belediye başkanı maaşı 2019 / Nüfus Sayılarına Göre, Yeni Belediye Başkanlarının Net Maaşları İçin Tıklayınız. - funduszeue.info

Belediye Başkanı Maaşı 2019

belediye başkanı maaşı 2019

yılında hangi belediye başkanı ne kadar maaş alacak?

sayılı Belediye Kanunu'nun "Belediye başkanının özlük hakları" başlıklı 39'uncu maddesinde aynen; "Belediye başkanına nüfusu; a) 'e kadar olan beldelerde , b) 'den 'e kadar olan beldelerde , c) 'den 'e kadar olan beldelerde , d) 'den 'e kadar olan beldelerde , e) 'den 'e kadar olan beldelerde , f) 'den 'a kadar olan beldelerde , g) 'den 'a kadar olan beldelerde , h) 'den fazla olan beldelerde gösterge rakamının dvlet memurları için belirlenen aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda aylık brüt ödenek ödenir.


BELEDİYE BAŞKAN MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ.


Nüfusu 'den az olan il merkezi beldelerde bu ödeneğin hesaplanmasında (c) bendinde belirtilen gösterge rakamı esas alınır sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca devlet memurları ile bakmakla yükümlü bulundukları için uygulanan sosyal hak ve yardımlar, aynı esas ve usüllere göre belediye başkanları ile bakmakla yükümlü bulundukları için de uygulanır" hükmüne yer verilmiştir.

Maliye Bakanlığı, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nce yayımlanan tarihli ve 54 sayılı Mali ve Sosyal Haklara ilişkin yayımlanan genelgenin 10'uncu maddesi uyarınca sayılı Kanun'un 39 ve 32'nci maddelerine atfen belediye başkan ödenekleri tespitinde gösterge rakamlarına rakamının eklenmek suretiyle belediye başkan ödeneklerinin hesaplanacağı ve dolayısıyla belediye meclis üyelerinin huzur haklarının da bu meyanda düzenleneceği hüküm altına alınmıştır.

Bu hükümler çerçevesinde, nüfusu 'den fazla olan belediyelerdeki belediye başkanlarına * 0,= TL brüt ücret ödenecektir. Nüfusu 'e kadar olan beldelerde ise * 0, = ,55 TL brüt ücret ödenecektir.

Ayrıca, bunlara çocuk ve eş yardımı ödemesi de yapılacaktır. Diğer hesaplamalar da aynı şekilde yapılacaktır.

Yönetim kurulu başkanlıklarından alınan ücretleri bu hesaba katmıyoruz. Hemen hemen birçok belediye başkanının normal maaşlarına ilave olarak aldıkları yönetim kurulu maaşları bulunmaktadır. Özellikle belediye şirketlerinin yönetim kurulu başkanlıklarından alınan ücretler oldukça yüksek olabilmektedir.

Maaşlara ilave olarak huzur hakkı da ödenir

Diğer yandan, meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenir. Huzur hakkı ödenecek gün sayısı, 20, 24 ve 25'inci maddelerde belirtilen toplantı günü sayısından fazla olamaz ve meclis üyelerine aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödenemez.

Görevdeki belediye başkanlarının emekli maaşları kesilir mi?

sayılı Kanun'un 30'uncu maddesine göre mahalli idareler seçimleri sonucuna göre görev alanların emekli maaşları kesilmemektedir. Dolayısıyla bunlar hem görev aylıklarını hem de emekli aylıklarını birlikte almaktadırlar.

En yüksek devlet memurunun yemek ücreti ne kadar oldu?

Memurların kurumlarında yedikleri öğle yemeği ücreti memurların ek göstergelerine veya sözleşme ücretlerine göre değişmektedir.

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No:1) - tarihleri arasında memurlardan alınacak asgari yemek ücretleri belirlenmiştir.

Bu tebliğe göre; Ek göstergesi olmayan memurların öğle yemeği ücreti 1,37 TL, ek göstergeli En Yüksek Devlet Memuru'nun ise 5,45 TL olarak belirlenmiştir. Ek göstergesi olmayan memurlardan alınan öğle yemeği ücreti 1,25 TL'den 1,37 TL'ye; ek göstergesi 'den yüksek olan devlet memurlarından alınacak ücret ise 4,91 TL'den 5,45 TL'ye yükseltilmiştir.

Burada belirlenen ücretler en düşük ücretler olup, kamu kurumları belirlenen rakamların üzerinde yemek ücreti belirleyebilirler. İşte bu yüzden memurlardan alınan yemek ücretleri kamu kurumları arasında değişmektedir. Kamu kurumları çoğunlukla bu bedeller üzerinden yemek ücreti belirlemektedirler.

Hangi personel ücret ödemeden yemek yiyebilir?

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nin Ek 1'inci maddesinde; Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'ne göre yiyecek yardımından yararlanacak personelden yataklı tedavi kurumlarında (üniversitelerin yataklı tedavi kurumları dahil) ve yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapanlar, hastalar ve sosyal hizmet alanlar için oluşturulmuş yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanacaklardır.

Kamu işçilerinin çoğu yemek için ücret ödemez

Garip ama memurlardan istisnai olarak yemek ücreti ödemeden yemek yiyenler varken kamu işçilerinin çoğunluğu yemek için ücret ödememektedir. Bunun sebebi ise toplu sözleşmelere konulan hükümlerdir.

İşte toplu sözleşme metinlerine işçilerin yemek ücreti ödemeden yemek yiyebilecekleri yönünde hüküm konulması halinde işçiler ücret ödemeden yemek yiyebilmektedirler. Hatta yemek yemedikleri zaman da ücretini alabilmektedirler. Ne hikmetse memurların toplu sözleşmelerine bu yönde hüküm konulmaz. Bu durumu öğrenen memurlar, keşke biz de işçi olsaydık diye zaman zaman hayıflanmaktadırlar.

Makam sahiplerinin kurumlarında yedikleri yemekler nereden karşılanır?

Dönemi Bütçe Hazırlama Rehberinde Temsil, Ağırlama, Tören ve Fuar Organizasyon Giderlerine ilişkin düzenlemeye ilişkin geniş düzenlemelere yer verildiğini görüyoruz. Bu çerçevede, makam sahiplerinin kurumlarında yemiş oldukları yemek bedelleri kendileri tarafından karşılanacaktır. Yani temsil ve ağırlamanın gerektirmediği her türlü giderler ilgilerce karşılanacaktır.

BELEDİYE BAŞKAN MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu Habere Tepkiniz

31 Mart seçimlerinin ardından belediye başkanlarının maaşları merak edilmeye başlandı. Mazbatasını alan ve göreve başlayan başkanlar ne kadar maaş alacak? Belediye başkanların maaşını kim belirliyor?Her belediye başkanı aynı maaşımı alıyor sorularının cevaplarını sizin için derledik

BELEDİYE BAŞKANLARININ MAAŞLARINI BELEDİYELER KANUNU BELİRLİYOR

Belediye başkanlarının maaşlarını Belediyeler Kanunu belirliyor. Belediyenin nüfusuna, büyükşehir olup olmamasına göre maaşlar farklılaşıyor.

BELEDİYE BAŞKAN MAAŞI

Nüfus gösterge rakamını değiştirerek, kamu görevlilerinde olduğu gibi maaşı farklılaştırıyor. Belediye başkanlarının maaşı 7 bin Türk Lirası ile 25 bin Türk Lirası arasında değişiyor.

Belediye başkanlarının maaşları Belediyeler Kanununa göre hesaplanmakla birlikte, sosyal güvenlik için ödeyecekleri prim sayılı Kanunda belirlenen prime esas kazanç üzerinden hesaplanıyor. Kanuna göre; büyükşehir belediye başkanları için bakanlık genel müdürünün, diğer belediye başkanları için ise öğrenim durumları itibarıyla sayılı Kanuna göre yükselebilecekleri dereceyi aşmamak kaydıyla, sayılı Kanuna ekli (I) sayılı ek gösterge cetvelinin “VIII. Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı” bölümünün (d) bendinde belirtilenlerin prime esas kazançları üzerinden prim ödeniyor.

BELEDİYELERİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Belediyelerin ana görevlerinin arasında imar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; çevre ve çevre sağlığı gibi hizmetler gelmektedir. Bu hizmetlerin yanı sıra temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik düzeninin sağlanması gibi görevleri de mevcuttur. Belediyenin sınırları içerisinde bulunan defin ve mezarlıkların düzenlenmesi, korunması ve geliştirilmesi, ağaçlandırmanın yapılması, park ve yeşil alanların çoğaltılması ve mevcut alanların korunması ve bakımının yapılması belediyelerin öncelikli görevleri arasında olmalıdır.

Belediye sınırları içerisinde yaşayan halka kültür ve sanat alanlarında sosyal imkanların sunulması ve bu alanların geliştirilmesi de belediyenin görevleri arasındadır. Belediye sınırları içerisinde yaşayan halkın konut sorunlarının çözülmeye çalışılması ve belediye bölgesindeki turizmin kalkındırılmaya çalışılması ve turistik gelişmelerin düzenlenip desteklenmesi, belde gençlerinin ve çocuklarının spor ve sosyal hizmetlerden yararlanmasının sağlanması da diğer önemli görevler arasındadır. 
Aynı zamanda belediye sınırları içerisinde ikamet eden kişilerinin evlilik işlemlerinin gerçekleştirilmesi, mesleki anlamda becerilerinin arttırılması ve kazandırılması da belediyenin sorumluluğudur. Beldede gerçekleştirilen ekonomi ticaretin canlandırılmaya çalışılması, korunması, güvenli bir hale gelmesinin sağlanması da belediyenin görevidir.

Nüfusu ’i geçen belediyelerin ve büyük şehir belediyelerinin kadınlar ve çocuklar için sığınma evleri açmaları zorunludur.

Coğrafi ve kent sisteminin kurulması ve düzenli bir şekilde işlemesinin sağlanması belediyenin görevidir.

Bölgede açılacak okul öncesi eğitim birimleri belediyeler tarafından oluşturulur ve kontrol edilir. Aynı şekilde devletin açtığı bütün eğitim kurumlarının inşası, düzenlenmesi ve onarımı, araç gereç ihtiyaçlarının karşılanması belediyeler tarafından gerçekleştirilir.

Bütün bu hizmetlerin yerine getirilmesinde önemli olan belediyenin mali durumu olduğu için bütün ihtiyaçlar gider kalemleri şeklinde önceliğine ve önemine göre bir sıraya dizilerek yerine getirilir.

Hayrettin İldam

Son dönemlerde belediye başkanlarının aldıkları maaşlar ve ilave ödemeler merak konusu haline gelince sosyal medyada spekülasyonlar arttığı gözleniyor.

Ovacık eski Tunceli yeni Belediye Başkanı Türkiye Komunist Partili Fatih Mehmet Maçoğlu'nun sosyal medya yoluyla hemşehrilerinden destek istemesiyle birlikte başlayan tartışmada pek çok başkanın maaşını alamadığı bile gözleniyor. Çok sayıda Belediye Başkanının aldığı  maaşların görev süresince kişisel masraflarını karşılamadığı  sadece sosyal fonlar dışında kendilerinden  acil özel yardım  isteyen zor durumdaki vatandaşlara destek için bile yetmediğini  belirterek Belediye Başkanlarının maaşının yok derecede olduğunu kaydeden açıklamaları medyada yer alıyor.

  yılı Ağustos ayı ile birlikte  belediye başkanlarına ödenecek maaşların hesaplaması BELLİ OLDU.
Edindiğim bilgilere göre ; sayılı Belediye Kanunu’nun “Belediye başkanının özlük hakları” başlıklı 39’uncu maddesinde aynen; “Belediye başkanına nüfusu; a) ’e kadar olan beldelerde , b) ’den ’e kadar olan beldelerde , c) ’den ’e kadar olan beldelerde , d) ’den ’e kadar olan beldelerde , e) ’den ’e kadar olan beldelerde , f) ’den ’a kadar olan beldelerde , g) ’den ’a kadar olan beldelerde , h) ’den fazla olan beldelerde gösterge rakamının devlet memurları için belirlenen aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda aylık brüt ödenek ödenir.

Bu demek oluyor ki; Bandırma'da gösterge rakkamı ooo .

Gösterge katsayısı nasıl hesaplanıyor? 

Maliye Bakanlığı, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan tarihli ve 54 sayılı Mali ve Sosyal Haklara ilişkin yayımlanan genelgenin 10’uncu maddesi uyarınca sayılı Kanun’un 39 ve 32’nci maddelerine atfen belediye başkan ödenekleri tespitinde gösterge rakamlarına rakamının eklenmek suretiyle belediye başkan ödeneklerinin hesaplanacağı ve dolayısıyla belediye meclis üyelerinin huzur haklarının da bu meyanda düzenleneceği hüküm altına alınmıştır .

Gözterge katsayısı

Buna göre +=

Bu hükümler çerçevesinde Belediye Başkanı'nın ek ödemeler hariç brüt maaşı x 0, = , TL dir.

Brüt maaştan vergi ,ssk ve diğer kesintiler varsa kesilerek net maaş  ortaya çıkacaktır. Burada ki hesaba göre bu rakam TL olmaktadır. 

ANCAK EK ÖDEMELER DE VAR

Başkanlarının maaşlarına ilaveten  çocuk ve eş yardımı ödemesi de yapılacaktır. Diğer hesaplamalar da aynı şekilde yapılacaktır. Buna göre; eş için ödenecek yardım tutarı; x 0, = TL

Her bir çocuk için; x 0, = 34,6 TL, Çocuk yaş grubunda ise; x 0, = 69 TL’dir. Devlet memurlarının maaş ödemelerinde esas alınan memur maaş katsayısı arttığında aile yardımı ödeneği tutarı da artmaktadır.

Yönetim kurulu başkanlıklarından alınan ücretleri bu hesaba katmıyoruz. Hemen hemen birçok belediye başkanının normal maaşlarına ilave olarak aldıkları yönetim kurulu maaşları bulunmaktadır. Özellikle belediye şirketlerinin yönetim kurulu başkanlıklarından alınan ücretler oldukça yüksek olabilmektedir.

Belediye başkanlarının prime esas kazançları nasıl tespit ediliyor?

sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 80 inci maddesinde belediye başkanlarının prime esas kazançlarının nasıl tespit edileceği açıklanmıştır. Buna göre; Büyükşehir belediye başkanları için bakanlık genel müdürünün, diğer belediye başkanları için ise öğrenim durumları itibarıyla sayılı Kanuna göre yükselebilecekleri dereceyi aşmamak kaydıyla, sayılı Kanuna ekli (I) sayılı ek gösterge cetvelinin “VIII. Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı” bölümünün (d) bendinde belirtilenlerin prime esas kazançları esas alınmaktadır.

Maaşlara ilave olarak huzur hakkı da ödenir

Diğer yandan, meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenir. Huzur hakkı ödenecek gün sayısı, 20, 24 ve 25’inci maddelerde belirtilen toplantı günü sayısından fazla olamaz ve meclis üyelerine aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödenemez.

Belediye başkanları birden fazla maaş alabilir mi?

sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 5’inci maddesinin 15/1/ tarihinde yürürlüğe giren (s) fıkrası ile memurlar ve diğer kamu görevlilerinden, kurum ve kuruluşların yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyelikleri ve komisyon, heyet, komite ile benzeri organlarda görev alanlara, kurum içi ve kurum dışı ayrımı yapılmaksızın bu görevlerinden sadece biri için ücret ödenebileceği hüküm altına alınmıştır.

Bütün bu bilgiler çerçevesinde Balıkesir kamuoyu Balıkesir'de başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere tüm İlçe belediye başkanlarının  aldığı  maaşla birlikte diğer ek ödeneklerle toplamda net maaşlarının açıklanmasını istiyor.. 

BANDIRMA GERÇEK -  HAYRETTİN İLDAM - HABER MERKEZİ

Belediye başkanı maaşı ne kadar? Yeni seçilen belediye başkanları ne kadar maaş alacak

Belediye başkanı maaşı ne kadar? Soruları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nda belli olmasının ardından merak konusu oldu. Türkiye 31 Mart'ta sandık başına gitti. İtiraz süreci devam eden İstanbul'da ve 2 Haziran 'da seçim yenileme kararı alınan ilçeler dışında; büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları belirlendi. 

Seçilen 30’u büyükşehir 81 il, ilçe ve beldede bin belediye başkanı mazbatalarını alıp, bir bir göreve başlarken; vatandaşlar belediye başkanı maaşlarını araştırıyor. Yeni seçilen belediye başkanları ne kadar maaş alacak? Belediye başkanı maaşı yılında kaç TL? İşte detaylar

BELEDİYE BAŞKANI MAAŞLARI NE KADAR?

Belediye başkanlarının maaşları ile belediye meclis üyelerinin özlük hakları sayılı Belediye Kanunu ile düzenleniyor. Kanuna göre, belediye başkanlarının maaşları, görev yaptıkları yerin nüfusuna göre değişiyor. Örneğin, yasada nüfusu 2 milyonun üzerinde olan İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Konya, Şanlıurfa, Gaziantep büyükşehir belediye başkanlarının maaşları gösterge ile belirleniyor.

yılından itibaren bütçe kanunlarıyla yapılan ilave ile gösterge üzerinden brüt maaşları hesaplanıyor. Gösterge rakamları, her 6 ayda bir artırılan memur maaş katsayısıyla çarpılarak brüt maaş bulunuyor. Bu rakamdan öncelikle yüzde 5 oranında genel sağlık sigortası (GSS) primi ile yüzde 9 oranında maluliyet, yaşlılık, ölüm (MYÖ) sigortası primi kesiliyor. Kalan tutar üzerinden damga vergisi ve gelir vergisi düşülüyor. Gelir vergisi oranı yılın ilk aylarında yüzde 15 olarak başlıyor. İlerleyen aylarda, matrahtaki artışa bağlı olarak önce yüzde 20, sonra sırasıyla yüzde 27 ve yüzde 35 oranına kadar çıkıyor.

Nüfusu 2 milyonun üzerindeki büyükşehir belediye başkanları nisan ayında yüzde 20 oranında gelir vergisi ödeyecekler. Prim ve vergiler düşüldükten sonra 24 bin lira maaş alacaklar. Evli, eşinin çalışıp çalışmaması ve çocuk sayısına bağlı olarak ayrıca aile yardımı ve asgari geçim indirimiyle ele geçen tutar artabiliyor.

Vergi oranı arttıkça ilerleyen aylarda ele geçen maaşları azalıyor. Örneğin haziran ayında yüzde 27 oranındaki vergi dilimine girince aile yardımı hariç net maaşları 21 bin liraya gerileyecek. Belediye başkanlarının görevli, izinli ve hasta bulunduğu sürelerde maaşları kesilmiyor.

YERLEŞİM YERİ NÜFUSLARINA GÖRE BELEDİYE BAŞKANI MAAŞLARI

Belediye başkanlarının maaşları ne olacak?
Yerleşim yeri nüfusuna göre başkanların nisan ayı maaşları (TL)
'den fazla
arası
 
'e kadar

4/C STATÜSÜNDE SİGORTA

Belediye başkanları daha önce hangi statüde olurlarsa olsunlar seçildikten sonra sosyal güvenlik primleri devlet memurları gibi 4/C üzerinden yatırılıyor. Önceden SSK’lı da BAĞ-KUR’lu da olsalar Emekli Sandığı’na tabi oluyorlar. Belediye başkanları görevde iken devlet memurlarına sağlanan doğum yardımı ve ölüm yardımı haklarından da yararlanabiliyorlar.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası