subay traşı / uzun subay traşı - Tarz Kadın | Erkek saç stilleri, Erkek saç kesimleri, Saç stilleri

Subay Traşı

subay traşı

Subay Traşı Kimlere Yakışır?

İçindekiler

Merhabalar diyerek güzel bir saç konusuna daha giriş yapıyoruz. Bugün size bahsedeceğimiz konu subay tıraşı hakkında olacaktır. Toplumda birçok kişi bu saç şekillendirmesi hakkında tam net bilgilere sahip değil bizde bu konuya detaylı açıklamalar getirerek ne olduğu konusunda bilenmesini istedik. Subay tıraşı saç modelleri genellikle erkeklerin tercih ettiği bir saç stilidir.

Uzun yıllardır sevilerek kullanılan bu saç şekillendirmesi kuaförlerden sıklıkla istenilir. Kendi içerisinde kişiden kişiye ufak tefek farklılıkları da olabilen bir saç modelidir. Birçok kişi bu saç tarzını Amerikan tıraşı ile karıştırmaktadır. Amerikan tıraşı ile arasında benzerlik olsa da tam olarak aynısı değildir. Bu konudaki tüm bilgiler alt başlıklar halinde sizlere anlatalım.

 

Subay Tıraşı Nedir, Nasıl Olur?

 

Birçok kişinin sorduğu sorudur. hemen en doğru bir şekilde ifade edelim. Saçların yan kısımlarının genellikle 3 numara tarak ve makine ile kısaltılarak ve üst kısımlarının daha uzun bırakıldığı modeldir. Bu modelde saçların yanları mutlaka makine ile kısaltılır, saçların üst kısımları ise makasla kısaltılır. Üst kısımla alt kısım arasındaki geçiş belirgin değildir ve çok hafif hissettirilmeden yakın bir geçiş vardır.

Kuaförlere gidip bu modeli istediğinizde saçlarınızın yanlarını numara tarak ile makine ile kısaltır daha sonra istediğiniz uzunluğa göre üstleri de makasla alarak görünümü ortaya çıkarır. Biraz tercihe göre uzunluğu değişebilecek bir saç stilidir.

 

Subay Traşı Nasıl Ortaya Çıktı?

 

Bu ismi nasıl aldı nasıl ortaya çıktı bunu anlatalım. Zamanında bulaşıcı hastalık ortaya çıkıyor ve de herkese kolayca bulaşıyor, bu hastalık ordunun içinde de yayılmasın diye askerlerin saçlarını kısaltıp bu model veriliyor ve de adını subay taşı şeklinde koyuyorlar. Bu şekilde de ordunun içerisinde hastalık yayılmıyor, o günden bugüne isi bu şekilde.

Ayrıca askerler şapka ya da kep taktığı için saçlarının yan kısımları görünüyor bu şekilde de kısa bir görünüm veriyor, uzun kısımda şapka ya da kepin altında kalıyor. İşte bu saç tarzının ortaya çıkışı bu şekilde olmuştur.

 

Subay Tıraşı Kimlere Yakışır?

 

Kimlere yakışır bu nokta önemlidir. Çünkü sonuç olarak kısa saç modelidir bundan dolayı da bazı kafa yapılarında güzel durmaz. Bundan dolayı da aşağıda sayacağımız özellikler sizde var ise bu saç modeli size yakışacaktır.

  • Ense kısmının düzgün olanlara
  • Daha önce saç ekimi yaptırmayanlara
  • Kulağı kepçe olmayanlara
  • Simetrik bir kafa yapısına sahip olanlarda
  • Yuvarlak ve oval yüz yapısına sahip olanlara
  • Gür saçlı olan kişilere
  • Çene be alın yapısı uyumlu olan kişilere
  • Kilolu olmayanlara

 

Subayı Tıraşı Kimlere Yakışmaz?

 

Her kişiye bu saç görünümü gitmez bunu herkes bilmeli. Bazı kişiler bu saç görünümünü beğenir ondan dolayı da ısrarla yaptırmak ister ama size yakışmayacaksa bu saç kesinlikle yaptırmayın. Görevi gereği yaptıranların durumu ise ayrıdır. Aşağıdaki özellikler sizde var ise bu modeli yaptırmayın. Çünkü yakışmayan saç stili sizin görünümünüzü çok fazla etkileyecektir. Bundan dolayı da kendinize uyum sağlayan modelleri kullanın. Güzel duran bir saç modeli kesinlikle sizi çok farklı gösterecektir.

  • Kepçe kulaklı olan kişilere
  • Uzun yüz yapısına sahip olan kişilere
  • Ense bölgesinden alım yapılarak saç ekimi yaptıranlara
  • Saçları çok fazla seyrek olan kişilere
  • Kafa şekli çok bozuk olan kişilere
  • Çok uzun çene yapısına sahip olanlara
  • Kafa yapısı ve yüz yapısı küçük olan kişilere
  • Alın yapısı çok geniş olan kişilere
  • Yüzünde çok fazla sivilce olanlara

 

Erkek Subay Tıraşı Nasıl Yapılır?

 

Bu modelin evde yapımı biraz zordur çünkü makasla düzeltme işlemi vardır. Bundan ötürü de uzman bir kuaförde bu modeli yaptırmalısınız. Öncelikli olarak saçların yan kısımları tıraş makinesi(3 numara tarak) ile kısaltılır. Yan kısımların kısalığın kişiden kişiye göre değişebilir. Saçların üst tarafı da makasla kısaltılır, bu kısalıkta uyumlu olarak yapılır.

Bu tıraşta geçiş belirsizdir ve uyumlu bir geçiş vardır. Amerikan tıraşındaki gibi  yan kısımları ile üst kısımlar arasından belirgin uzunluk farkı yoktur. Erkek kısa saç modeli arasında yer almaktadır.

Kesinlikle Bakın:3 Numara Saç Modelleri

 

Subay Traşının Avantajları Nelerdir?

 

Kullanan kişiye birçok kolaylık sağlamaktadır bundan dolayı da çok fazla tercih edilmektedir. Birçok erkeğin zamanı olmadığından dolayı bu tip kısa saçları daha çok sever çünkü saçlarına daha az zaman harcayacaktır. Asker olanların ve TSK mensubu olan kişilerin sürekli olarak kullandığı saç olduğunun da altını çizelim.

-Bakımının son derece kolay ve zahmetsiz olması

-Özellikle sıcak günlerde kişiye çok rahatlık sağlar.

-Tarama işlemleri yoktur ve zaman kaybettirmez.

-Kolay ve hızlı şekilde alır, kişiyi uğraştırmaz.

-Duşta son derece kolay yıkanır.

-Kısa olduğu için saç sorunları ortaya çıkarmaz.

-Kişiyi olduğundan daha genç ve enerjik gösterir.

-Birçok yerde rahatlıkla kullanılabilen şekillendirmedir.

-Çok fazla saç ürünü kullanmayı gerektirmez.

 

Subay Traşı ve Amerikan Tıraşı Arasındaki Fark?

 

Bu iki tıraşın ne farkı olduğu konusunda farklı görüşler var. Bu yanlış görüşleri ortadan kaldırarak ne gibi farkları olduğunu anlatalım. İkisi de kısa saç stili olduğu için birbirine benziyormuş gibi görünür ama tam aynı değildir. Bunun haricinde iki model de yanlar kısa üstler daha uzundur. Bu saydıklarımız benzer özellikleri idi peki ne fark var?

Birincisi Amerikan tıraşında üstler çok uzun bırakılır ve de yanlar çok kısa olur yani belirgin bir geçiş vardır. Subay tıraşında yanlar kısa, üstler ise onla uyumlu şekilde kısadır. Ayrıca geçiş belirgin değildir net bir şekilde görülmez. Amerikan tıraşı marjinal bir saç tarzıdır her yerde kullanmak biraz zordur ama subay tıraşı her ortamda rahatlıkla kullanılır.

 

Sakalla Beraber Kullanılabilir Mi?

 

Sakalla beraber kullanılabilir ama çok aşırı gür sakal modellerini önermiyoruz. Bu modelle beraber daha çok kirli sakal kullanmanızı tavsiye ediyorum. Bu traşla beraber bazı kişilere sakalın yakışmadığını da belirtelim. Günümüzde sakal çok popüler olduğu için illa ki bırakacağım diyorsanız kirli sakalın bırakın ve güzel uyumu fark edin.

 

Subay Traşı Caiz Mi?

 

Bu konuda en doğru bilgileri din adamları verecektir ama yine bu konu din görevlilerini açıklayalım. Peygaberimiz (S.A.V) kafirelere benzeyenler bizden değil buyurmuştur. Bu saç modeli ile gayet düzgün bir görünüm kazanılıyor ve de absürt durumlar ortaya çıkarmıyorsa caizdir. Bunun dışında marjinal ve müslüman olmayanlardan örnekler alınarak yapılıyorsa o zaman caiz değildir. Yani bazı noktalara dikkat ederek kullandığınızda caiz bir saç stilidir.

Kesinlikle Göz Atın:Erkeklere Yakışan Dalgalı Saç Modelleri

 

Subay Traşı Modelleri İçin Öneriler

 

Bu saç kesimi içinde farklı tarzlar vardır. Kendi içerisinde yanların uzunluğu kısalığına göre ve üst kısmındaki şekillendirmeye göre değişik stiller ortaya çıkarılabilir. Yanların uzunluğu 3,4 numara yapılabilir,bu numaralarda başka tercihlerde ortaya çıkabilmektedir.  Üst kısımların kısalığı ve şekillendirmesi makasla olduğu için değişik görünümler çıkarılabilir. Yedek subay traşı da denen bu saç modeli hakkında size örnekler sunalım.

 

Subay traşı modelleri ile birçok kişinin tercihinde yer alıyor. Tarzınıza uygun subay traşı istiyorsanız sizler için tüm modelleri yazımızda ele aldık.

Ülkemizde asker tıraşı olarak bilinen Subay tıraşı en çok tercih edilen modeller arasındadır. Kadınlar genellikle subay modeli tıraşını tercih eden erkekleri beğeniyor. Amerikan tıraşı ile subay tıraşı birbirlerine benzese de farklı modellerdir. Subay tıraşında saçın yan kısımları 3 numaraya ve tepe kısmı yan kısma göre bir tık daha uzun bırakılır. Kulak hizasından başlayan subay tıraşı yumuşak geçişleriyle birçok kişiyi kendine hayran bırakıyor. Peki subay tıraşı modelleri neler? Hadi bakalım.

Erkek Subay Traşı

Erkek Subay Traşı

Erkek subay tıraşı özellikle yaz aylarında tercih edilen modellerden biridir. Kısa model olduğu için yaz aylarında ferahlık sağlar. Bakımı, kurulaması ve yıkama süreçleri oldukça kolaydır. Sakallarınızı ön plana çıkararak kendinize has bir görüntü sunan en iyi erkek saç modelleri arasındadır. Erkek subay tıraşı yaptırmak istiyorsanız şu özelliklere sahip olmanız gerekir;

  • Oval, üçgen ve yuvarlak yüze sahip kişiler,
  • Kafa yapısı simetrik olan kişiler,
  • Saçları sık ve gür olan,
  • Hafif kilolu ya da orta kilolu kişilerde,
  • Ense yapısı düz olan kişilerde,
  • Kulağı kepçe olmayan, kafa yapısında yara izi olmayan kişilere Subay tıraşı yakışır.

Subay Traşı Modelleri

Subay tıraşı kısa saç modeli kategorisinde yerini alır. Bu model yapılırken saç makinesinden yardım alınır. Uzun saç modelleri size daha uygunsa Subay tıraşını tavsiye etmiyoruz. Subay tıraşında bulunan her modelde saçlar kısadır. Özellikle yan kısımlar 3 numara ile kesilir. Tepe kısmı kişiden kişiye değişir. Genellikle tepe kısmı yan kısımlar kadar kısa olmasa da saç modeli genellikle kısadır. Subay tıraşı modellerine ait görseller şu şekildedir;

Subay Traşı Modelleri

Türk Subay Traşı

Türk subay tıraşı ülkemizde genellikle asker tıraşı olarak bilinir. Subay tıraşında numara, 1 numara ve 3 numara makine başlığı kullanılarak model yapılır. Tepe kısmı en az 5 cm, en fazla ise 12 cm olmalıdır. Yuvarlak ve oval yüze sahip kişilerde subay tıraşı farklı bir hava katar. Türk subay tıraşı modeline ait resimler şu şekildedir;

Türk Subay Traşı

Öğrenci Subay Traşı

Ergenlik döneminde olan çocukların oturmuş saç modelleri yoktur. Kendi saç tarzını oluşturmak için subay saç tıraşını denemek istiyor olabilirsiniz. Subay tıraşı ense kısmı düz olan, hacimli saçları olan ve alın ile çene kısmı orantılı olan kişilere yakışır. Zayıf, ensesi düz olmayan ve kepçe kulaklara sahipseniz subay tıraşını kullanmanızı önermiyoruz.

Öğrenci Subay Traşı
Öğrenci Subay Traşı

Kat Kat Amerikan Traşı

Amerikan tıraşı ile subay tıraşı birbirlerine benzetilir. Ancak Amerikan tıraşında daha farklı bir kesim şekli uygulanır. Kat kat Amerikan tıraşı kullanım kolaylığı sağladığı için birçok kişi tarafından tercih edilir. Saçlara daha fazla kat verilerek kesilen Amerikan tıraşında saçlar daha hacimli gözükür.

Kat Kat Amerikan Traşı

Kısa Subay Traşı

Kısa Subay tıraşı nadir erkeklerde hoş görüntü sunar. Kafa yapısı simetri olan ve hafif kirli sakala sahipseniz bu modeli tercih edebilirsiniz. Kafa yapınız düzgün değilse kısa subay tıraşı hoş durmayacaktır. Kısa subay tıraş modelli şu şekildedir;

Gerçek Subay Traşı

Kısa saç modelleri arasında gerçek subay tıraş modeli yer alır. Gerçek Subay tıraşında yan kısımlar 3 numaralı makine başlığı ile kısaltılır. Üst kısımlar da kişinin isteğine göre 1 numara ya da 2 numara makine başlığı ile kesilir. Gerçek subay tıraşında tepe kısımları yan kısımlarda bir tık uzundur.

Gerçek Subay Traşı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası