aksaray kiralık daire 3 1 / 38 sonucu: Aksaray Kiralık daire - Trovit

Aksaray Kiralık Daire 3 1

aksaray kiralık daire 3 1

Akemder Başkanı Çapacı: Yüzde 25 Kira Artış Oranını Sadece Yüzde 10'luk Bir Kesim Uyguluyor

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray Emlak İnşaat Gayrimenkul Derneği (AKEMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çapacı, ev kiralarının artış oranına getiriler ve bir yıl daha uzatılacak olan yüzde 25 sınırlamasına ilişkin, "Bu yüzde 25'i, Aksaray'ımızda ve Türkiye'de yüzde 10'luk bir kesim uyguluyor. Vatandaş, 2 bin liralık bir evde oturuyor, yüzde 25 artırmak istiyor. Ev sahipleri, bunlara 'Olmaz kardeşim, bu fiyatlar benim evimin değeri değil. Oturuyorsan otur, oturmuyorsan çık' diyor. Bununla alakalı mahkemede yüzde 80-90 oranında sorunlar var" dedi.

AKEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çapacı, Aksaray'da kiralık ve satılık ev fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Fiyatların yüksek olduğunu söyleyen Çapacı, kiralık ev konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, yüksek fiyatlar nedeniyle müteahhitlere ve daire sahiplerine çağrı yaptı. Çapacı, " Aksaray, şu an kiralık alanda gerçekten daraldı. Aksaray, nüfus olarak biraz daha çoğaldı. Bununla alakalı dairelerimizin fiyatları gerçekten yüksek. Daire sahiplerine çağrıda bulunuyoruz; müteahhitler olsun, emlak camiamız olsun daire, konut bedellerini normal fiyattan versinler" diye konuştu.

"FİYATLAR MÜTHİŞ YÜKSELMİŞ DURUMDA"

Bankaların artık konut kredisi vermediğini söyleyen Çapacı, "Emlak camiamızın şu anda biliyorsunuz enflasyon değerleri müthiş derecede yükselmiş durumda ve bankalar konut kredilerini artık vermiyor. Şu an gerçekten emlak camiası daralmış durumda ve müteahhit kardeşlerimiz gerçekten daire satışlarında biraz zorlandı. Fiyatlar, ham maddeden dolayı müthiş yükselmiş durumda. Yüzde 20-50 arasında zam oranı var. Bununla alakalı, daire alacak kişiler, gerçekten alırken 40 kere düşünüyor ve şu an fiyat olarak düşük meblağlarda daire alımları devam etmektedir" dedi.

Vadeli satışlarda sıkıntılar olduğunu belirten Çapacı, "Vadeli satışlarda, 1,5 milyonluk bir daire ya da 2 milyonluk daire, 1 milyon bir fark bedelle vadeli şekilde alınıyor. Tabii bunun sonucu gerçekten hüsranla bitiyor. İnsanların ellerindeki evrakların karşılığı çıkmıyor, karşılığı çıkmadığı zaman mağdur oluyor. Bunun da alınabilir bir durumu yok, ödemelerde gerçekten sıkıntı oluyor ve bunlara şu an şahidiz" değerlendirmesinde bulundu.

"DAİRE SAHİPLERİ, RAYİÇ BEDELİ NEYSE O ŞEKİLDE KİRAYA VERSİNLER"

Aksaray'da ev fiyatlarının artması ve deprem bölgesinden 20 bin kişinin gelmesiyle birlikte kiralık daire sorunu olduğunu söyleyen Çapacı, "Şu an Aksaray'da, cezaevi için gelen 100-150 memurumuz mağdur durumda, kiralık daire bulamıyorlar. Daire sahipleri, 1,5 ya da 2 milyon gibi değerde aldığı için kiraya vermiyor ya da 10 bin TL gibi fahiş bir kira bedeli istiyor. Asgari ücret 11 bin 400 TL, vatandaş 10 bin TL'yi nasıl ödeyecek, nasıl geçim sağlayacak? Bununla alakalı problemler var. Daire sahiplerinden bizim istediğimiz; şu an rayiç bedeli neyse o şekilde kiraya versinler. 10 bin liralık dairenin değeri o değil, mesela 5 bin TL olabilir. Bununla alakalı yardım çağrısında bulunuyoruz.

"GERÇEK FİYATLARI BİZ BELİRLEMEK İSTİYORUZ"

Daire satış fiyatlarının yüksek olmasından dolayı kiralarda indirimin söz konusu olmadığını belirten Çapacı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ev sahipleri, 'Evim boş dursun, kiraya vermeyeceğim' diyor. 'Tutarlarsa 10 bin TL' diyor. Aksaray, şu an kiralık alanda gerçekten daraldı. Yeni düğün yapacak insanlar, atananlar… Aksaray, nüfus olarak biraz daha çoğaldı. Bununla alakalı, dairelerimizin fiyatları gerçekten yüksek. Daire sahiplerine çağrıda bulunuyoruz; müteahhitler olsun, emlak camiamız olsun, daire konut bedellerini normal fiyattan versinler. Bununla alakalı biz bir havuz oluşturduk. Şu an daire, kira, arsa fiyatlarını bir havuz oluşturduk. Gerçek fiyatları biz belirlemek istiyoruz. Bununla alakalı valiliğe ve belediyeye çağrıda bulunduk. Bununla alakalı da inşallah geri dönüş olacak. Daire fiyatlarının düşüş yaşayacağından eminim. Elimizi taşın altına koyduk. Kiracıları olsun, ev alacak şahıslar olsun, bununla alakalı yardım çağrısında bulunduk, inşallah karşılığını alırız. Aksaray bizim, sonuçta burada ekmek yiyoruz."

"YÜZDE 25'İ SADECE YÜZDE 10'LUK BİR KESİM UYGULUYOR"

Hükümetin ev kirası artışlarına getirdiği yüzde 25 sınırını da değerlendiren Çapacı, "Vatandaş ve ev sahibi arasında kira ile alakalı yüzde 25 bir zam söz konusuydu. Bu yüzde 25'i, Aksaray'ımızda ve Türkiye'de yüzde 10'luk bir kesim uyguluyor. Vatandaş, 2 bin liralık bir evde oturuyor, yüzde 25 artırmak istiyor. Ev sahipleri, bunlara 'Olmaz kardeşim, bu fiyatlar benim evimin değeri değil. Oturuyorsan otur, oturmuyorsan çık' diyor. Bununla alakalı mahkemede yüzde 80-90 oranında sorunlar var. Biz bir çağrıda bulunduk; bir arabuluculuk bulunsun, araya avukat olsun. Bununla alakalı arabuluculuk söz konusu oldu, gündemde ve artık noterlerde de tapu satış yapılabilecek" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

TürkiyeAksarayYerelHaberler

Aksaray Kiralık Daire

Aksaray’da Kiralık Daire Ararken Dikkat Edilmesi Gerekeler
Kiralık ve satılık daire aramak genel anlamda zahmetli ve stresli bir süreçtir. Zira bütçe konusunda belli bir sınıra sahip olanlar en ideal evi bulmak için özen gösterir. Belli beklentileri karşılayacak kiralık daireyi bulmak uzun vadeli bir süreci işaret eder. Ama artık Zingat.com sayesinde aradığımız, ihtiyacımız olan tüm özelliklerin tek kiralık evde bulunduğu ilanlara anında kolayca ulaşabiliyoruz. Aksaray kiralık daire ilanlarında aradığımız özellikleri seçerek istediğimiz yerde, bütçemize uygun, kullanışlı kiralık daireler sıralanıyor. Gayrimenkul danışmanlığı hizmeti sunan Zingat.com ile bu stresli süreci daha kolay atlatabilirsiniz. Kiralık ev ararken çok dikkatli olmak gerekiyor. Peki nelere dikkat etmeliyiz derseniz de gelin inceleyelim.
Kiralanacak Evin Büyüklüğü
Kiralık ev ararken ihtiyacınıza uygun Aksaray kiralık daire bulmaya gayret edin. Büyüklük olarak oldukça fazla seçenek olan 3+1, 2+1 kiralık dairelerden kaç kişi yaşayacaksanız ona göre seçmelisiniz. Ama kiralık dairelerde oda sayının yanı sıra odaların büyüklüğüne de dikkat etmelisiniz. Eşyalarınızı rahatça koyabilmeniz lazım. Çoğu ev metrekaresi büyük olduğu söylense de balkonları da bu hesaba kattıkları için yanıltıcı olabiliyor. Ya da oda sayısı fazla olan kiralık dairelerde odalar kutu kadar olabiliyor. Kiralamak istediğiniz dairelerde bu özelliklere dikkat etmeniz faydanıza olacaktır.
Kiralanacak Evin Konumu
Yaşadığınız evin çarşıya, alışveriş merkezlerine, toplu taşıma araçlarına, okula, işe yakın olması hayatınıza olumlu katkılar yapacaktır. Aksaray kiralık daire bu saydığımız yerlerden uzak olduğunda ihtiyaç duyduğunuz anda size büyük sıkıntı çıkarabilir. Acil bir durumda hastaneye yetişmek zorunda kalınca hastanenin uzak olması ya da gidebileceğimiz araçların duraklarının evimize uzak olması daha çok paniğe ve strese yol açar. Ayrıca kiralık dairenin bulunduğu konumdaki çevresi size uygun mu, hayat tarzınıza uygun mu önem göstermelisiniz.
Kiralanacak Evin Kullanılabilecek Durumda Olması
Aksaray kiralık daire ararken baktığınız evlerin içlerinin oturulabilecek ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak olmasına dikkat etmelisiniz. Evde bakım ve onarım gerektirecek yerler var mı? Tesisatı çok mu eski? Tesisat bakım gerektiriyor mu? Mutfak dolapları sağlam ve sağlıklı mı? Sorularına cevap aramalısınız. Olumlu cevaplara ulaştığınız kiralık daireler hem sizin için hem de bütçeniz için avantaj yaratacaktır. Ayrıca evde rutubet sorununun olmadığına emin olmalısınız. Oturacak olduğunuz kiralık dairede ısı yalıtımı olmasına özen gösterin. Isı yalıtımını kiracılar çok önemsemese de yaşam kalitesi ve bütçeye olumlu katkılar yapmaktadır. Oturmak istediğiniz Aksaray kiralık daire güneş ışığını almalı. Karanlık bir ev ruhunuzu sıkar ve aydınlık için sürekli elektriği kullanmak zorunda kalabilirsiniz.Bunlar dışında oturmak istediğiniz evin depreme dayanıklı olduğuna dikkat etmelisiniz. Can sağlığınız için uygun kiralık daire oturmak huzur sağlayacaktır.
Kiralık Dairede Kira Sözleşmesi Yaparken Dikkat Edilecekler
Aksaray kiralık daire kiralarken bütçenize uygun olmasına özen gösterin. Kiranın yanı sıra aidat, apartman giderleri gibi masrafların da olabileceğini unutmayın. Ev kiralarken de mutlaka kira sözleşmesi yapın. Kira sözleşmesinde olan genel bilgiler dışında, olması gereken bazı maddeleri unutmayın. Daireyi kiralarken ne durumda olduğunu ve daha sonra taşınırken nasıl teslim edeceğinizi mutlaka sözleşmede belirtin Boya, badana gibi masraflar, sürpriz olmaması adına bu madde şart. Ödenecek kira bedelini ve tarihini açık açık yazdırmalısınız. Ayrıca kiranın yıllık artış oranını baştan belirleyerek sözleşmeye ekletmelisiniz. Depozito, kaparo gibi farklı bedeller ödediyseniz bunları sebepleriyle sözleşmeye yazdırmanız fayda sağlayacaktır.

Aksaray Merkez bölgesindeki kiralık daire

Son güncellenme

Geçen hafta

Son 15 gün

Geçen ay

Fiyat: TL

Metrekare aralıkları

0 TL - 1.500 TL

1.500 TL - 3.000 TL

3.000 TL - 4.500 TL

4.500 TL - 6.000 TL

6.000 TL - 7.500 TL

7.500 TL - 12.000 TL

12.000 TL - 16.500 TL

16.500 TL - 21.000 TL

21.000 TL - 25.500 TL

25.500 TL - 30.000 TL

30.000 TL +

✚ Daha fazlası...

odalı

1+ odalı

2+ odalı

3+ odalı

4+ odalı

Alan: metrekare

Metrekare aralıkları

0 - 15 metrekare

15 - 30 metrekare

30 - 45 metrekare

45 - 60 metrekare

60 - 75 metrekare

75 - 120 metrekare

120 - 165 metrekare

165 - 210 metrekare

210 - 255 metrekare

255 - 300 metrekare

300+ metrekare

✚ Daha fazlası...

banyolar

1+ banyolu

2+ banyolu

3+ banyolu

4+ banyolu

Resimler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası