biftek bonfile antrikot / Ev Yapımı Antrikot - Leziz Yemeklerim | Yemek Tarifi | Yemek, Yemek tarifleri, Gıda

Biftek Bonfile Antrikot

biftek bonfile antrikot

P&#;f Noktalarıyla Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot, kontrfile ile gerdan arasında kalan, ön bacakların üstünde bulunan kısımdan elde edilir. Antrikotun lezzetli olmasında içinde bulunan yağ dokuları ve ortasından gelen kalın yağ tabakasının etkisi vardır. Restoran menülerinin vazgeçilmezi olan antrikotu, lezzetli bir şekilde sunabilmek için pişirme işlemine dikkat etmek gerekir. Püf noktalarını göz önünde bulundurarak, siz de kendi mutfağınızın şefi olabilir ve antrikotla nefis yemekler hazırlayabilirsiniz.

antrikot

Antrikot Nasıl Pişirilir?

  1. Öncelikte antrikot yapımında taze et kullanmak çok önemlidir. Böylece etiniz daha lezzetli olacaktır.
  2. Antrikotun lezzetini arttırmak için, mutlaka marine etmek gerekir. Marine işlemi için etin iki tarafına da zeytinyağı sürün.
  3. Ardından karabiber ve tuzla etinizi ovun. Daha sonra bir kabın içine alıp üzerini kapatarak buzdolabında 1 saat bekletin.
  4. Marine işlemi için sarımsak, biberiye, kekik gibi malzemeler kullanabilir veya et marinasyon soslarından yararlanabilirsiniz.
  5. Eti buzdolabında dinlendirdikten sonra oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
  6. Bu esnada izli tavayı veya demir döküm tavayı ocağın üzerine alarak ısıtın. Tavayı orta ateşte ısıttıktan sonra etinizi tavanın içerisine koyun.
  7. Ocağı yüksek ateşe getirin ve bir tarafını 2, diğer tarafını 2, toplamda 4 dakika olmak üzere etinizi mühürleyin.
  8. Daha sonra eti tavanın içinde önceden ısıtılmış dereceli fırına atın.
  9. Az pişmiş et için 4 dakika, orta pişmiş için 6 dakika, çok pişmiş et için 10 dakika pişirmeniz yeterlidir.
  10. Bu süreler gramlık orta kalınlıktaki antrikotlar için geçerlidir.
  11. Eti fırında pişirdikten sonra kesme tahtasının üzerine alın ve 5 dakika dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

antrikot

Antrikot Tavada Nasıl Pişirilir?

  1. Antrikotu fırına atmadan yalnızca tavada pişirmek istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine etmektir.
  2. Daha sonra ısınmış döküm tavada, yüksek ateşte her iki tarafını da 2 dakika pişirin.
  3. Pişen eti bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Antrikot Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  1. Etin Kalitesi: Antrikot yüksek kaliteli bir et türüdür. Bu nedenle, etin kalitesine dikkat etmek önemlidir. Kaliteli bir antrikot almak için, etin renkli, sert ve yağ oranı yüksek olması gerekiyor.
  2. Etin Oda Sıcaklığına Gelmesi: Etin pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesi gerekiyor. Böylece etin iç kısmı pişerken dış kısmı yanmaz.
  3. Etin Marine Edilmesi: Etin marine edilmesi, etin daha lezzetli olmasını sağlar. Marine sosu olarak soya sosu, zeytinyağı, baharatlar, sarımsak gibi malzemeler kullanılabilir. Etin marine edilmesi için en az 2 saat bekletilmesi önerilir.
  4. Etin Pişirilmesi: Antrikot, genellikle ızgarada veya tavada pişirilir. Etin pişirilmesi sırasında, etin yanmaması için düşük ateşte pişirilmelidir. Etin pişirilmesi sırasında, etin içindeki suyun kaybetmemesi için sık sık çevrilmesi gerekiyor.
  5. Etin Dinlendirilmesi: Pişirme işlemi bittikten sonra, antrikotun dinlendirilmesi gerekiyor. Dinlendirme işlemi, etin sulu kalmasını sağlar ve etin daha lezzetli olmasını sağlar. Etin dinlendirilmesi için en az dakika bekletilmesi önerilir.
  6. Etin Dilimlenmesi: Etin dilimlenmesi, etin daha kolay yenmesini sağlar. Dilimleme işlemi sırasında, etin liflerine dik olarak kesilmesi gerekiyor. Böylece etin daha kolay çiğnenmesi sağlanmış olur.

Biftek Pi&#;irme Sanat&#; ve Kusursuz &#;puçlar&#;

Sa&#;l&#;kl&#; beslenme programlar&#;n&#;n en önemli protein kayna&#;&#; olan et, yüksek ya&#; içeri&#;inden dolay&#; dikkatli tüketilmesi gereken bir besindir. Doymam&#;&#; ya&#; miktar&#; yüksek olan et, ya&#;lar&#;ndan s&#;yr&#;lm&#;&#; olarak tüketilmelidir.

Protein, vitamin ve mineral de&#;erini kaybetmemesi için k&#;zart&#;larak de&#;il; ha&#;lama, bu&#;ulama, f&#;r&#;nda ya da kendi ya&#;&#;nda pi&#;irilmesi önerilir. Kardiyovasküler sistemin sa&#;l&#;kl&#; olarak çal&#;&#;abilmesi ve özellikle sinir sisteminin fonksiyonlar&#;n&#; yerine getirebilmesi için önemli rol oynayan et, kan sa&#;l&#;&#;&#;n&#;n korunmas&#;na da yard&#;mc&#; olur.

biftek pi&#;irme ipuçlar&#;

Biftek Nedir, Hayvan&#;n Neresi?

  • Hayvan&#;n diz ekleminin üst bölümünde yer alan etlerden biftek yap&#;l&#;r. Diz ekleminin alt k&#;sm&#; incik olarak adland&#;r&#;l&#;r.
  • Sinir ve ya&#; dokusu içermeyen biftek eti, en de&#;erli et olarak kabul edilir ve bu nedenle biftek fiyat aç&#;s&#;ndan biraz yüksektir.
  • Biftek antrikot bonfile fark&#; nedir k&#;saca aç&#;klayal&#;m.
  • Hayvan&#;n but bölgesi ile böbre&#;in alt taraf&#;nda yer alan etlerdir.
  • Az hareket eden kas gruplar&#;n&#; içeren biftek bölgesi, yumu&#;ak yap&#;l&#; oldu&#;u için k&#;sa sürede pi&#;irilir.
  • Bonfile, dana pirzola, antrikot, kontrfile, T-bone, porter house, dö&#; ve kürek en çok bilinen biftek çe&#;itleri aras&#;nda yer al&#;r.
  • Peki, biftek mi bonfile mi? Bonfile bir biftek çe&#;ididir. Danan&#;n arka s&#;rt k&#;sm&#;nda yer alan bölgeden ç&#;kar&#;lan bonfile, danan&#;n en yumu&#;ak bölgesidir. Ya&#;s&#;z et yemeyi tercih edenler için en uygun seçim bonfiledir.

biftek hayvan&#;n neresidir

Biftek Nas&#;l Marine Edilir?

  • Biftek etinin lezzetini artt&#;rmak ve daha yumu&#;ak bir hale gelerek pi&#;irilmesini kolayla&#;t&#;rmak amac&#;yla tercihen asit de&#;eri yüksek malzemelerin içinde bekletilmesi i&#;lemi, etin terbiyelenmesi ya da marine edilmesi olarak tan&#;mlan&#;r.
  • Biftek marine i&#;lemi için genellikle sirke, &#;arap ya da limon suyuna ek olarak baharatlar ve s&#;v&#; ya&#;lar kullan&#;l&#;r.
  • Haz&#;rlanan biftek sosu içine biftekler yerle&#;tirilerek 2 saat ile 24 saat aras&#;nda buzdolab&#;nda bekletilir.
  • Buzdolab&#;ndan ç&#;kar&#;lan soslu biftekler, sosunun akmas&#; için ba&#;ka bir kaba aktar&#;l&#;r ve oda s&#;cakl&#;&#;&#;na geldikten sonra pi&#;irime i&#;lemi gerçekle&#;tirilir.

Et Nas&#;l Marine Edilir? Ünlü &#;eflerin Marinasyon S&#;rlar&#;, Tarifler

biftek nas&#;l marine edilir

Biftek Nas&#;l Pi&#;irilir? 6 Önemli Püf Noktas&#;

  • &#;yi bir biftek pi&#;irmek için bifte&#;in kal&#;n kesilmesi ve dövülmemesi gerekir. Genç dana eti kullan&#;larak yap&#;lmas&#; ve az pi&#;mi&#; olmas&#; önerilir.
  • Biftek pi&#;irme i&#;leminden önce etin oda s&#;cakl&#;&#;&#;na getirilmesi ve tuzunun eklenmesi gerekir.
  • Marinasyon i&#;lemi için kullan&#;lan baharatlar&#;n tavaya konulan hafif ya&#; içerisine eklenerek biftekten önce hafifçe k&#;zart&#;lmas&#; gerekir. Aksi halde etin sosu yanarak tad&#;n&#; ac&#;la&#;t&#;rabilir.
  • Tava veya &#;zgara oldukça k&#;zg&#;n olmal&#; ve biftek mühürleme i&#;lemi yap&#;lmal&#;d&#;r. Bu i&#;lem etin üzeri kapat&#;lmadan ve oynat&#;lmadan her iki taraf&#;n&#;n da renk de&#;i&#;tirene kadar k&#;zart&#;lmas&#;d&#;r. Böylece ete lezzet veren etin sular&#; içeriye hapsedilir.
  • Biftek pi&#;irme tarifi yap&#;l&#;rken etin d&#;&#;&#;n&#; yüksek ate&#;te pi&#;irmeniz içinin sulu kalmas&#;na yard&#;mc&#; olur.
  • Mühürleme i&#;lemi yap&#;ld&#;ktan sonra biftek oda s&#;cakl&#;&#;&#;nda 10 dakika kadar dinlendirilir. Bu a&#;amada bifte&#;e baharat, tuz ya da herhangi bir sos eklenmemelidir. Aksi halde lezzet kayb&#; ya&#;an&#;r.
  • Dinlenen biftek; önceden &#;s&#;t&#;lm&#;&#; f&#;r&#;na, tavaya veya &#;zgaraya al&#;n&#;r ve orta dereceli &#;s&#;da pi&#;irilir. &#;efler genellikle d&#;&#;&#; mühürlenmi&#; içi biraz pembe kalacak &#;ekilde az veya orta pi&#;mi&#; etleri tercih etseler de biftek pi&#;irme dereceleri damak tad&#;na göre ayarlanabilir.

Hangi Et Nas&#;l Pi&#;irilir? Et Pi&#;irmenin Ustas&#; Siz Olacaks&#;n&#;z!

biftek nas&#;l pi&#;irirlir

Biftek Kalori, Protein ve Besin De&#;eri

  • Dü&#;ük oranda ya&#; içeren biftek kalori de&#;eri dü&#;ük bir besindir.
  • Pi&#;mi&#; gram dana bifte&#;i yakla&#;&#;k kalori içerir.
  • gram pi&#;mi&#; biftek protein miktar&#; ise yakla&#;&#;k 30 gramd&#;r.
  • B12, A vitamini, çinko, demir, sodyum, potasyum ve kalsiyum aç&#;s&#;ndan zengin bir besin olan biftek besin de&#;eri yüksekli&#;i nedeniyle büyüme ve geli&#;me dönemindeki çocuklar taraf&#;ndan tüketilmesi önerilen bir yiyecektir.

Uluslararas&#; Et Pi&#;irme Dereceleri Resimli Anlat&#;m

biftek kalori

Biftek Yan&#;na Ne Gider?

  • &#;çeri&#;inde yer alan demirin daha iyi kullanabilmesi için C vitamini içeren besinlerle tüketilmesi önerilen bifte&#;in yan&#;na brokoli, havuç, patates ha&#;lamas&#; ya da bol limonlu bir mevsim salatas&#; yap&#;labilir.
  • Türk kültürünün vazgeçilmez yemeklerinden biri olan bulgur ya da pirinç pilav&#; biftekle mükemmel bir uyum gösterir.
  • Özellikle çocuklar&#;n favorileri ise patates püresi ya da patates k&#;zartmas&#; olabilir.
  • F&#;r&#;nda sar&#;msakl&#; ve tereya&#;l&#; m&#;s&#;r ya da domates soslu makarna da bifte&#;in yan&#;na giden özel lezzetlerdir.

Etin Yan&#;nda &#;yi Giden 12 Videolu Tarif

biftek yan&#;na ne gider

Lokum K&#;vam&#;nda 12 Leziz Biftek Tarifi

1) Tad&#; Dama&#;&#;n&#;zda Kalacak Enfes Bir Lezzet: Soslu Biftek

Biftek, salça, s&#;v&#; ya&#;, domates, arpac&#;k so&#;an, sar&#;msak, kekik, karabiber, pul biber ve tuz kullan&#;larak haz&#;rlanan soslu bifte&#;i özel misafirleriniz için gönül rahatl&#;&#;&#; ile haz&#;rlayabilirsiniz. Düdüklü tencerede pi&#;irildi&#;inde daha k&#;sa sürede servise haz&#;r olan yemek, yan&#;nda pilav ya da patates püresi ile birlikte sunulabilir. Biftek pi&#;irme süresi tarifte kullan&#;lacak soslara göre de&#;i&#;kenlik gösterir. Soslu Biftek Tarifi

2) A&#;&#;zda Da&#;&#;lan Muhte&#;em Lezzet: Lokum K&#;vam&#;nda Biftek

Biftek pi&#;irmek bir sanatt&#;r ve bu sanatta farkl&#; renklerin kullan&#;lmas&#; lezzeti art&#;r&#;r! Süt, yo&#;urt, kekik, tuz, sar&#;msak, zeytinya&#;&#; ve sirke ile haz&#;rlanan sos içerisinde bekletilen bifteklerin a&#;&#;zda da&#;&#;lan lezzetine hay&#;r diyemeyeceksiniz. Mühürleme yönteminden sonra f&#;r&#;nda sebzelerle birlikte pi&#;irilen biftek, besleyici özellikleri yan&#;nda lokum k&#;vam&#;ndaki yumu&#;akl&#;&#;&#; ile oldukça be&#;enilen bir yemek çe&#;ididir. Bu tarif ile et pi&#;irme f&#;r&#;nda yap&#;ld&#;&#;&#;ndan oldukça sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar ortaya ç&#;kar. Lokum K&#;vam&#;nda Biftek

3) Frans&#;z Usulü Lezzet: Cafe de Paris Soslu Biftek

’lu y&#;llarda Cenevre’de bulunan Cafe de Paris adl&#; bir restoran&#;n özel tarifi olan sos, tüm dünyada oldukça ünlüdür. Köriden karabibere, kekikten zerdeçala kadar birçok baharat&#;n yer ald&#;&#;&#; özel sos, bifte&#;e farkl&#; bir aroma verir. Besleyici de&#;eri de oldukça yüksek olan Cafe de Paris soslu bifte&#;i aileniz ve misafirleriniz için haz&#;rlayabilirsiniz. Biftek pi&#;irme tavada oldu&#;unda döküm tavay&#; tercih etmenizi öneririz. Cafe de Paris Soslu Biftek

4) Kremadan Gelen Lezzet: Lokum Gibi Soslu Biftek

Biftek pi&#;irme sanat&#; taçland&#;r&#;lacaksa, sos kesinlikle iyi seçilmelidir. Tereya&#;&#;, un, krema, tuz, kekik ve karabiber kullan&#;larak haz&#;rlanan sos ile birlikte pi&#;irilen biftek, yumu&#;ac&#;k yap&#;s&#; ve kendine has aromas&#;yla sofralar&#;n&#;za lezzet getirir. Özellikle farkl&#; lezzetleri sevenler için alternatif bir ana ö&#;ün seçene&#;i olan lokum gibi soslu bifte&#;i gurme misafirleriniz için haz&#;rlayabilirsiniz. Lokum Gibi Soslu Biftek

5) Lokum Lezzet: Mükemmel Sosuyla Dana Biftek

S&#;v&#; ya&#;, yo&#;urt, sirke ve baharatlar kullan&#;larak haz&#;rlanan sos içinde bekletilen biftek; k&#;zart&#;larak patates, makarna, pilav ya da garnitürle servis edilebilir. Büyüme ve geli&#;me dönemindeki çocuklar&#;n beslenme program&#;nda önemli role sahip olan biftek k&#;zartmas&#;, yumu&#;ac&#;k yap&#;s&#; ve mükemmel aromas&#; ile sofralar&#;n&#;za sa&#;l&#;k getirir. Mükemmel Sosuyla Dana Biftek

6) Hem Lezzetli Hem Sa&#;l&#;kl&#;: Soslu Dana Biftek

Biftek pi&#;irme yöntemleri aras&#;nda bizim mutfa&#;&#;m&#;zla en uyumlu tariflerden birisi de domatesin her &#;ekilde kullan&#;ld&#;&#;&#; sosle dana biftek tarifidir. Domates, biber salças&#;, domates salças&#;, zeytinya&#;&#;, sar&#;msak, kekik, karabiber ve tuz kullan&#;larak haz&#;rlanan soslu dana biftek; yüksek oranda lif ve protein içerir. &#;çeri&#;indeki yüksek demir sayesinde kans&#;zl&#;k problemi çekenler için önerilen soslu dana biftek, sa&#;l&#;kl&#; olmas&#;n&#;n yan&#; s&#;ra lezzeti ve yumu&#;ac&#;k a&#;&#;zda da&#;&#;lan yap&#;s&#; ile en çok tercih edilen biftek yemeklerinden biridir. Soslu Dana Biftek

7) A&#;&#;zda Da&#;&#;lan Yumu&#;ac&#;k Lezzet: Lokum Gibi Soslu Biftek

Güzelce mühürlenen bifte&#;e; salça, so&#;an ve sar&#;msak ile haz&#;rlanan sos eklenir. A&#;&#;zda da&#;&#;lan yumu&#;ac&#;k lezzeti ile damaklarda kal&#;c&#; bir aroma b&#;rakan soslu biftek, ana yemek olarak servis edilir. Soslu Biftek

8) Bifte&#;in En Lezzetli Hali: Yumu&#;ac&#;k Biftek

Et tutkunlar&#;n&#;n en be&#;endi&#;i tariflerden biri olan yumu&#;ac&#;k biftek, etlerin bir gün öncesinden marine edilerek buzdolab&#;na bekletilmesi sayesinde çok daha lezzetli bir hale gelir. Et pi&#;irme baharat ile harmanland&#;&#;&#;nda yükselen kokulara kar&#;&#; gelmek mümkün de&#;ildir! So&#;an, s&#;v&#;ya&#;, sirke, süt, defne yapra&#;&#;, biberiye, pul biber, k&#;rm&#;z&#; biber, karabiber, sar&#;msak ve tuz kullan&#;larak marine sosu haz&#;rlan&#;r. Biftek aromas&#; yo&#;un marinesi sayesinde lezzetini katlam&#;&#; olur. A&#;za al&#;n&#;r al&#;nmaz da&#;&#;lan yumu&#;ac&#;k lezzeti ile be&#;eni kazanan biftek, gurme sofralar&#;n&#;n vazgeçilmezidir. Yumu&#;ac&#;k Biftek

9) Arpac&#;k So&#;an ve Salçan&#;n Mükemmel Uyumu: Salçal&#; Biftek

Mutfakta karma&#;ay&#; sevmiyorum, en iyi biftek pi&#;irme yöntemi en sade olan&#;d&#;r diye dü&#;ünüyorsan&#;z salçal&#; biftek tarifi tam size göre! Et yemeklerine en çok yak&#;&#;an lezzet verici bile&#;enlerden biri olan salça, hem yeme&#;in lezzetini hem de görünümünün güzelli&#;ini artt&#;r&#;r. Türk yemeklerinin de en çok kullan&#;lan malzemesi olan salça, kendine has lezzeti ile bifte&#;e ho&#; bir aroma sa&#;lar. Siz de misafirlerinize ve ailenize salçal&#; biftek yeme&#;i haz&#;rlayarak muhte&#;em bir lezzete imzan&#;z&#; atabilirsiniz. Salçal&#; Biftek

10) Muhte&#;em Birliktelik: Kremal&#; Mantar Soslu Biftek

Biftek pi&#;irme teknikleri aras&#;nda etin tad&#;na e&#;lik edecek en mükemmel malzemeler de kullan&#;l&#;r ve bunlardan biri de elbette mantard&#;r. Mantar, krema, so&#;an, sar&#;msak, karabiber, tuz, &#;eker ve un kullan&#;larak haz&#;rlanan kremal&#; mantar soslu biftek; s&#;ra d&#;&#;&#; ve oldukça lezzetli bir et yeme&#;idir. Hem et hem de mantardan dolay&#; bitkisel ve hayvansal protein de&#;eri yüksek olan biftek yeme&#;i, kas geli&#;imini artt&#;r&#;c&#; özellik gösterir. Kremal&#; Mantar Soslu Biftek

11) Bifte&#;e Farkl&#; Bir Yorum: Zengin Soslu Salçal&#; Biftek

Biftek pi&#;irme çe&#;itleri aras&#;nda farkl&#; bir dokunu&#; ile öne ç&#;kmaya ne dersiniz? Özel davetlerin ve gecelerin seçkin yemeklerinden biri olan soslu biftek, hem sunumu hem de lezzetiyle dikkat çekici bir biftek yeme&#;idir. Evde haz&#;rlanmas&#; da oldukça kolay ve pratik olan salça soslu bifte&#;i sizde aileniz ve sevdikleriniz için haz&#;rlayabilir ve muhte&#;em sunumu ve lezzetiyle sofralar&#;na yeni lezzetler ekleyebilirsiniz. Salçal&#; Biftek

12) Bifte&#;in En Doyurucu Hali: K&#;t&#;r Ekmekli Biftek

Ak&#;ama misafirler mi var ve evde biftek pi&#;irme zaman&#; m&#; geldi? Alt&#;nda k&#;t&#;r ekmekler, üzerinde yo&#;urt ve en üst k&#;smada biftekler ile salçal&#; sosun olu&#;turdu&#;u lezzet da&#;&#; görünümlü k&#;t&#;r ekmekli biftek, hem besleyici hem de muhte&#;em bir sunuma sahiptir. Lezzeti ile özel ak&#;am yemeklerinin en çok be&#;enilen seçeneklerinden biri olan k&#;t&#;r ekmekli bifte&#;i evinizde ailenize ve sevdiklerinize kolayca haz&#;rlayabilirsiniz. K&#;t&#;r Ekmekli Biftek

Et Çe&#;itleri Nelerdir? Etin Hangi K&#;sm&#; Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

Et Mühürleme Teknikleri, Püf Noktalar&#; ve Pi&#;irme Süreleri

Bonfile Nedir? Bonfile Pi&#;irmenin Püf Noktalar&#;, 10 Lokum Tarif

Antrikot Nas&#;l Pi&#;irilir? Nas&#;l Marine Edilir? Püf Noktalar&#; ve Tarifler

Et Kaç Kalori? Et Yemekleri Kalori De&#;erleri, Yüksek Proteinli Fit Tarifler

Biftek
Büyükbaş hayvanlarda, vücudun yumuşak bölgelerinden çıkarılmış, yağları temizlenmiş ve dövülmüş et preparatı.
Bonfile
Birinci kalite bifteklik ettir. Teflon tava ya da ızgarada, standart pişirme yöntemi ile tüketilir.
Antrikot
trikot; dananın, sırtından çıkartılan, içi yağ tutmuş ve yumuşağı makbul bir et türüdür. Dana sırtını 3 kısımdan oluşur kabul edersek en önde; gerdan, devamında antrikot, kuyruğa yakın kısmında kontrfile ve bonfile bulunmaktadır. Sırt kısmındaki, isimlendirilmiş bu dört çeşit etten “gerdan” dışında kalan; “antrikot, kontrfile ve bonfile” kıymetli et sayılır. Gerdan kısmı genelde yumuşak kıymalık olarak kullanılır. Antrikotun daha kıymetli sayılması için; yumuşak, bol yağlı ve dinlenmiş olması gibi özellikler aranmaktadır.
Kontrfile
Kontrfile omurganın üst tarafından çıkarılır. Kemiğin iç tarafı bonfileyi verirken, dış tarafı kontrfiledir. Antrikotun devamında buta doğru olan kastır. Antrikottan daha yağsız olduğundan, antrikota göre daha serttir.
Dana Kıyma
Göğüs etinin sırt kısmına yakın olan tarafından çıkan kıyma kısmen daha az yağlı yapıda ve arzu edilen tüm yemeklerde kullanıma uygundur. Döş sarmaya yakın olan ve göğüs kısmının alt tarafından elde edilecek kıyma orta yağlı yapısıyla köfte yapımına daha uygundur.
Dana Kuşbaşı
Gerdan ile but bölgesi arasında kalan bölüm hayvanın en çok hareket eden bölümlerinden biri olduğu için kuşbaşı hazırlamak için en uygun bölgedir.
Dana Rosto
Nuar bölümünde olduğu gibi bu bölümde de yer alan et, yağsız olduğu için daha fazla tercih edilen, yüksek ısıda tavada mühürlendikten sonra fırında düşük ısıda pişirilmeye ve dilimlendikten sonra servis edilmeye uygundur.
Dana Nuar
Hayvanın but kısmının bacaktan karna doğru olan kısmını içeren bir kısımdır. Yağ ve sinir içermez. Rosto yapımında kullanılan et bu bölümden elde edilir. Yağsız olması nedeniyle tercih sebebidir. Sebzelerle birlikte haşlaması da yapılır.
Dana Gerdan
Dananın boyun bölgesidir. Az,orta ve yağlı olmak üzere kıyma çeşitleri, dana sote ve tas kebabı bu bölgeden hazırlanır.
Haşlamalık Kuşbaşı
Gerdan yani boyun kısmının alt tarafında kalan kısım, iri parçalar halinde kesildikten sonra haşlamalık et olarak kullanıma uygundur.
Sotelik Kuşbaşı
Gerdan ile but bölgesi arasında kalan bölüm hayvanın en çok hareket eden bölümlerinden biri olduğu için kuşbaşı hazırlamak için en uygun bölgedir. Küçük doğranarak servis edilir.
Hamburger Köftesi
İri kıyım Kıymadan yapılmakta olup içeriğinde sadece tane karabiber bulunmaktadır.
T-bone
T-Bone steak denilen kısım, sırt bölümünde, bonfile ve kontrfilenin aralarında bulunan etin kemik ile birlikte aldığı isimdir. Bonfile ve kontrfile birlikteyken fileto diye adlandırılırken t-bone olabilmesi için; sırt kısımlarındaki kapak cm. kadar yağlı olmalıdır. Kesimden sonra kurutma dolabında 3 haftadan uzun süre dinlendirildikten sonra ızgara ya da döküm tavada yüksek ısıda pişirmeye uygundur.
Dana Pirzola
Dana pirzola, t-bone gibi hayvanın sırt kısmından çıkartılır. Yağlı olması ve yağın damar şeklinde etin içine işlemiş olması nedeniyle tercih edilir. Antrikot kaburgadan sıyrılmadığı ve kemiklerin düzgün bir şekilde kesilmesiyle pirzola halini alır. Kalın dilimler halinde kesildikten sonra pişirilmesi önerilir.
Dana Pöçük-(kuyruk)
Pöçük denilen kısmın halk arasındaki adı kuyruktur ve genellikle haşlama yapılır.
Kontrnuar
Dananın but bölgesinden elde edilir, nuarın alt kısmında yer alır. Daha kısa sürede pişmesi adına sosla pişirilecek olan biftek bu bölümden elde edilir. Domates soslu bifteğin yapılabileceği bir numaralı bölümdür.
Şişlik
Kuyruk sokumuna doğru giden ve butta kalan taraftan ızgaralık biftek elde edildiğini öğrenmiştik. Dananın but kısmında yer alan bu bölüm aynı zamanda çöp şiş yapımı için de tercih edilir. Kuşbaşı doğranarak da kullanılabilir.
Dana Yumurta
Hayvanın budundan kalçasına kadar uzanan ve yumurta şeklini alan ettir. Kavurma yapılmasının yanı sıra sote olarak pişirilebilir, hemen hemen tüm et yemeklerinde kullanılabildiği için çok değerlidir.
Dana İncik
Dana incik, özellikle sonbahar ve kış aylarında tüketimi artan, sebzelerle birlikte pişirilen ve kemik iliğinin içeriği ile şifa için de tüketilen haşlama türü et bölümüdür. İlik, yemeğin sosunu da daha lezzetli ve kıvamlı hale getirir. İnciğin üst bölümünde devam eden etli kol kısmı fırında pişirilmeye uygundur.
Salçalık Biftek
Sarma rostoluk etin de çıkartıldığı hayvanın karın boşluğu bölgesi olan pançeta bölümünün but kısmına yakın olan tarafından ince ince dilimlenmiş salçalık biftek çıkartılır.
Döş Sarma
Dananın alt kısmından çıkartılan göğüs etidir. Genel olarak; yemeklik kullanılacak yağlı kuşbaşı eti ve kıyma elde edilen bölümdür.
Kuzu Gerdan
Kuzu boyun kısmıdır. Kemikli olarak haşlamaya uygundur, etleri ayıklandıktan sonra kullanılabilir. Sebzeler ile birlikte haşlanabileceği gibi kıyma ve tas kebabı yapımında kullanılacak et bu bölümden elde edilir.
Kuzu Kürek
Ön bilek eklemine kadar devam eden kol kısmının baş tarafında bulunan kapama, haşlama gibi kemikli etin kullanılabileceği tüm yemeklerde tercih edilir.
Kuzu Kol
Kemikli ve kuzunun etli bölgelerinden biri olan kol kısmından kesilen etten tas kebabı hazırlamak uygun olacaktır.
Kuzu Kemiksiz Kol
Kol kısmının ön göğüs kısmına doğru olan ve kemik içermeyen bölümüdür. Kesilen et sote ve her türlü tencere yemeklerinde kullanım için uygundur.
Kuzu Sotelik Kuşbaşı
Kuzunun kol kısmının ön tarafından çıkartılabilecek et, küçük küpler halinde doğrandıktan sonra arzu ettiğiniz her türlü sebze ilavesiyle kendi yağında sote olarak tüketilmeye elverişli.
Kuzu Külbastı
Döş kısmının kola yakın en uç kısmından elde edilen kemiksiz et, ince ince dilimlendikten sonra yassı hale getirildikten sonra ızgarada pişirilmeye uygundur.
Kuzu Kıyma
Biraz yağlı ve ağır olmasının yanı sıra dana etinden elde edilen kıyma ile karıştırıldığında dahil olduğu köfte ya da yemeğin lezzetini arttırır.
Kuzu İncik
Koyunun diz ve dirsek eklemi altıdır. Haşlama yapmak ve fırında pişirmek için uygundur.
Kuzu Küşleme
Kuzu etinin çok kıymetli olan bonfile eti de denilebilecek küşleme, oldukça yumuşak bir et olmasının yanı sıra omurgadan çıkan ve sadece 15 cm. uzunluğunda olan sinirsiz bir et parçasıdır. Her hayvanda bir parça bulunur.
Kuzu Sırt
Pirzola yapımı sonrasında kalan kaburganın da yer aldığı etin kemikli kısmıdır. Başlıca kullanım alanları haşlama ve dolma yapımıdır. Arzu edildiği takdirde fırınlanır, ızgara yapılır.
Kuzu Fileto
Böbrek yatağı alt kısmında kalan ve hayvanın döşe yakın olan kısmından çıkartılan kemiksiz et bölümüdür. Koyun eti ile hazırlanabilecek her türlü yemekte, doğru pişirme tekniği ile kullanılabilir.
Kuzu Pirzola
Kuzu kafesi olarak satılabileceği gibi dilimli olarak mangalda ya da ızgara döküm tavada arzu edilen baharatlarla pişirilebilir. En yumuşak kısımlarından biridir. Çeşitli soslar ve sebzeler ile birlikte dilimli ya da bütün olarak fırında kullanıma da uygundur.
Kuzu Beyti
Etin yağlı kısmının rulo sarılmasıyla birlikte edilen kısmıdır. Kebabı olduğu gibi kendi yağında ızgarada ya tavada pişirerek lezzetine varmak mümkündür.
Sakatat Dana İşkembe
İşkembe hayvanın midesinin sadece bir bölümüdür.
Kokoreç
Koyun ve kuzunun ince bağırsağından yapılır.
Ciğer
İnek ve koyunun karaciğeridir.
Dana Dil
Kuzu Paça
Kuzunun ayağa yakın bölümleridir.
Yürek
Dana yada kuzunun kalbidir.
Beyin
Kuzunun beynidir ama ineğin de beyni tercih edilebilir.
Tavuk Ürünlerimiz
Tüm tavuk ürünlerimiz mevcuttur.
Süt ve Süt Ürünleri
Tüm Süt ve Süt Ürünlerimiz mevcuttur. Günlük ve taze olarak siz müşterilerimize sunmaktayız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası