kolay oje kurutma yöntemleri / Ojeyi Hızlı Kurutmak İçin 6 Pratik Yöntem - Pepapp

Kolay Oje Kurutma Yöntemleri

kolay oje kurutma yöntemleri

Giriş Yap/Üye Ol

Kıyafeti tamamlayan, en büyük yardımcılardan biri olan ojeler; her ne kadar acele edilmesi de gerekse tüm işler son dakikaya da kalmış olsa birçok kadının asla atlamadığı bir detaydır. Ancak işlem ne yazık ki oje sürmek ile bitmiyor, bir de ojenin kurumasını beklemek var ki en zoru… Ojelerin kurması için yapmanız gereken işleri ertelemeniz, âdeta dünyanızı bir süre durdurmanız gerekir. Oysa ki bu sürecin çok daha kolay olmasını sağlayan bazı yöntemler mevcut. Nasıl mı? İşte detaylar&#;

1. Buz Küpleri

Oje kurutmak için ihtiyacınız olan şeyler çok basit. Buzluğunuzda daima sizi bekleyen buz küpleri mevcutsa bir de parmaklarınızı içine doldurabileceğiniz minik bir kap edinin. Kap içerisini bir miktar su ve birkaç buz küpü ile doldurun. Ojelerin kuruması için bu soğuk kap içerisine parmaklarınızı daldırıp birkaç saniye bekletin. Bu yöntem sayesinde şok etkisi uygulayacak, ojelerin derhal kurumasını sağlayacaksınız.

2. Buzluk

Bir diğer yöntem daha da basit sayılabilir. Oje sürdükten sonra parmaklarınızı buzdolabının dondurucu kısmında bir süre bekletin, işte bu kadar! Kısa sürede ojeleriniz kuruyacak, hayatınıza kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.

3. Kurutma Makinesi

Adı üzerinde, kurutma makinesi… Elbette sadece saçları kurutacak değil ya! Bu kez ondan ojelerinizi kurutmak için yararlanmaya ne dersiniz? Kurutma makinesinin mümkünse en soğuk ayarını kullanarak ojelerinizin çok daha hızlı kurumasını sağlayabilirsiniz.

4. Spreyler

Eskiden yoktu böyle şeyler, ama artık işler daha kolay. Birçok kozmetik mağazasında kolayca bulabileceğiniz oje kurutmaya yarayan spreyler mevcut. Kullanımı oldukça basit bu spreyler sayesinde ojelerinizi anında kurutabilir, vakitten kazanabilirsiniz.

5. Üflemek

Bilinen en eski yöntemlerden biri olsa da en etkili yöntemlerden olduğu da gerçektir. Ojelerinize nefesinizle üflediğinizde ojelerdeki fazla sıvının buharlaşmasını sağlar ve ojelerin kuruma süresini kısaltabilirsiniz.

6. Akan Su

Ojeli parmaklarınızı sadece akan suyun altına getirerek kurumasını sağlayabilirsiniz. Suyun buharlaşma özelliği sayesinde ojeleriniz çok daha kolay kuruyacak, siz de işlerinize kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.

7. Püf Noktası

Ojelerinizin daha hızlı kurumasını sağlayan, uygulamanız gereken birkaç püf noktası da mevcuttur. Ojeyi kalın bir kat sürmektense ince bir şekilde iki kat sürmek işlerinizi kolaylaştırır. İnce bir kat ojeyi sürüp bir süre bekleyin ve ikinci kat ojeyi öyle sürün. Bu sayede kuruma süresi kısalacak ve ojeleriniz daha kusursuz olacaktır.

Kolay oje kurutma yöntemleri

Kolay oje kurutma yöntemleri

Eğer sürdüğünüz ojenin kurumasını bekleyecek kadar vaktiniz yoksa işte vaktinizi harcamadan oje kurutmanın yöntemi

Ojeniz yeteri kadar kurumazsa sağa sola değerek hem eşyaları mahvedebilir hem de tırnaklarınızı. Hem bu riski göze almak istemiyor hem de vaktiniz yoksa işte sorununuzun çözümü; hızlı oje kurutma yöntemleri

Buzlu su

Oje sürmeye başlamadan önce su dolu bir kaba buz atın. Siz ojenizi sürene kadar buzlar su içinde yeterli soğukluğu sağlayacaktır. Ojenizi sürme işlemi bittikten sonra buz dolu kaseye ellerinizi sokup üç dakika kadar bekleyin.

Derin dondurucu

Ojenizi sürdükten sonra ellerinizi derin dondurucuda 5 - 10 saniye kadar bekletmeniz de işe yarayacaktır.

Kimyasal spreyler

Hemen her yerden satın alabileceğiniz kimyasal kurutucu spreylerde işinizi kolaylaştırabilir.

Bakımlı ve ojeli tırnakları hepimiz severiz. Tarzımızla uyumlu rengarenk ojeler görünümümüzün tamamlayıcısıdır. Kendimizi daha çekici ve daha öz güvenli hissederiz. Tırnaklarımıza uygun ojeyi seçmeye ve sürmeye zaman ayırırız ama bazen son dakikada oje sürmemiz ve çıkmamız gerekebilir. Böyle bir durumda yaşanabilen en sevimsiz detaylar da tam kurumayan ojenin soyulması, tırnakların üzerinde izlerin oluşması, taşmış ve bozuk bir oje görüntüsü olur. Bir veya birkaç tırnağın görüntüsü yüzünden günümüz kabus olur. Şimdi sana evde uygulayabileceğin hızlı ve pratik oje kurutma yöntemleri önereceğim. Oje kurutucu ürünler ve hızlı kuruyan ojeler dışında tabii.

1- Ojeden hemen sonra tırnaklarına bebek yağı sürerek hızlıca kurumalarını sağlayabilirsin.

2- Ojenin hemen kuruması için ellerini kısa bir süre için buzluğa tutabilirsin.

3- Tırnaklarına oje sürdükten sonra ellerini (tırnak kısımlarını) bir müddet soğuk suda bekletebilirsin.

4- Saç kurutma makinesini soğuk ayarına getirip, tırnaklarına tutabilirsin. Fanını en düşük seviyeye getirmeyi ihmal etme.

5- Tırnaklarını 5 dakika kadar zeytinyağında da bekletebilirsin.

6- Ojeyi ince bir katman halinde sürmek ve ojeden sonra cila uygulamak da etkili bir yöntem olabilir.

What's Your Reaction?

Şunlar da hoşunuza gidebilir

More From: Dişisel Bakım

Newsletter

Daha fazlasından haberdar olmak ister misin?

Hadi hemen kaydol!

Next post

Oje kurutma yöntemleri nelerdir?

Oje kurutma yöntemleri nelerdir?

Oje sürdükten sonra kurumasını bekleyecek vaktiniz yoksa bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Uzun süre kurumayan ojeler kısa sürede bozulur ve dağılır. Bu sorunları yaşamamak içinde hızlı oje kurutma yöntemlerini deneyebilirsiniz. İşte zaman kazandıran 4 oje kurutma yöntemi

Buzlu su

Oje sürmeye başlamadan önce geniş bir kaseye buzlu su doldurun. Ojeyi sürdükten sonra tırnaklarınızı buzlu suda yaklaşık 3 dakika bekletin. 

İnce kat sürme

Ojenin hızlı kuruması için kalın tabaka sürmek yerine ince iki kat uygulayın. Bu şekilde daha hızlı kuruyacaktır. 

Oje kurutucu sprey

Sık sık oje süren kadınların vazgeçilmez ürünlerinden birisi de oje kurutucu spreylerdir. Sizde ojenizin daha hızlı kuruması için bu spreylerden faydalanabilirsiniz. 

Derin dondurucu yöntemi

Buzlu su yöntemine benzer bir yöntemde oje sürdükten sonra elleri dondurucuda bekletmektir. Oje sürdükten sonra ellerinizi saniye derin dondurucuda bekletmek çabuk kurumasına yardımcı olur. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası