turizm taşımacılığı için gerekli belgeler / | Toplu Ulaşım Hizmetleri

Turizm Taşımacılığı Için Gerekli Belgeler

turizm taşımacılığı için gerekli belgeler

TURİZM SERVİS TAŞIMACILIĞI

TURİZM SERVİS ARACI GÜZERGAH KULLANIM İZİN BELGESİ

Tüm servis araçları için güzergâh kullanım izin belgesi başvuruları internet üzerinden yapılmaktadır. Yeni uygulamaya geçen bu sistem için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

ELEKTRONİK BAŞVURU SİSTEMİ

funduszeue.info

BAŞVURU BELGELERİ 

Turizm Servis Aracı Güzergâh Kullanım İzin Belgesi İçin İstenilen Belgeler;

  1. Tur ve Turizm Firması veya Seyahat Acentaları ile yapılan sözleşmeler (öz mal araçları ile taşımacılık yapacak firmalar hariç),
  2. Motorlu Araç Trafik ve Araç Tescil Belgesi (Kullanım Amacı Yolcu Nakli-Ticari ibraz edilecek),
  3. Taşımacıya ve/ya Alt Taşımacıya ait ‘Turizm Taşımacılığı’ ibaresinin yer aldığı ilgili Oda Faaliyet Belgesi/Belgeleri (İlk defa güzergâh izin belgesi alacak servis araçlarının bir defaya mahsus olmak üzere),
  4. Ferdi Kaza Koltuk Sigortası,
  5. Servis Aracı Uygunluk Belgesi (Yetkili Servis Tarafından Onaylı),
  6. Toplam taşımacılık hizmetinde kullanılan araç sayılarının %20 oranındaki araçların depolanması için, taşımacıya ait tapu fotokopisi/kira kontratı/otopark sözleşmesi,
  7. Tur ve Turizm Firması veya Seyahat Acentaları ile yapılan sözleşmeler kapsamında Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanacak taahhütname,

Denetim Birimleri Tarafından Faaliyet Esnasında İstenecek Belgeler;

  1. Turizm Servis Aracı Güzergâh Kullanım İzin Belgesi,
  2. Tur, Turizm Firması veya Seyahat Acentaları ile yapılan sözleşmeler,
  3. Tur, Turizm Firması veya Seyahat Acentaları tarafından onaylı grup yolcu isim listesi.

Şoför Evrakları;

  1. Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi

Turizm Servis Aracı İşletiminin Yerine Getirilmesi Sırasında Uyulacak Esaslar;

  1. Turizm taşımacılığında kullanılacak araçlar; yaş aralığında olacaktır.
  2. Turizm taşımacılığında kullanılacak araçlarda klima zorunludur.

Turizm Taşımacılığı Taahhütnamesi

Not:

Servis Aracı Güzergâh Kullanım İzin Belgesi Tesliminde; Motorlu Araç Trafik ve Araç Tescil Belgesi aslı ibraz edilecektir.

Vekil ile müracaat halinde, vekâletname aslı ibraz edilecektir.

  • Araçta reklâm ve/ya logo varsa Merter Ek Hizmet Binasındaki İBB Kentsel Tasarım Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir.

Merkez

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy Ek Hizmet Binası, Osmaniye Mah. Çobançeşme Koşuyolu Blv. No:3 Kat:2 Bakırköy - İSTANBUL

D2 YETKİ BELGESİ VE VIP ARAÇLAR

21Haz

D2 YETKİ BELGESİ VE VIP ARAÇLAR

Av. Mesut Kavak / 0 Comments /

Son yıllarda ülkemize gelen yabancı turistlerin talebi doğrultusunda VIP olarak tanımlanan ve üst sınıf araçlarla yapılan taşımacılık faaliyetleri hızlı bir artış göstermekteydi. Artan talep karşısında yalnızca araç kiralama şirketleri değil seyahat acentaları da müşterilerini lüks araçlarla taşıma işine girdiler ve pastadan önemli bir pay elde ettiler.

Şirketler Vito, Caravelle gibi araçları için T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından verilen D2 yetki belgesi ile “minibüs” sıfatıyla taşımacılık yapıyorlardı. Ancak 2 Ağustos tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile minibüs tanımı kanundan çıkartıldı.

Bundan böyle Karayolları Trafik Kanunu’na göre sürücü dahil oturma yeri on yediyi aşmayan otobüsler, minibüs olarak tanımlanacaktır.

Otomobiller ise Kanunun eski halinde sürücüsü hariç yedi kişi oturma kapasitesine sahip  araçlar olarak tanımlanırken yeni düzenlemeyle birlikte sürücüsü dahil 9 kişi oturma kapasitesine sahip araçlar olarak belirlendi.

Peki bu değişikliğin sektöre etkisi nedir?

Daha önce minibüs olarak tanımlanan ve D2 yetki belgesi ile çalışmakta olan Caravelle, Vito gibi araçların önemli bir kısmı yeni düzenlemeyle birlikte otomobil statüsüne girdi. Hal böyle olunca sadece İstanbul’da yaklaşık civarı VIP taşımacılık yapan araç D2 yetki belgesinden düştü ve çalışamaz hale geldi. Hatta muayene istasyonları bile bu araçların artık minibüs sıfatında olmadığından dolayı önce ruhsatlarının otomobil olarak düzenlenmesi gerektiğini ve daha sonra muayene işlemlerinin yapılabileceğini söyledi. Bir anda ortaya çıkan kaos ortamı VIP taşımacılık yapan seyahat acentalarını ve araç kiralama şirketlerini zora soktu.

Bunun üzerine sektörde faaliyet gösteren birçok şirket ve meslek birliği T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na başvurdu ve uygulamanın bir geçiş sürecinden başlatılmasını talep etti.

Başvuruları ve sektörün sürüklendiği kaosu gören Bakanlık’da taleplere olumlu yanıt verdi ve 18 Eylül tarihinde konuyla ilgili /KDGM/YOLCU sayılı Genelgeyi yayımladı.

Genelgeyle birlikte Torba Yasa ile yapılan değişiklikten etkilenenlerin yeni düzenlemeye uyum sağlayabilmeleri amacıyla tarihine süre verildi, sorun şimdilik çözüme kavuşturuldu ve sektör derin bir nefes aldı.

İlgililere son bir not, mevcut düzenlemedeki Genelgeye göre şoför dahil en fazla 9 oturma yeri olan araçlar bundan böyle B2, D2 ve D4 yetki belgelerine kaydedilmeyecekler. Bu nedenle de Şirketlerin, geçiş süresinin sonu olan tarihine kadar yeni düzenlemeye uyum sağlamaları menfaatlerine olacaktır.

separator

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası