lak lak ne demek / Laklak nedir? Laklak etmek ne demektir? Anlamı - Laf Sözlük

Lak Lak Ne Demek

lak lak ne demek

Azerice - Türkçe çeviri (v yeni)

Azerice dilinden Türkçe diline (google translate aracılığıyla) hızlı cümle ya da kelime çeviri yapmanıza yardımcı olan bir sözlük sistemidir. Dünya dilleri arasında yapılacak olan cümle ve kelime çevirilerinizi kolaylaştırır. ÇevirSözlüseafoodplus.info Dünya'da en yaygın olarak kullanılan bir çok dili içinde barındırmaktadır. Bu diller arasında herhangi bir ücret ödemeden ve sınırlama olmaksızın istediğiniz cümle ya da kelime çevirilerinizi hızlı bir şekilde yapmanız mümkündür.

Kullanım ve Gizlilik

seafoodplus.info aracılığıyla yapılan tüm çeviri verileri toplanmaktadır. Toplanan veriler herkese açık, anonim olarak paylaşılır. Dolayısıyla Çevir Sözlük kullanarak yapacağınız çevirilerde kişisel bilgi ve verilerinizin yer almaması gerektiğini hatırlatırız.

seafoodplus.info kullanıcılarının çevirilerinden oluşturulan içerikte argo, küfür vb. uygun olmayan öğeler bulunabilir. Oluşturulan çeviriler her yaş ve kesimden insanlar için uygun olamayabileceğinden dolayı, rahatsızlık duyulan hallerde siteminizin kullanılmamasını öneriyoruz. Kullanıcılarımızın çevirilerle eklediği içeriklerde telif hakkı ya da kişiliğe hakaret vb. öğeler bulunuyorsa site yönetimiyle iletişime geçilmesi halinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

Sitenize ya da blogunuza Azerice Türkçe çeviri ekleyin:
l

Laklak ne demek? Laklak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dikkatle dü&#;ünüldü&#;ünde pek çok kelimenin günlük ya&#;amda kullan&#;ld&#;&#;&#;n&#; görürüz. Ancak kelimeler, günlük hayat&#;n içerisinde çok s&#;k kullan&#;lmad&#;&#;&#; zaman zihinde bir yerlerde sakl&#; kalabilir, hatta unutulmaya yüz tutabilir. Bu durumda kelimelerin anlamlar&#; da haf&#;zadan silinebilir. Laklak kelimesinin anlam&#; da etrafl&#;ca incelenen konular aras&#;nda yer al&#;r. Merak ederek ara&#;t&#;ran ki&#;iler için aç&#;klanan Laklak kelimesi ne anlama gelir?

Laklak Ne Demek? Laklak TDK sözlük anlam&#; nedir?

  • Laklak kelimesinin TDK sözlü&#;e göre 2 farkl&#; anlam&#; vard&#;r.
  • Laklak kelimesinin kökeni Arapça dilidir.
  • Laklak kelimesinin Arapça dilindeki kar&#;&#;l&#;&#;&#; la&#;l&#;&#; &#;eklindedir.

Laklak TDK sözlük anlam&#; &#;u &#;ekildedir:

  1. isim Leyle&#;in gagas&#;yla ç&#;kard&#;&#;&#; ses
  2. mecaz Ara vermeden söylenilen saçma sapan söz dizisi, gevezelik

Laklak Kelimesinin Kullan&#;ld&#;&#;&#; Atasözleri, Deyimler ve Birle&#;ik Fiiller

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Laklak nedir? Laklak etmek ne demektir? Anlamı

  1. Leyleğin bir süre hızlı bir şekilde alt ve üst gagalarını birbirine vurarak çıkardığı ses, leyleğin gaga şakırtısı veya takırtısı: Leyleğin ömrü laklakla geçer (Atasözü). Kapının üstündeki yuvaya, uçan leylek döndü. Eşiyle karşılıklı takırdadılar, laklak ettiler. (S. Sezer)
  2. Leylek: Zira laklak, her sene avdet eyledikçe kadimi olan yuvasına gelmek, adet-i tabiiyyelerindendir. (K. Yetiş)
  3. (mecazi) Ara vermeden söylenilen saçma sapan söz dizisi, gevezelik: Şu söz kim dilde olmaya muhakkak / Eder laklak'dır ancak kuru laklak (S. Nizamoğlu). Laklakla geçen demleri sen vuslat mı sanırsın? / Bir zerre iken küll olamaz, lâfta kalırsın (A. Y. Özemre)
  4. Bir sapın ucuna bağlı iki toptan oluşan ve topların birbirine vurmasıyla "tak tak veya şak şak" şeklinde ses çıkaran eski bir çocuk oyuncağı.


  • Laklak etmek:(deyiminin anlamı) Karşılıklı, şundan bundan, rastgele konuşmak, gelişigüzel havadan sudan sohbet etmek: Bütün gün laklak ettik.
  • Laklaka: Anlamsız ve boş söz: Neyse ki laklaka vardı, bayılıyorlardı havadan sudan konuşmaya. (İlgili cümle kaynağı: N. Gürsel)
  • Laklakiyat: Anlamsız ve değersiz sözler, boş lakırdılar: Koca gün laklakiyat ile ziyan olmuştur. (R. N. Güntekin)

( 0 soru/yorum )

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir