kilo alamamak psikolojik mi / Neden Kilo Alamıyorum?

Kilo Alamamak Psikolojik Mi

kilo alamamak psikolojik mi

Kilo Almak İ&#;in Hangi Doktora Gidilir? Kilo Alamama Sorununa Hangi B&#;l&#;m Bakar?

 Kilo Almak İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Günümüzde artık kilo almak için doktora gitmek ve gerekli çözüm yöntemleri uygulamak yeterlidir. Bu doğrultuda gerekli tetkiklerin yapılabilmesi için ise dahiliye uzmanına başvurmak gerekir. Bu doğrultuda kişinin neden kilo alamadığı ve çözümü üzerine muayene sağlanır. Öne çıkan tanı ile birlikte gerekli beslenme koşulları ve yaşam koşulları belirlenir. Aynı zamanda birtakım ilaç takviyesi ya da bu gibi tedavi yöntemleri öne çıkabilir.

 Kilo Alamama Sorununa Hangi Bölüm Bakar?

 Kilo almama problemi ile karşı karşıya kalan kişiler randevu üzerinden dahiliye bölümüne gitmektedir. Dahiliye bölümü kapsamında öne çıkan kontroller ve tanı üzerinden, gerekli tedavi yöntemleri sürece girer. Bir dahiliye uzmanı kontrolünde gerçekleşen çözüm yöntemleri ile beraber, kısa vadede kişi kilo alma şansı elde eder. Özellikle gerekli teşhis ve tanı üzerinden çözüm yöntemleri haftaya bağlı olarak ele alınır.

 Kilo Almak İçin Ne Yapılmalıdır?

 Farklı nedenlerden dolayı biyolojik olarak kişinin yapısı kilo alma problemi yaratabilir. Bu durum aynı zamanda psikolojik birtakım sorunlar neticesinde de ortaya çıkabilir. Ancak böyle bir sorun için öncelikle dahiliye uzmanını görmek en önemli husustur. Çünkü kilo alma problemi Dahiliye Bölümü üzerinden bakılır. Bununla beraber yönlendirme eşliğinde psikiyatri bölümü kapsamında da gerekli çözüm yöntemleri ele alınabilir. Sonuç olarak kişinin alacağı tedavi ile beraber kilo alma problemi ortadan kaldırılır.

Kilo probleminizin sebebi psikolojik mi?

Sağlık

 Son Güncelleme:

Kilo probleminizin sebebi psikolojik mi?

Stresli zamanlarınızda bir paket cips ya da çikolata kavanozuna mı sarılıyorsunuz?

Stresli hissettiğinizde bir paket cips ya da çikolata kavanozuna mı sarılırsınız? Sıkıldığınızda çerez yemek ya da buzdolabını sıkça ziyaret etmek gibi alışkanlıklarınız var mı?

DUYGUSAL YEMEK YEME NEDİR?

Duygusal yemek yeme, açlık hissini gidermekten farklı olarak yapılan ve duyguları yatıştırmak için yeme davranışının kullanılmasını ifade eden bir kavram. Aslında yemek yemek gerçekten iyi hissetmenizi sağlamaz. Bir süreliğine yedikleriniz keyif verse ya da zihninizi dağıtsa da birçok insan kendisine bunu yaptığı için daha kötü hisseder. Çünkü er ya da geç bu şekilde yemek yemek kilo almaya sebep olur. Anlık rahatlamalar için başvurulan bu yol içinden çıkılması daha da zor olan bir sorun daha yaratır.

Kilo probleminizin sebebi psikolojik mi

DUYGUSAL YEMEYİ ENGELLEMEK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

KENDİNİZİ TANIYIN

Öncelikle duygularınızın ve açlık hissinizin farkını keşfetmeniz gerekiyor. Bir şey yemeden önce gerçekten acıkıyor musunuz; yoksa sıkıntı, kaygı, üzüntü gibi duygular açlık hissinizle karışıyor mu? Açlık hissinizi tanımak için kendinizi bir süre aç bırakıp bunun nasıl bir his olduğunu görebilirsiniz. Vücudunuzun neresinde ve nasıl hissediyorsunuz açlığı, bu hisse ne kadar dayanabilirsiniz? Aç olsanız da işinize ya da o anki uğraşınıza devam edebiliyor musunuz? Peki bu his çoğu zamanki yeme dürtünüzden farklı mı?

Bu soruların cevabını bulmak gerçek açlık hissi ya da duygusal yemek yeme davranışlarında vücudunuz, duygularınız ve davranışlarınız arasındaki farkı anlamanıza yardımcı olacaktır.

Kilo probleminizin sebebi psikolojik mi

YEME STİLİNİZİ YENİDEN DÜZENLEYİN

Özellikle duygusal yemeye sıkça başvuran kişiler ne kadar yemek yediklerinin farkında olmayabiliyorlar. Yeme stilinin fazlaca serbest olması da buna olanak sağlıyor. Ayakta, çalışırken, televizyon izlerken, yemek yaparken yemek yemek hem yediğinizden aldığınız doyumun azalmasına hem de ne kadar yediğinizi fark etmemenize neden oluyor. Bunu engellemek için öğün ve ara öğün aralıklarını net olarak belirlemek, yemek yerken mutlaka oturarak ve başka bir şeyle ilgilenmeden (gazete okumadan, televizyon izlemeden vb.) yemek, gün boyu yakınında su bulundurmak ve su içmek alınabilecek basit ve etkili yöntemlerdir.

Kilo probleminizin sebebi psikolojik mi

DUYGUSAL YEMENİN TETİKLEYİCİLERİ

Duygusal yemeyi başlatan öncelikle tabi ki duygular, ancak kişiye göre farklı tetikleyiciler de olabilir. Bunların farkına varmak eğer gerekliyse yaşadığınız yerlerde bir çevre düzenlemesine gitmenizi sağlayabilir. Abur cuburları üst raflara taşımak ya da alış verişte bunlarla ilgili bir sınırlama getirmek çevre düzenlemesine örnek olabilir. Bunun yanında birçok insanın DUYGUSAL YEMEK YEME için kullandıkları belirli mekanlar olabilir. Örneğin oturma odasında televizyonun karşısı, çalışma masası gibi… Bu tip yerlerde yemek yememe kuralının olması ve bu konuda da ailenizden yardım istemeniz duygusal yemek yeme davranışını kontrol etmenizi kolaylaştırabilir. Evde yalnız olmak, gece uyanmak gibi farklı tetikleyiciler de mevcuttur. Siz de duygusal yeme davranışı gösterdiğiniz zamanları izleyerek kendi tetikleyicileriniz keşfetmeye çalışın.

Kilo probleminizin sebebi psikolojik mi

DÜZENLİ EGZERSİZLER

Düzenli egzersiz denilince çoğu kişinin aklına gidip bir spor salonuna üye olmak geliyor. Birçok kişi yaşam tarzını değiştirmeye karar verdiği nadir anlarda yüksek bir motivasyonla buna karar verip bir spor salonuna üye olabiliyor. Ancak birçok kişi de ya üye olduğu spor salonuna hiç gitmiyor ya da birkaç kez gidip motivasyonunu yitirip bırakıyor. Hiç spor yapmıyorken böyle bir karar almak hiç antrenman yapmadan maraton koşmaya çalışmaya benziyor. Bunun yerine kısa mesafe yürüyüşler gibi daha kolay egzersizlerle başlamak daha uygun, daha kolay ve sürdürülebilir bir seçim olacaktır.

Ayrıca düzenli egzersizler sadece kilo vermek için yapılan yorucu çalışmalar olmak zorunda değil. Yapacağınız egzersiz aynı zamanda stresle baş etmenin duygusal yeme davranışından çok daha güzel bir yoludur. Bu yüzden düzenli egzersizlerin arasında size keyif veren uğraşlar (resim, müzik vb.) ve meditasyon gibi gevşemenizi sağlayacak aktiviteleri de düşünebilirsiniz.

Eğer duygusal yemenin yanında aşırı kiloluysanız, birçok kez diyete başlayıp bıraktıysanız ya da kilo verip tekrar aldıysanız, bir diyeti sürdürmekte zorluk yaşıyorsanız beslenme davranışının yeniden düzenlenmesi için psikolojik desteğe ihtiyacınız olabilir. Böyle bir durumda bir diyetisyen ve psikoterapist ile birlikte çalışmak ikisinden birini tek başına yapmaktan daha etkili olacaktır.

Uzm. Psikolog Barış Salman

False

Depresyon Ve Kilo Alma İlişkisi

KİLO ALMAYI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Kilolu kişilerin beslenme uzmanları başta olmak üzere, şok diyetlere, aşırı egzersizlere, zayıflama ilaçlarına hatta daha kolay çözüm olarak mide ameliyatına kadar çeşitli yollar denemesine neden oluyor. Bazı kilosu olan kişiler bu yollardan sonuç alırken, bazı kişilerin kilolarından kesinlikle kurtulamadığı görülüyor. Hepimiz birbirimizden farklı olduğumuz için kilo vermek ve yeme davranışımızı değiştirmek aynı oranda kolay olmuyor. Çünkü kilo almanın ya da vermenin metabolik sorunlar, genetik özellikler, çevresel faktörler, alışkanlıklar, psikolojik etkenler, kişilik özellikleri gibi birçok belirleyicisi vardır.

KİLO ALMA VE ALTINDA YATAN SORUNLAR

Kilo vermek için kliniğe başvuran çoğu kişinin aslında maskeledikleri sorunları vardır. Özellikle troit, insülin direnci, diyabet, besin alerjisi gibi metabolik sorunların yanına depresyon da sıklıkla görülür. Depresyonun devreye girdiği noktada kilo alma hızlanırken, yapılan diyetler işlevini yitirir. Kullanılan antidepresanlarla birlikte kişilerin daha çok kilo almaya başlaması, motivasyonlarının iyice yok olmasının sebebidir.

DEPRESYONU ETKİLEYEN BESLENME FAKTÖRLERİ

Hayattan alınan keyfin azaldığı, kişinin özsaygısında azalmanın görüldüğü, suçluluk duygusunun yoğunlaştığı, uyku ve iştah ile ilgili sorunların yaşandığı, isteksizlik ve konsantrasyon güçlüğü depresyonun en belirgin özellikleridir. Kilo vermek isteyen kişinin metabolik rahatsızlığı nedeniyle uzun süren kilo verme süreci kendine ve bedenine ilişkin “Kilo vermek ne kadar da uzun sürüyor.”, “Ailemde herkesin kilo problemi var, sorun benim genlerimde.” gibi olumsuz inanışlar geliştirmesine sebep olur. Bu olumsuz düşünceler olumsuz duygulara, olumsuz duygularda sürekli yeme davranışını beraberinde getirir. Diğer bir boyut ise kilolu olan kişinin yaşadığı aşağılık duygusu, kendine güvende azalma, çekingenlik, sosyal yaşamda kısıtlılık, eşle yaşanan sorunlar ya da dışlanmada depresyonu tetikler.

DEPRESYONUN DİĞER NEDENLERİ

Depresyonun en temel nedeni ise beyinde salgılanan hormonların seviyesidir. Beyninde, ruh halini ve iştahını düzenleyen kimyasallar salgılayan bölüm dengede kalmak ister. Kötü bir gün geçirip de kendini kötü hissettiğin zaman bu denge bozulduğundan, beyin bunu hemen telafi etmek ister. Duygusal olarak hissedilen boşluk, üzüntü ya da endişe, yalnızlık hissi, başarısızlık gibi sıkıntılı zamanlarda kişi yemek yiyerek sakinleştiğini düşünür. Obezite ve depresyon arasındaki ilişkiye yönelik yapılmış olan araştırmalar arasında en ilgi çekici olanlardan biri Richard ve Judith Wurtman’in serotonin salınımının karbonhidrat isteği ile bağlantısını gösteren araştırmalarıdır. Bu da kişilerin kendini daha iyi hissetmek için börek, çörek, cips ve bunun gibi yağ ve karbonhidrat oranı yüksek atıştırmalıklara yönelmesini açıklıyor gibi.

DEPRESYONU ENGELLEMEK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR

Mutsuzluk yeme davranışını arttırıyorsa, her mutsuz olduğumuzda tıkınırcasına yemeye devam mı edeceğiz? Tabi ki cevabım hayır. Ne yapılması gerekir? sorusunun cevabı ise uzun süre boyunca kilo problemi yaşayan, kilo vermeyi hedefleyen ya da hedef belirlemek isteyen kişilerin diyetisyen ve psikolog yardımını eş zamanlı almaları uygundur. Kalıcı değişimi sağlamak için düşünce ve davranış yapısının değişimi gerekir. Stresörlerin belirlenmesi, gerçek dışı kilo hedeflerinin makul düzeye getirilmesi, beden algısı endişelerinin giderilmesi kilo vermeyi de sağlayacaktır.

NUTRITION İSTANBUL NİSAN SAYISI

Bilinçaltının Kilo Alıp Vermeye Etkisi Var

Bilinçaltının Kilo Alıp Vermeye Etkisi VarBilinçaltı ve duygusal dünyamızın kilo alıp vermemizde büyük etkisi var. Yalnızlığın, tatlı yeme alışkanlığını artırdığı biliniyor&#;

Bilinçaltı ve duygusal dünyamızın kilo alıp vermemizde büyük etkisi var. Yalnızlığın, tatlı yeme alışkanlığını artırdığı biliniyor. Kadınlık ve cinsellikle ilgili öfkeler ise basen bölgesindeki fazlalıklardan sorumlu tutuluyor.

Çözemediğiniz sorunların öfkeleri, suçluluk duygusu fazla kilo olarak vücudumuzda depolanır. &#;Durup dururken bunu da nereden çıkarttın Seda? Kilo bir matematik sonucu oluşur. Harcadığından fazla kalori alırsan şişmanlarsın,&#; diyebilirsiniz. Ama vücutta bazı mekanizmalar bu kadar da basit çalışmıyor. Bilinçaltı ve duygusal dünyamızın çok büyük etkisi var. Bazılarını biz kadınlar çok iyi biliyoruz. Örneğin yalnızlık, gece saatlerinde tatlı yeme alışkanlığı yapabiliyor. Önemli kayıplar, boşanma, ölüm ya da travmatik ayrılıklar da benzer şekilde duygularımızı altüst ettiği için her fırsatta buzdolabına yönelebiliyoruz. Bu tip örnekleri çoğaltmak mümkün, ama bir de hiç farkında olmadıklarımız var. Bundan beş ay kadar önce, ofisime fazla kilosu olan bir kadın geldi. Bir bütün olarak, yüzü ve fiziği birbirini öylesine güzel tamamlıyordu ki, çok zayıf pek çok kadından daha çekici görünüyordu. Evliydi. Çok stresli bir işi vardı. Bir de minik oğlu vardı. Hayatı dışardan çok mutlu gibi görünüyordu. Koltuğuma oturduğunda çok stresli bir işi olduğu için her fırsatta yemek yediğini, hatta gece yatarken de sık sık kaçamaklar yaptığını söylüyordu. Hipnoz ile zayıflamak istiyordu. Bu tip durumlarda danışanlarımızla ekibimdeki hekim arkadaşımın ilgilenmesini sağlarım. Ama bu kez ben biraz durumu araştırmak istedim. Hipnoz uygulamadan, sadece duygusal bir dizi çalışma yaptık. Kendisinden diyetisyene gitmeyi bırakmasını ve yemek yerken kısıtlama yapmaktan kaçınmasını önerdim. Çünkü insan belli bir olumsuz duyguyla yaşarken rejim yapamaz. Bir süre sonra derinlere girdiğimizde bu hanımefendinin asıl sorununun iş ortamından kaynaklanmadığını fark ettik. Sorun, eşiydi. Çok baskıcı bir kocası vardı. Evde hep genç kadını eleştiriyordu. Her ikisi de çalıştığı halde ev işlerine elini bile sürmüyordu. Minik oğullarının da bakımı tamamen genç kadının sorumluluğundaydı.

EVLİLİK CANINI ACITIYORDU

Kocası sık sık iş seyahatlerine gidiyordu. Genç kadın kendini yalnız hissediyor, hatta eşinin hayatında birinci sırada yer alamadığını fark ettiği için bu durumu içerliyordu. Ne yazık ki itiraz etmeye kalkıştığında kocasının yüksek sesli eleştirileri ve savunmalarına maruz kalıyordu. Neredeyse hiç takdir almıyordu. Oysa hem işini hem anneliği hem de ev kadınlığını mükemmel yapabilmek için çok çaba sarfediyordu. Mükemmel olmak diye bir şey yoktur. Mükemmeliyetçilik bizi eninde sonunda hasta eder. Tatsız tuzsuz, herkesi eleştiren ya da ezik bir karakter haline getirebilir. Kendimizi asla sevemeyeceğimiz için, değersizlik duygusu yerleştirir. Bu problemlerin getirdiği öfke ve korkularla çalışmaya başladık. Bilinçaltına yavaş yavaş indiğimizde, genç kadının korkunç kısır döngüsüyle karşılaştık. Bu evlilik onun canını acıtıyordu. Özgür olmak istiyordu. Ama yalnızlıktan çok korkuyordu. Daha iyi bir erkeği hayatına çekemeyeceğini düşünüyordu. Bu da onu asla doyurmuyordu. Doymadıkça, kendini daha fazla yemek yerken buluyordu. Bilinçaltı bu evliliği bırakıp özgür olması için baskı yapıyor, bilinçli zihni çok iyi bir evliliği olduğunu söylüyordu. Öyle ya&#; Dışardan bakıldığında mükemmel bir adamla evliydi. Kocalık görevlerini düzgünce yapıyordu. Başka kadınlara bakmıyordu. İşine gider, çalışma saatleri bittiğinde evine gelirdi. Babalık vasıfları dört dörtlüktü. Belli bir sosyal yaşantıları vardı ve bunu bozmak istemezdi. Hiçbir tepki veremediği için vücudu sürekli öfke biriktiriyordu. Bilinçli zihni bu duygularla yüzleşmeye hazır olmadığı için bütün dikkatini işine vermiş, iş stresi yüzünden yemek yediğini düşünüyordu. Kısacası yanlış sularda avlanıyordu. Ve bir türlü rejim bile yapsa, o kiloları veremiyordu. Özellikle de karnında toplananları. Zaten genelde sebebini bilmediğimiz öfkeler, karın bölgesinde toplanır. Kadınlık ve dişilik hatta cinsellikle ilgili öfkelerimiz ise çoğunlukla basen bölgemizde&#; O yüzden sebebini bilmediğimiz kilolar için hemen ne hipnoza girmeli ne de diyet listesine sarılmalı. Önce gerçek sebeple yüzleşip, kısır döngüyü kırmalıyız. O zaman biriktirecek korku da kalmayacak. Beş ay sonra bu hanımın kilolarının bir kısmı kendiliğinden gitti. Kalanı için diyetisyene gidiyor ve şimdi çok mutlu. Hepinize özgür ve hafif bedenler diliyorum.

SABAH

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası