dugun corbasının yapılısı / Düğün Çorbası Tarifi: Düğün Çorbası Nasıl Yapılır? | Lezzet

Dugun Corbasının Yapılısı

dugun corbasının yapılısı

Düğün Çorbası Tarifi- Kuzu Etli Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

Düğün çorbası, etli çorbaları sevenler için birebir. İçinde kemik suyu, yoğurt ve yumurta olduğu için tam bir protein deposu olan bu çorba 7'den 70'e herkes için faydalı bir öğün seçeneğidir. Düğün çorbası tarifini sizler için derledik.

DÜĞÜN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

g kuzu gerdan eti

6 su bardağı su

Çorbanın terbiyesi için

2 yemek kaşığı un

1/2 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

1/2 adet taze sıkılmış limon suyu

1 çay kaşığı tuz

Servis için:

1 yemek kaşığı tereyağı

1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı nane

Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yu¨zeyine çıkan köpu¨kleri kaşık yardımıyla alın.

Çorbanın terbiyesini hazırlamak için un, yoğurt, yumurta sarısı ve sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice karıştırın ve tuzunu da ekleyip çırpın.

Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın, etlerini ince şeritlere ayırın. Arzuya göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye su¨zu¨n. Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Eti de ekleyip kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kıvam alana dek pişirin.

Tereyağını ku¨çu¨k bir sos tenceresinde eritip, toz kırmızı biberi kısık ateşte yakın. Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağını döküp, karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine kuru nane serperek servis edin.

DÜĞÜN ÇORBASININ PÜF NOKTALARI

Terbiye karışımını sıcak et suyuna azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın. Böylece çorbanın kesilmesini önleyebilirsiniz.

Çorba kıvam almaya başladığında sık sık karıştırın. Aksi takdirde dibi tutacaktır.

İsteğe göre haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz.

D&#;ğ&#;n &#;orbası

D&#;ğ&#;n &#;orbası

06 Aralık

Kemikli koyun eti ve terbiye ile hazırlanan bu çorba, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İtalyan mutfağında da çok sevilen bu çorba, tereyağlı pul biber eşliğinde sunulur. Ana yemekten önce sıcak başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Malzemeler hazırsa, düğün çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Lobya çorbası ve konsome çorbası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika

Pişirme Süresi : 30 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti

D&#;ğ&#;n &#;orbası için

  • g kuzu gerdan eti
  • 6 su bardağı su
  • Çorbanın terbiyesi için
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Servis için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

D&#;ğ&#;n &#;orbası

  1. Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.
  2. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için un, yoğurt, yumurta sarısı ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice çırpın ve tuzunu da ekleyip karıştırın.
  3. Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın, etlerini ince şeritlere ayırın. Arzuya göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye süzün. Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Eti de ekleyip kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kıvam alana dek pişirin.
  4. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip toz kırmızı biberi kısık ateşte yakın. Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağını ilave edip karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine kuru nane serperek servis edin.

Püf Noktası

  • İsteğe göre kemikli dana eti de kullanabilirsiniz.
  • Terbiye karışımını sıcak et suyuna azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın. Böylece kesilmesini önleyebilirsiniz.
  • Çorba kıvam almaya başladığında sık sık karıştırın. Aksi takdirde dibi tutacaktır.
  • İsteğe göre haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz.

Kırmızı Mercimek &#;orbası Tarifi Ve Yapılışı: P&#;f Noktaları İle Lokanta Usul&#; Mercimek &#;orbası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

AŞÇININ NOTU

Lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası malzemeleri içinde et suyu ya da tavuk suyu bulunmamaktadır. Ama isterseniz damak zevkinize göre 7 bardak su ölçüsünün yarısında et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

  • Çorbanızın yapılışı için öncelikle soğanı küçük küçük doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile tencereye alın.
  • Tuzunu da eklediğiniz soğanlarınızı orta ateşte yavaş yavaş kavurun.
  • Soğanınız kavrulurken kırmızı mercimeğinizi sudan geçirin ve yıkayın. Sarımsakları da küçük küçük doğrayıp, kırmızı mercimekler ile beraber soğanın üzerine ekleyin ve hepsini 5 dakika boyunca beraber kavurun.
  • Tencerenize suyunuzu da ekledikten sonra mercimekleriniz iyice açılıp yumuşayana kadar pişirmeye bırakın.
  • Çorbanızı pişirmeye bırakın ve unlu terbiyesini hazırlayın. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavaya alın ve eriyince üzerine unu ekleyip köpük köpük olana kadar kavurun.
  • Unun kokusu çıkıp iyice kavrulduktan sonra çorbanıza ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Çorbanız kaynamaya başladıktan sonra pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
  • Blenderdan geçirdiğiniz çorbanıza baharatlarını da ekledikten sonra bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatın.
  • İstediğiniz gibi süsleyip sıcak servis edebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası