özel öğretim yöntemleri kpss çıkmış sorular pdf / KPSS Eğitim Bilimleri Çıkmış Sorular PDF İndir | ( – ) | Fastprint24

Özel Öğretim Yöntemleri Kpss Çıkmış Sorular Pdf

özel öğretim yöntemleri kpss çıkmış sorular pdf

Değerli Öğretmen Adayları,
KPSS’ye hazırlanan öğretmen adaylarımız KPSS’de çıkan soruları incelemekte, çözmekte ve kendini geliştirmek, eksiklerini fark edip tamamlamak adına çalışmalarına dâhil etmektedir. Öğretmen adaylarının bu yönde yaptıkları çalışmaların başarı oranları üzerindeki olumlu etkisi göz ardı edilemeyeceğinden kitabımızda yılından yılına kadar yapılan KPSS Eğitim Bilimleri alanında yöneltilen tüm sorulara yer verilmiştir. Kitapta;
- sorular ilk olarak sekiz ana başlık altında toplanmış (Gelişim Psikolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Rehberlik ve Özel Eğitim, Program Geliştirme, Sınıf Yönetimi, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı, Öğretim İlke ve Yöntemleri, Ölçme ve Değerlendirme),
- ardından her bir başlık konularına göre ayrılmış,
- sorular yıl yıl sıraya dizilmiş,
- her sorunun ayrıntılı çözümlerine yer verilmiştir.
Öğretmen adaylarının geleceğe umutla bakabilmeleri, eğitimini aldıkları alanda kendilerini gerçekleştirebilmeleri ve ülkeye, onları bekleyen genç beyinlere ulaşmalarında karşılarına çıkan engelleri aşmalarına yardımcı olması amacıyla hazırlanan KPSS Konu Konu Düzenlenmiş Tamamı Çözümlü Eğitim Bilimleri Çıkmış Sorular kitabı ile sizlere faydalı olacağımızı umuyor ve hepinize başarılar diliyoruz.

( – )

KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak devlet okullarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen adaylara yönelik bir sınavdır. Bu sınava Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi mezunları girebilir. Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarının sınavdan sonra devlet kurumlarına atanabilmesi için daha önceden pedagojik formasyon eğitimi almış olması gerekir.

KPSS-Öğretmenlik gibi önemli bir sınavda başarılı olabilmek için doğru çalışma yöntemlerinin kullanılması ve çıkmış soruların çözülmesi önemlidir. KPSS eğitim bilimleri çıkmış sorular PDF çıktıları alınarak, sınavdan önce bu soruların çözülmesi şansınızı çok büyük oranda artıracaktır.

KPSS eğitim bilimleri çıkmış sorular ve tüm cevapları PDF şeklinde sizler için derledik. Tüm yıllar ve indirme linkleri yazımızda.

 

KPSS Eğitim Bilimleri Dersleri Neler?

KPSS eğitim bilimleri, bu alanla ilgili olan birçok dersin birleşiminden oluşmaktadır. Eğitim bilimleri; öğrenme psikolojisi, gelişim psikolojisi, program geliştirme, ölçme ve değerlendirme, rehberlik, öğretim yöntem ve teknikleri derslerinden oluşur.

Eğitim bilimlerine akademik açından bakıldığında da bu alanda farklı anabilim dalları olduğu görülür. Eğitim Bilimleri Bölümü içerisinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı olmak üzere dört farklı anabilim dalı bulunur.

 

Hangi Dersten Kaç Soru Çıkıyor?

KPSS Öğretmenlik sınavından başarılı olabilmek için hangi dersten kaç soru çıktığının bilinmesi önemlidir. Bu bilgi, doğru çalışma planı oluşturulması adına son derece önemlidir. KPSS A grubunda derslere göre soru dağılımı şu şekildedir:

Sınavda Uygulanacak Testler

Soru Sayısı

Sınav Süresi

Genel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60) dakika
Eğitim Bilimleri80 dakika
İşletme4050 dakika
Muhasebe4050 dakika

İlginizi Çekebilir:Vaktinizi Kampüste Fotokopi Çektirmeye Değil Sınavlara Ayırın

 

KPSS Eğitim Bilimleri Soru Dağılımı

KPSS eğitim bilimleri, yüksek puan alarak kamuya öğretmen olarak atanmak için uygulanan bir sınavdır. Yüz binlerce adayın girmiş olduğu bu sınavda başarılı olabilmek için doğru bir çalışma planı ve etkili bir çalışma yöntemi belirlenmelidir. Bunların yapılabilmesi içinse soru dağılımının bilinmesi gerekir. KPSS eğitim bilimleri sınavına ilişkin soru dağılımı şu şekildedir:

Dersler

Yüzdelik Dağılım

Soru Adeti

Öğretim İlk eve Yöntemleri

%26

Soru

Sınıf Yönetimi

%6

Soru

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

%6

Soru

Program Geliştirme

%6

Soru

Ölçme ve Değerlendirme

%15

12 Soru

Öğrenme Psikolojisi

%15

12 Soru

 

KPSS Eğitim Bilimleri Çıkmış Sorular ve Cevapları

KPSS eğitim bilimleri, kendine has soru kalıpları olan bir sınavdır. Uzun yıllardır uygulanan bu sınavdaki soru tipleri, her yıl büyük bir benzerlik gösterir. Yani yapılacak sınavda, geçmiş yıllardaki soruların birebir aynısı sorulmasa da, benzerleri çıkar. Bu yüzden sınavdan önce adayların mutlaka KPSS eğitim bilimleri çıkmış soruları en az bir defa çözmesi ve soruları detaylı olarak incelemesi gerekir.

Çıkmış sorular ile KPSS eğitim bilimleri sınavına ciddi anlamda bir aşinalık kazanılabilir. Bunun yanında çıkmış sorular, kendinizi en iyi değerlendirebileceğiniz sınavdır. Çıkmış sorular ile eksiklerinizi görebilir, konu tekrarı yapabilir ve sınava etkili olarak hazırlanabilirsiniz. Geçmiş yıllarda yapılan KPSS eğitim bilimleri sınavının sorularına ve cevaplarına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz:

Kaynak: funduszeue.info

 

KPSS Eğitim Bilimlerine Nasıl Çalışılır?

KPSS eğitim bilimlerine çalışmaya başlamadan önce bütün bir yılın planını ve programını oluşturun. Hangi ders için hangi kaynakları kullanacağınızı, hangi hocaları dinleyeceğinizi, hangi ay hangi konuları bitireceğinizi daha en başından belirlemiş olun.

Doğru ve etkili bir planlama olmadığı zaman çalışma noktasında bir karmaşa yaşanabilir. Genel kültür mü çalışayım, eğitim bilimlerinden hangi konuya çalışayım, bu kaynak daha mı iyi gibi sorular zihninizi doldurur. Buna bağlı olarak da çalışma verimliliğiniz ciddi anlamda düşer.

Planınız olmadığında yaşayacağınız karmaşa, stres seviyenizin artmasına neden olacaktır. Stres ise böylesine kritik bir dönemde, en ciddi düşmanlarınızdan biridir. Stres, istediğiniz sonucu elde etmenizin önündeki bir engel olarak büyüyecektir.

Eğitim bilimleri, toplam 80 sorudan oluşan bir sınavdır. Geçmiş yıllara bakıldığında adayların bu sınavdan ortalama 39 net yaptıkları görülür. Sınavın standart sapması ise 14,5 olarak hesaplanmıştır. İlgili rakamlar dikkate alındığında, eğitim bilimleri sınavının seçiciliğinin son derece yüksek olduğu kolaylıkla ifade edilebilir.

Sınava hazırlanmak için dershaneye gidilecekse, çalışmaya başlamak için dershanelerin açılması beklenmemelidir. Zira böyle bir seçim, size boş yere zaman kaybettirecektir.

Son olarak planlama yaparken gerçekçi olmaya çalışmalısınız. Nihayetinde kendinizi en iyi siz tanırsınız ve günlük kaç saat çalışacağınızı yine en iyi siz bilirsiniz. Kendi kapasitenizi dikkate alarak planlamayı hazırlamanız, daha sonraki süreçlerde hayal kırıklığı yaşamanızı engelleyecektir.

İlginizi Çekebilir:Fotoğraf Nasıl PDF Yapılır? (JPG to PDF Çevirme)

 

Netlerinizi Yükseltecek 11 Tavsiye

KPSS eğitim bilimleri sınavına planlı ve doğru yöntemlerle çalışmak çok önemlidir. Ancak buradaki amacınızın hiçbir zaman doğru çalışmak olmadığını unutmayın. Doğru ve planlı çalışmak, sizi başarıya götüren bir araçtır. Başarı ise olabildiği kadar yüksek sayıda net yapmaktır. Netlerinizi yükseltmeniz için dikkate alabileceğiniz 11 farklı tavsiyeyi sizler için derledik. Söz konusu tavsiyeler şu şekildedir:

  1. Eğitim bilimleri derslerini ve buradaki konuları bir yük ve zorunluluk olarak değil, mesleğinizin bir parçası olarak görün. Bu ders ve konuların, mesleğinizi icra ederken de işinize yarayacağını dikkate alın. Böylece konuları içselleştirerek çalışabilirsiniz.
  2. Konulara çalışırken çevrenizdeki veya kendi yaşamınızdaki ilgili dönemleri düşünün ve bazı çıkarımlarda bulunun. Örneğin; öğrenme psikolojisi dersindeki konulardan sonra kendi öğrenme süreçlerinizi veya arkadaşlarınızın öğrenme süreçlerini düşünebilirsiniz.
  3. Eğitim bilimleri dersinin temelinin gelişim psikolojisi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu yüzden ilk olarak gelişim psikolojisi dersine, sonrasında ise öğrenme psikolojisi dersine çalışın. Böylece eğitim bilimleri dersinin temeli niteliğindeki iki önemli dersi halletmiş olursunuz.
  4. Konuları ve bilgileri ezberlemeye değil, öğrenmeye odaklanın. Kendi örneklerinizle konuların kalıcı olmasını sağlayın.
  5. Konuları çalışırken küçük notlar alın. Böylece yazarak çalışmanın kalıcılığını yakalayabilir ve daha sonraki konu tekrarları için kaynak oluşturabilirsiniz.
  6. Her konudan sonra mutlaka o konuyla ilgili testler çözün. Dersin tamamı bittikten sonra ilgili konuları kapsayan testler ve denemelerle tekrarlar yapın.
  7. Her dersle ilgili branş denemeleri çözün. Böylece ilgili derse dair genel tekrar yapmış olursunuz. Ayrıca eksiklerinizi net olarak görürsünüz. Denemelerden sonra yanlış yaptığınız soruları detaylı olarak inceleyin ve gerekirse ilgili konuları tekrar edin.
  8. Çözemediğiniz veya zorlandığınız konuların üzerine gidin. Çalışmadığınız hiçbir ders ve konu olmasın. Bilhassa sözel branşa sahip olan öğretmenler, ölçme ve değerlendirme dersine karşı büyük bir önyargıya sahiptir. Ancak bu önyargı engelleyici ve başarıyı engelleyici bir etkiye sahiptir.
  9. Geçmiş yıllarda yapılan sınavlardaki çıkmış soruları çözmeden kesinlikle sınava girmeyin. Çıkmış sorular, sınav sorularına aşina olmanıza, genel durumunuzu görmenize ve eksikliklerinizi fark etmenize yardımcı olacaktır.
  10. Son ay denemelere yoğunlaşın ve bol bol soru çözün. Her derste olduğu gibi eğitim bilimleri dersinde de soru çözümü anahtar roldedir.
  11. KPSS eğitim bilimleri çıkmış sorular PDF dosyasının çıktısını alarak sınavdan önce en az bir defa çözün. PDF dosyalarının çıktısını alıp çalışmanız online çalışmaya nazaran çok daha başarı sağlayacak önemli bir etkendir.

KPSS fotokopi çıkmış sorular veya diğer kaynakların çıktısını kaliteli ve ekonomik olarak almak için funduszeue.info online baskı merkezimizi tercih edebilirsiniz.

 

 

Yararlanılan Kaynaklar:

  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info

Aşağıdaki öğrenme – öğretme yaklaşımlarından hangisi karşısında belirtilen becerinin kazandırılması için etkili bir yöntem değildir? Öğretme Öğrenme Beceri Yaklaşımı A. Örnek olay incelemeye Problem çözme dayalı öğretim B. Sunuş yoluyla öğretim İşbirlikli öğrenme C. Bilimsel araştırma yoluyla Eleştirel düşünme öğrenme D. Buluş yoluyla öğretim Yansıtıcı düşünme E. Proje tabanlı öğretim Bilimsel yöntem süreç becerileri Kpss Cevap: b Aşağıdaki yöntem ve tekniklerden hangisi karşısında belirtilen hedef alanının kazandırılması için etkili bir yöntem değildir? Öğretme Öğrenme Yaklaşı Hedef alanı mı A. Örnek olay Kavrama B. Problem çözme Analiz C. Proje tabanlı öğrenme Sentez D. Deney Uygulama E. Drama Bilme Cevap: e Aşağıdaki yöntem ve tekniklerden hangisinin öğrencilere psikomotor (devinimsel) hedef alanlarını kazandırmadaki etkisi bulunmaz? A. Gösterip yaptırma B. Benzetim (simülasyon) C. Mikro öğretim D. Örnek olay E. Deney Cevap: d Ø Tüm bilgilerin okulda öğretilebileceği temeline dayanma Ø Gerekli zaman ve uygun öğretim hizmeti verildiğinde her öğrenci öğrenebilir temel sayıtlısıdır. Ø Öğrenme derecesini öğrenme için harcanan zamanın, öğrenme için gerekli süreye oranı ile açıklamaktadır. Ø Tam öğrenme modeline kaynak olan bir yaklaşımdır. Yukarıda özellikleri verilen öğrenme yaklaşımı ve kuramcısı aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir? A. Temel öğretim modeli – Glasser B. Okulda öğrenme modeli – Piaget C. Temel öğrenme modeli – Skinner D. Yapılandırmacı öğrenme modeli – Vygotsky E. Okulda öğrenme modeli – Carroll Cevap: e Aşağıdakilerden hangisinde eğitim durumlarının (öğretme – öğrenme süreci) değişkenleri tam ve doğru verilmiştir? A. Öğrenci – öğretmen – veli B. Öğrenci – öğretmen – öğretim materyali C. Öğrenci – öğretmen – çevre D. Öğrenci – öğretmen – okul yönetimi E. Öğrenci – öğretmen – öğretim programı Cevap: e Aşağıda verilen öğretme – öğrenme yaklaşımı / kurucusu eşleştirmesi doğru olarak verilmiştir? A. Yapılandırmacı öğrenme – Piaget B. Buluş yoluyla öğrenme – Asubel C. Sunuş yoluyla öğrenme – Brunner D. Tam öğrenme – Glasser E. Programlı öğretim – Bloom Cevap: a Bir öğretmen dersin öğrenci kazanımlarına ulaşmak için belirlemiş olduğu yaklaşım düzenlenmesinde, kullanacağı yöntem – teknik, zaman – süre ve araç – gereçleri düzenlemektedir. Öğretmenin yaptığı bu çalışma aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanır? A. Öğretim programı B. Ders planı C. Öğretim stratejisi D. Program geliştirme E. Program tasarımı Cevap: c Bilginin anlamlı bir biçimde yapılandırılması için tümdengelim yöntemi kullanılabilir. Öğrencilerin bütünden parçaya doğru yoğunlaşmasının anlamlı öğrenmesinin gerçekleşmesine yardımcı olacağı savunulmaktadır. Bu düşüncenin temel gerekçesi aşağıdakilerden hangisidir? A. Öğretim durumlarını ön öğrenmelere göre hazırlamak B. Öğrenmenin temel kavramlar etrafında gerçekleşmesini sağlamak C. Eğitim programlarını öğrencilerin beklentilerine göre değiştirmek D. Araştırma etkinliklerinin gücünü arttırmak E. Bilgi kaynaklarını sorgulamayı sağlamak KPSS Cevap: b Sunuş yoluyla öğretim stratejisinde bilgiler düzenlidir ve çoğunlukla öğretmenin etkin olduğu bir süreç izlenir. Sunuş yoluyla öğretme yaklaşımında, dersini monotonluktan uzak tutmak isteyen bir öğretmen aşağıdakilerden hangisinden kaçınmalıdır? A. Öğrencilerin sorular sormalarına fırsatlar vermek B. Konuyu bütün olarak, bölmeden anlatmak C. Farklı öğretim teknikleri kullanmak D. Öğretim materyali ve araç gereçlerden yararlanmak E. Ders sonunda konuyu kısaca özetlemek KPSS Cevap: b Buluş yoluyla öğretim yaklaşımında, öğretmenin temel görevi aşağıdakilerden hangisidir? A. Öğrencilere bulamayacakları bilgileri bulmalarına yardımcı olma B. Anlaşılması zor olan konuları anlaşılır hale getirici önlemler alma C. Öğrencileri grup halinde çalışmaya ve öğrenmeye özendirme D. Öğrencilere deney, gözlem funduszeue.info nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olma E. Öğrencilere deneyimler kazandırarak, bilgiye kendilerinin ulaşmasını sağlama KPSS Cevap: e Sunuş yoluyla öğretme yaklaşımını etkili bir biçimde kullanmak isteyen bir öğretmen aşağıdakilerden hangisini öncelikli olarak göz önünde bulundurur? A. İçeriği düzenli ve anlamlı biçimde sunmaya çalışma B. İlke ve genellemeleri dolaylı olarak tanıtmaya çalışma C. İçeriğin aktarılmasına ayrılan süreyi ekonomik kullanma D. Sınıfta seviye grupları oluşturma E. Konuyla ilgili öğrenmeleri bir problem üzerinde örneklendirme KPSS Cevap: a Öğrenciler tarafından öğretmenin rehberliğinde konula ilgili örneklerin açıklanmasını, karşılaştırılmasını ve örnek olmayan durumların ayırt edilmesini, özelliklerini, ilişkilerin ve ilkelerin vurgulanmasını ve benzer etkinliklerle yeni örneklerin geliştirilmesini içeren öğretim yaklaşımına ne denir? A. Sunuş yoluyla öğretim B. Buluş yoluyla öğretim C. Tam öğrenme yoluyla öğretim D. Bireysel öğretim E. Programlı öğretim KPSS Cevap: b Bazı öğrenme – öğretme yaklaşımlarının açıklamaları aşağıda verilmiştir I. Ortak bir amaç doğrultusunda, öğrencilerin küçük gruplar halinde, birbirinin öğrenmesine yardım ederek çalışmalarının sağlandığı öğretme – öğrenme yaklaşımıdır II. Bilginin, ilke ve genellemelerin etkin bir öğretme – öğrenme süreci için belli bir düzen ve aşamalık içerisinde aktarılmasını öneren yaklaşım III. Öğrencilerin kendisinin kavram, ilke ve genellemelere ulaşmasını sağlayacak öğretme –öğrenme ortamının düzenlenmesi gerekliliğini savunan yaklaşım Bu yaklaşımların isimleri aşağıdakilerden hangisinde sırasıyla verilmiştir? A. İşbirlikli öğrenme – buluş yoluyla öğrenme – sunuş yoluyla öğrenme B. İşbirlikli öğrenme – sunuş yoluyla öğrenme – buluş yoluyla öğrenme C. Buluş yoluyla öğrenme – sunuş yoluyla öğrenme – işbirlikli öğrenme D. Buluş yoluyla öğrenme – işbirlikli öğrenme –– sunuş yoluyla öğrenme E. Sunuş yoluyla öğrenme – buluş yoluyla öğrenme – işbirlikli öğrenme KPSS Cevap: b Aşağıdaki yaklaşımların hangisinde öz değerlendirme ve grubun kendi kendini değerlendirmesi yoluyla süreç hakkında bilgi toplama eğilimi, diğerlerine göre daha az tercih edilir? A. Yansıtıcı öğrenme B. Probleme dayalı öğrenme C. Sunuş yoluyla öğrenme D. İşbirlikli öğrenme E. Proje tabanlı öğrenme KPSS Cevap: c Öğretme – öğrenme sürecinde önce öğrencilere belli yaşantılar kazandırılmakta, sonra da öğrencilerden bu yaşantıları üzerinde düşünerek verilen duruma bir açıklama getirmeleri, soruna çözüm önermeleri, genellemelere varmaları vb. istenmektedir. Bu yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir? A. Tam öğrenme B. Buluş yoluyla öğrenme C. Öğretimde proje yöntemi D. Bireyselleştirilmiş öğretim E. Sunuş yoluyla öğrenme KPSS Cevap: b Matematik dersinde sınıfta şöyle bir etkileşim gözleniyor. Öğretmen: tahtaya kim paralelkenar çizmek ister? Ali: (çizer) öğretmenim çizdim Öğretmen: bu paralel kenarı dikdörtgene çevirebilir misin? Nasıl çevirebiliriz? (bir süre bekler) Hülya sen çevirebilir misin? Hülya: Sol taraftaki üçgeni sağ tarafa taşırız. Öğretmen: kenar uzunluklarını isimlendirir misiniz? (bir süre bekler) evet Çiğdem sen tahtada gösterebilir misin? Çiğdem aşağıdaki işlemi yapar. Öğretmen bu dikdörtgenin alanını nasıl buluruz? Hatırlayın (bir süre bekler) evet Suat sen cevaplayabilir misin? Suat: taban uzunluğu ile yüksekliği çarparız. Öğretmen: peki bu dikdörtgenin alanı aynı zamanda hangi şeklin alanı olur? (bir süre bekler) Deniz sen söyler misin? Deniz: paralel kenarın, demek ki paralel kenarın alanını taban uzunluğu ile yüksekliğini çarparak bulabiliriz. Öğretmen: evet arkadaşlar paralel kenarın alanı taban uzunluğu ile yüksekliğinin çarpımına eşittir. Yukarıdaki ders uygulaması içerisinde öğretmen en çok hangi yöntem veya yaklaşıma yer vermiştir? A. Örnek verme B. Sınıf tartışması C. Buluş yoluyla öğrenme D. Problem çözme E. Sunuş yoluyla öğrenme KPSS Cevap: c Bu öğretim sürecinde aşağıdakilerden hangisine yer verilmemiştir? A. Kavramlar arasında ilişki kurma B. Öğrenci katılımını sağlama C. Öğrenciye düşünme süresi verme D. Varılacak noktayı söyleme E. Öğrenciyi sorularla yönlendirme KPSS Cevap: d Bu örnek için aşağıdaki önerilerden hangisine uyulması durumunda öğretimin etkisi en aza iner? A. Her sorunun sınıftaki gönüllü öğrenciler tarafından ayrı ayrı yanıtlanması istenebilir B. Öğrencilerin tahtaya gelme yerine oturdukları yerden konuşmaları istenebilir C. Cevap verebilmeleri için öğrencilere zaman tanınabilir D. Her öğrencinin kâğıttan paralel kenar kesip bunun üzerinde çalışması sağlanabilir E. Paralel kenarın alanının nasıl bulunacağı önceden öğrencilere söylenebilir KPSS Cevap: e Sunuş yoluyla etkili bir öğretim yapmak isteyen öğretmen, aşağıdakilerden hangisinden kaçınmalıdır? A. Sunuşunda bütün öğrencilerin anlayabileceği bir dil kullanma B. Sadece düz anlatım tekniği kullanarak konunun bütün boyutlarını açıklama C. Öğrencileri neleri öğrenecekleri konusunda bilgilendirme D. Sunuşunu ses tonu değişiklikleri, jest ve mimiklerle destekleme E. Sunuşunu, önemli kısımları toparlayarak bitirme KPSS Cevap: b Aşağıdakilerden hangisi buluş yoluyla öğrenme yaklaşımını uygulamaya çalışan bir öğretmenin yapmaması gereken bir davranıştır? A. Konuyu değişik örneklerle açıklamak B. Öğrencilerin dikkatini anlatacağı konu üzerinde toplamak C. Öğrencileri düşünme süreçlerinden yararlandırmaya özendirmek D. Ulaşılması gereken sonucu öğrencilere söylemek E. Öğrencilerden, öğrenilenleri gerekçeleri ile açıklamalarını istemek KPSS Cevap: d Kavram haritalarından en çok aşağıdaki kuramlardan hangisine bağlı olarak yürütülen öğrenme yaklaşımında kullanılır? A. Buluş yoluyla öğrenme B. Tam öğrenme C. Yapılandırmacılık D. Anlamlı öğrenme E. Çoklu zekâ kuramı KPSS Cevap: d Öğretim Yöntemleri Konu Testi - 1 1. Sunuş yoluyla öğretim stratejisini kullanmak isteyen bir öğretmenin kullanabileceği en uygun öğretim yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Soru cevap B) Anlatım C) Problem çözme D) Tartışma E) Örnek olay 2. Öğrencilerde eleştirel düşünme becerilerini gelişti rebilir. İyi uygulanması durumunda orta ve daha alt düzeye sahip öğrenciler derse katılabilir. Öğrencilerin bir konu üzerinde düşüncelerini söylemelerini ve yorum yapmalarını sağlar. İyi planlanmalı ve soru lar dikkatli seçilmelidir. Paragrafta sözü edilen öğretim yöntemi aşağı dakilerden hangisidir? A) Problem çözme B) Gösterip yaptırma C) Tartışma D) Anlatım E) Proje 3. Öğretim yöntemi seçilirken ilk olarak göz önün de bulundurulması gereken nokta aşağıdakiler den hangisidir? A) Öğretmen B) Öğrenci C) Aile D) Sosyal durum E) Fiziksel koşullar 4. Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim görevlisi olan Nurcan Öğretmen, okulun Heykel Bölümü'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerden heykel yapmalarını istemiş ancak öğrencilerin bu konuda çok başarısız olduklarını görmüştür. Nurcan Öğretmenin yaptığı hata aşağıdakilerden hangisidir? A) Konuyu iyi anlatmamıştır. B) Öğrencilerin hazırbulunuşluklarını göz ardı etmiştir. C) İletişimini sağlıklı kuramamıştır. D) Öğrenciye çok kolay bir etkinlik vermiştir. E) Öğrencilerin dikkatini toplayamamıştır. 5. yılında uygulamaya konulan yeni İlköğretim programının tanıtımı için yapılan bir etkinlikte birinci oturumda genel sunulara yer verilmiş, ikinci oturumda hayat bilgisi, üçüncü oturumda matematik, dör düncü oturumda fen ve teknoloji, beşinci oturumda sosyal bilgiler dersleri ele alınmış, her oturumda o konunun uzmanları dinleyicilere bilgi vermişlerdir. Bu etkinlik aşağıda verilen yöntem ya da teknik lerden hangisine örnek gösterilebilir? A) Anlatım B) Gösterip yaptırma C) Kollegyum D) Sempozyum E) Beyin fırtınası 6. Bir öğretmen daha önceden belirlediği bir ders sa atinde öğrencilerine bir motorun hangi aşamalarla çalıştığını anlatmış sonra motoru kendisi çalıştırmış daha sonra da öğrencilerin çalıştırmasını sağ lamıştır. Öğretmenin uyguladığı öğretim yöntemi/tekniği aşağıdakilerden hangisidir? A) Proje yöntemi B) Bireysel çalışma C) Örnek olay D) Problem çözme E) Gösterip yaptırma 7. I. Hedeflerin belirlenmesi II. Üzerinde çalışma yapılacak sorunun belirlenmesi ve tanımlanması III. Çalışma sonucunda hazırlanacak raporun özelliklerinin ve nasıl sunulacağının belirlen mesi IV. Değerlendirme ölçütlerinin belirlenmesi Proje yönteminde izlenecek beşinci adım aşağıdakilerden hangisidir? A) Projenin sunulması B) Bilgilerin toplanması C) Ölçme araçlarının oluşturulması D) Grupların oluşturulması E) Projenin değerlendirilmesi 8. Bir öğretmen, sınıftaki bütün öğrencilerin derse ak tif olarak katılmalarını istemektedir. Öğretmenin bu amacına ulaşmak için kullanıl - ması uygun olmayan öğretim yöntemi hangisi dir? A) Anlatım B) Proje C) Örnek olay D) Gösterip yaptırma E) Araştırma 9. Öğrenci merkezlidir. Öğrenci yaparak yaşayarak öğrenir. Araştırma yoluyla öğretime uygun durum larda kullanılır. Öğrenciler öğrenme durumlarını kendilerine göre ayarlarlar. Paragrafta özellikleri verilen öğretim yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Anlatım B) Bireysel çalışma C) Örnek olay D) Gösterip yaptırma E) Tartışma Problem çözmenin yararlarına ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Öğrencide ilgi ve güdülemeyi artırır. B) Öğrenciler kavram ve ilkeleri kendileri keşfeder. C) Ekonomiktir ve kısa sürer. D) Üst düzey düşünme becerileri kazandırır. E) Daha kalıcı öğrenmeler gerçekleşir. Cevaplar: 1-B 2-C 3-B 4-B 5-C 6-E 7-D 8-A 9-B C Öğretim Yöntemleri Konu Testi - 2 1. Aşağıdaki durumların hangisinde proje yönte mini kullanmak doğru olmaz? A) Disiplinlerarası çalışmalarda B) Araştırma yoluyla öğretimde ve üst düzey dav ranışlarda C) Bireysel ve grupla öğrenmeye ve okul ile ger çek hayat arasında bağ kurulmasına önem verildiğinde D) Aynı anda çok kişiye bilgi verilmek istendiğinde E) Süreç boyunca çalışmalar önemli görüldüğünde 2. Dinleyici grubun uzman gruba soru sorması, uz manların bu soruları yanıtlamasıyla gerçekleşir. Paragrafta sözü edilen açıklama aşağıdaki hangi tartışma tekniğinin en belirgin özelliğidir? A) Brifing B) Beyin fırtınası C) Vızıltı grupları D) Münazara E) Forum 3. Bir öğretmen, daha önceden karşılaşmış olduğu bir trafik kazasını derste öğrencilere yazılı bir metin ile sunmuş, ardından tartışma ortamı açmış ve öğrenciyle birlikte çözüm üretmeye çalışmıştır. Öğretmenin kullandığı öğretim yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Gösteri B) Örnek olay C) Soru yanıt D) Gösterip yaptırma E) Anlatım 4. Bir dersin işleyişinde veya bir öğretim sürecinde kullanılacak olan öğretim yönteminin seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta aşağıdakilerden hangisidir? A) Okulun sahip olduğu olanaklar B) Ailelerin sosyal durumu C) Ölçme araçları D) Öğretim araçları E) Öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeyi 5. Kalabalık gruplara çok bilgi vermek için seçile bilecek en uygun öğretim yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Sempozyum B) Anlatım C) Proje D) Örnek olay E) Problem çözme 6. I. Problemin farkına varma II. Problemi tanımlama III. Genelleme ve sonuçlara ulaşma IV. Veri toplama V. Problemin çözüm seçeneklerini belirleme VI. Verileri değerlendirme Problem çözme aşamalarının doğru sıralandığı seçenek aşağıdakilerden hangisidir? A) I-II-III-IV-V-VI B) I-II-III-V-IV-VI C) I-II-V-IV-VI-III D) II - III-I-VI-V-IV E) I- II-VI-IV-III-V 7. Öğrencilerden oluşan grup, konuyu sunar ve öğ rencilerden oluşan grup uzmanlardan oluşan gruba sorularını yöneltir. Uzmanlar bu soruları yanıtlar. Her iki grup da 3 - 5 kişiden oluşabilir. Bu paragrafta sözü edilen tartışma tekniği aşağıdakilerden hangisidir? A) Kollegyum B) Seminer C) Panel D) Münazara E) Açık oturum 8. Sunuş yoluyla öğretimde öğrenci çoğunlukla pasif, öğretmen aktiftir. Aşağıdakilerden hangisi sunuş yoluyla öğretim yaklaşımını kullanan bir öğretmenin dersi monotonluktan kurtarmak ve öğrenciyi öğrenmeye güdülemek için yapması gereken davranışlardan biri değildir? A) Öğrencinin ilgi ve ihtiyaçlarını göz önünde tut mak B) Konuyu öğrenciye anlattırmak C) Materyal ve örneklerden yararlanmak D) Ders sonunda değerlendirme yapmak E) Ders esnasında öğrencilerin soru sormalarına fırsat vermek 9. Öğrenciler konunun temel yapısını tümevarım yo luyla keşfederler. Tümevarımda örneklerden kural lara ve genellemelere ulaşma vardır. Sonuçta kural ve genellemeleri keşfeden öğrencidir. Paragrafta sözü edilen öğretim stratejisi ve buna uygun öğretim yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Buluş - Örnek olay B) Sunuş-Anlatım C) Araştırma-inceleme - Tartışma D) Sunuş - Bireysel çalışma E) Sunuş - Problem çözme Problem çözme yönteminin birinci basamağı prob lemin farkına varmaktır. Problemi tanımlama olarak devam eden bu sü reçte yeterince bilgi varsa 3. basamak aşağıdakilerden hangisidir? A) Problemi çözümleme B) Genelleme ve sonuçlara varma C) Problemi tekrar çözme D) Problemin çözüm seçeneklerini belirleme E) Verileri değerlendirme Cevaplar: 1-D 2-E 3-B 4-E 5-B 6-C 7-A 8-B 9-A D

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası