kolonya markaları / Kolonya Ürünleri ve Fiyatları | Kolonya Markaları

Kolonya Markaları

kolonya markaları

Fark yaratan 10 kolonya

1 - &#x;stanbul'a özel kokular

Atelier Rebul’un doğum yeri olan Pera’ya övgü olarak hazırlanan Pera Kolonyası baş döndürücü bir baharat harmanı. İçeriğinde gül, paçuli ve saf amber bulunuyor ve 80° yüksek oranda alkol içeriyor. Eyüp Sabri Tuncer imzalı İstanbul Kokuları arasındaki Bosphorus ise deniz notları, zencefil, yosun ve vetiveri ile gözlerinizi kapadığınız an sizi Boğaz kıyısına ışınlayan bir kolonya


Fark yaratan 10 kolonya
Fark yaratan 10 kolonya
    Fark yaratan 10 kolonya

    Atelier Rebul-Pera

    Fark yaratan 10 kolonya

    Eyüp Sabri Tuncer- Bosphorus

    2 - Ege k&#x;y&#x;lar&#x;na özel kokular

    % doğal kaynaklı içeriklerle formüle edilen Misbahçe Cunda Esintisi Aromatik Kolonya, Ege’yi anımsatan tüm kokuları bir araya topluyor. Zarif Lavantave Ylang Ylang’la açılan koku, nostaljik Acıbadem’le kucaklaşıp Bergamot’la parlıyor; çok geçmeden kendini dumanlı Paçuli, Sedir, Sandal Ağacı ve Vanilya’nın eşsiz uyumuyla  tamamlıyor. Ayrıca % doğal ve cilt dostu olan formül Lavanta Hidrosolü ve Gliserin ile birlikte ellerinize bakım yapar. Eyüp Sabri Tuncer imzalı Çeşme Limonu ise klasik limon kolonyalarından oldukça farklı. Üst notada Çeşme Limonu, Limon Ağacı Yaprağı,orta notada Limon Çiçeği, Beyaz Çiçekler, Limon ve alt notada Meşe Yosunu, Miskile ferahlatıcı bir Ege esintisi

     


    Fark yaratan 10 kolonya
    Fark yaratan 10 kolonya
      Fark yaratan 10 kolonya

      Mis Bahçe- Cunda Esintisi

      Fark yaratan 10 kolonya

      Eyüp Sabri Tuncer- Çeşme Limonu

      3 - Antik kentlerden ilham alan kokular

      Maison Pereja'nın Türkiye'nin antik kentlerinden ilham alarak tasarladığı kolonyalar arasında Ephesus, Hierapolis, Aspendos ve Estanbol var. Antik Hierapolis  kentinin bulunduğu Pamukkale, Denizli ve Burdur yöresinde yetişen ve endemik bir bitki olarak nitelendirilen Şakayık çiçeği (Peonica Turcica) , Maison Pereja’nın antik şehirler koleksiyonunda yer alan  Hierapolis çeşidi için ilham kaynağı olmuş. Üst notalarında  kırmızı meyveler ve çarkıfelek ile meyvemsi bir açılış yapan Hierapolis, kokunun gövdesini oluşturan şakayık çiçeğinin kadifemsi çiçek notalarına evriliyor. Sonrasında dahil olan orkide ve vanilya ise derinlik katıyor. Aspendos ise tam bir Akdenizli! Üst notalarında ferah bergamot, mandalina ve yasemin notalarıyla başlayan koku sonrasında turunç manolya ve portakal çiçeğinin coşku veren notaları ile devam ediyor. Koku alt notalarındaki amber ve beyaz misk ve odunsu notalarla kalıcılık sağlıyor. 


      Fark yaratan 10 kolonya
      Fark yaratan 10 kolonya
        Fark yaratan 10 kolonya

        Maison Pereja-Aspendos

        Fark yaratan 10 kolonya

        Maison Pereja- Hierapolis

        4 - &#x;talya'ya özgü bir koku

        Acqua di Parma, ilk gerçek İtalyan eau de cologne'u; geleneği seven; başarılı, rafine ve zamansız bir koku Sicilya narenciye meyvelerinden doğan kompozisyon; alt notasında vetiver, sandal ağacı ve paçuli ile lavanta ve şam çiçeklerinin özlerinin gözalıcı karışımı ile gün boyunca kalıcılık ve ferahlık sağlıyor. 


        Fark yaratan 10 kolonya
        Fark yaratan 10 kolonya

        Acqua di Parma

        5 - &#x;mzan&#x;z olacak bir koku

        Koku ustası Jo Malone'den Peony Blush Suede çiçeklerini açmış şakayık çiçeği; ağız sulandırıcı kırmızı elmadan alınan ısırık kadar flörtöz yasemin; gül ve karanfil çiçekleri kadar varlıklı yumuşacık kadife çiçeğinin hassasiyetiyle kalıcı ve fark yaratan kolonya


        Fark yaratan 10 kolonya
        Fark yaratan 10 kolonya

        Jo Malone- Peony Blush Suede

        6 - Propolis bak&#x;m&#x; yapan antibakteriyel bir kolonya

        Arıların kovanlarını temizlemek ve sterilizasyon sağlamak için kullandıkları Propolis, İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent Laboratuvarları’nda özenle hazırlanarak BEE’O Propolisli Kolonya’ya dönüştü. % antibakteriyel özellikteki bu kolonyanın ham maddesi olan Propolis; arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı tamamen doğal bir arı ürünü ve arılar tarafından kovandaki sterilizasyonu sağlamak için kullanılıyor. 


        Fark yaratan 10 kolonya
        Fark yaratan 10 kolonya

        BEEO

        7 - Geleneksel lavanta

        Atelier Rebul Yıl Özel Koleksiyonu'nda yer alan First Lavender Cologne of İstanbul ilk üretildiği şişesiyle yeniden karşımızda Sadece adet üretilip, her şişesi özel numaralandırılmış zamansız Lavanta Kolonyası; her detayı hayran bırakacak bir ustalıkla yapılmış antika şişesi ile koleksiyonerlerin dahi baş köşesinde olmaya aday. % doğal kaynaklı içeriklerle formüle edilen Misbahçe Lavanta Kolonyası ise taze ve rahatlatan kokusuyla geçmişe götürüp adeta nostalji yaşatıyor. Güneşli bir yaz gününde, lavanta tarlalarından esen ferah bir esinti taşıyan bu kolonya % doğal ve cilt dostu olan formülüyle Lavanta Uçucu Yağı, Lavanta Hidrosolü ve Gliserin ile birlikte ellerinize bakım yapıyor.

         


        Fark yaratan 10 kolonya
        Fark yaratan 10 kolonya
          Fark yaratan 10 kolonya

          Atelier Rebul-Alcoolat de Lavande

          Fark yaratan 10 kolonya

          Mis Bahçe-Lavanta Kolonyas&#x;

          8 - Nar&#x;n uğurundan ilham alan koku

          Beymen'in kolonya ve lokumdan oluşan hediye setleri arasında yer alan Nar hem ferahlatıcı hem de kalıcı bir seçenek. Anadolu geleneklerinde bereket ve uğur sembolü olan Nar, kolonyaya taşınarak anlamlı bir hediyeye dönüşüyor. 


          Fark yaratan 10 kolonya
          Fark yaratan 10 kolonya

          Beymen-Nar

          9 - Temiz ve kal&#x;c&#x; bir koku

          Günümüzün modern esans kodlarını kendine özgü zarafetiyle yorumlayan Vakko Eau de Cologne serisinden White Tea, üst notalarında bulunan papatya, armut ve beyaz çayın temiz kokusu kalp notalardaki frezya, gül ve leylak ile kuvvetlenip rahatlatıcı bir his bırakıyor. 


          Fark yaratan 10 kolonya
          Fark yaratan 10 kolonya

          VAKKO-White Tea

          10 - Oryantal bir koku serisi

          Eyüp Sabri Tuncer'in şık hediye setleri arasında yer alan Oud paketinde; Indian Oud, Oud İstanbul, Desert Oud, Rose Oud, Night Oud olmak üzere 5 çeşit kolonya bulunuyor. Kokuların formülünde Bergamot İtalya, Oud, Yasemin, Türk Gülü, Hint Sandal Ağacı, Endonezya Paçulisi, Uganda Vanilya, Amber ve Misk öne çıkıyor.  


          Fark yaratan 10 kolonya
          Fark yaratan 10 kolonya

          Eyüp Sabri Tuncer-Oud

          Kolonya Nedir?

           

          Kolonya etil alkol bulundurma özelliği ve ferahlatıcı etkisiyle birlikte farklı esanslara sahip koku veren bir üründür. Etil alkol barındırması nedeniyle de parfüm ve deodorantlardan ayrılmaktadır. Kolonyaların üzerinde yazan 70 ve 80 derece yazıları kolonyanın içerisindeki alkol oranını göstermektedir.

           

          El Dezenfektanı: Kolonya

           

          Kolonyanın tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Eskilerden beri insanlar evlerine gelen misafirlere kolonya ikram ederek belki de bilincinde olmadan ellerin dezenfekte olmasını sağlarlardı. Düşüp yaralanan küçük çocukların dizlerine kolonya dökülerek yara dezenfekte edilip mikrop kapması önlenirdi. Günümüzde ise pandemi sürecinde yine en çok rağbet gören ürün kolonyalar oldu. Kolonyaların içerisindeki alkol miktarı arttıkça mikropları öldürme gücü de artmaktadır. Bu nedenle el dezenfektanı olmadığı zamanlarda kolonyalar da dezenfeksiyon görevi görmektedir.

           

          Kolonyaların Faydaları Nelerdir?

           

          Özellikle yaz aylarında kolonya sürmek insanları serinletir ve ferahlık verir. Kolonyanın sakinleştirici etkisi vardır. Bu nedenle üzgün ya da sinirli insanlara kolonya tutularak sakinleşmesi sağlanır. İçerisinde bulunan etil alkol sayesinde ayıltıcı etkisi vardır. Bu nedenle bayılan insanlara kolonya tutulmaktadır. Çeşitli esanslarda üretilen kolonyalar güzel koku verir ve ter kokusunu giderir. Mikrop ve bakterilere karşı koruma sağlar. Baş ağrısını hafifletici etkisi bulunur. Başı ağrıyan insanların şakakları kolonya ile ovulur. Ancak kolonyanın gözlere gelmemesine dikkat edilmelidir.

           

          Kolonya Sürmenin Cilde Zararı Var Mıdır?

           

          Kolonyanın pek çok faydası olduğu gibi fazla sürüldüğü zaman cilde bazı zararları olabilmektedir.

          • Kaşıntıya neden olabilir.
          • Hassas cilde sahip olan kişilerde içerisinde bulunan alkolden dolayı alerjik reaksiyona sebep olabilir. Ciltte kızarıklık en yaygın belirtisidir.
          • Kolonyanın aşırı kullanımı cildi tahriş eder. Tahriş olan kısımlara krem sürüldüğünde bu etki azalır.
          • Hassas cilde sahip olan kişilerde özellikle yaz aylarında kolonya sürmek ciltte lekelere sebep olmaktadır.
          • Kolonya sürmek zaman zaman cildi kurutabilmektedir.
          • Bu durumlar dışında sedef ve egzema hastalığı bulunan kişilerin kolonyadan uzak durmaları gerekmektedir.

           

          Kolonya Çeşitleri

           

          Kolonyanın pek çok çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en yaygın olanı limon kolonyasıdır. Her evde klasik limon kolonyası görmek mümkün fakat son zamanlarda kolonya sektörü çok gelişti ve şimdilerde pek çok farklı esansta kolonya üretilmektedir. Beyaz zambak, çam, bebek, tütün, leylak, lavanta kolonyaları da en sık tercih edilen kolonya çeşitlerindendir.

           

          Kolonya Önerileri

           

          Kolonyalar arasında pek çok marka yer almaktadır. En sık tercih edilen markalar arasında Eyüp Sabri Tuncer, Marmara, Misbahçe, Pereja, Rebul ve The Ashk markaları yer almaktadır. Bütün bu marka ve ürünler seafoodplus.info üzerinden satışa sunulmaktadır.

          En iyi 10 kolonya

          Haberin Devamı

          3-Özelliğini bozmadı
          PEREJA

          En iyi 10 kolonya


          Markanın limon çiçeği kolonyası, yıllardır özelliğini bozmadan üretiliyor. Suna Dumankaya’nın da önerileri arasında. 1 lt limon çiçeği kolonyası lira.

          4-Çay ağacı kolonyası
          Homemade Aromaterapi

          En iyi 10 kolonya


          Markanın çay ağacı kolonyası,cildinizi ferahlatıyor. Rana Babaç Çelebi bu kolonya için “Kokusu ve doğal formülüyle benim favorilerimden” diyor. ml, lira.

          5-Organik bileşenler
          Anda Heal
          Markanın The Handy el spreyi için Pelin Hasçalık “İçeriğinde tıbbi papatya, tarçın ve karanfil uçucu yağı gibi organik bileşenler var” diyor. 30 ml, 80 lira.

          6-Elleri yumuşatıyor
          LIndos
          İçeriğindeki E vitamini ve gliserinle elleri de yumuşatıyor. Neslişah Şatıroğlu “İçeriği tamamen doğal olduğu için kullanıyorum” diyor.
          ml, lira.

          7-Cildin pH’ına uygun
          Selin
          Klasik markalardan Selin, nemlendirici limon kolonyasıyla elleri de yumuşatıyor. Cildin pH değeriyle uyumlu bir formülü var. Güneş Ertürk öneriyor. ml, 20 lira.

          Haberin Devamı

          8-Kurutmuyor
          Misbahçe
          Pervin Bulgak “Çiçek Buketi, özel bir kolonyadır. Kokusu büyüleyici ama bence en önemli özelliği cilt kurumasına sebep olmaması” diyor.
          60 ml, lira.

          9-Nostaljik formül
          Tiyrus
          Bu kolonya, Cumhuriyet’in ilk dönemlerindeki formüllerden hazırlanıyor. Çeşitler, nostaljik tasarımlı şişelerde sunuluyor. Bihter Türkan Ergül’ün önerisi. ml, lira.

          Bayram için ideal
          Harrem
          Amber, misk, turunç gibi pek çok bitkinin kokusunu taşıyan hoş bir kolonya. Neslişah Şatıroğlıu “Nostaljik kokularını çok seviyorum” diyor. ml, 99 lira.

          En iyi 10 kolonya


          KOLONYA

          Yüzyıllardır kültürümüzde önemli bir yeri bulunan kolonyalar içeriğindeki farklı esans ve kokular ile hala evlerde, işyerlerinde en sık kullanılan ürünlerin başında gelmektedir. Kolonya çeşitleri farklı ve hoş kokuları yanı sıra ferahlatmaya, hijyen sağlamaya yardımcı yönü ile de önemlidir. Bir gelenek olarak misafirlere kolonya uzatılmakta ve misafirlerin rahatlaması sağlanmaktadır. Günümüzde hala kolonya misafirlere ikram edilen en önemli geleneksel ürünlerden bir tanesidir.  

          İlk kolonya ise ’lerde Almanya’da formüle edilmiş ve üretilmeye başlanmıştır. Kolonya, içerisinde bulunan alkol ile tene uygulandıktan hemen sonra buharlaşmaktadır. Bu buharlaşma sayesinde ise kişi ferahlamaktadır. Keskin kokusu ise duyulara en iyi şekilde hitap etmektedir. Bununla beraber hijyen sağlama konusunda da kolonya sıklıkla kullanılmaktadır.

          Kolonya etil alkol, su ve farklı bileşenlere sahip esanslarla elde edilmekte olup güzel koku yayması ile bilinen ürünlerdir. Kolonya yapımında pek çok çiçek özünden faydalanılmaktadır. Başta gül olmak üzere, hanımeli, lavanta, yasemin gibi çiçeklerden sıklıkla faydalanılmaktadır. Zaman ilerledikçe kolonya çeşitlerinde de zenginleşme görülmüştür. Ardıç, sedir, tarçın, biber gibi farklı notalar kolonyaların içerisinde sıklıkla kendisine yer bulmaktadır.

          Kaliteli kolonya

          Kolonya çeşitleri içerisinde yıllar boyunca en yaygın olarak kullanılan limon kolonyasıdır. Ancak bununla beraber lavanta, mandalina, kiraz çiçeği gibi farklı aromatik içeriklere sahip kolonya çeşitleri de bulunmaktadır. Bir de tütün kolonyası vardır ki bu kolonya da tıpkı limon kolonyası gibi yıllardır sıklıkla tüketiciler tarafından tercih edilmektedir. Piyasada pek çok farklı kolonya markası bulunmaktadır. Her birinin içerisinde ise farklı esanslara yer verilmektedir. Ancak çiçek, baharat, amber ve misk kolonya çeşitleri içerisinde en çok kendisine yer bulan esanslardır. Kaliteli kolonya almak isteyenler farklı markaların sunduğu ve zengin koku çeşitlerine sahip kolonyaları tercih edebilmektedirler. 

          Pek çok kolonya çeşidinden bahsetmek mümkündür. Kullanım yeri ve amacına göre farklı ambalajlarda, formlarda ve gramajlarda kolonya tercih edilebilir. Sprey ve fısfıs kolonya çeşitleri kullanım kolaylığı nedeniyle hemen herkesin çantasında taşıdığı kolonya çeşitlerindendir. Jel tarzdaki kolonyalar ise dezenfektan etkisi sağlarlar ve el hijyeni için sıklıkla kullanılırlar. Ayrıca bu kolonyalar hoş kokuları ile de kullanan kişiyi ferahlatmaktadır.

          Kolonyalar ihtiyaca göre farklı gramajlarda üretilmektedir. Farklı boyut, ambalajlar ihtiyacı en iyi şekilde karşılamaktadır. Litrelik boylar genellikle aile boy olarak bilinir ve evde uzun süreli kullanımlar için idealdir. Litrelik bidon boylardan alarak uzun süre kolonya ihtiyacını karşılamak mümkündür. Seyahat boy kolonya çeşitleri ise küçük boylardadır ve rahatlıkla her yere taşınabilmekte, her yerde kullanılabilmektedir. Minik kolonya şişelerini çanta ya da arabalarda taşımak mümkündür. Bu sayede her ortamda hijyen sağlamakla beraber hoş kokusunun keyfini çıkarmak mümkün olmaktadır. Ayrıca okula giden çocukların da çantalarında bu tip pratik kolonya şişelerinden sıklıkla bulunmaktadır.      

          Kolonya kokuları genellikle doğadan ilham alınarak isimlendirilir. Örneğin ferahlatan, serin bir kokudan bahsediyorsak denizlerden gelen hoş bir esinti olarak adlandırılabilirken tropikal esanslar için ormandaki yemyeşil atmosferden gelen rahatlatıcı bir koku denilebilmektedir. Bunlarla beraber vanilya, zeytinyağı, çikolata, mandalina gibi kolonyalar da içeriklerine göre isimlendirilmektedir. 

          Narenciye ailesinin üyelerinden mandalina Akdeniz ikliminin ferahlatıcı etkisini cilde taşımaktadır. Zeytinyağlı özlü kolonya çeşitleri ise ferahlatmasının yanı sıra besleyici özelliği ile de öne çıkmaktadır. Vanilya ve çikolata özleri ile üretilmiş olan ve bu hoş kokuları yayan kolonya çeşitleri de yine tatlı ve fresh kokuları sevenlerin favorilerindendir. 

          Kolonya çeşitleri sadece içerik olarak değil görünüm olarak da birbirinden ayrılmaktadır. Renksiz, şeffaf formdaki kolonyalar standart dediğimiz klasik kolonyalardır. Bunun yanı sıra pembe, mavi, yeşil mor gibi farklı renklerde kolonyalar da vardır. Kolonyanın renkli olmasını sağlayan şey içeriğindeki esanstır. Yani gül kolonyasının rengi pembe olmaktadır. Ayrıca parfümler şekerli ve baharatlı olarak da birbirinden ayrılmaktadır. Ayrıca kolonyalar da bir nevi parfüm olduklarından çiçeksi, baharatlı, meyveli gibi esanslarla formüle edilmektedir. 

          Kolonya çeşitleri özellikle farklı notalar içermesi sebebi ile herkesin duyularına hitap etmektedir. Pek çok güvenilir kolonya markası özel formülleri sayesinde her beğeniye hitap edecek kokuları kolonyalarına taşımaktadırlar. Kolonya gençler için her an elinin altında bulunması gereken bir hijyen aracı olurken daha ileriki yaşlardaki insanlar için bir nevi alışkanlık, geleneksel bir ihtiyaç haline gelmektedir. Kolonya 7’den 70’e herkesin hayatında olan bir üründür. 

          Kolonya çeşitleri günlük olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Örneğin erkekler tıraş sonrasında rahatlamak ve hijyen sağlamak için yüzüne kolonya uygularlar. Bunun yanı sıra el hijyeni sağlamak için yemeklerden önce ya da herhangi bir işi bitirdikten sonra kullanılabilir. Kolonyalar içeriğinde yüksek alkol barındırırlar. Bu anlamda zararlı mikroorganizmaları yok etmek için bir dezenfektan olarak da kullanılabilmektedir. Birbirinden farklı notaları bir araya getirmekte olan kolonyalar bu anlamda kişinin cildinde hoş bir koku bırakmaktadır.  

          Tuvalet, banyodan çıktıktan sonra maksimum temizlik sağlamak için de yine kolonyalar kullanılmaktadır. Ayrıca yine içeriğindeki alkol sayesinde ufak çizik ve sıyrıklarda mikropları uzaklaştırmaya yardımcı olarak kullanılabilmektedir. Kolonya çok eskiden beri bayılanlar ya da fenalık geçirenlerde kullanılan bir üründür. Ferahlatıcı etkisi ile fenalaşan kişinin kendisine gelmesine yardımcı olur. 

          Misafirperverliği ile bilinen bir ülke olarak kolonya misafirlerimize ikram ettiğimiz bir üründür. Bizim kültürümüzün ayrılmaz parçalarından bir tanesidir. Bayram gizi, davet gibi ya da kız isteme gibi özel günlerde kolonya çeşitleri olmazsa olmazıdır. Kolonya bu anlamda önemli bir yerdedir. Elbette bunlarla beraber birincil kullanım amaçlarından biri hijyen sağlamaktır. Etil alkol sayesinde en iyi şekilde sterilizasyon sağlar. Alkol dereceleri ile farklılık gösterebilmektedir. 60, 70, 80 derecelik alkol oranları ile kolonyalar tüketicilere sunulmaktadır.

          60 derecelik bir alkol söz konusu ise genellikle bebek kolonyasıdır. Bu kolonyalar hoş, hafif bir kokuya sahip olmaktadırlar. Bebeklerin güzel kokmasını sağlayan bu kolonya çeşitleri bebeğin temiz kalmasına da olanak sağlamaktadır. Bu kolonyalar hafif bir formüle sahip olduklarından bebeklerin nazik cildine herhangi olumsuz bir etki etmezler. Ebeveynler bu nedenle bu tip kolonya ve parfümleri bebekleri için kullanabilirler. 

          Kolonyalar dermatolojik testlerden geçerek tüketicilerin son kullanımına uygun hale getirilmektedir. İçeriğinde herhangi alerjen madde içermediğinden hassas ciltlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bebekler için kullanılan 60 derecelik alkol oranına sahip kolonyalar standart ambalajlı olabildiği gibi sprey formda da olabilmektedir. Bu sayede her yerde rahatlıkla çantadan çıkarıp kullanılabilmektedir.      

          Yetişkinler için ise daha yüksek oranda alkol içeren kolonyalar söz konusudur. 80 derecelik kolonyalar yetişkinler için olup keskin ve ferahlatıcı limon kokusuna sahiptir. Klasik limon kolonyası yetişkinler tarafından sıklıkla tercih edilir. Her mevsim ferahlatan özel bir içeriğe sahiptir. Her daim serin bir etki bırakması için ise genellikle buzdolaplarında muhafaza edilmektedir. Kolonyalar özellikle yaz aylarında bunalan insanları ferahlatmak için oldukça ideal ürünlerdir. 

          Kolonya ambalajları ise klasik cam şişe yanı sıra plastik şişede olmaktadır. Evlerde kullanılan cam şişe yanı sıra seyahat ve yolculuklarda kullanılan plastik şişeler ile farklı seçeneklerle tüketici kullanımına sunulmaktadır. Cam şişedeki kolonyalar ev ve işyerleri için idealdir. Çanta ve cebe rahat bir şekilde sığabilecek plastik sprey formdaki kolonyalar oldukça kullanışlıdır. İçeriğinde alkol istemeyen tüketiciler için ise parfümlü, alkolsüz kolonya çeşitleri bulunmaktadır. 

          Kolonya çeşitleri sadece el, kol, yüz gibi bölgelerde değil temas edilen bölgelerde de kullanılabilmektedir. En sık temas edilen masa, bilgisayar, kapı kolu, anahtar gibi ürünler kolonya ile temizlenebilmekte, hijyen sağlanabilmektedir. Kolonyalar geleneksel limon kolonyası olabildiği gibi portakallı, yeşil çaylı, okyanus kokulu gibi daha modern ve günümüzde sıklıkla tercih edilen çeşitlerle tüketiciye sunulmaktadır. 

          Çiçek kokularına sahip kolonyalar daha çok parfüm etkisi bırakmaktadır. Bu sebeple günlük kişisel bakımda da bu tip kolonyalar kullanılmaktadır. Özellikle son yıllarda kolonyalar çok çeşitlenmiştir. İçeriğindeki farklı çiçeksi, meyvemsi aromalar her zevke hitap edebilmektedir. Klasik kokuların dışında daha farklı kokulara sahip kolonya çeşitleri de bulunmaktadır. Odunsu ve baharatlı notalardan oluşan kolonyalar parfüm etkisini gün boyu ciltte gösterebilmektedir. 

          Kolonyalar tarih boyunca içeriği yanı sıra ambalaj tasarımı olarak da değişkenlik göstermektedir. Eskiden sadece cam şişelerde tüketicilere sunulan kolonyalar günümüzde minimal boyları ve plastik ambalajları ile farklılaşmış ve kullanımı daha da kolaylaşmıştır. Plastik, minimal şişeler hem çantada hem de ceplerde rahatlıkla taşınabildiğinden sıklıkla tercih edilmektedir. 

          Zaman içerisinde kolonyalar sadece içerik ve ambalaj anlamında değil, üretildiği yöre açısından da çeşitlenmiştir. Bölgeye özel çiçeksi, baharatlı kokular kolonyalarda kullanıldığı için o bölge ile özdeşleşmeye başlamıştır. Örneğin güller diyarı Isparta’da gül kolonyası meşhurken Balıkesir’de beyaz zambak özlü kolonya meşhurdur. Bu anlamda bölgeye göre kolonya seçimleri de değişebilmektedir. Kolonyalar içerik açısından geniş bir çeşitliliğe sahip olduğundan her zevke hitap eden bölgesel bir kolonya bulmak mümkündür.  

          Kolonya fiyatları

          Kolonyaların bu denli çeşitli olması fiyatlarında da değişikliğe neden olmaktadır. Pek çok markanın kolonyası bulunuyor ve bunların fiyatları birbirinden farklı olabilmektedir. Kolonya fiyatlarını belirleyen unsurlardan bir tanesi miktarıdır. Bidonlar içerisinde bulunan ve uzun süreli kullanım sağlayan kolonya çeşitleri nispeten daha fiyatlı olabilir. Ancak bu kolonyaların uzun süre kullanılabileceği düşünüldüğünde avantajlı olduğu anlaşılabilmektedir.  

          Ufak şişelerde tüketicilere sunulan kolonyalar ise daha uygun olabilmektedir. Cam şişe, plastik şişe, seyahat boy, litrelik boy gibi kolonyalar arasında fiyat farklarının olması normaldir. Eğer ev halkı sayısı fazla ise ve sadece el, yüz için değil yüzey temizliği için de kullanılacak ise litrelik bidonlar tercih edilebilmektedir. Böylelikle hem kişisel temizlikte hem de ev temizliğinde kullanılabilmektedir. Kalem boy dediğimiz kolonya çeşitleri ise cepte rahat bir şekilde taşınabilmektedir. Bu sayede arzu edilen hemen her yerde rahatlıkla kullanım imkânı sunabilmektedir. 

          Kalem boy kolonyaların içeriği de tıpkı diğer büyük boy kolonyalarda olduğu gibi farklılık göstermektedir. Bu anlamda mini şişe ya da kalem kolonya tercih ederken kokusu da zevke göre tercih edilebilmektedir. Kolonyaların kullanım alanları çok geniş olduğundan sadece evlerle sınırlı değildir. Okulda, işyerinde, hastanede, ofiste, özel ve kamu kurum binalarında kolonyalar farklı alanlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Kalabalık ortamlarda litrelik kolonya kullanmak maliyet açısından daha hesaplı olmasının yanı sıra uzun süreli kullanım olanağı sağladığından da avantajlı olabilmektedir.  

          Kolonya fiyatları ambalajda da fark edebilmektedir. Örneğin klasik cam şişelerde tüketicilere sunulan kolonya çeşitleri biraz daha fiyatlı olabilmektedir. Plastik şişelerdeki kolonyalar ise boylarına göre fiyatlarda değişiklik gösterebilmektedir. Bununla beraber set şeklinde sunulan aile boyu kolonya çeşitleri de bulunmaktadır. Bunlar hem hediyelik olarak hem de aile olarak kullanım açısından ideal ürünlerdir.

          Hediyelik kolonya çeşitleri zarif şişe tasarımlarına sahip olmaktadırlar. Bu şekilde içeriği yanı sıra göze de hitap etmektedirler. Hediyelik olduğu için kutuları da ayrıca estetik ve göz alıcı olabilmektedir. Özellikle ziyaretlerde, bayramlarda, özel günlerde, hasta ziyaretlerinde bu tip set kolonya çeşitleri tercih edilebilmektedir. Farklı pek çok markanın set şeklinde kolonyaları bulunmaktadır. Hediyelik setlerin fiyatları bir miktar daha fazla olabilir ancak şık tasarımları ve uzun süre kullanımları ile göz doldurmaktadır. Bu sebeple hediyelik olarak içeriği düşünüldüğünde fiyatların da uygun olduğu görülebilmektedir.

          Kolonya markaları

          Pek çok güvenilir markanın farklı boylarda ve içeriklerde kaliteli kolonyaları bulunmaktadır. İnsanların yıllardır güvenle tercih ettiği ve memnun kaldığı markalar arasında Eyüp Sabri Tuncer, Otacı, Rebul, Arko, Johnson’s Baby, Duru, Pomellos, Aqua Di Polo gibi markalar bulunmaktadır. Kolonya içerikleri birbirinden farklıdır bu sebeple hoşa giden esansları hangi marka sunuyorsa bu kolonyalar tercih edilebilir. Markaların kolonyaları farklı boy ve özelliklerle tüketicilere sunulmaktadır. Bunun yanında boyutlarına göre farkı fiyat aralıkları da söz konusudur. Sitemizde güvenilir markaların kolonya çeşitlerini yakından inceleyebilir ve dilediğiniz kolonyayı sipariş verebilirsiniz.

          nest...

          batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir