malatya demiryolu köprüsü / UTÄ°KAD | Gündem | Ä°LK ÇİFT KATLI KÖPRÜ PROJE TAMAMLANDI

Malatya Demiryolu Köprüsü

malatya demiryolu köprüsü

kaynağı değiştir]

İnşaat Mühendisleri Odası odanın kuruluşundan itibaren 50 yıl içerisinde ülkede gerçekleştirilmiş 50 büyük inşaat projesini bir juri tarafından saptayarak bu projeleri 50 Yılda 50 Eser adı altında ilan etmiştir. Liste bölgesel kalkınma, binalar, ulaşım, hidroloji ve endüstri alt başlıklarını taşımaktadır. Bu proje de o liste içerisinde yer almaktadır.

Ayrıca bakınız[değiştir

Kömürhan Köprüsü

Bu madde 'da tamamlanan köprü hakkındadır. 'de tamamlanan köprü için Yeni Kömürhan Köprüsü sayfasına bakınız.

Kömürhan Köprüsü veya diğer bilinen adıyla İsmet Paşa Köprüsü, Elazığ-Malatya karayolunun kilometresinde, Fırat Nehri üzerinde bulunmaktadır. Tarihi öneme sahip eski köprü Karakaya Barajı'nın yapımından sonra sular altında kalmış ve kullanım imkânı kalmamıştır. Yeni köprü yılında hizmete sunulmuştur.

Köprü yenilenmiş fakat ismi aynı kalmıştır. Eski köprü, bir İsveç firması olan Nidgvist-Helm tarafından yapılmıştır. Yeni Köprü STFA tarafından yapılmıştır. İnşaat 23 Şubat 'te başlamış ve 8 Nisan 'da tamamlanmıştır.

Kömürhan Köprüsü, Malatya ili ile Elazığ ili arasında bulunmaktadır. yılında aynı yerde metre uzunluğunda yeni bir köprü yapılması için yapılan ihale tamamlanmıştır.[1] 2 Ocak tarihinde hizmete açılmıştır. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konferans yolu ile yaptı.

Toplam uzunluğu 5 bin metre olan proje, Kömürhan Köprüsü ile birlikte 4 bin metre uzunluğunda çift tüp tünel, 2 bin 95 metre bağlantı yolu, 1 adet eş düzey kavşak, 1 adet farklı seviyeli köprülü kavşaktan oluşmaktadır.[2]

50 Yılda 50 Eser[değiştir

Malatya Manşet 

admin

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabında “Malatya’dan Elazığ’a… Fırat Demiryolu köprüsü” ifadesiyle, Karakaya Bar Gölü üzerinde bulunan Fırat demiryolu Köprüsünün Videosunu paylaştı. Video da Malatya’dan Elazığ istikametine Kurtalan Ekspresi ’nin köprüden geçiş detayı ile birlikte köprüye ait detaylar yer aldı.
Malatya’da son günlerde Lojistik Merkez kurulmasının gerekliliğinde demiryolu faktörü tekrar gündeme gelmişti. Bu tartışmaların sürdüğü ve Lojistik Merkezinin demiryolu altyapısı ile oluşturulmasının gerekliliği savunulurken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ’nun bu paylaşımı yeni bir yatırımın Malatya’ya gelebileceği şeklinde yorumlandı.
Türkiye’nin en uzun demiryolu köprüsü olan Fırat Demiryolu Köprüsü Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki Fırat Tren İstasyonu ile Elazığ’ın Baskil ilçesinin Kuşsarayı Tren İstasyonu arasında bulunuyor. metre uzunluğunda, 60 metre yüksekliğinde ve 30 adet betonarme ayağın üzerine kurulu alan Fırat Demiryolu köprüsü, Karakaya Baraj Gölünün su tutması ile birlikte Köprü 16 Haziran tarihinde ulaşıma açılmıştı. Köprünün açılışını merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal yapmıştı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.