atm den euro yatırılır mı / ATM - SSS | ING

Atm Den Euro Yatırılır Mı

atm den euro yatırılır mı

ATM&#;den Dolar & Euro yatırma nasıl yapılır? Döviz yatırma işlemleri ATM’ler ve bankalar üzerinden hem online olarak hem de müşteri işlemleri merkezinden yapılabilir. Döviz işlemleri ile ilgili her türlü işlemler mesai saatleri içinde banka şubelerinden yapılabilir. Döviz mevduatınızı banka hesabınıza nasıl yatırabileceğinizi ve döviz yatırılan bankalar listesini sizinle paylaşacağız. Hızlı döviz yatırma işlemini yapabilmeniz için en yakınınızda bulunan müşterisi olduğunuz bankaları tercih edebilirsiniz.

ATM&#;den dolar yatırmak isteyenler döviz yatırılan bankaların ATM&#;leri sayesinde şubeye gitmeden yabancı para birimi hesaplarınıza döviz yatırabilirsiniz. Bunun dışında hesaba göndererek ve çoğunlukla ilk tercih edilen yöntem olmayan bankalara şubeden döviz yatırma seçenekleriniz bulunuyor. Bankamatikten döviz yatırma için döviz hesabı açmış olmanız gerekir. Döviz hesabını müşterisi olduğunuz bankanın mobil bankacılık uygulamasından anında açabilirsiniz. ATM&#;den dolar yatırma ve diğer para birimlerini hesabınıza nasıl aktarabileceğinizi aşağıda bulabilirsiniz.

Döviz Yatırılan ATM’ler Hangileri?

ATM&#;lerden döviz yatırma dahil olmak üzere döviz işlemleri ile ilgili işlemler her bankanın kendi ATM’si üzerinden kolay bir şekilde yapılabilir. ATM’ler her bankanın hem şubelerinde hem de şube dışında yer alır. Döviz ATM&#;si olan bankalar listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bu bankalara bankamatik kullanarak nasıl Dolar veya Euro yatırabileceğinizi de içeriğimizde bulabilirsiniz.

Döviz yatırılan ATM&#;si olan bankalar şunlardır;

  • Garanti Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Akbank
  • Denizbank
  • QNB Finansbank
  • Yapı Kredi
  • Enpara
  • Halkbank
  • İş Bankası
  • Kuveyt Türk
  • Albaraka Türk
  • TEB
  • Vakıfbank

En yakın ATM bilgisine ulaşmak isteyenler cep telefonlarından haritalar kısmından gerekli bilgileri alabilirsiniz. Yukarıda listelediğimiz bankaların döviz yatırılan ATM&#;lerini kullanarak 7/24 bankamatikten dolar, euro yatırma işlemini yapabilirsiniz. Döviz ATM&#;leri ve yatırma işlemlerini içeriğimizin devamında bulabilirsiniz. Aynı zamanda listede olmayan birçok banka şubelerinde döviz alımı yapıyor.

Online Döviz Yatırılır Mı?

Mobil bankacılık uygulamasından hesaba döviz yatırılır mı? Evet, bankada bulunan döviz hesabınıza döviz yatırabilirsiniz. Dolar ve Euro gibi yabancı para birimi hesaplarınıza online döviz işlemleri telefon ya da mobil bankacılık aracılığı ile yapılır. Bankalar tarafından verilen müşteri numarası ve müşteri şifresi ile birlikte giriş yapılır. Hem uygulama üzerinden hem de internet bankacılığı üzerinden işlemler tamamlanır. Online bankacılık ve döviz işlemleri günün her saatinde yapılır. Banka şubelerine gidilmesine gerek kalmadan tüm işlemleri anında yapmak mümkündür.

Garanti ATM&#;den Dolar & Euro Yatırma Nasıl Yapılır?

Garanti Bankası döviz yatırılan ATM&#;leri kullanarak döviz hesabınıza bankamatikten para yatırabilirsiniz. Garanti en yakın ATM&#;den döviz bozdurma veya bankamatikten dolar yatırma işlemini gerçekleştirmek için sırasıyla aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz.

Garanti ATM Dolar yatırma için yapmanız gereken işlemler şunlardır;

  • En yakın Garanti BBVA ATM&#;sine gidin
  • Banka hesabınıza ulaşmak için hesap kartınızı takın
  • Döviz yatıracağınız para birimi hesabınızı seçin
  • Yatırmak istediğiniz döviz tutarını girin
  • ATM para yatırma bölümünden dövizi yatırın.

Yukarıdaki adımları uygulayarak Dolar ve Euro yatırma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. ATM&#;ye kartınızı doğru yerleştirmelisiniz. ATM&#;ye kart nasıl takılır buradan öğrenebilirsiniz.

YouTube video

Akbank ATM Dolar Yatırma Nasıl Yapılır?

Akbank ATM&#;den döviz yatırma işlemini banka şubeleri haricinde yapabilirsiniz. En hızlı döviz yatırma işlemi olarak tercih edilen yöntem Akbank Döviz ATM&#;lerdir. Akbank döviz yatırılan ATM&#;lerde nasıl işlem yapabileceğinizi aşağıda bulabilirsiniz.

Akbank ATM&#;den Dolar yatırma işlemi için sırasıyla şu adımları yapabilirsiniz;

  • En yakın Akbank ATM&#;sine gidin
  • Akbank hesap kartınızı ATM&#;ye takın
  • Yatırmak istediğiniz döviz hesabınızı seçin
  • Yatıracağınız döviz tutarını tuşlayın
  • Para yatırma bölmesinden dövizi yatırın.

Yukarıdaki işlemlerle birlikte Dolar veya Euro para birimindeki döviz hesaplarınızı para yatırma işlemini kolayca yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası ATM&#;den Hesaba Döviz Nasıl Yatırılır?

Ziraat Bankası hesabınıza ATM&#;den döviz yatırmak için size en yakın Döviz ATM&#;sine gitmelisiniz. Ziraat Bankası ATM&#;lerinde para yatırma işlemlerinizi TL işlemlerinizde gerçekleştirdiğiniz gibi Dolar ve Euro hesabınızı seçerek yapabilirsiniz. Para yatırmak istediğiniz döviz hesabınızı seçtikten sonra yatıracağınız tutarı girin ve para yatırma bölümünden dövizi yatırabilirsiniz.

Albaraka Türk ATM&#;den Döviz Nasıl Yatırılır?

Albaraka Türk döviz yatırılan ATM&#;leri sayesinde kolayca Dolar & Euro mevduatınızı banka hesabınıza yatırabilirsiniz. En yakınınızda bulunan Albaraka Türk ATM&#;sine giderek para yatırma menüsünden yatırmak istediğiniz döviz tutarını giriş yaparak hesabınıza döviz yatırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Albaraka Türk döviz işlemleri banka şubelerinden ya da online bankacılık aracılığı ile yapılabilir. Banka şubelerinin çalışma saati sabah ile akşam arasındadır. Şubeler hafta sonları ya da resmi tatillerde hizmet vermez. Bu günlerde ve diğer günlerde online olarak işlemleri yapmak son derece basittir. Bankanın mobil uygulaması indirildikten sonra müşteri numarası ve müşteri şifresi ile işlem tamamlanır. Ardından “döviz işlemleri” kısmından tüm döviz alım ve satımı tamamlanır. Şubelere gitmeden 7/24 işlem yapmak isteyenler internet bankacılığını da tercih edebilir. Uygulama indirmeden internet üzerinden tüm işlemler tamamlanabilir.

TEB ATM&#;den Döviz Yatırma İşlemleri Nasıl Yapılır?

TEB Döviz ATM&#;lerinden Euro ve Dolar yatırma işlemlerini yapabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için öncelikle yatıracağınız para birimi için örneğin Euro yatıracaksanız Euro mevduat hesabınızın olması gerekiyor. ATM&#;den döviz yatırma işlemi için bankamatiklere kartınızı taktıktan sonra yatıracağınız hesabı seçerek döviz miktarınızı hesabınıza geçebilirsiniz.

TEB Döviz işlemleri ve diğer yatırım işlemleri hem banka şubelerinden hem de telefon bankacılığı aracılığı ile kolay bir şekilde yapılabilir. TEB müşterileri müşteri numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra alım ve satım işlemlerini hızlıca yapabilir. Yatırım işlemleri banka şubelerinden yapıldığı zaman mesai saatleri içinde tamamlanması gerekir. Aksi takdirde işlemler yapılmaz.

İş Bankası ATM&#;den Dolar & Euro Nasıl Yatırılır?

İş Bankası ATM&#;lerinden Euro, Dolar mevduatlarınızı hesabınıza kolayca yatırabilirsiniz. İş Bankası döviz hesabınıza para yatırmak için online bankacılık uygulaması dışında size yakın İş Bankası döviz bankamatiklerden para yatırma işlemlerine girerek para yatıracağınız hesabı seçip o para birimindeki tutarı yatırabilirsiniz.

Ayrıca Türkiye İş Bankası müşterileri İŞCEP üzerinden döviz alıp satabilir. Döviz işlemlerini yapmak isteyenler İş Bankası müşterisi olmalıdır. Ardından müşterilere şifre ve müşteri numarası verilir. Bu bilgilerle uygulama kullanılır ve günün her vaktinde yapılır. Günlük döviz birimlerinin ne kadar olduğu ile ilgili tüm bilgiler de internet üzerinden öğrenilebilir. Güncel döviz bilgilerine ulaşmak isteyenler İşCep ile bilgileri öğrenebilir.

Yapı Kredi ATM Dolar Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Yapı Kredi Döviz ATM bankamatiklerden döviz hesabınıza Dolar & Euro yabancı para birimlerinizi yatırabilirsiniz. Hızlı döviz yatırma işlemini yakın ATM&#;lerden para yatırma işlemlerini giriş yaparak döviz hesabınızı seçip mevduatınızı bankadaki hesabınıza aktarabilirsiniz. ATM dışında Yapı Kredi banka şubelerinden döviz işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yapı Kredi müşterileri döviz işlemleri için öncelikle banka müşterisi olmalıdır. Banka müşterisi olmak için banka şubelerine gidildiği gibi online şekilde de yapılabilir. Yapı Kredi mobil bankacılık uygulaması indirildikten sonra banka müşteri numarası ve şifresi karşılığında sisteme giriş yapılır. Ardından hem gün içinde hem de akşamları dövizler ile ilgili alım ve satım işlemleri gerçekleştirilebilir.

ATM&#;den Döviz Yatırma Limiti ve İşlem Saatleri Nedir?

ATM&#;den döviz yatırma limiti birçok bankada değişmekle birlikte bulunuyor. Döviz yatırma limiti bankalar da genel olarak USD ve USD arasında değişmekle birlikte güncel limitlere bankaların resmi web sayfalarından ulaşabilirsiniz. ATM&#;den döviz yatırma saatleri olarak bankamatiklerin 7/24 işlem saat esaslı çalışması ile birlikte saat sınırı bulunmuyor.

Döviz işlemleri ile ilgili tüm yatırım işlemleri online olarak yapıldığı zaman saat sınırlaması yoktur.  Mobil uygulama üzerinde yer alan sekmelerden “yatırım” kısmı seçildikten sonra gerekli bilgiler ekranda yer alır. Bankaların döviz işlem saatleri her bankaya göre değişiklik gösterse de genellikle ile arasında gerçekleşir. Bankalar hafta sonları hizmet vermezler ve resmi tatillerde de kapalıdır. Bunun dışında hafta içleri belirtilen saatlerde her türlü yatırım işlemleri tamamlanabilir. Resmi ve dini bayramlarda müşteriler telefon ya da internet bankacılığını kullanabilir. Mobil döviz işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.

Online Dolar ve Euro Alım Satımı Nasıl Yapılır?

İnternetten dolar ve euro nasıl alınıp satılır? Online döviz alım satım yapmak isteyenler Dolar ve Euro alım ve satım işlemleri bankaların sunmuş olduğu tüm mobil döviz işlemlerini kolay bir şekilde yapılabilir. Bankalara gidilerek müşteri ilişkileri uzmanından destek alınarak da alım ve satım işlemleri tamamlanır. Bununla birlikte bankaların dijital bankacılık kısmından da hem Euro hem de dolar alım ve satımı gerçekleşebilir. İsteyenler TL hesabı yerine döviz hesabı açabilir ve bu hesaplarda yatırım yapabilir. Döviz alım satımı için bankalarda döviz kurlarını takip ederek en avantajlı bankayı seçebilirsiniz.

YouTube video

Dolar ve Euro işlemleri şubelerden, telefon bankacılığı ile ya da mobil uygulamalardan yapılabilir. Her bankanın kendine ait mobil uygulaması vardır. Bu uygulamalar üzerinden işlemler yapılabilir. Bununla birlikte telefon bankacılığını kullanmak isteyenler de bankanın müşteri hizmetleri numarasından her türlü bilgiyi elde edebilir.

Tüm yatırım ve bankacılık işlemleri kısa sürede ve beklemeden yapılabilir. Resmi tatillerde de Euro ve dolar ile ilgili işlem yapmak isteyenler de online kanallardan destek alabilir. Ayrıca ATM’ler ile de işlemler tamamlanabilir. ATM ile yapılan işlemler de 7/24 gerçekleşebilir. Özellikle acil para alım satım durumlarında online kanallar ile birlikte ATM’ler de kullanılabilir.

Banka Döviz Alım Satımını Kimler Yapabilir?

Döviz işlemlerini herkes yapabilir. Bankahesabıolanmüşteriler kendi bankalarından her türlü döviz işlemlerini gerçekleştirebilir ve diledikleri gibi alım ve satım işlemlerini yapabilir. Banka müşterisi olmak için şartlar gerekir. Bu şartlardan temel olanlarından bir tanesi T.C. vatandaşı olma şartıdır. Diğer şart ise 18 yaşından büyük olunması gerekir. Aksi takdirde veli ile banka hesabı açılır. Şartları sağlayan müşteriler banka hesabı açtıkları takdirde döviz işlemlerini de kolay bir şekilde tamamlayabilir.

Döviz işlemleri ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler mobil uygulama üzerinden destek kısmından erişim sağlayabilir. Erişim sağlandıktan sonra alım ve satım işlemlerinde elde edilen TL’ler TL hesaplarına da aktarılabilir. Dileyenler hem vadeli hem de vadesiz hesap açarak paralarını değerlendirebilir. Bunun yanı sıra dileyenler altın ya da diğer birimlere de dönüştürebilir. Müşteriler tüm para işlemlerini mesai saatleri dışında ya da bankaların mesai saatleri içinde şubelerden gerçekleştirebilir.

Ayrıca ATM&#;den döviz bozdurma işlemini nasıl yapacağınızı ve Döviz bozan ATM listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu içeriğimizde ATM&#;den Dolar yatırma ve Döviz yatırılan bankalarda nasıl işlem yapabileceğinizi sizlerle paylaştık. Döviz ATM&#;leri Dolar ve Euro gibi yabancı para birimi yatırma işlemleri hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmından sorabilirsiniz.

BANK24'lerden Yapılabilen İşlemler

BANK24+ logolu ATM'lerimizden, 7/24 kredi kartı borcu ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi kartı borcu ödeme işlem adımları şunlardır;

➔ Banka kartınızı Bank24’ün kart okuyucusuna yerleştirip, şifre girişini gerçekleştiriniz,

➔ Menüden “Fatura ve ödemeler” seçeneğini seçiniz,

➔ Menüden “Kredi Kartı Borç Ödeme” seçeneğini seçiniz,

➔ “Kendi kredi kartınız” ya da “başkasının kredi kartını” seçiniz,

➔ Başkasının kredi kartına para yatıracaksanız kredi kartı numarasını giriniz,

➔ Gelen onay ekranında, kredi kartı borcu ödemek istediğiniz kart numarasını ve sahibini kontrol ederek "EVET" tuşuna basınız,

➔ Yatırmak istediğiniz banknotları para yatırma ünitesine yerleştiriniz(*),

➔ Gelen onay ekranında, kabul edilen banknotları kontrol ederek "EVET" tuşuna, ilave için para ekleme tuşuna basınız,

➔İşleminiz tamamlanınca yaptığınız işlemin detaylarını gösteren bilgi fişini alabilirsiniz.

Kartsız işlem için; 

➔ ATM klavyesindeki ''GİRİŞ'' tuşuna basınız.

➔ Menüden "Fatura ve Ödemeler" seçeneğini seçiniz.

➔ Menüden “Kredi Kartı Borç Ödeme” seçeneğini seçiniz,

➔ TCKN numaranızı ve cep telefon numaranızı giriniz ve devam tuşuna basınız. 

➔ Cep telefonunuza gelen doğrulama şifresini giriniz ve devam tuşuna basınız.

➔ Ödeme yapacağınız Halkbank’a ait kredi kartı numarasını yazınız. 

➔ Gelen onay ekranında, kredi kartı borcu ödemek istediğiniz kart numarasını ve sahibini kontrol ederek "EVET" tuşuna basınız.

➔ Yatırmak istediğiniz banknotları para yatırma ünitesine yerleştiriniz(*).

➔ Gelen onay ekranındaki bilgileri kontrol ederek “EVET” tuşuna basınız. Banknot ilave etmek isterseniz “para ekleme” tuşuna basınız.

İşleminiz tamamlanınca yaptığınız işlemin detaylarını gösteren bilgi fişini alabilirsiniz.

ATM Bankacılığı

Albaraka ATM’lerini, Albaraka banka veya kredi kartlarınız ile gün 24 saat kullanabilirsiniz.

Şubede sıra beklemeden tüm işlemlerinizi Albaraka ATM’lerinden kolaylıkla gerçekleştirerek hayata daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Albaraka kartlarından herhangi birisine sahip değilseniz şubelerimize başvurabilir ve hızlı bir şekilde kart edinebilirsiniz.

Size en yakın Albaraka ATM’lerine (buradan) ulaşabilirsiniz

Albaraka ATM’leri Özellikleri

  • Albaraka ATM’lerinden para çekme, para yatırma, kredi kartı borcu ödeme, fatura ödeme gibi birçok bankacılık işleminizi şubeye gitmeden ATM’lerimizden yapabilirsiniz.
  • Banka kartı ve kredi kartları ile yapılan işlemlerin yanı sıra kartsız işlem menüsünden de işlemlerinizi yapabilirsiniz.
  • Albaraka Mobil’i kullanarak QR kod ile para çekme/yatırma işlemlerinizi yapabilirsiniz.
  • Görme engelli müşterilerimiz sesli işlem yapabilirler.
  • ATM’lerimizde Türkçe/İngilizce/Arapça olarak işlem gerçekleştirebilirsiniz.
  • ATM’lerimizde yapılabilen işlemler aşağıda özetlenmiştir:
    • Hesap İşlemleri, para yatırma, çekme (TL, USD, EUR)
    • Para Transferi
    • Fatura, Vergi, SGK, Diyanet ve diğer kurum ödemeleri
    • TL Yüklemeler (Hesaptan-Nakit)
    • Bağış İşlemleri
    • Kredi Kartı İşlemleri
    • Döviz, Altın ve Fon İşlemleri
    • SIM Bloke Kladırma İşlemleri
    • Telefon E-posta İşlemleri
    • Kart Şifre İşlemleri
    • Dijital Kanal Üyelik İşlemleri

ATM'lerde Güvenliğinizi Sağlayacak Önlemler

Kart şifresi kişiye özel bir bilgidir. Şifrenizi, Bankamız personeli dâhil kimseyle paylaşmayınız, hiçbir yere yazmayınız, başkasına göstermeyiniz, kullanım esnasında gizliliği korumak için azami özen gösteriniz.

Şifrenizi belirlerken telefon numaranız, kart numaranız veya doğum tarihiniz gibi başkaları tarafından kolayca tahmin edilecek bilgiler kullanmayınız.

İşlem yaptığınız ATM’de şüpheli bir durumla karşılaştığınızda (özel olarak yerleştirilmiş bir cihaz vs.) derhal Bankanıza haber veriniz.

İşlem yaparken kimseden yardım almayınız.

Kartınızın ATM’de sıkışması durumunda Alo Albaraka 0 5 ’yı arayınız. Arama gereken durumlarda tanımadığınız kimselerin telefonunu kullanmayınız.

İşleminiz tamamlanmadan ATM’nin başından ayrılmayınız.

İşlem Saatleri

İşlem AdıSaatler
Para Çekme/Yatırma7/24
Ödemeler7/24
Hesap ve Kart Bilgileri Sorgulama7/24
Havale7/24
EFT - *
Kredi Kartı İşlemleri7/24

* EFT işlemleri tatil günleri hariç mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilebilmektedir.

Atm ye Dolar Yatırabilir miyim ?

  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Teğmen
    Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Yarbay
    Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Yarbay
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: PresidentBerke

    a&#;tım zaten 2 sinde de dolar hesabım var

    O zaman; ?T?E?B?'?i?n? ?i?n?t?e?r?n?e?t? ?ş?u?b?e?s?i?n?e? ?g?i?r?i?p?,? ?&#;?n?c?e? ?b?i?r? ?d?o?l?a?r? ?h?e?s?a?b?ı? ?a?&#;?a?c?a?k?s?ı?n?.? ?A?r?d?ı?n?d?a?n?,? ? d&#;viz işlemlerine uygun bir ATM'ye gidip, parayı yatıracaksın.
  • Yarbay
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: webbie


    quote:

    Orijinalden alıntı: PresidentBerke

    a&#;tım zaten 2 sinde de dolar hesabım var

    O zaman; ?T?E?B?'?i?n? ?i?n?t?e?r?n?e?t? ?ş?u?b?e?s?i?n?e? ?g?i?r?i?p?,? ?&#;?n?c?e? ?b?i?r? ?d?o?l?a?r? ?h?e?s?a?b?ı? ?a?&#;?a?c?a?k?s?ı?n?.? ?A?r?d?ı?n?d?a?n?,? ? d&#;viz işlemlerine uygun bir ATM'ye gidip, parayı yatıracaksın.

    Soru isaretiyle &#;arpılmış gibi konuşuyorsunuz hocam
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Teğmen
    Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Onbaşı
    18 Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Yarbay
    Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Yarbay
    Mesaj
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir