faberge yumurtası nedir / Fabergé Yumurtaları Nedir?

Faberge Yumurtası Nedir

faberge yumurtası nedir

Faberge yumurtası nedir? Faberge yumurtası değeri ne kadar?

Faberge yumurtası dünyada binlerce koleksiyoncuların peşinden koştuğu bir değer olarak biliniyor. Dünya üzerinde yalnızca 43 adet kaldığı bilinen Faberge yumurtası yakından takip edilip sorgulanıyor. Peki Faberge yumurtası nedir?

FABERGE YUMURTASI NEDİR?

Faberge yumurtasının anlamı merak edilmeye başlandı. Faberge yumurtası, Rus Çarı 3. Alexandr’ın eşi İmparatoriçeye Paskalya Bayramı’nda hediye edilmek üzere tasarlanmıştır. Fakat sonrasında gelenek halini almıştır.

Söz konusu değerli yumurtalar, Londra’nın Victoria ve Albert Müzesi’nde sergilenmeye başlanmıştır. Serginin özel gösterim biletlerinin tükenmek üzere olduğu bilinmektedir. Günümüze sadece 43 tanesinin ulaşmış olduğu 50 yumurtanın tasarımı, Carl Faberge liderliğinde yapılmış, Faberge ailesi ve tasarımcıları tarafından üretilmiştir.

Ayrıca yumurtaların yeri merak edilmektedir. Faberge Yumurtalarınınçoğu Amerika koleksiyonlarında yer almakta, çok küçük bir kısmı ise Kremlin Sarayı'nda bulunmaktadır.

FABERGE YUMURTASI DEĞERİ NE KADAR?

Değer merak edilen yumurtalar, Rusya’da Çarlığın yıkılmasından sonra dünyanın dört bir yanına dağılmıştır. Faberge yumurtalarından bazılarının özel koleksiyoncuların eline geçtiği bilinmektedir. Faberge Yumurtaları, üzerinde yer alan mücevherlerin yanı sıra sanatçılık ve tasarımıyla da değerli olmaktadır. Ayrıca tanesine 10 milyon dolar değer biçildiği bilinmektedir.

Bu büyük yumurtaların içerisinde çoğunlukla başka bir bilinmeyen, sürpriz eser daha yer almaktadır. Yine bazısının içinde Çarlık sarayının minyatür bir tasarımı bazısının üzerinde ise Romanov Ailesi’nin görselleri mevcuttur.

Kış Yumurtası, Çar 2. Nicholas için 1913 tarihinde annesine verilmek üzere tasarlanmıştır. Bu yumurta, cam kadar ince oyulmuş kaya kristalinden meydana getirilmiştir.

Söz konusu yumurtanın içinde yer alan minyatür çiçek sepetinin üzerinde 1378 elmas bulunmaktadır ve Kış Yumurtası, 2002 senesinde 9,6 milyon dolar fiyatına satılmıştır.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Faberge Yumurtaları

9. yüzyıl Rus sanatının güzel bir örneği olan Faberge yumurtaları, otuz yıldan fazla hükümdarlık süren Romanovlar’a keyif veriyordu. Kuyumcu Peter Carl Faberge tarafından yaratılan bu yumurtalar, kraliyet ailesi üyeleri tarafından birbirlerine hediye olarak veriliyordu.

Zaman geçtikçe, Rus Devrimine kadar kraliyetin şaşaalı sembolü olarak çok daha abartılı bir gelenek haline geldi. Bu görkemli Paskalya yumurtalarından 50 kadarı el işçiliği ile yaratılmış ve her birinin yapımı bir sene kadar sürmüş.

Kis Yumurtasi Faberge

Bu bir kişinin değil yetenekli sanatçılardan oluşan bir ekibin projesiydi. En pahalı olanlardan biri, 1913 yapımı elmas kar tanesi Kış Yumurtası, bugün 2,36 milyon pound değerinde. Her yıl farklı bir tema eşliğinde dışları kusursuzca tasarlanmış olan bu yumurtaların içlerinde karmaşık sürprizler gizli idi. Bunlar mekanik kuğulardan fillere kadar değişiyordu ve hatta bazıları kurularak çalışıyordu.

Politik huzursuzluk tırmandıkça Romanovlar’ın müsrifliği göze batmaya başladı. Bolşevik devriminden sonra çoğu yumurtaya el konuldu ve Faberge ailesi Rusya’dan kaçtı. Günümüze sadece 43 Kraliyet Paskalya yumurtası kaldı ve bunlar müzeler, koleksiyoncular ve kralların elinde. İngiliz Kraliyet Ailesi 3 tanesini elinde bulunduruyor. Bunlardan biri Mozaik Yumurta. Ufak elmas, inci ve mücevherlerden oluşan bu yumurta Çar Nicholas’ın çocuklarının minyatür bir portresini içeriyor.

Kaynak: How It Works

Faberge yumurtası nedir? Faberge yumurtası fiyatı ne kadar, dünyada kaç tane var?

Rus oligarklarından Süleyman Kerimov’a ait ve Fiji açıklarında duran yatta bulunan Faberge yumurtası, günün en çok konuşulan konularından biri oldu. Dünyada sınırlı sayıda olduğu belirtilen faberge yumurtası, ihtişamlı görüntüsü ve piyasa değeriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Peki faberge yumurtası nedir, dünyada kaç tane var? Faberge yumurtasının hikayesi ve piyasa değeri nedir? Detaylar haberimizde…

FABERGE YUMURTASI NEDİR?

Faberge yumurtası, 1842 yılında Sankt-Peterburg'da Gustav Fabergé tarafından yapılmış ve oğlu Peter Carl Fabergé tarafından geliştirilmiş sanat eserlerinden biridir. Carl Faberge bu yumurtaları babasının ölümüne kadar her yıl Son Romanov ailesine hediye olarak göndermiş, fakat bu firma 1917'de gerçekleşen ihtilal sonrası kapatılmıştır. Carl Faberge'nin en önemli eserleri olan bu yumurtalar, III. Aleksandr tarafından sipariş edilmiş ve eşi Marie Feodorovna'ya Paskalya hediyesi olarak sunulmuştur.

Faberge yumurtası nedir? Faberge yumurtası fiyatı ne kadar, dünyada kaç tane var?

DÜNYADA KAÇ TANE FARBERGE YUMURTASI VAR?

1842 yılında Gustav Fabergé tarafından yapılan ve oğlu Peter Carl Fabergé tarafından geliştirilen sanat eserleri olarak tanımlanan Faberge yumurtasından, dünya üzerinde 53 tane olduğu bilinmektedir. 8 tanesinin varlığı tespit edilememiş olmakla birlikte 45 adet yumurtanın ise şu anda nerede oldukları ve şekilleri bilinmektedir.

FABERGE YUMURTALARI NEREDE?

İhtişamlı görüntüsüyle dikkat çeken Faberge yumurtası, mine işlemeli ve mücevher süslemeli, sürprizli tasarımıyla büyük bir beğeni toplamaktadır. Çoğu Amerika koleksiyonlarında, küçük bir kısmı ise Kremlin Sarayı’nda bulunmaktadır. Koleksiyoncular tarafından muhafaza edilen Faberge Yumurtaları, aşağıdaki koleksiyoncuların muhafazasında olduğu bilinmektedir:

  • Kraliyet Koleksiyonu (Kraliçe Mary, Kraliçe Elizabeth, Kraliçe II.Elizabeth)
  • Marjorie Merriweather Post
  • Viktor Vekselberg (15 adet Faberge yumurta)
  • Kral Faruk
  • Monako Prensi III. Rainier
  • Mathilda Gedding Gray
  • Malcolm Stevenson Forbes (18-24 milyon dolar değere sahip, 11 adet Emperyal yumurta)
  • İndia Early Minshall
  • Marcel Sandoz
  • Armand Hammer
  • William Walters ve Henry Walters

 

Faberge yumurtası nedir? Faberge yumurtası fiyatı ne kadar, dünyada kaç tane var?

FABERGE YUMURTASININ PİYASA DEĞERİ NE KADAR?

Rus oligarklarından Süleyman Kerimov’a ait ve Fiji açıklarında bulunan yatta olduğu iddia edilen Faberge yumurtasının piyasa değeri ise merak edilen diğer konular arasında yer alıyor. Dünya üzerinde  sadece 53 tane olduğu düşünülen Faberge yumurtalarının piyasa değerinin milyonlarca dolar değerinde olduğu öne sürülüyor.

FABERGE YUMURTASI HİKAYESİ

1842 yılında Gustav Faberge tarafından tasarlanan ve 1885 yılında genç kuyumcu Carl Faberge tarafından Rus Çarı 3. Alexandr için geliştirilen bir sanat eseri olan Faberge yumurtaları, bu tasarımdan sonra bir gelenek haline gelmiştir. Toplam 50 adet üretildiği belirtilen değerli yumurtaların dünyanın farklı yerlerinde olduğu düşünülmektedir. Bu yumurtalardan 43'ü şuana kadar ortaya çıkmış, 7'si ise hala kayıptır. Son olarak geçtiğimiz yıl İngiltere'nin başkenti Londra'da sergilenen Faberge Yumurtası, büyük ilgi çekmiştir.

Rus Çarı 3. Alexandr’ın, 1885 yılında eşi İmparatoriçe Maria Feodorovna’ya Paskalya hediyesi olarak sunmak üzere mücevher tasarımcısı Carl Faberge’i görevlendirmesi üzerine, paskalya yumurtalarından ilham alınmış, İmparatoriçe için devekuşu yumurtasının içi ve dışı mücevherle kaplanarak tasarlanmıştır.

İlk tasarlanan yumurta çok beğenilince her yıl paskalya bayramında gelenek haline gelmiştir. Tasarımlarıyla dikkat çeken yumurtaların içinde sürpriz başka bir eser daha bulunmaktadır. Yumurtaların bazılarında, Çarlık Sarayı’nın minyatür bir tasarımı ya da Romanov Ailesi’nin görselleri yer almaktadır. Tamamlanması bir yılı bulan Faberge yumurtaları, değerli taşlarla bezenmiş ve el işçiliği de titizlikle yapılmıştır. Yumurtaların bir kısmı Kremlin Sarayı'nda bulunmaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir