elma diyeti kaç kilo verdirir / 7 günde 10 kilo verdiren elma diyeti - Hesaplama Aracı Blog

Elma Diyeti Kaç Kilo Verdirir

elma diyeti kaç kilo verdirir

7 günde 10 kilo verdiren elma diyeti

7 günde 10 kilo verdiren elma diyeti Nasıl Yapılır?

Elma diyeti ile 7 günde 10 kilo verebilirsiniz. Elma gibi kalori yoğunluğu düşük yiyecekler, su ve lif bakımından yüksek olma eğilimindedir. Orta boy bir elma sadece 95 kaloriye sahiptir, ancak bol miktarda su ve lif içerir. Neredeyse her yaştan insan için en yaygın sağlık sorunlarından biri olan aşırı kilo. Bazı insanlar genetik olarak fazla kilo alırken, bazıları kötü beslenme alışkanlıklarından kendilerine fazladan kilo alır. Bu fazla kilo, birçok sağlık sorununa neden olabilir ve ayrıca görünüşünüzü de bozabilir. Sebep ne olursa olsun, herkes bu fazla kilolardan kurtulmak ister.

İnsanlar genellikle verdikleri fazla kiloları azaltmak için bazı egzersizlerin yanı sıra farklı türde ilaçlar ve diyet planı kullanırlar. Genellikle bazı diyet planlarını izleyerek kilolarını azaltmakta zorlanırlar. Bu sorunlu planlarını ve günlük egzersiz rutinini takip edemeyenler için ekstra kilo vermenize yardımcı olabilecek birçok doğal içerik vardır. Evet bu doğru.

7 günlük elma diyeti listesi​

Araştırmacılar, sağlıklı ve dengeli bir diyete elma dahil etmenin kilo vermeyi teşvik edebileceğini öne sürdüler. Elmalar yetişkinler için sadece kilo vermeye yardımcı görünmekle kalmaz, aynı zamanda genel beslenme kalitesini iyileştirebilir ve çocuklarda riskini azaltabilir.

Elma, sindirimi kolaylaştırdığı ve aynı zamanda kolda yağ birikimini engelleyen ve kansere karşı koruyan birçok faydalı madde içerdiği için bu doğal içeriklerden biridir. Aşağıda, ana bileşen olarak elma içeren diyet planı verilmiştir ve bu, çok kısa sürede kilo vermenize yardımcı olacaktır.

İşte 7 günlük elma diyeti listesi;

  1. Gün: Elmalar – kg kaybedin Kahvaltı – 2 ila 3 elma ve birkaç damla limon. Kuruyemiş eklenebilir. Öğle yemeği – Elma, soğan ve maydanoz salatası. Akşam yemeği – 3 elma
  2. Gün: Elma ve pirinç – 1 ila 1,5 kg verin Kahvaltı – 3 elma ile tuzsuz 1 bardak pirinç. Öğle yemeği – Pirinç ve elma. Akşam yemeği – Tuzsuz haşlanmış pirinç.
  3. Gün: Elmalar ve Peynir – 2 kg verin Kahvaltı – 2 elmalı az yağlı süzme peynir Öğle yemeği – Ballı ve limonlu elma ve peynir salatası Akşam Yemeği – Az yağlı peynir 50 gr.
  4. Gün: Elma ve Havuç – 2 kg verin Kahvaltı – 2 havuç ve bir elma, rendelenmiş ve karıştırılmış. Öğle yemeği – Ballı ve limonlu havuç ve elma salatası Akşam yemeği – 1 tatlı kaşığı balla pişirilmiş 2 elma.
  5. Gün: Havuç ve pancar – 2 kg verin Kahvaltı – Havuç ve pancar haşlanmış Öğle yemeği – Haşlanmış yumurta eşliğinde haşlanmış pancar Akşam Yemeği – Havuç
  6. Gün: Elmalar – kg kaybedin 1. Gün menüsünü tekrarla
  7. Gün: Elmalar – kg kaybedin 2. Gün menüsünü tekrarlayın

NOT: Ne zaman acıksanız elma miktarını artırabilirsiniz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız !

Kategoriler GenelEtiketler Diyet, Elma, Gün, Havuç, Kilo

Yeşil Elma Diyeti İle 6 Günde 6 Günde Zayıflatan Diyet Listesi

Yeşil elma kalorisi düşük bir meyvedir, metabolizmayı hızlandırır, yüksek lif içeriği ile bağırsakları çalıştırıp kilo vermeye yardımcı olur. Yeşil elma sağlık için de çok faydalıdır, bağışıklık sistemini güçlendirir, astımı önler, karaciğeri temizler, kanser riskini azaltır…

Yeşil Elma Kalorisi Ne Kadardır?

Diyetisyen Seda Sağbaş 1 adet yeşil elmanın 45 kalori, 1 adet kırmızı elmanın ise 50 kalori olduğunu bildirmektedir.

  1. 1 adet büyük boy yeşil elma ise 87 kaloridir.
  2. gram yeşil elma ise 52 kaloridir.

Yeşil Elma Zayıflamaya Yardımcı Olur mu?

Diyetisyen Tuba Yaprak’ın bu hususta verdiği bilgiler şöyledir:

Hepimiz yeşil elmanın sağlık için ne kadar faydalı bir meyve olduğunu biliriz. Peki bu faydalı meyve bize diyetteyken de zayıflamamız için fayda verir mi? Bu konuda uzmanların yürüttüğü araştırmalar, yeşil elmanın vücutta kilo vermeye yardımcı olduğunu ispatlamıştır. Çünkü yeşil elmada zengin oranda lif bulunur ve bu lif ise kişinin tokluk süresini uzattığı için yemek yeme isteğini keser ve dolayısıyla vücuda fazla kalori alınmasının önüne geçer. Dahası, yeşil elma vücudun tatlı ihtiyacını da karşıladığı için yüksek kalorili tatlı tüketimini de engeller. Yeşil elmanın kilo vermeye faydaları saymakla bitmiyor. Yeşil elma ayrıca metabolizmanın da hızlanmasında çok etkilidir ve bu sayede vücuda halihazırda halınan kalorilerin daha çabuk yakılmasını sağlar. Bunu yaparken vücudun enerji seviyesini de yüksekte tutarak halsizliği ve bitkinliği önler ve hareketli bir gün geçirmeye yardımcı olur. Bu sayede aktif şekilde egzersiz yaparak kilo vermeyi daha hızlı ve kolay hale getirir. Yeşil elmanın içeriğindeki vitamin oranı ve antioksidan miktarı da yüksek olduğu için vücudun zayıflama sürecini kolaylaştırıp hızlandırmaktadır. Bunun için ara öğünlerde yeşil elma tüketerek hem açlık hissinizi uzun süreler kaybedersiniz hem de uzun süre tokluk verdiği için bir sonraki öğünde çok daha az kalori alırsınız. İşte tüm faydasıyla yeşil elma zayıflamak için en iyi yol arkadaşlarından birisidir.”

Yeşil elmadaki lifler vücutta metabolizmayı hızlandırır ve bu sayede zayıflama sürecini hızlandırmaktadır. Diyet döneminde yemekten en az 15 dakika önce yeşil elma yemeniz iyi olacaktır. Tüketeceğiniz elmanın kabuklu olması önemlidir çünkü elmanın vitaminleri kabuğuna yakın yerde bulunmaktadır. Ek olarak, elmadaki bol lifler vücuttaki atıkların atılma sürecine yani detoksifikasyona katkı sağlamaktadır. Bu sayede karaciğer ve sindirim sistemindeki zararlı maddeler temizlenmektedir.

Yeşil elmanın kilo verme sürecine katkı sağladığı bilinmektedir. Nutrition dergisinde Mart’ta yayınlanan bir araştırma; sağlıklı ve az beslenen bir insanın günde 3 elma ya da armut yediğinde yine benzer bir beslenme düzenine sahip insanların meyve yerine yulaflı kurabiye yiyen insanlardan daha hızlı ve kolay kilo verdiğini göstermiştir.

yılında Journal of Medicinal Food tarafından yayınlanan bir araştırmada ise farelere verilen yeşil elmadaki ursolik asitin yüksek yağlı besinler tüketen farelerin, elma tüketmeyen farelere oranla daha fazla kilo verdiği gözlemlenmiştir.

Yeşil elmada bulunan karbonhidrat ve kalori miktarı kırmızı elmaya oranda ortalama %10 daha azdır.

6 Günde 6 Kilo Verdiren Yeşil Elma Diyeti Listesi

Bu diyette kahvaltı her gün şu şekilde olacak: 2 dilim kızarmış ekmek, 1 kibrit kutusu light peynir, tane zeytin, 1 tane domates, 1 tane salatalık ve 1 tane haşlanmış yumurta.

1.Gün: Gün boyu toplam 1 kilo yeşil elma

2.Gün: Gün boyu toplam 1,5 kilo yeşil elma

3.Gün: Gün boyu toplam 2 kilo yeşil elma

4.Gün:  Gün boyu toplam 1,5 kilo yeşil elma

5.Gün: Gün boyu toplam 1 kilo yeşil elma

6.Gün (son gün) : Gün boyu 1 kilo yeşil elma tüketin.

Bu 6 günlük yeşil elma diyet süresince gün içinde şekersiz olmak şartıyla yeşil çay içebilirsiniz.

Diyetisyen Tuba Yaprak’dan Yeşil Elma Detoksu Tarifi

Malzemeler

  1. 1 adet yeşil elma
  2. 1 yemek kaşığı yeşil çay
  3. 1 litre su
  4. 1 kase maydonoz
  5. 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  6. 1 adet limon
  7. adet karabiber
  8. Fındık büyüklüğünü geçmeyecek taze zencefil
  9. adet karanfil
  10. çubuk tarçın
  11. adet taneli yasemin çayı

Yeşil Elma Detoksu Hazırlanışı

Yeşil elma detoksunu hazırlamak için ilk olarak bir tencereye 1 litre su, doğradığınız yeşil elmayı ve  iri iri doğradığınız maydanozları koyun ardından karabiber ve yeşil çayı da ekleyelim. Sonrasında ise tarçını da ilave ettikten sonra limonu ikiye bölerek ekleyin. Son olarak zencefillere yıkayıp ufak parçalara bölerek suya katın. Tencereyi ocağa alıp dakika kaynatın ve kaynadıktan sonra biraz daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alıp süzün. İşte yeşil elma detoksu hazır. Bu detoksu hafta 2 defa tüketmeniz yeterli olacaktır ve 1 aydan daha fazla uygulamaktan kaçınmalısınız. Aksi taktirde sağlıksız sonuçlar doğuracaktır.

Yeşil Elma Besin Değeri

Besin Değeri gramda            

  1. Kalori 52 kcal     
  2. Karbonhidrat g       
  3. Lif g
  4. Protein g     
  5. Yağ g             
  6. Kolesterol mg           
  7. A Vitamini IU             
  8. C Vitamini mg           
  9. Potasyum mg       
  10. Kalsiyum mg              
  11. Demir mg

Yeşil elma ile 1 haftada 5 kilo

Elma diyeti 1 haftada ortalama 5 ile 6 kilo zayıflamayı vaat eden oldukça etkili bir diyettir. Bu diyeti yapanların kısa sürede belirtilen oranda kilo verilmesinden dolayı geniş bir kesim tarafından tercih edilmektedir. Elma diyetinin uygulanışı basit olduğundan herkes tarafından rahatlıkla denenebilir.

BOL YEŞİL ÇAY TÜKETİLEBİLİR

Elma diyetini yapmaya karar veren insan elmanın yanında destekleyici ürün olarak bol bol yeşil çay tüketebilmektedir. Dilediğiniz zaman diyet içerisinde kullanabileceğiniz tek ürün yeşil çaydır. Yeşil çayın kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur. Gün içerisinde istediğiniz vakitte kullanabilirsiniz. Elma diyetinin bir haftalık etabında harici kullanabileceğiniz gıda sadece iki dilim kızarmış kepekli ekmek, domates, yağsız peynir, salatalık, zeytin ve bir adet haşlanmış yumurtadır.

ELMA DİYETİ UYGULARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

İlk olarak elma diyetinde yemeniz gereken elma türü yeşil elmadır. Eğer ki midenizde salgılanan asit oranınız az ise ekşi elma ile de elma diyetini yapılabilirsiniz. Elma içerisinde çok sayıda mineral bulunmaktadır fakat elma diyetinin bir şok diyet olduğu aklınızdan çıkarmamalısınız. Şok diyetler vücudunuzda bazı yan etkiler yaratabilir. Her insanda farklılık göstermekle birlikte elma diyetinin en büyük yan etkisi yeterli besin alamamadan kaynaklı kişide yeterli enerji alamama, uyuşukluk, yorgunluk halleridir. Her insan vücudunun metabolizma hızı birbirinden farklıdır. Bundan dolayı kilo farkında değişiklikler olabilir. Elma diyeti ile 5 ile 6 kilo arası zayıflama yaklaşık olarak söylenen bir rakamdır. Kimi insanlarda bu 10 kiloya kadar çıkabilirken bazı insanlarda ise 2 ile sınırlı kalabilmektedir.

Elma diyeti listesi: Elma diyeti nasıl yapılır? 1 haftada ka&#; kilo verilir?

Elma diyeti listesini uygulayanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Hal böyle olunca elma diyeti listesi ile kilo vermek mümkündür. Bu diyeti deneyenler sürekli olarak kilo vermek isteyen kişilere elma diyetini önermektedirler. Elma diyeti sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlar.

Elma Diyeti Listesi: Elma Diyeti Nasıl Yapılır?

Elma diyeti listesi en hızlı şekilde kilo vermenizi sağlayan diyet listesinden oluşmaktadır. Diyet listesinde yer alan gıdalar metabolizmayı harekete geçirir. Bu şekilde hem hızlı bir şekilde yağ yakmanızı sağlar hem de kilo verme sürecinizi hızlandırır. Özellikle elma diyetini uygularken mutlaka her gün 1 saat boyunca yürüyüş yapmanız gerekmektedir. Yürüyüş yapmanın yanın sıra günde litre su da tüketmek gerekir.

Elma kalorisi en az olan meyvelerden bir tanesidir. Hal böyle olunca elma diyeti çoğu kişi tarafından tercih ediliyor. Elma diyeti listesi gün gün şeklindedir. Elma diyeti şu şekilde yapılmaktadır;

İlk Gün

İlk gün elmadan başka hiç bir gıda tüketmemeniz gerekmektedir. Elma diyetinde birinci günde sabah kahvaltı dahil akşam yatana kadar acıktığınız zaman sadece elma tüketmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra açlık hissiyatınızı azaltmanız açısından bol bol yine su tüketmeniz gerekiyor. Günde en az litre olacak şekilde ilk günden elma tüketebilirsiniz.

İkinci Gün

İkinci günde de kahvaltı da yine elma ile başlamanız gerekmektedir. Doyabildiğiniz kadar elma tükettikten sonra öğle yemeği için limon ya da yeşil salata tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra da bir miktar süzme peynir tüketmeniz doğru olacaktır.

İkinci günün akşam yemeğinde ise yine acıktığınızda doyana kadar elma tüketmeniz gerekiyor. Elmadan başka bir şey yememelisiniz.

Üçüncü Gün

Üçüncü gün diyetin en kritik günüdür. Kahvaltı da 1 parça tavuk veya 1 parça et tüketebilirsiniz. Yine bunun yanın da bir dilim elma tüketmeniz gerekiyor. Öğle yemeğinde ise 1 tane salatalık ve havuç tüketmelisiniz. Bunun yanı sıra öğle yemeğinde isteğe bağlı olarak kereviz de tüketebilirsiniz. Akşam yemeğinde ise yine açlık hissiyatınızı azaltmak açısından doyana kadar elma tüketmeniz önemlidir.

Dördüncü Gün

Dördüncü günde elma diyetine vücut artık iyice alışmış olacak. Sabah kahvaltıda yine bir dilim elma veya 1 parça tavuk tüketebilirsiniz. Öğle yemeğinde sebze salatası ve sebze salatasının yanında gram olacak şekilde balık tüketebilirsiniz. Dördüncü günün akşam yemeğinde ise 1 su bardağı olacak şekilde yağsız süt tüketebilirsiniz. 1 yemek kaşığı da yulaf tüketmeniz yeterli olacaktır. Dilerseniz yulafı süt ile birlikte karıştırarak da yine tüketebilirsiniz.

Beşinci Gün

Diyetin en önemli günüdür. Beşinci günde de yine kahvaltı da 1 elma ile güne başlıyorsunuz. Dilerseniz 1 yumurta ve 1 dilim kepek ekmeği de tüketerek kahvaltınızı bu şekilde geçirebilirsiniz. Öğle yemeğinde ise bir kase salata ve 1 parça ızgara tavuk tüketmeniz yeterlidir.

1 Haftada Kaç Kilo Verilir?

Elma diyeti ile birlikte 1 haftada yaklaşık 5 kilo vermek düzenli bir şekilde uyguladığınızda mümkündür.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası