Enerji sanayi (Termik santraller vb.)

7- Gemi imalat sanayi (Tersaneler)

8- Havacılık ve Savunma sanayi (Aselsan, TAI, TEI, Roketsan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, Türk - Silahlı Kuvvetleri vb.) Makine imalat sanayi

9- Kalite kontrol ve gözetim şirketleri

Kamuda uzman / uzman yard. Kadroları

Laboratuvarlarda test ve tanımlama, cihazların kullanımı

Metal şekillendirme ve işleme sanayi (MKE, çok sayıda özel firma)

Nanoteknolojinin uygulandığı ilaç, kozmotik, boya vb sektörlerde üretim ve geliştirme alanları

Otomotiv ve otomotiv yan sanayi (Fiat, Toyota, Ford, Temsa, Otokar, BMW vb.)

Özel sektör Ar-Ge ve ürün geliştirme merkezleri,

Polimer sanayi (Ürosan, plastik üretimi yapan sanayiler vb.)

Sağlık Sektörü (Biomedikal malzeme üretimi)

Üniversiteler ve Araştırma Merkezleri

Üretim metalurjisi sanayi (Demir-Çelik Üretimi) (Erdemir, Karabük, İsdemir vb.)

Yarı-iletken sanayi (Güneş pili üretim sanayi vb.)

Yeni teknolojilerde ihtiyaç duyulan nitelikte ileri malzemelerin tasarlanmasını ve geliştirilmesini amaçlayan disiplinlerarası bir bilim ve mühendislik dalı olmasından dolayı Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendislerinin iş olanakları oldukça geniş bir yelpazeye yayılmaktadır.

Bu durum, var olan tüm sektörlerin yaklaşık %70&#;inin malzeme veya malzeme ile ilintili olmasından kaynaklanmaktadır. Bu bölümden mezun olan mühendisler savunma endüstrisinden sağlık sektörüne, uzay, otomotiv, beyaz eşya, kimya, tekstil, plastik, elektronik, ve tüm malzeme üretim sanayisi gibi pek çok sektörde mühendis olarak iş bulma imkanına sahiptir.

Nanoteknolojinin yaygınlaşmasına paralel olarak iş alanlarının çoğalması da beklenen bir olgudur. Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği disiplinlerarası bir bölüm olmasının bir diğer avantajı ise mezunlara yurt içi ve yurt dışında yüksek lisans veya doktora programlarında önemli derecede ihtiyaç olmasıdır.

Bilim adamları ve ekonomistler, gerek sanayide gerekse de akademik yaşantıda sahip olduğu tüm avantajları ile malzeme bilimi ve nanoteknolojinin yeni bir sanayi ve bilgi devrimi olarak yüzyıla damgasını vuracağına inanmaktadırlar.

Nanoteknoloji Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Nanoteknoloji Mühendisliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Nanoteknoloji Mühendisliği mezunlarının görevleri şunlardır:

Nanoteknoloji Mühendisliği mezunları araştırmalar dışında üretim, tasarım, proje maliyet analizi, malzeme tedariki, kalite kontrolü, yöneticilik gibi birçok sorumlulukları bulunmaktadır.

Nanoteknoloji Mühendisliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Nanoteknoloji Mühendisliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Nanoteknoloji Mühendisliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Çalışma ortamları zaman zaman büro veya laboratuvar, bazen de üretimin yapıldığı tozlu gürültülü ve rahatsız edici kokulu bir ortamdır. Birinci derecede nesnelerle ilgilidirler. Ancak diğer mühendisler, teknikerler, teknisyenler ve işçilerle iletişim halindedirler.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Nanoteknoloji Mühendisliği maaşları lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Nanoteknoloji Mühendisliği maaşları lira arasındadır.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Nanoteknoloji Mühendisliği bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Nanoteknoloji Mühendisliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

funduszeue.info

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bilgisayar Programlama
  3. Bilgisayar Teknolojileri
  4. Diferansiyel Denklemler
  5. Doğrusal Cebir
  6. Endüstriyel Malzemeler ve Üretim Süreçleri Laboratuvarı
  7. Endüstriyel Malzemeler ve Üretim Süreçleri
  8. İngilizce
  9. Malzeme Bilimi
  10. Matematik
  11. Nano Bilim ve Mühendislikte Kimyasal Kuramlar
  12. Nanomalzemeler ve Üretim Metotları
  13. Taşınım Mekanizmaları Laboratuvarı
  14. Türk Dili

Nanoteknoloji Mühendisliği Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Nanoteknoloji Mühendisliği KPSS taban puanları için , , , , ve atamalarına baktık. Nanoteknoloji Mühendisliği bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Nanoteknoloji Mühendisliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasını sevmeli.

3- El-göz koordinasyonu gelişmiş olmalı.

4- Göz kusuru bulunmamalı.

5- İnce ayrıntıları fark etmeli.

6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

7- Planlı çalışmayı bilmeli.

8- Sayısal düşünme yetisi yüksek olmalı.

9- Teknolojiye ilgi duymalı.

Nanoteknoloji Mühendisliği Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Nanoteknoloji Mühendisliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Nanoteknoloji Mühendisliği nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Nanoteknoloji Mühendisliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

Mezuniyetten Sonra Almanya'da Kariyer

Almanya, uluslararası öğrenciler için en popüler eğitim destinasyonlarından biri olarak Amerika, İngiltere, Kanada gibi ülkelerin arasında yer alır. Ülkenin eğitim sistemi ve kaliteli üniversiteleri, özellikle mühendislik ve bilim alanlarında dünya çapında saygı görür. Almanya'da eğitim almayı düşünenler için Berlin, Münih, Köln, Frankfurt gibi Almanya şehirleri pahalı ve yüksek kaliteli yaşam standartlarına sahipken nispeten ücretsiz eğitim, uluslararası burslar ve mezuniyet sonrası istihdam olanakları ile dikkat çeker. Gelin, Almanya’da mezun olduktan sonra kariyer imkanlarına birlikte göz atalım!

 

Almanya'da kariyer imkanları var mı?

 

Almanya denince, otomotiv sektörü başta olmak üzere ‘made in germany’ kalite simgesini bilmeyenimiz yoktur. Ülke genelindeki iyi ekonomik koşullar ve yüksek standartlara sahip yaşam koşulları sayesinde, her yıl eğitim almaya gelen yabancı öğrencilerin %50’sinden fazlası Almanya’da kariyer yapmak için kalıyor. Tıp alanındaki doktor açığı ve mühendislik alanında özellikle makine, elektrik ve otomotiv üzerinde yoğunlaşan boş yerleri doldurmak için bir dizi imkan sunan Almanya'da mühendis olmak isteyen mezunların ortalama yıllık, €€ arasında bir maaş aldıklarını söyleyelim. Mezuniyetten Sonra Almanya’da Kariyer Yapmanız İçin 8 Neden rehberimize hemen göz atın. 

 

Öğrenciler için Almanya'da kariyer yapmak, Avrupa’nın en büyük ulusal ekonomisine sahip ülkede rahat bir yaşam sürmek anlamına gelir. Her ne kadar Almanya başkenti Berlin ve Münih gibi hem turistlerin hem de öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirlerde yaşamak ve iş bulmak biraz zor olsa da, eğitim alacağınız üniversiteyi ve bölümü doğru seçerseniz mezun olduktan sonra Almanya iş imkanları sizleri bekliyor olacaktır. 

 

Sitemize üye olarak dünyanın en iyi okulları, yurt dışı eğitim haberleri, faydalı içerikler ve ücretsiz broşürlerden faydalanabilirsiniz. Nasıl mı? Hemen bu linkten kayıt olun.

 

Almanya iş ilanları nereden bulunur?

 

Almanya'da kariyer yapmayı düşünenler, iş aramalarını hem okuldaki kariyer servislerinden hem de yerel gazeteler ve internet üzerinden araştırabilirler. Son yıllarda Linkedln özellikle profesyonel olarak kullanılan ve işverenlerle birebir iletişime geçebileceğiniz bir sitedir. ‘’Almanya'da nasıl iş bulurum?’’ sorusunun en güzel cevabı dünya genelinde yaygın olan Monster, XING, The Local, Berufenet ile gibi iş arama siteleridir. Aynı zamanda Almanya’da iş listelerine bu linkten göz atabilir ve aşağıdaki sitelerden de faydalanabilirsiniz; 

 

  • EURES - Avrupa İş Hareketlilik Portalı - Avrupa genelinde iş arayanları ve iş verenleri buluşturan bir portaldır.
  • Staufenbiel - Staj, çıraklık ve diğer eğitim olanakları arayan mezunların ve öğrencilerin buluşma noktasıdır.    
  • funduszeue.info - Araştırma ve Almanya'da yüksek öğretimde akademik kariyer yapmak için iş arayanlara yönelik bir sitedir.
  • Bundesagentur für Arbeit - Staj dahil birçok iş ilanını görebileceğiniz geniş kapsamlı bir sitedir.

 

Hangi alanlarda iş bulabilirsiniz?

 

Mezun olduktan sonra Almanya’da çalışmak istiyorum diyorsanız, öğrenciler için iki seçenek vardır. Eğer bir lisans öğrencisi iseniz, eğitiminizi tamamladıktan sonra akademik kariyerinize devam edebilir ya da Almanya'da iş başvurusu yapabilirsiniz. Almanya'da özellikle mühendislik, bilgisayar bilimleri, moda tasarımı, tıp gibi alanlarda sayısız iş fırsatları bulunmaktadır. Almanya iş başvurusu yapabileceğiniz alanlar aşağıdaki gibidir:

 

 

Almanya’da nasıl iş bulurum, diye düşünmeyeceğiniz en geçerli meslek mühendisliktir. İster elektrik ya da endüstri, ister makine ya da otomotiv, isterseniz de uçak ya da çevre mühendisliği olsun ülkedeki iş imkanları uluslararası öğrenciler için oldukça fazladır. Almanya, yenilikçi ve yaratıcı mühendisler için teknoloji odaklı pek çok şirkette boş kadrolara her zaman sahiptir.

 

Yüksek teknoloji alanında dünya lideri olmasının yanında mühendislikle ilgili işlerde tasarım, geliştirme ve üretim yapacak çok sayıda eleman açığına sahiptir. Siemens, BMW, Volkswagen, Continental, Porsche, Audi, Opel, Mercedes gibi dünya devleri uluslararası yeni mezun öğrencilere her zaman ihtiyaç duyar ve bünyesine katar. Bu şirketlerde çalışmak isteyenlerin İngilizcenin yanı sıra Almanca dil bilgisine sahip olması gerekir.  Almanya'da Mühendislik Eğitimi Veren En İyi Okullar listemize göz atın. 

 

 

Öğrenciler için Almanya’da kariyer yapabilecekleri bir diğer geçerli meslek alanı da tıptır. Dünyanın en iyi sağlık sistemlerinden birine sahip ülkede kardiyolog, cerrah, pratisyen hekim, hemşire, anestezist gibi çok farklı alanlarda Almanya'da iş bulmak mümkündür. Sağlık çalışanları ve özellike doktorlar Alman vatandaşları tarafından büyük saygı ve itibar görürler. Almanya'da doktor olarak hastanelerde, tıbbi kliniklerde ve muayenehanelerde çalışabilir ve bir yandan da akademik kariyerinizi devam ettirebilirsiniz. 

 

  • Bilim Adamları ve BT Uzmanları

 

Almanya her ne kadar resim ve edebiyat alanındaki başarılarıyla bilinse de, ülke modern dünyanın birçok temel ürününe kaynak olacak buluşlar ve yenilikler ile de dikkat çeker. Baş ağrısı tabletleri, otomobil ve röntgen makinesi bunlardan sadece birkaçıdır. Kimya ve ilaç sanayi, otomobil üreticileri, biyoteknoloji ve nanoteknoloji sektörleri her zaman bilim adalarına ve BT(Bilgi Teknolojileri) uzmanlarına ihtiyaç duyar. 

 

Almanya'da eğitim almak istiyorsanız Almanya'da Üniversite Okumak İçin Yapılması GerekenlerAlmanya’da Öğrenim Görebileceğiniz En İyi BölümlerAlmanya'da Türk Öğrencilerin En Çok Tercih Ettiği 10 Üniversite size yardımcı olacaktır. 

 

Almanya'da yüksek maaş imkanı sunan bölümler hangileri?

 

Almanya'da bir üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulmak nispeten daha kolaydır. Almanya'da eğitim sistemi güçlüdür ve öğrencilere mezuniyetten sonra hemen işe girmelerini sağlayacak beceriler sağlar. Aynı zamanda ülkede mezun işsizliği sadece %2,3'tür ve bu, Avrupa kıtasındaki en düşük orandır. Sizin için aşağıda Almanya'da maaşlar hakkında fikir edinebileceğiniz ortalama yıllık kazançların olduğu bir liste hazırladık:

 

  • Tıp ve Diş Hekimliği - €
  • Hukuk - €
  • Mühendislik - €
  • Matematik ve Bilgisayar Bilimi - €
  • İşletme ve Ekonomi - €
  • Mimarlık - €
  • Psikoloji - €

 

Almanya’da çalışmak için gerekenler neler?

 

Mezun olduktan sonra Almanya’da çalışmak istiyorsanız iş aramalarına eğitiminizin son senesinde başlamanızı öneririz. Zira sizin gibi ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun çok sayıda uluslararası öğrenci de aynı yolu izliyor olacaktır. Almanya'da AB ve AEA üyesi öğrenciler Almanya çalışma vizesi olmaksızın ülkede kalma, yaşama ve iş arama şansına sahiptir. Eğer AB ya da AEA üyesi değilseniz, 18 ay süreyle oturma izninizi uzatabilir ve Almanya'da iş aramak için uğraşabilirsiniz. Almanya'da çalışma için gerekli belgeler, uzatılmış oturma izni başvurusu yapmanızı sağlar. Peki, Almanya çalışma vizesi için ihtiyacınız olanlar neler?

 

  • Pasaport.
  • Üniversite diploması ya da mezuniyet belgesi.
  • Sağlık sigortası.
  • Mali durumunuzu gösteren belgeler yer alır. 

 

Almanya çalışma vizesi türleri nelerdir? 

 

Eğer ülkenize geri dönmek ama ileriki bir tarihte kariyer için tekrar Almanya’ya gelmeyi düşünüyorsanız bu aşamada iş arayanlar vizesine ya da Almanya çalışma vizesine başvuruda bulunabilirsiniz. İş arayanlar vizesi 6 aylık bir vizedir ve kendinize uygun bir iş bulduğunuzda, uygun oturma iznine başvurarak ülkede kalabilirsiniz. Daha fazla bilgi için, size en yakın Alman büyükelçiliğine merak ettiklerinizi sorabilirisiniz. Almanya’da kariyer yapmak isteyen yabancı öğrenciler için ’ten beri AB üyesi olmayanlarında, ülkede iş bularak kalmalarına izin verilmektedir. Almanya İçin Öğrenci Vize Başvurusu hakkında merak edilenler rehberimizde. 

 

Almanya'da iş imkanı sunan en popüler şirketler hangileri? 

 

Almanya'da çalışmak istiyorsanız ülkenin, Avrupa'daki en düşük işsizlik oranlarından birine sahip olduğunu söyleyelim. Mayıs itibariyle Almanya için işsizlik oranı %3,9 olarak kaydedilmiştir. Aynı zamanda Almany, mezuniyetten sonra en yüksek istihdam imkanı sunan ülkeler arasındadır. Almanya'daki en büyük işverenlerden bazıları Volkswagen, Daimler, Allianz, BMW, Siemens, Bosch ve Deutsche Telekom'dur. Bu şirketler, öğrencilere okurken staj ve mezuniyetten sonra ise Almanya'da çalışma imkanı sunuyor. Almanya'da En Çok Para Kazandıran Meslekler hakkında rehberimize göz atın. 

 

  • ​BMW - €
  • Siemens - €
  • Alianz - €
  • Bosch - €
  • Volkswagen - €

 

Aklınızda olsun;

 

  • Mezun olduktan sonra Almanya’da çalışmak gibi bir düşünceye sahipseniz ülkede her ne kadar İngilizce bilen sayısı ve uluslararası şirketler çok sayıda olsa da sizin temel düzeyde bir Almanca bilgisine ihtiyacınız olacaktır. 
  • Başvurularınızı olabildiğince erken yapın ve eğitim aldığınız üniversitenin yabancılar için danışmanlık merkezlerine giderek CV hazırlama, iş görüşmeleri ve iş başvuruları için bilgi alın.
  • Almanya’da eğitim aldığınız süre boyunca yaptığınız stajları, part-time işleri ve elde ettiğiniz referansları özgeçmişinize ekleyerek göz doldurun.
  • Almanya iş olanakları konusunda araştırma yaparak bilgi sahibi olun. 
  • Ülkede sık sık düzenlenen kariyer fuarlarına katılın ve istihdam kurumlarına başvurun.

 

Yurt dışı eğitim için bir üniversiteye başvurmayı mı düşünüyorsunuz? O halde, dünya çapında en iyi üniversitelerin broşürlerini indirerek, bölüm ayrıntıları ve giriş koşulları hakkında daha çok bilgi alabilirsiniz. 

 

Nanoteknoloji Mühendisliği mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Meslek seçerken dikkat al&#;nmas&#; gereken noktalardan biri de seçilecek olan meslekteki i&#; olanaklar&#;n&#;n çoklu&#;udur. Bunun d&#;&#;&#;nda ki&#;ilerin e&#;itimini alacaklar&#; ve kariyerlerini &#;ekillendirece&#;i alanlara kar&#;&#; ilgileri ve yetenekleri olmal&#;d&#;r. Nanoteknoloji Mühendisli&#;i, bilime ilgi duyan, teknoloji alan&#;nda yetene&#;i ve ilgisi olan ki&#;iler taraf&#;ndan en s&#;k tercih edilen bölümler aras&#;nda yer al&#;r.

Nanoteknoloji Mühendisli&#;i bölümü nedir?

Son y&#;llarda s&#;kça duyulan kelimelerden biri de nano kelimesidir. Bu kelime anlam olarak göz ile görülemeyecek küçüklükte boyutlara sahip olan demektir. Ba&#;&#;na geldi&#;i kelimenin kar&#;&#;lad&#;&#;&#; birimin olabilecek en küçük ölçüsünü ifade eder. Nanoteknoloji kelimesi de maddelerin bir ve yüz nanometre aras&#;nda de&#;i&#;kenlik gösteren boyutlardaki geli&#;imlerini ve de&#;i&#;imlerini kontrol etmek için yap&#;lan ara&#;t&#;rmalar&#;, incelemeleri kapsar.

Nanoteknoloji Mühendisli&#;i bölümü, maddelerin en küçük olan yap&#; ta&#;lar&#; üzerinde ara&#;t&#;rmalar&#;n, incelemelerin, çal&#;&#;malar&#;n yap&#;ld&#;&#;&#; bir mühendislik türüdür. Bu bölümün amac&#;, maddedeki moleküler ve atomik seviyelerini ara&#;t&#;ran, bu konuda projeler üreten ve yürüten uzmanlar yeti&#;tirmektir. Bu bölümde okuyan ki&#;iler, disiplinler aras&#; e&#;itim al&#;rlar. Kimya, biyoloji, fizik gibi birçok farkl&#; alanda dersler görürler.

Nanoteknoloji Mühendisli&#;i bölümü e&#;itim süresi kaç y&#;l?

Dört y&#;l ve sekiz ara dönemden olu&#;an nanoteknoloji mühendisli&#;i bölümü bir lisans program&#;d&#;r. Bölümü bitirerek mezun olmak isteyen ö&#;renciler AKTS tamamlamak zorundad&#;rlar. Program&#;n sürdü&#;ü dört y&#;l boyunca ö&#;renciler bu alanla ilgili birçok zorunlu ve seçmeli ders görürler. Nanoteknoloji Mühendisli&#;i bölümü dersleri say&#;sal a&#;&#;rl&#;kl&#;d&#;r. Lisans program&#; dâhilinde, nanoteknoloji, küreselle&#;me, nanoteknoloji uygulamalar&#;, üretimi, tasar&#;m&#;, sa&#;l&#;&#;&#;, güvenli&#;i, politikas&#;, kimya, fizik, biyoloji alanlar&#;nda e&#;itim verilir. Nanoteknoloji Mühendisli&#;i bölümü dersleri:

  • Nano malzemeler ve üretim metotlar&#;
  • Malzeme bilimi
  • Do&#;rusal cebir
  • Diferansiyel denklemler
  • Endüstriyel malzemeler ve üretim süreçleri
  • Bilgisayar programlama
  • Kakülüs
  • Kuantum fizili&#;i
  • Malzemelerin mekani&#;i
  • Malzeme termodinami&#;i
  • Is&#; aktar&#;m&#;
  • Nanoteknoloji ve Polimerler
  • Nanomalzeme teknolojisi

Nanoteknoloji Mühendisli&#;i mezunlar&#; ne i&#; yapar ?

Lisans program&#;ndan mezun olan ki&#;iler e&#;itimini ald&#;klar&#; bu alanda uzman unvan&#; kazan&#;rlar. Farkl&#; i&#; yerlerinde bu alanda ara&#;t&#;rmalar yapabilir, tasar&#;m, üretim, kalite kontrolü, yöneticilik, malzeme sa&#;lanmas&#;, proje maliyet analizleri gerçekle&#;tirebilirler. Özel sektörde ve kamu kurum ve kurulu&#;lar&#;nda çal&#;&#;ma imkan&#; sa&#;layan bir bölüm olan Nanoteknoloji Mühendisli&#;i bölümü farkl&#; sektörler için uzman ki&#;iler yeti&#;tirir.

Mezun olan ki&#;iler, bu bölümde ald&#;klar&#; e&#;itimi tercihlerine göre devam ettirebilirler. Akademik kariyer yapmak için bölümü okuduklar&#; okulda ya da ba&#;ka bir okulda yurt içinde ya da yurt d&#;&#;&#;nda e&#;itimlerine ve kariyerlerine devam edebilirler. Bu bölümden mezun olan ki&#;iler farkl&#; sektörlerde i&#;ler yapan özel ya da devlete ait i&#;yerlerinde kolayl&#;kla i&#; bulabilirler.

Bölümün mezunlar&#;, bu alanda hizmet veren i&#; yerlerinde laboratuvarlarda, ofislerde, üretim yap&#;lan yerlerde, teknisyenlerle, ba&#;ka mühendislerle ve i&#;çilerle birlikte çal&#;&#;abilirler. Nanoteknoloji Mühendisli&#;i, teknolojiye ilgi duyan, say&#;sal yetene&#;i güçlü olan, planl&#; çal&#;&#;abilen, geli&#;meye aç&#;k, ekip çal&#;&#;mas&#;na yatk&#;n, ince detaylar&#; gözden kaç&#;rmayan, sab&#;rl&#;, dikkatli, odaklanma sorunu ya&#;amayan ki&#;iler için daha uygun oldu&#;u bilinen bir bölümdür.

Nanoteknoloji Mühendisli&#;i mezunlar&#; nerelerde çal&#;&#;&#;r?

Nanoteknoloji Mühendisli&#;i mezunlar&#; i&#; imkanlar&#; hem kamu kurum ve kurulu&#;lar&#;nda hem de özel sektörde oldukça fazlad&#;r. Özel sektörde birçok i&#;yerinde çal&#;&#;abilen nanoteknoloji mühendisli&#;i mezunlar&#; sa&#;l&#;k, t&#;p, savunma, malzeme ve imalat, tar&#;m, g&#;da, biyoteknoloji, havac&#;l&#;k, enerji, uzay ara&#;t&#;rmalar&#;, kimya alan&#;nda çal&#;&#;an laboratuvarlarda, Ara&#;t&#;rma ve Geli&#;tirme, ürün tasar&#;m, üretim ara&#;t&#;rma gibi alanlarda kolayl&#;kla i&#; bulabilirler.

Nanoteknoloji Mühendisli&#;i mezunlar&#;n&#;n özel sektörde i&#; olanaklar&#; ayr&#;ca demir çelik sektöründe, beyaz e&#;ya sektöründe, petrokimya endüstrisinde, otomotiv sektöründe, medikal ve t&#;bbi üretim sektöründe ve bu sektörlerde hizmet veren birçok i&#; yerini de kapsar. Özel sektör d&#;&#;&#;nda devlete ait kurum ve kurulu&#;larda da görev alabilecek olan Nanoteknoloji Mühendisli&#;i mezunlar&#;n&#;n kamuda i&#; olanaklar&#; KPSS'den ald&#;klar&#; puan do&#;rultusunda çe&#;itlilik gösterir. Bu s&#;navdan gerekli puan&#; ald&#;ktan sonra atama bekleyerek bir devlet kurumunda çal&#;&#;maya ba&#;layabilirler. Bölümden mezun olarak Nanoteknoloji Mühendisi unvan&#; almaya hak kazanan ki&#;iler özel ya da kamu fark etmeksizin çe&#;itli sektörlerde görev yapabilirler. Görev tan&#;mlar&#;ndan ve yetkilerinden baz&#;lar&#; &#;unlard&#;r:

  • Yap&#;lmas&#; planlanan deneylerin takibi ve sonuçlar&#;n&#;n raporlanmas&#;
  • Nanoteknoloji alan&#;nda ara&#;t&#;rmalar, incelemeler yapmak ve projeler geli&#;tirmek
  • De&#;i&#;ik malzemelerin özelliklerini, üretimlerindeki süreçlerin takibini sa&#;lamak
  • Nanometre ölçekli sistemlerin incelenmesi, ara&#;t&#;r&#;lmas&#; ve analizlerinin yap&#;lmas&#;
  • Kullan&#;lacak malzemeyi ve enerjiyi olabilecek en az seviyeye indirgemek için çal&#;&#;malar yürütmek
  • Elde edilen yeni bulgular&#;, deney sonuçlar&#;n&#; ulusal toplant&#;larda, konferanslarda aç&#;klama, tan&#;tma ve yayg&#;nla&#;t&#;rma
  • Bir projede yer alan ekibi ya da ö&#;rencileri yönetme
  • Nanometrik boyutlardaki maddelerin, yap&#;lar&#;n fiziksel özelliklerinin ara&#;t&#;r&#;lmas&#; ve anla&#;&#;lmas&#;

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Nanoteknoloji M&#;hendisliği B&#;l&#;m&#; nedir ve mezunu ne iş yapar? B&#;l&#;m&#; olan &#;niversiteler, dersleri ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 08,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Nanoteknoloji mühendisliği bölümü nedir, kaç yıllıktır ve bölümden mezun olanlar ne gibi iş imkanlarına sahiptir? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Nanoteknoloji Mühendisliği, çok küçükler biliminin uygulamasıdır. Alternatif enerji, elektronik cihazlar, tıbbi teşhis ve tedavi alanlarında çözümler sunan heyecan verici bir alandır. 

Nano Teknoloji Mühendisliği Bölümü Tanıtımı ve Hakkında Bilgi

 Nanoteknoloji Mühendisliği programları, Kimya Mühendisliği Bölümü ile Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Fen Fakültesi Kimya Bölümü aracılığıyla ortaklaşa sunulmaktadır. Nanobilim ve Nanoteknoloji alanı, Malzeme Bilimi içindeki bir alan olarak, nano ölçekli malzemelerin keşfi, üretimi, karakterizasyonu, modellemesi ve son kullanımını kapsar.

 Nanoteknoloji ile ilgili en ilginç şeylerden biri, boyut ölçeği nanometreye yaklaştığında malzemelerin özelliklerinin değişebilmesidir. Malzeme bilimcileri, bu özellik değişikliklerini anlamak ve kontrol etmek ve iyi bilinen malzemelerin nanoyapıları için yeni uygulamalar bulmak için çalışır.

Haberin Devamı

 Nanoteknoloji, son derece küçük boyutlara sahip malzeme ve cihazların kullanımını geliştirir. Mikro ve nano yapılı cihazlar makine mühendisliğinde (mikro motorlar ve aktüatörler), inşaat mühendisliğinde olduğu gibi mikro ve nano yapılı cihazlar tüm mühendislik alanlarını etkilediği için nanoteknoloji vizyoner bir alandır.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Nedir?

 Nanoteknoloji mühendisi , bilimin en küçük, en şaşırtıcı parçaları etrafında çalışan kişidir. Hücresel düzeyde bir şeyleri depolamaktan ve değiştirmekten yeni, küçük elektronik parçalar yaratmaya kadar, nanoteknoloji mühendisleri, ayrıntılara yoğun bir dikkat ve işleri daha iyi yapmak için güçlü bir dürtüye sahip olan mahsulün ürünüdür diyebiliriz.

 Nanoteknoloji Bölümü, akademide olduğu kadar araştırmada mükemmellik için temel yetkinlik merkezlerinden biri olarak kabul edilmiştir. Nanoteknoloji, doğası gereği disiplinler arası bir alandır ve fizik, biyoloji, malzeme bilimi ve kimya arasında köprü kurar.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümünün Amacı Nedir?

 Son zamanlarda büyük ilgi gösterilmiş ve Malzeme Bilimi, Mikro (Nano) elektronik, Minyatürleştirilmiş elektronik ve optik cihazların üretimi, kuantum hesaplama, Hesaplamalı Nanoteknoloji, Nanomekanik mühendisliği ve sensörler, Nanolitografi ve Nano Arayüz gibi çeşitli disiplinlerdeki en son gelişmelerle ilgilenmiştir.

Haberin Devamı

 Bölümden mezun olan mühendisler, son kaliteyi geliştirmek ve sürdürmek için, diğer Ar-Ge kurumları /kuruluşları ile sürekli olarak Devlet, Akademi ve Sanayi işbirlikleri yaratmaktadır.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

 Bir nanoteknoloji mühendisi sağlık, bilim, teknoloji ve çevrenin çehresini moleküler düzeyde değiştirebilecek yeni şeyler öğrenmeye çalışıyor. Kirleticileri test ederler, yiyeceklerimizi ve ilaçlarımızı zenginleştirmek için tozlar oluştururlar. DNA'nın en küçük parçalarını incelerler. Vücuttaki hücreleri, proteinleri ve diğer kimyasalları bile manipüle edebilirler.

 Nanoteknoloji mühendisleri gelişmiş malzemeleri ve malzemeleri alır ve bunları yeni ve heyecan verici bir şeye dönüştürür. Daha az ağırlıkla bir zamanlar ağır olan bir icadı daha iyi çalıştırmaya çalışarak nesneyi çok daha verimli hale getirebilirler. Havadaki, yerdeki ve sudaki kirleticileri ve kirleticileri test etmek için yenilikçi yollar oluşturarak çevreyi gözetmenin ve iyileştirmenin yeni ve geliştirilmiş yollarını da yaratabilirler.

Haberin Devamı

Nanoteknoloji Mühendisliği Kaç Yıllıktır?

 Nanoteknoloji mühendisliği bölümü 4 yıllık eğitim verir. Yabancı dil ağırlıklı olarak eğitimlerini sürdürür.

Nanoteknoloji Mühendisliği Okumak İçin Ne Gereklidir?

 Bölümü okumak isteyenlerin Yüksek Öğretim Sınavına girerek AYT alanında yeterli sayısal puanı alması gerekmektedir.

Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretimi İngilizce midir?

 Nanoteknoloji mühendisliği bölümleri genellikle yabancı dil ağırlıklıdır. Okula göre eğitim dili çeşitlilik gösterse de İngilizce eğitim veren okullar çoğunluktadır.

Nanoteknoloji Mühendisliği Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor?

 Bölüm sadece sayısal alanda elde edilen puan türüyle öğrenci alımı yapmaktadır.

Haberin Devamı

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

 Nanoteknoloji mühendisliği bölümünde daha çok; malzeme ve nanoteknoloji bilimi, biyomalzeme, biyogenetik, mühendislik temelleri, kimya, biyoloji ve katı hal fiziği, malzeme biliminde hesaplama ve endüstriyel malzemeler gibi alan dersleri almaktadır.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir?

 Departman, doğru kariyeri seçme ve kişinin becerilerine ve ilgi alanlarına en uygun, iyi maaşlı bir işe girme konusunda birçok imkanın yanı sıra kariyer yönlerine kapsamlı rehberlik sağlar. Avrupa, Uzakdoğu Asya ülkeleri, ABD, Kanada ve Hindistan'da büyük talep var.

Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilirler?

Haberin Devamı

 Kimya alanında hizmet veren laboratuvarlar gibi tıbbi merkezlerde ve hastaneler bünyesinde de iş alanları oldukça yüksektir.

Nanoteknoloji Mühendislerinin Çalışma Alanları Nelerdir?

 Otomotiv sektöründen sağlık sektörüne medikal cihaz üreten fabrikalardan beyaz eşya üreten kurumlara kadar farklı alanlarda iş imkanı mevcut.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

 Yeditepe Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, ODTÜ ve Ankara Üniversitesi gibi köklü okullarda bölüm eğitim veriyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası