dişlerin beyaz olması için doğal yöntemler / Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri - DentNis ®

Dişlerin Beyaz Olması Için Doğal Yöntemler

dişlerin beyaz olması için doğal yöntemler

Doğal Diş Beyazlatma

Doğal diş beyazlatma yöntemleri dişlerin estetik ve sağlıklı görünmesi için yapılan çeşitli uygulamalardır. Dişlerin kimyasala maruz kalmadan, parlak ve beyaz görünmesi için yapılabilecek pek çok işlem söz konusudur.

Doğal diş beyazlatma için evde kolayca temin edilebilecek bazı malzemeler mevcuttur. Bu malzemelerle yapılan işlemler diş yüzeyindeki basit sararma için etkili sonuçlar ortaya çıkarabilir. Yine de özellikle limon, sirke gibi asit içerikli malzemeler kullanırken dikkatli olmak gerekir. Diş ve ağız sağlığını koruyarak beyaz dişlere kavuşmak isteyenlerin bir diş hekimiyle iletişime geçmesi gereklidir.

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Bu işlemi düzenli olarak yaptığınızda dişlerinizin, parlaklığını geri kazanmaya başladığını göreceksiniz. Fakat aşırı ve kontrolsüz kullanımı kesinlikle dişlere zararlıdır. Limonun asit etkisi karbonat ile birleştiğinde, dişlerde yaygın çiziklerle karşılaşılabilir. Bu durum uzun dönemde daha çok renklenme ile karşımıza çıkacaktır.

Uluslararası otoriteler, hidrojen peroksit kullanılarak diş beyazlatmayı tavsiye etmektedir. Yüzde 3’lük hidrojen peroksit maddesini uygulayarak gözle görülür sonuçlar elde edebilirsiniz. İki tatlı kaşığı hidrojen peroksitle üç tatlı kaşığı karbonatı karıştırın ve karışımın içine bir miktar tuz katın. Harç kıvamına gelene kadar karıştırdıktan sonra dişlerinizi normal bir şekilde fırçalayın. 2 – 3 dakika kadar dişlerde beklettikten sonra ağzınızı çalkalayarak temizleyin.

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri
Diş Macunu İle Diş Beyazlatma
  • Diş Macunu İle Diş Beyazlatma

Diş macunu ile diş beyazlatma dişlerin sağlıklı bir şekilde beyazlamasını sağladığı gibi ağız hijyenine katkıda bulunan bir yöntemdir. Günde en az iki kere dişlerin fırçalanması bu açıdan oldukça önemlidir. Düzenli bir şekilde fırçalanan dişler zamanla beyazlayabilir ve daha sağlıklı bir hale gelebilir.

Kolaylıkla yapabileceğiniz bir diğer diş beyazlatma işlemi de sofra tuzu kullanılarak yapılabilir. Diş fırçasını, ıslattıktan sonra sofra tuzuna banarak fırçalayın. Sofra tuzu, dişlerinizi sadece beyazlatmakla kalmayacak, gün içerisinde dişlerinizde birikmiş olan zararlı bakterilerin de temizlenmesini sağlayacaktır. Karbonat ile etkisi benzerdir bu yüzden kontrollü uygulanmazsa zarar kaçınılmazdır.

  • Muz Kabuğuyla Diş Beyazlatma İşlemi

Magnezyum, kalsiyum ve fosforla birlikte, dişlerin yapısında bulunan elementlerden biridir. Dişin kendi doğasında bulunan bu elementi ve son zamanlarda diş hekimlerinin de diş bakımı için önermekte olduğu potasyum elementini içerisinde bulunduran muz kabuğu, diş sağlığı açısından faydalıdır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra muz kabuğuyla ovun, ardından macunsuz bir fırça ile temizleyin.

  • Defne Yaprağı ve Portakal Kabuğu İle Diş Beyazlatma

Defne yaprağını ezerek toz haline getirin ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Diş fırçanızı karışıma batırarak 5 dakika boyunca fırçalayın. Bu uygulamayı haftada bir kez uygulayın.

Defne Yaprağı ve Portakal Kabuğu İle Diş Beyazlatma
Karbonat Tuz ve Elma Sirkesiyle Diş Beyazlatma
  • Karbonat Tuz ve Elma Sirkesiyle Diş Beyazlatma

Karbonat, tuz ve sirke dişlerin yüzeyindeki renklenmeleri gidermeye yarayan etkili bir diş beyazlatma yöntemdir. Bir bardağa 1 çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı elma sirkesi ve yarım çay kaşığı kadar da tuz atıp iyice karıştırın. Karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Sonra bu karışıma diş fırçasını batırarak dişlerinizi fırçalayın. Bir hafta boyunca günde 1 defa uygulanacak bu yöntemle dişleriniz eskisine oranda daha beyaz bir hale gelecektir.

  • Karbonat Tarçın ve Adaçayı ile Diş Beyazlatma

Karbonat, yapısı gereği dişlerin beyazlamasına yardımcı olurken tarçın ve adaçayı antibakteriyel görevi üstlenerek dişlerin ve diş etlerinin temizlenmesine yardımcı olan doğal bir diş beyazlatma yöntemidir. Dişler fırçalandıktan sonra, bir çay kaşığı adaçayını iyice ufaladıktan sonra tarçın ve karbonatla karıştırıp diş fırçasıyla uygulayın. Ardından ağzınızı bol su ile çalkalayın.

Diş Beyazlatma Kalemi

Beyazlatma kalemi kullanımı son zamanlarda artmış durumda. Çok riskli bir malzemedir, farklı markalar ve farklı içerikler ile dişlerinizde geri dönüşü olmayan sorunlar oluşturabilir. Bazı ürünlerin çalışma mekanizması diş üzerinde bir illüzyon oluşturması, buna bağlı olarak dişin daha beyaz görülmesidir. Buna karşın dişler üzerinde aşındırıcılarda mevcuttur.

Bu yüzden hekiminiz ile irtibat halinde karar vermeniz, sağlık bakanlığınca onaylı ürünleri tercih etmeniz önemlidir. Beyazlatma kaleminin kolay kullanımı, kolay temini ve kısa sürede sonuç vermesi; yaygınlığını artırmıştır. Fakat bu ürünü kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar olduğu unutulmamalıdır. Kalem içindeki materyal Kalemi diş etlerinize temas ettirmemeli, dişleriniz kuruyken uygulamalı, 18 yaş altında, hamilelikte kullanmamalıdır. Kalem dişlere uygulanmadan önce de dişler fırçalanmalı ve üzerinde yemek ve diğer artıklar olmadığına emin olmalıyız.

Dişlerinizi daha parlak bir görünüme kavuşturmak için deneyebileceğiniz doğal diş beyazlatma seçeneklerinden bazıları bunlar. Her ne kadar yan etkileri olmayan materyallerle yapılan işlemler olsa da bu yöntemlerden herhangi birini uygulamadan önce diş hekiminize danışınız.

Diş Beyazlatma Kalemi
Diş Aşısıyla Diş Temizliği

Diş Aşısıyla Diş Temizliği

Diş aşısı, çürük oluşumunu engelleyen önleyici bir uygulamadır. Genellikle çocuklardaki 6 yaş dişleri denilen azı dişlerine uygulansa da çocukların diğer (süt dişleri, arka dişler) dişlerine de yapılabilmektedir. Fissür; dişlerin girinti ve yarık şeklindeki yüzeylerine verilen isimdir. Fissür örtücü de diş yüzeyindeki bu girinti ve boşlukları dolduran reçine tarzı doğal bir maddedir. Diş aşısı (kişiye özel diş dizaynı) uygulamasıyla da dişlerdeki girintili yüzeyler daha düz bir hale getirilerek dişlerin daha kolay temizlenmesi sağlanır.

Diş Beyazlatma Gülüş Tasarımı

Estetik diş hekimliği uygulamalarından olan gülüş tasarımı güzel ve sağlıklı bir gülüş için ihtiyaç duyulan farklı uygulamaların alanında uzman ekip tarafından yapılmasıdır. Bu tedavilerin başlıcaları diş beyazlatma, implant tedavisi, zirkonyum kaplama, porselen kaplama gibi tedaviler uygulanarak kusursuz bir gülüşe sahip olmanız sağlanır. Dişleriniz doğal beyazlığına kavuşsun istiyorsanız gülüş tasarımıyla buna kavuşabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Gülüş Tasarımı

Bembeyaz dişler için 4 doğal yöntem

Bembeyaz bir gülümseme herkesin hoşuna gider, ama beyaz dişler sadece güzellik değil aynı zamanda sağlık için de önemli. Sağlıklı diş ve dişetleri genel sağlımızı da yansıtır. Düzenli ağız temizliği ile bir çok hastalığı önlemek mümkündür.

Parlak bir gülümsemeye ulaşmanın tek yolu kimyasallar ve lazerle tedaviler değil. Biraz araştırınca bembeyaz dişlere ulaşmanıza yardımcı olacak MBG tarafından yayımlanan 4 doğal yöntem bulduk:

  1. Karbonat
    Karbonat sağlık meraklısı herkesin dolabında bulunması gereken bir madde. Normal ağız sağlığı rutininize bir haftalığına karbonat eklemek, diş renginizde fark edilir bir değişiklik sağlayacaktır. Masadan kıyafete kadar her lekeyi çıkarmakta kullanılan karbonat, dişler üzerinde de iyi bir iş başarıyor.

    Uygulaması da çok kolay. Bir haftalığına, diş fırçanıza macun sürdükten sonra, karbonata batırın. Ön dişlerinizle başlamakta fayda var, böylece karbonat ilk olarak görülmesi en kolay dişlere nüfuz edecektir. Bu tekniği bir hafta kullandıktan sonra ara vermeye özen gösterin, çünkü karbonat her ne kadar bir hafta gibi kısa sürelerde zararsız olsa da, aşırı ve uzun süreli kullanımı dişlerinize zarar verebilir.                                                                                                                                               
  2. “Yağ Çalkalama” yöntemi

    Bu eski yöntem, birçok sağlık problemi için kullanılan, ve ağız sağlığınızı arttırabilen bir yöntem. Yağ çalkalama hem dişleri beyazlatıyor, hem de pembe ve sağlıklı dişetlerine sahip olmanızı sağlayabilir. Sabah rutininize eklemesi de çok zor değil.

    Yapması biraz zaman alıcı ancak zor değil. Bir yemek kaşığı yağı alıp, 20 dakikalığına ağzınızda gargara yapıyorsunuz, hem dişleriniz beyazlıyor hem de ağzınızda oluşan bakterilerden kurtulabiliyorsunuz. Alışması biraz zor olduğu için, daha kısa sürelerle başlayıp, yavaş yavaş 20 dakikaya ulaşmak da mantıklı. Her yağ bunun için uygundur, ama Hindistan cevizi yağını öneriyoruz. Karbonatın aksine, bu günlük olarak yapılabilir, ancak yağı yutmamaya dikkat edin.           
  3. Çilek

    Kırmızı olmalarına rağmen, çileklerin dişleri beyazlatma gibi bir etkisi vardır. Çilekte bulunan malik asit, lekeleri doğal yoldan kolayca çıkarmaya yarar, ve çilekteki C Vitamini plaklardan kurtulmada etkilidir. Çilek yemek dişlerinizi beyaz tutmanın tatlı bir yolu olabilir.                                                    
  4. Yemekten sonra ağzınızı çalkalayın

    Koyu içecekler ve renkli yiyecekler tüketen insanlar için bu yöntem çok önemli olabilir. Kahve ve şarap gibi içecekler dişlerinizi lekelemeden, ağzınızı suyla çalkalamak dişlerinizin beyaz kalmasına yardımcı olabilir. Eğer ağzınızı çalkalamak mümkün değilse, biraz suyu ağzınızda döndürüp yutmak da lekeleri oluşmadan yok edebilir.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Ağız Hijyeni

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri; Sağlıklı kokan ve iyi bir durumda olan ağız içi  kendini şu şekilde belli eder;

  • Dişleriniz temiz ve kirden arınmıştır.
  • Diş etleri dişlere sıkıca tutulur ve fırçalarken veya diş ipi kullandığınızda incinmez veya kanamaz.
  • Ağız kokusu olmaması gerekir.

Dişlerinizi fırçalarken, diş ipi kullanırken incinir, dişleriniz fırçalama esnasında kanarsa veya sürekli ağız kokusu yaşıyorsanız, mutlaka diş hekiminize görünün. Bu koşullardan herhangi büyük bir sorun olduğunu gösterebilir.

Diş hekiminiz, iyi ağız hijyeni tekniklerini öğrenmenize yardımcı olabilir ve ağzınızın fırçalama ve diş ipi kullanımı sırasında ekstra dikkat gerektirebilecek alanlarını belirtmenize kesinlikle yardımcı olacaktır.

İyi Ağız Hijyeni Nasıl Uygulanır?

İyi bir ağız hijyeni sağlamak, dişleriniz ve diş etleriniz için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Sağlıklı dişler sadece iyi görünmenizi ve hissetmenizi sağlamakla kalmaz, düzgün yemek yemenizi ve konuşmanızı da mümkün kılar. İyi ağız sağlığı, genel sağlığınız için önemlidir.

Düzgün fırçalama ve diş ipi kullanma dahil günlük koruyucu bakım, sorunları gelişmeden önce durdurmaya yardımcı olur ve ilerlemesine izin verilen durumları tedavi etmekten çok daha az acı verici, daha az maliyetli ve daha az problemle karşılaşmanıza olanak tanır.

Diş hekimine yapılan düzenli ziyaretler arasında, diş çürüğü, diş eti hastalığı ve diğer diş problemlerine yakalanma riskini büyük ölçüde azaltmak için her birimizin atabileceği basit adımlar vardır. Bunlar şunları içerir:

Günde iki kez iyice fırçalamak ve her gün diş ipi kullanmak.
Dengeli bir diyet yemek ve öğünler arasında ara öğünleri sınırlamak.
Diş macunu dahil florür içeren diş ürünleri kullanmak.
Diş hekiminiz size söylerse florürlü su ile ağız çalkalamak.
Florürsüz bir bölgede yaşıyorlarsa 12 yaşın altındaki çocukların florlu su içmelerini veya florür takviyesi almalarını sağlayabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Hepimiz o daha parlak, daha beyaz gülümsemenin peşindeyiz. Ne yazık ki, kahve bağımlılığımız, çay, kola, şarap,  veya antibiyotikler ve kara dutlar gibi şeyler, inci gibi beyazları korumamızı engelliyor. AVM’lerdeki solüsyonlardaki kimyasallardan uzak durmak ve profesyonel diş beyazlatma randevuları istemiyorsanız, işe yaradığı kanıtlanmış bir avuç evde tedavi yöntemi vardır.

Evde daha beyaz, daha parlak bir gülümseme elde etmenin en iyi doğal yollarından bazıları için aşağıda bir kaç çözüm derledik.

Tüm bu sıraladığımız maddeleri Profesyonel Bir Diş Hekimliği tavsiyesi doğrultusunda yapmanız sağlığınız için en doğru karar olacaktır. Bu sebeple en başta bizimde bağlı olduğumuz Türk diş Hekimleri Birliği listesinden size en yakın bir diş hekimi seçip hemen randevu alabilirsiniz. Kliniğimizdeki Diş Beyazlatma prosedürü ile ilgil bilgi ve randevu almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri – Hindistan Cevizi Yağı/Yağ Çekme

1-Hindistan Cevizi Yağı/Yağ Çekme

Hindistan cevizi yağının saçlarımız için mucize bir işçi olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak dişlerinize de iyi geldiği ortaya çıktı. Ayurveda yağ çekme geleneği, ağız içindeki toksinlerin, bakterilerin ve plakların çözülmesine yardımcı olabilir, bu da genel ağız sağlığının iyileştirilmesine ek olarak daha parlak bir gülümsemeyle sonuçlanabilir. Dişlerinizi 4-5 dakika fırçaladıktan sonra günde 1 ila 2 dakika çalkalayın ve bir hafta içinde sonuçları görmeye başlayacaksınız. Ancak bunun normal diş bakımınızın yerine geçmediğini unutmayın. Diş Hekimleri genel olarak , “Bu iyi, ancak yine de tüm düzenli hijyen adımlarını uygulamanız gerekiyor: diş ipi, fırçalayın, dilinizi temizleyin ve durulayın” diyor.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri – Lifli Gıdalar

2-Lifli Gıdalar

1 hafta boyunca günlük fırçalamaya ek olarak, Sabah ve Akşam; iki hafta boyunca lifli gıdalardan oluşan bir diyet takip ederseniz bu lifli gıdaların diş yüzeyine mekanik etkilerine daha beyaz ve temiz dişlere 2 hafta sonunda kavuşacaksınızdır. Kereviz ve havuç da bu teknik için mükemmel bir seçimdir: Genel olarak Diş Hekimleri, “Dişlerinizde kalan plakların bir kısmını yemekten temizleyebilir” diyor. Tüm bu çiğneme, ağzın doğal temizleme maddesi olan tükürük üretimini de artırır.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri – Elma Sirkesi

3-Evde Diş Beyazlatma – Elma sirkesi

Elma sirkesi vücuda bir ton fayda sağlar ve diş lekelerini çıkarmanın güçlü bir yolu olabilir. Asitler diş minesini de çıkaracak kadar güçlü olduğundan kullanırken çok dikkatli olun. Yarım kaşık elma sirkesini bir bardak su ile seyreltin. O elma sirkeli su ile 30 saniye ağzınızı çalkalayıp tükürün. Hemen arkasından florürsüz bir diş macunu ile dişlerinizi 3 dakika boyunca fırçalayın. Bu işlemi her gece 2 hafta boyunca yapmanız sonrasında dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri – Karbonat

4- Evde Diş Beyazlatma – Karbonat

Diş macunun üzerine çok az karbonat serpiştirerek yapılacak olan diş fırçalama bir seferde diş üzerindeki lekeleri çıkartmada etkili olabilmektedir. Bu işlemin diş yüzeylerini aşındırabileceğini unutmayın.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri – Kalsiyum

5- Evde Diş Beyazlatma – Kalsiyum

Kalsiyum diş minesini oluşturan mineraldir; Büyürken, yeterince aldığınızdan emin olmak, dişlerinizin sağlıklı bir koruma katmanına sahip olacağı anlamına gelir. Özellikle sert peynirler (birkaçını saymak gerekirse parmesan, ezine, gouda, Monterey jack, pecorino romano ve asiago), dişleri fırçalamaya yardımcı olur.

 Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri – Muz Kabukları

6- Evde Diş Beyazlatma – Muz Kabukları

O gün bir fırçaya ulaşamıyorsanız muz kabuğu ile dişlerinizi temizlemeyi deneyebilirsiniz. Temiz muz kabuğu alın ve içini iki dakika dişlerinize sürtün. Diş Hekimleri “Evet, bu bir şey” diyor. “Aslında bazı diş lekeleri pul pul dökebilir.” Vücudumuzun sevdiği potasyum, magnezyum ve manganez de dişlerdeki yüzey lekelerini gidermeye yardımcı olabilir” diyor.

 Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri – Kahve Tüketimi

7-Evde Diş Beyazlatma – Kahve Tüketimi

Bu yöntemin diğerleri kadar eğlenceli olmadığını biliyoruz, ancak dişleri lekelerden korumanın en kolay yollarından biri, ilk etapta onları lekelememektir. Koyu soda, kahve, siyah çay ve kırmızı şarap, zamanla dişlerde lekelenme veya grileşme etkisi yaratacak sıvılardır. Örneğin; işe giderken ara öğün için yanına aldığın yaptığın meyve suyu? Diş Hekimleri, “İnsanlar hareket halindeyken konsantre meyve suyu vb. içiyor. Daha sonra kimse fırçalamıyor, bu nedenle pigment dişlerde kalıyor” diyor. Daha koyu içecekler için bir pipet alın ve gülümsemenizin beyaz kalmasını istiyorsanız bazı koyu renkli yiyecekleri nasıl yediğinize dikkat edin.

Diş Hekimleri genel olarak “yüzey lekelerini çıkarmak için aşındırıcı malzemeler kullanarak” daha beyaz dişlerin görünümünü verdiğini, ancak aynı zamanda diş minesini kaldırabileceğini ve diş eti dokusuna zarar verebileceğini söylüyor. Bu tekniklerden herhangi birini kullanırken dikkatli olun ve diş etlerinde artan hassasiyet veya iltihaplanma fark ederseniz durun diyor.

 

Yukarıda bahsi geçen tüm öneriler bilgi amaçlıdır. Profesyonel Bir Diş Hekimi desteği almadan bunları evinizde uygulamayınız.

 

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Doğal diş beyazlatma yöntemleri dişlerinde sararma ya da lekelenme olanların her daim gündeminde yer alıyor. Dişlerde sararma ve lekelenme olmasının en yaygın nedeni ağız ve diş temizliğinin doğru şekilde yapılmaması ya da ihmal edilmesidir.

Özellikle dişlerde kolaylıkla renk verebilen tütün ürünleri kullanımı, kahve ve çay tüketimi istenmeyen lekelerin oluşmasına sebebiyet verebilir. Bu gibi durumlarda dişlere daha beyaz bir görünüm kazandırmak için doğal yöntemler tercih edilebilir. Ancak ciddi bir lekelenme ya da sararma söz konusu olduğunda diş beyazlatmanın klinik ortamda, diş hekimi tarafından yapılması gerektiğini de belirtelim. Dişleri tuzla fırçalamanın beyazlatma etkisi yapıp yapmadığına ya da limon suyu gibi malzemelerin etkisine de değineceğiz. Ancak öncesinde konusu daha detaylı ele alalım.

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri Evde

evde doğal diş beyazlatma

Evde kolaylıkla uygulanabilen doğal diş beyazlatma yöntemleri arasında belki de en keyifli olanı çilektir. Haftada 1 defa uygulanan bu yöntemde çileği ezerek püre haline getirmeniz ve sonrasında bu püre ile dişlerinizi fırçalamanız gerekiyor. Çileğin içerisinde çok az oranda asit bulunur ve bu asit de dişlerde hafif bir beyazlama yapabilir. Aynı zamanda dişlerin biraz daha parlamasını sağlayabildiğini de belirtelim. Ancak çok sık uygulanması tavsiye edilmez.

Uygulanabilecek bir diğer yöntemde de gliserin kullanılıyor. Gliserinin bakterileri yok etme özelliği de bulunuyor. Diş fırçasına 2 damla gliserin damlatarak fırçalayabilirsiniz. Birkaç gün ara ile uygulamanız durumunda sararmanın hafif de olsa azalması mümkün olabiliyor. Evde diş beyazlatmak için ne yapılmalı sorusunun yanıtlarından biri de tuz ve sirke oluyor.

1 çay kaşığı tuz ile 1 çay kaşığı sirkeyi karıştırın. Bu karışıma diş fırçasını batırarak dişlerinizi fırçalayabilir ve sonrasında ağzınızı çalkalayabilirsiniz. En doğal diş beyazlatma yöntemleri arasında yer alan bu metot da 2 – 3 gün ara ile uygulanabilir.

Aynı zamanda bazı meyve ve sebzelerin tüketiminin de dişlerde beyazlama etkisi elde etme yollarından biri olduğunu belirtelim. Elma, salatalık, brokoli ve havucun dişleri temizleme gibi bir etkisi oluyor. Lifli sebzeler ise daha beyaz dişlere sahip olmanın yollarından biridir. Örneğin havucun içerisinde aslında dişleri beyazlatan bir madde yok.

Ancak sert yapısı dişlerin temizlenmesine de yardımcı oluyor. Bu nedenle diş fırçalamak için de rendelenmiş havuç kullanılabiliyor. Uygulanabilecek yöntemler arasında dişleri muz kabuğu ile ovmak da var. Diş etlerine zarar vermeyecek şekilde hafifçe dişlerinizi muz kabuğu ile ovabilirsiniz.

Özellikle leke olan yerleri ovmanız çok daha beyaz görünen dişlere sahip olmanıza olanak tanır. Alternatif yöntemlerden biri muz kabuğunu ezerek püre haline getirmektir. Ardından diş macunu üzerine sürerek dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bu yöntemi haftada 3 defa olacak şekilde uygulamanız durumunda diş renginde hafif bir açılma olabilir.

Elbette bu yöntemlere yenileri de eklenebilir. Ancak evde uygulanabilecek olan yöntemlerle dişlerdeki belirgin lekeleri ya da ciddi düzeydeki sararmaları ortadan kaldırmanın pek mümkün olmayacağını da belirtmek gerekiyor. Sadece hafif düzeyde olan sararma ve lekeleri giderme noktasında bu yöntemler tercih edilebilir. İlerlemiş sararma, kararma ya da lekelenme durumunda daha profesyonel yöntemlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtelim. Ayrıca yukarıda sıralanan doğal yöntemler dişlerin doğal renginden daha beyaz bir görüntü elde etmeyi sağlayamaz.

Limon Suyu Diş Beyazlatır Mı?

limon suyu diş beyazlatır mı

En sık merak edilen unsurlardan biri de limon suyu ile dişlerin beyazlatılıp beyazlatılmadığıdır. Karbonat içerisine birkaç damla limon suyu ekleyerek diş fırçalama yönteminin oldukça yaygın bir şekilde tercih edildiğini belirtelim. Ancak bu yöntem son derece sakıncalıdır.

Limonda yüksek oranda asit bulunur ve karbonat ile karıştırılarak ya da tek başına diş fırçalamak için kullanılması durumunda hem dişler hem de diş etleri zarar görebilir. Limon asidik özelliğe sahiptir ve karbonat da bazik bir yapıdadır.

Bu iki maddenin karıştırılması ise karbondioksit gazının ortaya çıkması anlamına gelir. Köpüren bu karışıma diş fırçalama aracılığı ile mekanik bir hareket de ekleniyor. Fırçalama sırasında mine tüplerinin başlangıç bölgelerindeki kirler temizleniyor olabilir ancak bu işlemin riskli olduğunu da belirtmek gerekir.

Kullanılan asit ve baz tamamen kontrolsüz oranlardadır ve bu yöntemin sıklıkla uygulanması tek başına dişlerde çürümeye bile neden olabilir. Aynı durum sadece karbonat kullanılarak dişlerin beyazlatılmasında da geçerlidir. Karbonat diş beyazlamasını sağlayabiliyor ancak aynı zamanda dişlere ve diş etlerine zarar da verebilir. Dolayısıyla bu gibi yöntemlerden uzak durulması gerekir.

İlginizi çekebilir –> Lamine diş

Vanilya İle Diş Beyazlatma Yapılır Mı?

Vanilya doğal diş beyazlatma yöntemleri arasında bulunmuyor. Vanilya kullanarak dişlerde beyazlık elde etmek mümkün değildir. Aksine dişlere ve diş etlerine zarar verebileceği için bu tür bilgilere itibar etmemelisiniz. Özellikle internet ortamında dişleri beyazlattığı iddia edilen çok sayıda farklı malzeme ile karşılaşabilirsiniz.

Elbette bu yöntemlerin çok büyük bir bölümü doğru değil. Dişleri beyazlatmaktan ziyade diş ve diş etlerine zarar verebiliyor olması nedeniyle söz konusu yöntemlerden uzak durulması gerekiyor. Şayet etkin ve kalıcı bir diş beyazlığı istiyorsanız öncelikle dişlerinizi düzenli olarak fırçalamalı ve rutin diş kontrollerinizi aksatmamalısınız. Aynı zamanda dişlere renk veren yiyecek ve içecekleri çok sık tüketmemeli, her tüketim sonrasında ise hemen dişlerinizi fırçalamalısınız.

Tuzla Diş Fırçalamanın Faydaları Var Mı?

tuzla diş fırçalamanın faydaları

Tuz kullanarak diş fırçalamak da doğal diş beyazlatma yöntemleri konusunda sık tercih ediliyor. Dişlerde etkin bir beyazlatma yöntemi olmadığını belirtelim. Ayrıca çok sık uygulanması durumunda diş etleri ve dişler zarar görebilir. Özellikle diş macunu yerine sürekli tuz kullanmanın zararları çok daha ciddi boyutlara ulaşabilir. Bu yöntemin çok yaygın şekilde uygulanmasının nedeni uygulanan bazı tedavilerden sonra tuzlu su ile gargara yapılmasının önerilmesidir.

Ancak tuzlu su ile gargara yapmakla dişleri tuzla fırçalamak arasında çok ciddi farklar bulunuyor. Bu nedenle dişlerinize zarar verebilecek, diş etlerinde problemlere yol açabilecek tüm yöntemlerden uzak durmalısınız. Dişlerdeki sararmayı ortadan kaldırabilen özel diş macunlarının kullanımı tercih edilebilir. İleri düzeydeki diş sararmaları ya da lekelenmeler durumunda da diş hekiminize başvurmanız çok daha akılcı bir seçim olacaktır. Konuyla ilgili tüm sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Bilginiz olsun –> Estetik kaplama

İstanbul Diş Beyazlatma Yapan Yerler

İstanbul’da diş beyazlatma işlemlerinin hem sık hem de başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği Hospitadent gibi klinikler bulunuyor. En yeni diş beyazlatma teknikleri arasından hastaya en uygun olan metotlar seçiliyor ve kısa sürede başarılı bir sonuç elde edilebiliyor.

Bleaching yani diş beyazlatma yöntemlerinden bu işlem için kullanılan malzemelere alerjisi olmayan herkesin faydalanabildiğini belirtelim. İşlem öncesinde detaylı bir muayene yapılıyor. Dişteki renklenmenin çeşidi ve derecesi de bu muayene ile tespit ediliyor. Aynı zamanda dişte ya da diş etlerinde mevcut bir sorun varsa bu sorunun tespit edilmesi de sağlanıyor.

Diş beyazlatma işlemi ev tipi ve ofis tipi olmak üzere iki farklı şekilde yapılıyor. Evde doğal yöntemlerle dişlerin beyazlamasını sağlamaya çalışmak yerine ev tipi diş beyazlatma yöntemi tercih edilebilir. Bu konuda diş hekiminize danışabilirsiniz. Hospitadent kolaylıkla randevu alınabilecek olan diş hastaneleri arasında yer alıyor.

Okumanızı öneririz –> Dijital gülüş tasarımı

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır