türk korku filmleri 2022 / Türk Korku Sineması Kronolojisi - 5. Cilt () çıktı!

Türk Korku Filmleri 2022

türk korku filmleri 2022

En İyi T&#;rk Korku Filmleri: En &#;ok İzlenen Ve Beğenilen 10 T&#;rk Korku Filmi (İmdb Sırasına G&#;re)

En İyi Türk Korku Filmleri

1- Üç Harfliler: Beddua () 

IMDb:

Annesi öldürülen genç bir kızın intikam almak için ruh çağırması ile başlayan hikayede, daha sonra yaşanan olaylar tüm çıplaklığı ile izleyici ile buluşuyor. Cinli konuları ile dikkat çeken bu yapım, korku ve gerilim dolu anları gözler önüne seriyor. Cinli filmler, ülkemizde en çok izlenen korku filmleri arasında yer alıyor. Korku, gerilimi birlikte yaşayacağınız sürükleyici kurguya sahip olan bu film, izleyenler tarafından çok beğenildi.

2- Üç Harfliler: Adak () 

IMDb:

Türk korku filmleri arasında yer alan Üç Harfliler serisinin son filmi olan bu yapım, yılında vizyona girdi. Metin ve Salih ismindeki iki arkadaş avlanmak için ormanlık bir alana gider ve bu alanda Salih bir kaza ile başından vurulur. Yaşanan bu acı olaylardan sonra beklenmedik gelişmeler meydana çıkar. Her iki arkadaşın çevresi de bu olaylarda büyük ölçüde etkilenir. 

3- Dabbe: Cin Çarpması () 

IMDb : 7,1

Dabbe serisinin en başarılı filmleri arasında yer alan Dabbe: Cin Çarpması filminde, evlilik hazırlığı yapan Kübra yakın zaman içinde bilinmeyen varlıklar tarafından ele geçirilir. Kübra'nın arkadaşı tüm kötülükleri ve yaşanan olumsuz olayları ortadan kaldırmak için büyük çaba harcar. Tüm zamanların en etkileyici korku filmleri arasında yer almayı başaran bu yapım, Dabbe serisinin 4. filmi olarak karşımıza çıkıyor.

4- Cinni : Uyanış () 

 IMDb : b

Filmde değişik bir çocukluk dönemi yaşayan ama bu sıkıntılı süreçleri arkasında bırakmayı başaran Dilara'nın hikayesi konu ediliyor. Dilara, tercümanlık mesleği yaptığından dolayı evinden çok fazla çıkmayan bir genç kızdır. Sakin bir hayat yaşayan Dilara, bir gün bahçesinde ölü olarak yatan bir adamın yanında uyanır. Bundan sonra hiçbir şey Dilara için eskisi gibi olmayacaktır. Arkadaşı Merve de Dilara'ya şüphe ile baksa da ona yardımda bulunacaktır. Bu günden sonra Dilara kimseye güvenemez.

5- Üç Harfliler 3 : Karabüyü () 

IMDB : 6,9

yılında vizyona giren Üç harfliler film serisinin filmi olan bu yapım, anne ve babasının ölümünün ardından çocukluğunun geçtiği eski evde yaşamak istemeyen Alev'in başına gelen ürkütücü ve korkutucu olayları izleyiciye aktarıyor.

6- Siccin 4 ()

IMDb :

Siccin serisinib 4. filmi olan Siccin 4, Türkiye’nin 4DX ile çekilmiş ilk film olma özelliği taşıyor. Filmde bir dönem çok zengin ve rahat bir hayat süren bir ailenin bir anda maddi düşüş yaşamasının ardından ailenin en büyüğü olan babaanne Sadettin tek başına yaşamasın diye ürkütücü bir konağa taşınmak zorunda kalır. Bu değişiklik ise, korkutucu olayların başlangıcı olacaktır. 

7- Tez: Gece () 

IMDb :

Gaye, kısa süre önce üniversitede psikoloji alanında tez yazmak için çalışmalara başlar. Gaye, erkek arkadaşının da yönlendirmeleri ile psikolojik sorunları bulunan Narin ile tanışarak çalışmalarında daha iyi sonuçlar almayı hedefler ve onunla aynı eve taşınır. 13 gece boyunca her şey gayet yolunda gider ama daha sonra Gaye'nin abisi Barış ve arkadaşları bir daha kendinden haber alamaz. 

8- Siccin 3 : Cürmü Ask () 

IMDb :

Tüm zamanların en çok izlenen korku filmleri arasında yer alan Siccin 3 filminde yer alan Orhan ve Sedat iki yakın arkadaştır. Aradan uzun yıllar geçtikten sonra Orhan Sedat'ın kız kardeşine ilgi duymaya başlar. Sedat bir gün trafik kazası yapar ve bu kaza, üç kişinin de hayatının dönüm noktası olur. Sedat'ın oğlu Mehmet felç olur ve Kader ise geçmişini tamamen unutur. Orhan ise, bu kazadan kendisini sorumlu tutar. Ama Kader'i kaybetmemek için hiç yapmaması gereken bir olaya imza atar. Bu günden sonra her şey çok daha kötü olacaktır. 

9- Siccin 5 () 

IMDb :

Türk korku filmleri arasında önemli bir yere sahip olan Siccin 5, 12 yaşındaki küçük Hale ve ailesinin başından geçen ürkütücü ve korkunç olayları izleyicilere aktarıyor. Filmde Hale'nin babası,daha bebekken ortadan kaybolur ve bir daha kendisinden haber alınamaz. Sonra bir gün Hale babasını kendisini hiç tekin olmayan bir eve çağırınca olaylar gelişir. Hale'nin gördüğü kabuslar, sadece kendisini değil tüm ailesini de etkiler. 

Kapıdaki Sır () 

IMDb :

Gelmiş geçmiş en iyi ve en çok beğenilen Türk korku filmleri arasında yer alan Kapıdaki Sır, yıl önce bir kadının kocasından habersiz bir tarikat ile anlaşmasını konu alıyor. Tarikatın kurallara uymaması sonucunda yaşanacak panoramik olaylar anlatılıyor. Farklı konusu ve akıcılığı ile dikkat çeken bu film aynı zamanda en çok merak uyandıran korku filmleri arasında yer alıyor. 

En İyi Cin Filmleri - Yeni Ve Eski En &#;ok İzlenen Cin Filmleri Listesi Ve &#;nerisi

1

Cin filmleri, genellikle metafizik alemin bilinmeyenlerini anlatır. Bu filmlerde büyü, ruh çağırma, musallat, terk edilmiş köy gibi temalar sıklıkla işlenir. Amerika ve diğer ülkelerin sinemasında 'şeytan, deccal'' gibi isimlerle tanımlanan cin temalı filmlerin sayısında da büyük bir artış söz konusudur. Düşük bütçeye sahip bu yapımlar genelde tek mekanda geçip amatör oyuncularla çekiliyor. Türkiye ve Amerika dışında Hindistan sinemasında da başarılı örnekler mevcuttur.

21- Dabbe:

1- Dabbe:

Kuran-ı Kerim'de Dabbetül-arz adıyla geçen varlığın dünyaya gelmesini ve kıyamet sürecini anlatan seri toplam 7 filmden oluşuyor. Her biri Hasan Karacadağ tarafından yazıldı ve yönetildi. Serinin ilk 3 filmi gişede istediği hasılatı elde edemese de daha sonrasında daha fazla izleyiciye ulaştı. Filmde ses efektlerinin fazla kullanılması eleştirilse de Türkiye'de en çok izlenen cin filmlerinin başında geliyor.

yılında izleyeceğimiz filmler için heyecanlanmaya çoktan başladık. Bu yıl vizyona girmesi planlanan filmler içerisinde çok sayıda yerli ve yabancı korku filmi bulunuyor. Yılın henüz başlarında olmamıza rağmen, vizyon takvimine göz gezdirdiğimizde 'nin korku filmi severler için sinema anlamında oldukça verimli geçeceğini görebiliyoruz. Sadece içinde bulunduğumuz Ocak ayında bile vizyona yedisi yerli, beşi yabancı olmak üzere toplan 12 korku filmi giriyor.

'de vizyona girmesi beklenen çok sayıdaki korku filminden, en çok merak edilen ve ilgi çeken 12 filmi sizler için derledik. Listemizde bu ay vizyona girecek, korku filmi denilince akla ilk gelen serilerden biri olan Çığlık serisinin beşinci filmi Scream'den; 'nin sonlarında, Cadılar Bayramı'nda vizyona girmesi planlanan Halloween Ends'e kadar geniş bir aralıkta izleyeceğimiz filmleri derledik. 

Son iki yılda, dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle birçok filmin vizyon tarihi yılına ertelendi. Bu nedenle listemizde ve yapımı filmler de var. Covid 19 vakalarının arttığı bugünlerde de stüdyolardan filmlerin vizyon tarihleri için erteleme kararları gelmeye başladı. Umuyoruz ki pandemiyle mücadelede yine başa dönmeyiz ve merakla beklediğimiz filmleri keyifle izleyebiliriz.

İşte yılında izleyeceğimiz 12 korku filmi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası