bekçilik 2018 şartları / Bekçilik başvurusu yaş sınırı kaç bekçilik şartları - Internet Haber

Bekçilik 2018 Şartları

bekçilik 2018 şartları

Çarşı ve mahalle bekçisi nasıl olunur?

Geceleri sokakların huzur ve güvenini tahsis etmek üzerine görevlendirilen bekçiler sayılı kanuna tabi olarak görevlerini yerine getirirler. Söz konusu kanunun usul ve esaslarına göre bekçiler; sorumlu oldukları bölgedeki bir olaya polis gelene kadar müdahale etme yetkisine sahiptirler. Herhangi bir karışıklığı önlemek ve halkı sakinleştirmek de bekçilerin yükümlülükleri arasındadır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • En az ilkokul düzeyinde bir öğrenim kurumundan mezun olmak
  • Askerlikle ilişiği bulunmamak
  • 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşını tamamlamamış olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmaya sebep olacak bir davranışta bulunmamış olmak
  • Ağır hapis cezasıyla hüküm giymemiş olmak
  • Sağlık yönetmeliğince belirlenmiş sağlık şartlarına uygun olmak
  • Silah taşımaya engel bir durumu bulunmamak
  • Alkol ve uyuşturucu kullanımından ötürü tedavi görmüyor ve görmemiş olmak
  • Herhangi bir siyasi partinin üyesi olmamak
  • 1 yıl içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Sınav ücretinin yatırıldığına dair dekont
  • Sağlık Bilgilendirme Formu

Bekçi olarak devlet memuru kadrolarında istihdam edilebilmek için yazılı ve sözlü sınavlarda başarı gösterilmesi gerekir. Sağlık kontrolü neticesinde olumlu bir değerlendirme sonucu alan bekçi adayı yazılı sınav için başvuruda bulunur. Çeşitli alanlarda sorulan soruları cevaplayan bekçilik adayı yüz üzerinden elli puan elde ettiği takdirde sözlü mülakata girmeye hak kazanır. Öte yandan bu puan sınırının ihtiyaç durumuna göre aşağı ya da yukarı çekilmesi mümkündür.

Yazılı sınavda gerekli başarıyı gösteren bekçilik adayların tabi tutulacakları ilk aşama fiziki yeterlilik sınavıdır. Adayların fiziki yeterliliklerinin ölçüldüğü parkurda fiziksel aktivite düzeyini ölmek için çeşitli engellerle fiziksel bir sınav gerçekleştirilir. Bu aşamada yüz üzerinden 60 puan alınamadığı takdirde bir sonraki aşamaya geçilemez.

Yazılı ve fiziksel sınav sonucunda başarı puanlar elde etmiş olan adaylar sözlü mülakata alınır. Burada da kendini doğru bir şekilde ifade edip bekçi olmaya uygun görülen aday memur statüsünde bekçilik görevini yapması üzerine istihdam edilir.

10 bin bekçi alımı şartları

10 bin bekçi alımı şartları neler? Bekçi alımı başvuruları nasıl yapılır? Adaylarda aranan en büyük özelliklerden bir tanesi herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak. Siyasi partiye üye olan adaylar, eğer bekçi olmak istiyorsa notere giderek partisinden ayrılması gerekiyor. Adaylarda aranan şartlar

adresinin duyurular kısmında detaylı bir şekilde yer alıyor.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine başvuru yapacak adaylarda aşağıdaki şartlar aranır.

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) En az cm boyunda olmak,

d) Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

e) Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

f) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

g) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (02/07/ tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (02/07/ tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak,

h) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

i) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

j) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

k) Memuriyete engel bir hali bulunmamak ( Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’nci maddesinde belirtilen şartları taşımak),

l) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

m) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

n) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

o) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

p) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

q) Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

r) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

s) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

EN AZ LİSE VE DENGİ OKUL MEZUNLARI BAŞVURABİLECEK

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında, emniyet hizmetleri sınıfında çarşı ve mahalle bekçisi olarak alımı yapılacak. Adaylarda aranan başvuru şartlarına Polis Akademisinin "funduszeue.info" internet sitesinden ulaşılabilecek.

ÖN BAŞVURULAR İNTERNETTEN YAPILACAK

Çarşı ve mahalle bekçiliği giriş sınavına ön başvurular, Akademinin internet sitesinden yapılacak. Ön başvurusunu yapan ve bankaya müracaat ücretini yatıran adaylar, daha sonra Akademinin internet sitesinden duyurulacak merkezlere şahsen başvuruda bulunacak. Geçen yıl kasım ayında 15 il için 7 bin bekçi alımı valilikler tarafından yapılmış, sınavlarda başarılı olanların eğitimleri il emniyet müdürlüklerine bağlı eğitim şubelerinde verilmişti. Valiliklerce alımı yapılan ve eğitimleri il emniyet müdürlüklerince verilen çarşı ve mahalle bekçilerine ilişkin yönetmelik değişikliği, 2 Mart 'de yürürlüğe girmiş, bekçi alım ve eğitim yetkileri Polis Akademisine devredilmişti.

BEKÇİ ALIMI TCK HÜKÜMLERİ NELER

Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak şartı da aranacak. Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak, Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak.

yılı bekçi alımlarında başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak. Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olması gerekecek.

BEKÇİ ALIMI SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Çarşı ve mahalle bekçisi alımlarında illere göre sayı dağılımı, başvuru şartları, başvurunun nasıl yapılacağı, sınav tarihleri ve diğer tüm ayrıntılar Devlet Personel Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü veya Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfaları aracılığı ile başvuru son tarihinden en az on beş gün evvel duyurulacaktır. Üç aşamalı sınava tabi tutulacak olan adayların sınavlarda ödeyeceği ücret Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenecek.

ÜÇ AŞAMALI SINAV NASIL OLACAK?

Türkiye geneli çarşı ve mahalle bekçisi alımlarında artık adaylar üç aşamalı sınavdan geçerek sınanacaklar;

*İlk önce yazılı sınav ile karşılaşacak olan bekçi adaylarına bu sınavda; Türkçe, sosyal bilgiler, fen, hayat bilgisi, matematik ve genel kültür konuları ile ilgili sorular yöneltilecek. Yapılan sınavda adaylar optik kağıt üzerinde işaretleme yapacaklar ve başarılı sayılmak için en az 50 puan almaları gerekecek. (Bakanlık isterse bu başarı puanına müdahale edebilecek)

*Daha sonraki aşama olan fiziki yeterlilik sınavında adayların bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamalı olarak komisyon tarafından incelemeye alınacak. Fiziki sınavda başarı alt sınırı ise 60 puan olacak. Bu puanın altında kalan adaylar başarısız sayılarak elenecekler.

*Özgüven seviyesi ve beden dilinin değerlendirmeye alınacağı sözlü sınavda ise; adaya genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek ve o konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak ve başarılı olması için toplamda 70 puana ulaşması beklenecek.

ÜÇ SINAVIN ORTALAMASI GİRİŞ PUANI OLACAK

Sözlü, yazılı ve fiziki sınavların sonucunda aldığı puanlar adayın esas giriş puanını belirleyecek. Esas giriş puanı; adayın yazılı sınav ile fiziki yeterlilik puanlarının yüzde 25’i; sözlü sınav puanının ise yüzde 50’sinin toplamı ile hesaplanacak. Bu aşamadan sonra aday asıl listesi yayınlanacak. Listede yer alan bekçi adayları hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Sonrasında ise, bu aşamaları başarı ile geçenlerden sağlık kurulu raporu istenecek.

10 bin bekçi kadrosu ihdas edildi
10 bin bekçi kadrosu ihdas edildi

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. İhdas edilen söz konusu kadrolar arasında kaymakam, yazı işleri müdürü, nüfus müdürü, şef, programcı, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, hizmetli, kaloriferci ve dağıtıcı unvanları bulunuyor. 10 bin bekçi alımında adaylarda aranan şartlar ise haberimizde detaylıca yer alıyor.

Bekçi alımı ne zaman olacak? EGM 10 bin Bekçi alımı başvuru şartları! 10 bin Bekçi alımı tarihi

Bekçi alımı ne zaman başlayacak? sorusu adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Resmi Gazete'de yayımlandığında bekçi kadrosunda yer almak isteyen vatandaşlar araştırmalara koyuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Polis Akademisi tarafından yönetilecek süreçte 10 bin bekçi alımı ne zaman yapılacak? sorusu öne çıkıyor. 10 bin bekçi alımı şartları ile ilgili detaylar haberimizde

10 BİN BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. "Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" Resmi Gazete'de yayımlandı. AA'nın haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdası yapıldı. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi henüz 10 bin bekçi alımına dair bir ilan paylaşmadı. Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırlayacağı takvime göre alımlar başlayacak.

Ayrıca kararname ile İçişleri Bakanlığının taşra teşkilatına da çeşitli unvanlarda 36 kadro ihdası gerçekleştirildi. İhdas edilen söz konusu kadrolar arasında kaymakam, yazı işleri müdürü, nüfus müdürü, şef, programcı, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, hizmetli, kaloriferci ve dağıtıcı unvanları bulunuyor.

BEKÇİ ALIMINA DAİR TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI NELER?

Adaylarda aranılan şartlar

MADDE 5 – (1) Çarşı ve mahalle bekçisi olacaklarda aşağıdaki niteliklerin bulunması şarttır:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlkokulu bitirmiş olmak,

c) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,

d) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

e) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

g) Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

ğ) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

h) Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

ı) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya İdari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı İdari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

j) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

k) Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

l) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

m) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

(2) Birinci fıkranın (b) bendinde belirtilen eğitim düzeyi için gerektiğinde İçişleri Bakanlığınca üst sınır belirlenebilir.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

MADDE 8 – (1) Başvuru yapan adaylardan;

a) T.C. kimlik numarası yazılı beyanı,

b) Sınav başvuru dilekçesi,

c) Diploma veya geçici bitirme belgesinin fotokopisi,

ç) Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,

d) Kendisi ve evli ise eşinin bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları,

e) Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği,

f) Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,

g) Askerlik terhis belgesi fotokopisi,

ğ) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi istenir.

(2) Aranılan nitelikleri taşıyan ve birinci fıkrada istenen belgeleri getiren adayların şahsen başvuruları Bakanlıkça uygun görülen müracaat kabul komisyonlarınca alınır.

(3) Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?


BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

BEKÇİ ALIMLARI HAKKINDA GENEL OLARAK NELER YAŞANDI

BEKÇİ ALIMI SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

BEKÇİ SÖZLÜ SORULAR?

HANGİ İLDEN NE KADAR BEKÇİ ALIMI YAPILACAK?

BEKÇİ MAAŞI NEKADAR?


Yeni Bekçi alımları yılında tekrar bekçilik başvurusu olup olmayacağını merak eden arkadaşlarımız için şuan için belli bir durum yok ama il bazında çeşitli alımlar yapılmakta güncel duyuru ve haberleri burdan hızlı vermeye çalışacağız.
yılında mahalle bekçisi alımı olacak mı? Başvuruları nasıl yapılacak? bekçi alım ilan ne zaman olur gibi sorulara genel bilgiler haber aldıkça burdan güncel şekilde haber vereceğiz.

Önceki Bekçi alımlarını kısaca gözden geçirelim Çarşı ve mahalle bekçisi alımı için harekete geçildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) yayımladığı ilana ilgi  73 ilde istihdam edilecek toplam 7 bin bekçi alımı için başvuru işlemleri 8 Haziran tarihinde başladı.

17 bin bekçi alımı başvuru formu son dakika bekçi alım başvuru şartları alım ne zaman EGM

İçişleri Bakanlığı tarafından 7 bin bekçi alımı yapılacağı duyurulmuştu. Mahalle ve çarşılarda görev yapacak olan bekçi alımlarının ilk aşaması geçtiğimiz aylarda yapılmış 3 bin bekçi göreve başlamıştı. 5 bin bekçi alımı için ise başvuru formu yılı bitmeden aralık ayı içinde yapılacak. Türkiye genelinde görev yapan özel güvenlik görevlilerince sunulan hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla 2 Ocak Mayıs arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce eğitim verilen 3 bin özel güvenlik görevlisine sertifikaları törenle verildi. Bekçi başvurusu yapma sayfası İçişleri Bakanlığı tarafından yakın zamanda erişime açılacak. 17 bin bekçi alımı için düğmeye basıldı ve bekçi olma başvuru şartları açıklandı. Türkiye'nin çeşitli illerinde çarşı ve mahallelerde görev yapacak bekçiler nasıl başvuru yapacak, nereye başvuru yapacak sorularının yanıtını arıyor. Bekçi olmak için Türk Vatandaşı olmak, ilkokulu bitirmiş olmak, askerliğini bitirmiş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak. Memuriyete engel bir hali bulunmamak, silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak gerekmektedir.

Gece kartalları da denilen gece bekçileri yeniden göreve dönüyor. İçişleri Bakanlığı tarafından erişime açılacak olan bekçi alım başvuru formu bitmeden aralık ayında erişime açılacak. Peki sınav ne zaman? 17 bin bekçi alımı için bakanlık yazılı ve sözlü sınav yapacak. Bekçilik sınavı sonuçlarına göre 17 bin bekçi görev yerlerine gönderilecek. Peki bekçi maaşları yılında ne kadar olacak, 17 bin bekçi ne kadar maaş alacak? Öncelikle 17 bin bekçi kontenjanının ilk 7 binlik bekçi dilimi için iller ve alınacak bekçi sayıları belli oldu. Bekçi alımı için adaylar yazılı ve sözlü iki sınavdan geçecek. Bekçi olmak isteyen adaylar 18 yaşından küçük 31 yaşından büyük olmayacak, ayrıca adayların ilkokulu bitirmiş olmaları da şart. 2 Mart tarihli resmi gazete'de yayımlanan Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği ile sözlü sınav, yazılı sınavdan sonraya alındı. Bekçi alımı sözlü sınavı daha sonraki aşamada yapılmaya devam edecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından polis alımı, bekçi alımı, jandarma alımı, korucu alımı konularına değinildi. Polis alımı ile devam edilecek olursa Süleyman Soylu yıl sonuna kadar yeni 16 bin polis alımı daha yapılacağı söylendi. Haber linkine girerek detayları öğrenebilirsiniz. Bekçi alımı için 7 bin kişilik alımın başlayacağı ve bundan hariç 10 bin kişilik atamanın daha yapılacağına söyleyen Bakan Süleyman Soylu sıklıkla soruların korucu alımlarına da değinerek bu sene 5 bin güvenlik korucusu köy korucusu alımı yapılacağını belirtti. Mahalle bekçisi alımlarının Aralık ayında olması bekleniyor

YAZILI VE SÖZLÜ SINAV YAPILACAK

17 bin bekçi alımı için bakanlık yazılı ve sözlü sınav yapacak. Bekçilik sınavı sonuçlarına göre 17 bin bekçi görev yerlerine gönderilecek. Peki bekçi maaşları yılında ne kadar olacak, 17 bin bekçi ne kadar maaş alacak? Öncelikle 17 bin bekçi kontenjanının ilk 7 binlik bekçi dilimi için iller ve alınacak bekçi sayıları belli oldu. Bekçi alımı için adaylar yazılı ve sözlü iki sınavdan geçecek. Bekçi olmak isteyen adaylar 18 yaşından küçük 31 yaşından büyük olmayacak, ayrıca adayların ilkokulu bitirmiş olmaları da şart. 2 Mart tarihli resmi gazete'de yayımlanan Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği ile sözlü sınav, yazılı sınavdan sonraya alındı. Bekçi alımı sözlü sınavı daha sonraki aşamada yapılmaya devam edecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından polis alımı, bekçi alımı, jandarma alımı, korucu alımı konularına değinildi. Polis alımı ile devam edilecek olursa Süleyman Soylu yıl sonuna kadar yeni 16 bin polis alımı daha yapılacağı söfunduszeue.infoçi alımı için 7 bin kişilik alımın başlayacağı ve bundan hariç 10 bin kişilik atamanın daha yapılacağına söyleyen Bakan Süleyman Soylu sıklıkla soruların korucu alımlarına da değinerek bu sene 5 bin güvenlik korucusu köy korucusu alımı yapılacağını belirtti. Mahalle bekçisi alımlarının Aralık ayında olması bekleniyor



BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Türk Vatandaşı olmak, ilkokulu bitirmiş olmak, askerliğini bitirmiş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak. Memuriyete engel bir hali bulunmamak, silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak gerekmektedir.



Türkiye geneli çarşı ve mahalle bekçisi alım başvuru şartları şöyledir;

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlkokulu bitirmiş olmak (İçişleri Bakanlığı gerektiğinde ilkokul yerine eğitim şartını yükseltebilecek)

c) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,

d) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

e) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

g) Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

ğ) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

h) Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

ı) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya İdari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı İdari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

j) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

k) Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

l) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

(2) Birinci fıkranın (b) bendinde belirtilen eğitim düzeyi için gerektiğinde İçişleri Bakanlığınca üst sınır belirlenebilir.



BEKÇİ ALIMI SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Çarşı ve mahalle bekçisi alımlarında illere göre sayı dağılımı, başvuru şartları, başvurunun nasıl yapılacağı, sınav tarihleri ve diğer tüm ayrıntılar Devlet Personel Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü veya Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfaları aracılığı ile başvuru son tarihinden en az on beş gün evvel duyurulacaktır. Üç aşamalı sınava tabi tutulacak olan adayların sınavlarda ödeyeceği ücret Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenecek.

ÜÇ AŞAMALI SINAV NASIL OLACAK?

Türkiye geneli çarşı ve mahalle bekçisi alımlarında artık adaylar üç aşamalı sınavdan geçerek sınanacaklar;

*İlk önce yazılı sınav ile karşılaşacak olan bekçi adaylarına bu sınavda; Türkçe, sosyal bilgiler, fen, hayat bilgisi, matematik ve genel kültür konuları ile ilgili sorular yöneltilecek. Yapılan sınavda adaylar optik kağıt üzerinde işaretleme yapacaklar ve başarılı sayılmak için en az 50 puan almaları gerekecek. (Bakanlık isterse bu başarı puanına müdahale edebilecek)

*Daha sonraki aşama olan fiziki yeterlilik sınavında adayların bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamalı olarak komisyon tarafından incelemeye alınacak. Fiziki sınavda başarı alt sınırı ise 60 puan olacak. Bu puanın altında kalan adaylar başarısız sayılarak elenecekler.

*Özgüven seviyesi ve beden dilinin değerlendirmeye alınacağı sözlü sınavda ise; adaya genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek ve o konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak ve başarılı olması için toplamda 70 puana ulaşması beklenecek.

ÜÇ SINAVIN ORTALAMASI GİRİŞ PUANI OLACAK

Sözlü, yazılı ve fiziki sınavların sonucunda aldığı puanlar adayın esas giriş puanını belirleyecek. Esas giriş puanı; adayın yazılı sınav ile fiziki yeterlilik puanlarının yüzde 25’i; sözlü sınav puanının ise yüzde 50’sinin toplamı ile hesaplanacak. Bu aşamadan sonra aday asıl listesi yayınlanacak. Listede yer alan bekçi adayları hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Sonrasında ise, bu aşamaları başarı ile geçenlerden sağlık kurulu raporu istenecek.

HANGİ İLDEN NE KADAR BEKÇİ ALIMI YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapacak olan bekçiler için yılında 7 bin kişi alınacak. Emniyet Genel Müdürlüğü 81 ilde bulunan genel müdürlüklere bekçi alımları için sayıları paylaştı.

Büyük şehirlerde İstanbul Ankara, İzmir Bursa illerinde bekçi alım sayıları belli oldu; Ankara , Bursa , İzmir , İstanbul bekçi alımı ilanına çıkacak.

Diğer illerde bin kişinin kadro sayısı dağılımı şöyle;

Adıyaman 85, Afyonkarahisar , Ağrı 90, Aydın , Balıkesir , Bilecik 65, Bingöl 60, Bitlis 65, Bolu 65, Burdur 65, Bursa , Çanakkale 90, Çankırı 50, Çorum 90, Denizli , Edirne 90, Elazığ , Erzincan 65, Erzurum 75, Eskişehir , Gaziantep ,Gümüşhane 50, Isparta 85, Kars 60, Kastamonu 70, Kayseri , Kırklareli 75, Kırşehir 65, Kocaeli , Konya , Kütahya 80, Malatya , Manisa , Kahramanmaraş , Muğla , Muş 60, Nevşehir 65, Ordu 50, Rize , Samsun 50, Siirt 65, Sinop 50, Sivas , Tekirdağ , Tokat 90,Trabzon , Tunceli 50, Aksaray 75, Bayburt 50, Karaman 60, Kırıkkale 75, Batman , Bartın 50, Ardahan 50, Iğdır 50, Yalova 50, Karabük 60, Osmaniye 90, Düzce 70, Şanlıurfa , Uşak 75, Van , Yozgat 75, Zonguldak

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Eski Alımlarda Çıkmış Sözlü Mülakat Soruları

Neden bekçi olmak istiyorsun?
Kendinden kısaca bahseder misin?
İyi bir çarşı ve mahalle bekçisi olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?
15 Temmuz hakkındaki fikirlerin nelerdir?
FETÖ hakkında düşüncelerin ve bilgin nedir?
Hangi okulda okudun? Hangi yurtlarda kaldın?
Bekçi olmazsan ne olursun?
Bizim yerimizde olsan kendine hangi soruları sorardın?
Başkanlık sistemi nedir?
PYD nedir? Hakkında bildiklerinizi anlatınız.
Kanunsuz bir eylem görürsen bekçi olarak ne yaparsın?
Seni neden bekçi olarak aramıza alalım?
Bize bekçinin sahip olması gereken yeteneklerden bahset.
Bir mahallede bekçi olarak nasıl davranmalısın?
Esnafla nasıl iletişimin olmalı?
bekçi-mahalleli ilişkisi nasıl olmalı?
Bekçiler asayiş için önemli mi?
Neden bu mesleği seçtin?
Maddi kaygılarla mı bekçi olmak istiyorsun?
Bekçilik sana ne kazandıracak?
Ülkemizde neden bekçilere ihtiyaç var?
Bekçi ile polis arasındaki ilişki nasıl olmalı?
Türkiye’de yer alan adli kolluk kuvvetleri nelerdir?
Türkiye’de yer alan idari kolluk kuvvetleri nelerdir?
İnsan hakları hakkında bilgi veriniz.
Biyolojik delil nedir?
Kimyasal reaksiyon nedir?
Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş amacı nedir?
Robotların insan hayatına olumlu etkilerinden bahsediniz.
Dijital delil nedir?
Yunanistan ve Türkiye arasında karasuları mil sorunu nedir?
Meclis soruşturması nedir?
İki taraflı ajan ne demektir?
NATO nedir?
Sponsor nedir?
Öz yönetim nedir ?
anayasası ilk 3 maddesi nedir?
Öz savunma nedir?
Modernizm nedir?
Balkan savaşları hakkında bilgi veriniz.
Üniversitede hangi okula gittin? Hangi yurtlarda kaldın?
Anne-baba mesleği nedir? Nerelisin?
Varlık Vergisi Kanunu hakkında bilgi veriniz.
Fiil ehliyeti nedir?
“Bir elin nesi var iki elin sesi var.” atasözünü açıklayınız.
Parlâmento kararları nedir?
Türkiye anayasalarını sayınız.
Terör örgütleri neden küçük çocukları hedef alırlar?
Terör örgütleri (DAEŞ, PYD, PKK vs.) nasıl engellenir?
Enflasyon nedir?
Tanık ne demektir?

Çarşı ve Mahalle bekçisi ne kadar maaş alıyor?

Çarşı ve mahalle bekçisi olmak isteyen adayların bu meslek içerisindeki maaş durumu da kendileri için ayrıca önemlidir. Çarşı ve mahalle bekçisinin yılı itibari ile maaşlarının ortalama tl civarında olduğu söylenmektedir. Bekçilerin maaşları eş ve çocuk durumuna göre değişmektedir. Bizim bahsetmiş olduğumuz rakam şuanda yeni işe başlamış bekçinin maaşıdır. Bekçilerin bu maaşına eş ve çocuk yardımı da ekleyecek olursak ortalama olarak tl civarında bir maaş aldıklarını söyleyebiliriz
Yorum Yap / Soru Sor

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası