20 kişilik revani tarifi / Fıstıklı Revani Tarifi: Fıstıklı Revani Nasıl Yapılır? | Lezzet

20 Kişilik Revani Tarifi

20 kişilik revani tarifi

Revani Tarifi

Revani Nasıl Yapılır?

Revani tarifi çat kapı gelen misafirlerinize veya evinizde çay keyfi yaparken keyifle tüketebileceğiniz şerbetli tatlılar grubunda yer alır. Yapımı oldukça pratik olan ve tadı damağınızdan düşemeyecek revani tatlısının isminin nereden geldiğini daha önce duymuşmuydunuz. Revani tarifini açıklamaya geçmeden önce kısaca revani tatlısının ismini nereden aldığından bahsedebiliriz. Peki, revani tatlısı nasıl yapılır? İşte revani tatlısı tarifi

Revani tatlısı adını nerden almıştır?

Farsça ravgani “yağlı, yağda pişmiş, bir tür tereyağlı tatlı”, Farsça ravgan “yağ, özellikle tereyağı/sadeyağı” sözcüğünden gelir. Dolayısıyla revani tatlısına revani denmesinin nedeni, Farsaça'da yağda pişmiş tereyağlı tatlı olduğu için bu ismi almıştır. Gelelim yapımı oldukça basit ve pratik olan revani tatlısı tarifine

Revani tatlısı nasıl yapılır?

Birinci adım: Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Şerbet kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Altını kapatmadan önce yarım limon sıkın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

İkinci adım: Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup köpürene kadar çırpalım.

Üçüncü adım: Karışımın üzerine irmiği, yoğurdu, sıvı yağı, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştıralım.

Dördüncü adım: En son unu ekleyip, karıştıralım. Yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Beşinci adım: Fırından çıkardığımız sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz.

 

PORTAKALLI REVANİ TATLISI ( kişilik oluyor, tepsi ölçüsü 36 cm ) 5 tane yumurta 1 su bardağı sıvıyağ ( Su bardağı ölçüsü ml ) 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı şeker 1,5 su bardağı irmik 1,5 su bardağı un 1 tane vanilya 1 çay kaşığı karbonat 1 tane hamur kabartma tozu 1 tane portakal kabuğu rendesi, ben 1 yemek kaşığı @naturelkapowders portakal kabuğu tozu kullandım. ŞERBETİ İÇİN; 3 su bardağı şeker ( Su bardağı ölçüsü ml ) 3,5 su bardağı su 1 dilim limon ÖNCE ŞERBETİNİ HAZIRLIYORUZ; Şeker, su, limon tencerede 8 dakika kısık ateşte kaynatılır soğuması için bırakılır, şerbetimiz hazır. PORTAKALLI REVANİ TATLISININ HAMURUNUN HAZIRLANIŞI; Yumurtalar ve şeker mikserle çırpılır. Sırasıyla sıvıyağ, vanilya, yoğurt, portakal kabuğu rendesi eklenir çok iyi karıştırılır. Sonra unun içine hamur kabartma tozu ve karbonatı ekleyip elenerek ilave edilir. Az karıştırılıp yeğlanmış tepsiye dökülür. derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. dakika içinde pişiyor dikkatli olun lütfen. Fırından çıktıktan dakika sonra, Ilık şerbeti az sıcak tatlının üzerine dökülür. Üzerini fındık, ceviz, Hindistan cevizi ile süsleyip saat sonra servise hazırdır. Bu ölçüyle rahat dilim oluyor. Ben irmik helvasını çok kalın sevmediğim için bu şekilde yapıyorum, kalın olsun isterseniz malzemelere sadece yumurta ve kaşık un ekleyip yapabilirsiniz Kolay gelsin afiyet olsun herkese. Tarifi için funduszeue.info ya Teşekkürler

PORTAKALLI REVANİ TATLISI

( kişilik oluyor, tepsi ölçüsü 36 cm )

5 tane yumurta

1 su bardağı sıvıyağ ( Su bardağı ölçüsü ml )

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı şeker

1,5 su bardağı irmik

1,5 su bardağı un

1 tane vanilya

1 çay kaşığı karbonat

1 tane hamur kabartma tozu

1 tane portakal kabuğu rendesi, ben 1 yemek kaşığı @naturelkapowders portakal kabuğu tozu kullandım.

ŞERBETİ İÇİN;

3 su bardağı şeker ( Su bardağı ölçüsü ml )

3,5 su bardağı su

1 dilim limon

ÖNCE ŞERBETİNİ HAZIRLIYORUZ;

Şeker, su, limon tencerede 8 dakika kısık ateşte kaynatılır soğuması için bırakılır, şerbetimiz hazır.

PORTAKALLI REVANİ TATLISININ HAMURUNUN HAZIRLANIŞI;

Yumurtalar ve şeker mikserle çırpılır. Sırasıyla sıvıyağ, vanilya, yoğurt, portakal kabuğu rendesi eklenir çok iyi karıştırılır. Sonra unun içine hamur kabartma tozu ve karbonatı ekleyip elenerek ilave edilir. Az karıştırılıp yeğlanmış tepsiye dökülür. derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. dakika içinde pişiyor dikkatli olun lütfen. Fırından çıktıktan dakika sonra, Ilık şerbeti az sıcak tatlının üzerine dökülür. Üzerini fındık, ceviz, Hindistan cevizi ile süsleyip saat sonra servise hazırdır. Bu ölçüyle rahat dilim oluyor. Ben irmik helvasını çok kalın sevmediğim için bu şekilde yapıyorum, kalın olsun isterseniz malzemelere sadece yumurta ve kaşık un ekleyip yapabilirsiniz Kolay gelsin afiyet olsun herkese.

Tarifi için funduszeue.info ya Teşekkürler

Revani nasıl yapılır ? Ayrıca size fikir verecek 27 yorum var. Tarifin püf noktaları, binlerce yemek tarifi ve daha fazlasıNilay TulumTürkiftar tatlısı, osmanlı tatlısı, ramazan tatlısı, revani, revani keki, revani nasıl yapılır, revani şerbeti, revani tarifi, saray tatlısı, şerbetli tatlı tarifleri, tatlı yapımı, Tatlılar

Revani

Tatlılar 

Nilay Tulum Views

Revani tarifi herkesin kendine özeldir aslında. Kimi yumurtanın sarılarını ve aklarını ayrı çırpar, kimi içine yoğurt katar. Bazıları portakal kabuğu rendesi eklerken bazılarıda ceviz atar. Benim tarifim oldukça sade, yoğurtsuz kek karışımı gibi tabi tek artı mazlemesi içindeki irmik.

Tadı, dokusu tam kıvamında ama sanki bana birazcık şerbeti az gibi geldi, belki ben uzun süre şerbeti kaynattığım için böyle oldu. Siz isterseniz şerbet malzemelerini yarım bardak yada 1 bardak kadar arttırabilirsiniz.

İllaki revaniye yoğurt ekleyeceğim derseniz un miktarını arttırmanızı öneririm.

tatlı yapımı

Üzerine benim yaptığım gibi krema yada kaymak ekleyerek servis edebilirsiniz. Sevgiler…

revani tatlısı

Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Tepsiyi yağlamak için:

  • 2 çorba kaşığı un
  • yarım çorba kaşığı tereyağı

Şurubu için:

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaların, şekeri ve 1 tutam tuzu çırpma kabına alın, yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın.
  2. Un, irmiğik, vanilyayı kabaran yumurtaların içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve kez daha karıştırın.
  3. cm çapında yuvarlak bir borcam yada tepsiyi yağlayın ve unu üzerine serpin. Tepsinin her yanı unlanınca ters çevirin ve fazla unu dökün
  4.  Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış derece fırında dakika kadar pişirin.
  5. Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyerek dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  6. Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün.
  7. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Etiketler: iftar tatlısı, osmanlı tatlısı, ramazan tatlısı, revani, revani keki, revani nasıl yapılır, revani şerbeti, revani tarifi, saray tatlısı, şerbetli tatlı tarifleri, tatlı yapımı
Nilay Tulum

Revani Tarifi

Revani

Revani: bu tarifi paylaştığımdan beri birçok okuyucum tarafından denendi ve çok beğenildi. Sünger gibi dokusu, şerbetinin kıvamı tam yerindedir.

Kaç kişilik: Hazırlık:15 dak. Pişirme:15 dak.

Revani Malzemeleri

  • kek hamuru için:
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı su
  • damla limon suyu

Revani Nasıl Yapılır?

1- Su ve şeker kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyu damlatıp karıştırıp altını kapatın. Soğumaya bırakın.
2- Yumurta ve şeker çırpın. Yoğurt ve sıvı yağ karışıma eklenir. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştırın.
3- Yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
4- Keki çıkardıktan birkaç dakika sonra soğuyan şerbeti döküp çekmesini sağlayın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. kaymakla ya da dondurmayla nefis olur. Afiyet olsun.

Kategoriler:Bayram Tatlıları , Şerbetli Tatlılar , Tatlı Tarifleri , Yemek Tarifleri

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Yorumlar:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası