samsun terme satılık müstakil ev / ilan.gov.tr - Türkiye'nin İlan Portalı

Samsun Terme Satılık Müstakil Ev

samsun terme satılık müstakil ev

Samsun Terme Satılık Ev

Terme Satılık Konut Arayan Kişiler İçin İlçe Yol Haritası

Emlakjet.com ekibi olarak satılık konut arayışında olan kişilere yardımcı olarak istedikleri evleri bulmaları konusunda destek oluyoruz. Terme satılık konut arayışında olan vatandaşlarımız için hazırlamış olduğumuz rehberimiz ile internette yapılan saatler süren araştırmalara son veriyoruz. Ekibimiz tarafından hazırlanan rehber ile ilçenin iklim, nüfus, mahalleleri ve konut satış piyasası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Terme Satılık Konut Arayan Vatandaşlar İçin İlçe Hakkında Genel Bilgiler

Samsun ilinin önemli ilçelerinden biri olan Terme ilçesi eski dönemlerde birçok önemli uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Terme satılık konut arayan kişiler ilçe coğrafyası ve ekonomisi ile yakından ilgilenmektedir. İlçenin denizden yüksekliği ortalama olarak 10 metredir. Çarşamba Ovası’nın devamı şeklinde uzanan ilçe oldukça verimli arazilere sahiptir. İlçe Karadeniz iklimi etkisi altındadır. Bu nedenle ilçede yazlar serin, kışlar ise soğuk ve yağışlı geçmektedir. İlçe hemen hemen her mevsim yağış alır. İlçeye düşen yağışlar kış döneminde kar şeklindedir. Terme satılık ev arayan kişiler yaptıkları araştırmalarda ilçe ekonomisinin temelinin tarım faaliyetlerine dayandığı bilgisine ulaşmaktadır. İlçede tarım faaliyetleri kapsamında belli başlı hububat, meyve ve sebze ürünlerinin tarım faaliyetleri yürütülmektedir.

Terme Satılık Konut Arayanlar İçin İlçe Nüfus Ve Mahalle Bilgileri

Türkiye İstatistik Kurumu 2018 verilerine göre ilçe toplam nüfusu 72 bin 354’tür. İlçe nüfusunun yüzde 49,55’ini (35 bin 848) erkek, yüzde 50,45’ini (36 bin 506) kadın nüfusu oluşturmaktadır. Terme satılık daire arayan kişilerin ilçede konut tercihinde bulunabileceği 76 adet mahalle bulunmaktadır.

Sizler de satılık konut tercihini Samsun ilinin Terme ilçesinden yana kullanmak isteyen kişilerdenseniz güvenilir emlakçınızdan ya da sahibinden Samsun Terme satılık ev ilanları için listeleme sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Samsun Terme Satılık Daire

Terme Satılık Daire Arayanlara Özel İlçe Hakkında Genel Bilgiler

EmlakJet, Terme satılık daire arayanlara özel olarak ilçe hakkında daha detaylı bilgi edinebilmek için ilçe rehberi hazırlıyor. Yeni bir ev tercihi yapmadan hemen önce, bölge hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri sizler için bu yazımızda harmanladık. İlçenin genel coğrafi ve tarihi bilgileri, idari ve nüfus bilgileri, ilçenin mahalleleri, ilçede bulunan eğitim kurumları, ilçenin mahalle bilgisi ve ilçe konut piyasa bilgilerini içeren bölge rehberimiz sizlerle buluşuyor. 

Terme, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nin Orta Karadeniz Bölümü’nde yer alan Samsun il merkezine 56 kilometre doğusunda yer alan bir ilçesidir. İlçe Karadeniz Sahil Yolu üzerinde, Ordu il sınırında bulunur. Coğrafi konum bir şehrin toplumu devlet ve bireysel hayatını şekillendiren en önemli etkenlerden birisidir. Anadolu’daki pek çok yerleşim yeri gibi burası da ilk çağlardan beri gelmiş çeşitli kültür ve medeniyetlerin izlerini taşır. İlçede 12 tane fındık, 7 tane çeltik fabrikası mevcuttur. Tüm köylüler ağırlıklı olarak fındık üretimi ile ilgilenir. Terme’de yem sanayi ve mısır tarımına dayalı sanayi tesisleri de bulunur. Terme satılık konut arayışında olanlar için çevresinde bulunan diğer yerleşim bölgeleri şöyledir;

  • Kuzeyinde Karadeniz,
  • Doğusunda Ordu ilinin Ünye ilçesi,
  • Güneyinde Akkuş ve Salıpazarı ilçeleri,
  • Batısında Çarşamba ilçesi ile komşudur. 

Terme Satılık Daire Arayanlar İçin İlçenin İdari ve Nüfus Bilgileri

Terme ilçesinde yaşayan kişi sayısı, 2019 yılı TÜİK verilerine göre; 71.492’dir. Bu nüfusun yüzde 50,24’ü kadın, yüzde 49,76’sı erkekten oluşmaktadır. Terme ilçesinde satılık daire tercihi yapabileceğiniz toplam 76 mahalle bulunmaktadır. Bu mahallelerden bazıları şunlardır; Fenk Mahallesi, Çay Mahallesi, Gölyazı Mahallesi, Çamlıca Mahallesi, Beşikli Mahallesi, Çardak Mahallesi, Kesikkaya Mahallesi, Örencik Mahallesi, Dumantepe Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Uludere Mahallesi, Taşpınar Mahallesi, Yenidoğan Mahallesi, Kocaman Mahallesi, Yukarıtaşpınar Mahallesi, Mescitli Mahallesi ve Ahmetbey Mahallesidir. Terme Fenk mahallesi satılık daire arayışında olan çocuklu aileler için ilçede Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim veren tüm kurumların sayısı 54’tür.

Terme Satılık Daire Piyasa Bilgileri

Emlakjet Bölge Raporu 2020 yılı Şubat ayı verilerine göre Samsun’un Terme ilçesinde bulunan satılık konutların genel piyasa bilgileri şu şekilde belirlenmiştir:

  • Konutun ortalama yaşam alanı 139 metrekare,
  • Metrekare birim satış ücreti en az; 826 TL,
  • Metrekare birim satış ücreti en fazla; 1.883 TL,
  • Ortalama konut satış fiyatı; 185.287 TL’dir. 

Tercih edeceğiniz dairenin ilçe merkezindeki mahallelerinde ya da kırsal kesimdeki köylerde bulunmasına göre fiyatlarda değişiklik görülebilmektedir. Satın alacağınız dairenin iç ve dış özelliklerine dikkat ederek, satış işlemlerini gerçekleştirmeniz önerilmektedir. İhtiyacınıza yönelik en uygun evi kolaylıkla bulabilmek için sizde Emlakjet’in güvenilir emlakçılarından danışmanlık hizmeti alabilir ya da sitemizde bulunan en çok tercih edilen Samsun Terme Çay Mahallesi satılık daire ilanlarını detaylıca inceleyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası