ödemiş otogar telefon / ÖDEMİŞ OTOGAR - ÇIKIŞ BİRİMİ, Ödemiş İzmir

Ödemiş Otogar Telefon

ödemiş otogar telefon

ÖDEMİŞ


COĞRAFİ KONUMU:

Ödemiş Türkiye'nin batısında Ege Bölgesi'nde İzmir iline bağlı bir ilçedir. Ödemiş'in il merkezine uzaklığı kilometredir. Denizden yüksekliği metre olup en yüksek noktası metre ile Bozdağlar'dır. Yüzölçümü km2'dir. İlçenin doğusunda Kiraz ve Beydağ, batısında Bayındır ve Tire ilçeleri, kuzeyinde Manisa, güneyinde Aydın illeri bulunmaktadır. Büyük bir kısmı ovalık olan arazinin ortasından Küçük Menderes Nehri akmaktadır. Gölcük Gölü ilçe topraklarında bulunur.

Bölge Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. İlçede yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağmurlu geçer. Bozdağlar ve Aydın Dağları'na kar yağar, nem oranı %64'tür. Ödemiş bitki örtüsü genelde makidir. Dağlarda meşe ağacı türleri, kestane menengiç ve kızılçam ağaçları yetişmektedir. Ovada ise ceviz, incir, kavak, fıstıkçamı, turunçgiller, zeytin ve meyve ağaçları yer almaktadır. Fidancılık ve dış mekan süs bitkileri çok gelişmiştir. Süt ve süt ürünleri üretimi çok yüksektir. Özel tulumlarda üretilen deri tulum peyniri meşhurdur.

İzmir'in güney doğusunda yer alan ilçenin koordinatı 38 derece 16 dakika kuzey ve 27 derece 59 dakika doğu’ dur.


NÜFUS:
İlçe toplamı kişi


MAHALLELER:
Akıncılar, Atatürk, Anafartalar, Bengisu, Cumhuriyet, Emmioğlu, Hürriyet, İnönü, Kuvvetli, Meşrutiyet, Mimar Sinan, Süleyman Demirel, Türkmen, Umurbey, Üçeylül, Zafer, Bademli, Birgi, Bozdağ, Çaylı, Kayaköy, Kaymakçı, Konaklı, Ovakent, Gölcük, Alaşarlı, Artıcak, Balabanlı, Bayırlı, Beyazıtlar, Bıçakçı, Bozcayaka, Bucak, Bülbüller, Büyükavulcuk, Cevizalan, Çamlıca, Çamyayla, Çağlayan, Çayır, Çobanlar, Demircili, Demirdere, Derebebekler, Dereuzunyer, Dolaylar, Emirli, Ertuğrul, Gerçekli, Gereli, Güney, Günlüce, Hacıhasan, Hamamköy, Horzum, Işık, İlkkurşun, Karadoğan, Karakova, Kazanlı, Kemenler, Kemer, Kerpiçlik, Kışla, Kızılcaavlu, Kızılca, Köfündere, Köseler, Kurucuova, Kutlubeyler, Küçükavulcuk, Küçükören, Küre, Mescitli, Mursallı, Ocaklı, Oğuzlar, Orhangazi, Ortaköy, Ovacık, Pirinççi, Sekiköy, Seyrekli, Suçıktı, Süleymanlar, Şirinköy, Tekke, Tosunlar, Türkönü, Uzundere, Üçkonak, Üzümlü, Veliler, Yeniceköy, Yeniköy, Yeşilköy, Yılanlı, Yolüstü, Yusufdere


UZAKLIKLAR:
İzmir kent merkezine km uzaklıktadır. Bozdağlar üzerinden Salihli’ye 52 km., Kiraz üzerinden Denizli’ye km., Beydağ üzerinden Nazilli’ye 69 km., Ovakent üzerinden Aydın’a 86 km., Tire üzerinden Selçuk’a 75 km. mesafededir.


ULAŞIM:
Karayolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanmaktadır, İzmir'den Aydın Otoyoluna girip Torbalı-Ödemiş kavşağından çıkarak Bayındır-Ödemiş yoluna girerek Ödemiş'e varılır. Ankara-İzmir yolundan geliyorsanız Salihli ilçesinden Bozdağ-Ödemiş yönüne sapılır ve Ödemiş'e varılır. ilçe merkezinden ve İzmir otogarından sabah 05'ten akşam ’e kadar yarım saat ara ile karşılıklı otobüs seferleri düfunduszeue.infoı (İZBAN) - Ödemiş arasında numaralı düzenli ESHOT seferleri düfunduszeue.info, Balıkesir, Bursa, İstanbul, Uşak, Afyon, Ankara ve Antalya otogarından karşılıklı otobüs seferleri de düzenlenmektedir. Ayrıca ilçe merkezinden Alaşehir-Salihli-Aydın-Nazilli-Selçuk-Kuşadası’na karşılıklı seferler vardır. Ödemiş-Torbalı-İzmir demiryolu hattından günde 6 kez karşılıklı seferler düzenlenmektedir.
funduszeue.info


DOĞAL VARLIKLAR:

Gölcük: Alüvyon Set Gölü Ve Yayla, Amatör Olta Balıkçılığı

Bozdağ: Ege’nin En Yüksek Dağı, Kış Sporları Ve Yayla Turizmi

Subatan: Düden Ve Yayla Turizmi.

Çamyayla: Yayla Turizmi

Başova: Yayla Turizmi, Kuş Gözlem

Bademli: Yürüyüş Rotaları, Fidancılık, Trekking, Yayla Turizmi

Horzum: Yayla

Elmabağı: Yayla

Kemer: Yayla

Hamamköy: Yayla

Ayvacık: Yayla, Düden

Gündalan: Yayla

Büyük ve Küçük Çavdar: Yayla


TARİHİ YERLEŞİMLER:

Konaklı: Milattan Önceki Dönemlere Ait Mağara Ve Kaya Resimleri

Birgi: Yıllık Yerleşim Yeri, Aydınoğulları Beyliği Başkenti

İlkkurşun: Yunan İşgaline Karşı İlk Sivil Direnişin Başlangıcı

Kayaköy : Çakırcalı Mehmet Efe (Çakıcı)’Nın Evi Ve Mezarı

Günlüce: Antik Hypaipa Kenti.

Türkönü: Antik Neikeia Kenti


TARİHİ VARLIKLAR


KONAKLAMA OLANAKLARI:

Şehir merkezinde 5 Adet Otel, Birgi’de 10 Adet Pansiyon ve Butik Otel, Bozdağ’da 2 Adet Otel, Gölcük’te 1 Adet Pansiyon ve 2 Adet Kamp Alanı mevcuttur.


NE YENİR?:

Töngül Pide – Ödemiş Kebabı – Keşkek – Ödemiş Sandviçi – Kokoreç – Kar Helvası – Köpük Helva – Koruk Şerbeti – Isırganlı Sac Pidesi – Kurt Baklava - Kırmızı Helva-Taban Gevreği-Kestane Şekeri– Ebegümeci – Isırgan – İğnelik – Sarmaşık – Ekmek Dolması – Yağlı Sulu Akıtma – Kestirme Çorbası – Heybeli Çorba – Sinkonta – Isırgan Avukması – Dibile Tatlısı – Kabakaşı Tatlısı – Kalburbastı Tatlısı

NE ALINIR?:

Peynir  – Ödemiş İpeği – Ödemiş Keteni – İğne Oyası – Kestane – Ceviz – Kuru Meyve – Kuru Sebze – Erişte –Zeytin – Zeytinyağı – Zeytinyağı Sabunu – İncir –Bal –Kestane Şekeri – Testi ve Güveç – Lokum – Tereyağı – Pekmez – Böğürtlen Reçeli - Patates - Karpuz


FESTİVAL, FUAR VE ŞENLİKLER:

  • 3 Eylül Düşman İşgalinden Kurtuluş Etkinlikleri, Eylül Ödemiş Milli Fuarı
  • Süs Bitkileri Ve Fidancılık Sergisi (Ekim Ayı Son Hafta)
  • Birgi İncir Ve İpek Festivali (Eylül Ayı)
  • Tekke’de Yöresel İlk Namaz (Helvuç) Bayramı (Mayıs Ayı İlk Hafta)
  • Kuvay-I Milliye İlkkurşun Kutlama Etkinlikleri (Mayıs Ayı Son Pazarı)
  • Bademli Kiraz Ve Meyve Festivali (Haziran Ayı İlk Haftası)
  • Konaklı Davutdede Şenliği (Dini Bayramlardan Sonraki Gün)
  • Hamamköy Gencer Şenliği (Dini Bayramlardan Sonraki 6.Gün)
  • Bademli Selli Bayramı (Dini Bayramların Bir Hafta Sonrası)
  • Kestane Festivali (Kasım İlk Haftası)
  • Deve Güreşleri (Ocak İlk Hafta)
  • Rahvan At Yarışları (Mart Ve Ekim)
  • Ovacık Fasulye Festivali (Ağustos)
  • Demirdere Erik Ve Kiraz Festivali (Temmuz İlk Hafta)


SPORTİF FAALİYETLER

(Bilgi için Efe Dağcılık ÖDEMİŞ BELEDİYE SPOR KULÜBÜ DAĞCILIK KOLU Facebook Sayfası)

Bozdağ: Dağcılık, Kayak, Doğa Yürüyüşü, Kampçılık, Dağ Bisikleti, Motokros, Kanyoning, Kuş Gözlemi

Gölcük: Doğa Yürüyüşü, Kamping, Yamaç Paraşütü, Olta Balıkçılığı

  Kullanım Koşulları

Ödemiş Otogarı Otobüs Bileti Ara

Ödemiş ilçesinin merkezinde dakikalık yürüyüş mesafesindeki Cumhuriyet Mahallesi üzerinde yolculara hizmet veren Ödemiş Otogarı’na ulaşım için belediye otobüsleri, taksiler, ESHOT otobüsleri ve ilçeler arası minibüslerden faydalanabilirsiniz.

Belediye Otobüsleri

Ödemiş Kaymakamlığı, Ödemiş Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gibi resmi idarelerin önünde veya Ödemiş Devlet Hastanesi, Adnan Menderes Bulvarı, Akdeniz Caddesi, Saraçoğlu Caddesi ve Caddesi Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu gibi yoğun noktalardaki duraklarından 15 dakikada bir hareket eden belediye otobüsleriyle otogara kolayca gidebilirsiniz.

ESHOT otobüsleri ise numaralı Torbalı hattı ( durak), numaralı Beydağ hattı (55 durak) ve numaralı Kiraz hattı (51 durak) ile ile arası ilçelerden otogara ulaşım sağlıyor.

Minibüsler

İzmir'in 30 ilçesinden ve hemen her köyünden Ödemiş Otogarı’na ulaşım hizmeti veren kooperatif ve birlik minibüsleri, rotalarına göre her 30 dakika veya saatte bir hareket ediyor. Minibüslerle Selçuk, Çeşme, Urla ve Seferihisar gibi turistik ilçelerden de otogara gidebilirsiniz.

Taksi

Toplu taşıma araçlarının çalışma saatleri dışında otogara gitmek için 7 gün 24 saat taksileri kullanabilirsiniz. Saraçoğlu Caddesi üzerinde bulunan 15 43 numaralı Hürriyet Taksi, Yarbay Caddesi üzerinde durağını görebileceğiniz 82 46 numaralı Beşgöz Taksi ve 15 43 numaralı Ödemiş Çağrı Taksi ile dakikalık bir yolculukla otogarda olabilirsiniz.

Ödemiş Otogarı


Ödemiş Otogarı, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan İzmir iline bağlı Ödemiş ilçesine giriş yapabileceğiniz ulaşım merkezidir. Türkiye’nin farklı noktalarından İzmir - Ödemiş otobüs bileti satın alarak ilçeye karayolu üzerinden kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Ege Dünya genelinde ünlü olduğu doğal güzellikleri ile özellikle son zamanlarda farklı ülkelerden seyahatseverlerin dikkatini çekmeye başlamıştır. Ege turizminin giderek popüler hale gelmesi ile birlikte Ege Bölgesi’nde yer alan İzmir - Ödemiş ilçesinin ve dolayısı ile Ödemiş Otogarı’nın da ziyaretçi sayısı artış göstermiştir. Yolcu sayısında yaşanılan bu artış Ödemiş Otogarı’nın da daha yoğun bir şekilde çalışmasına neden olmuştur. İçerisinde yer aldığı coğrafi bölgenin bir neticesi olarak Ödemiş ilçesinde Ege ikliminin tipik özellikleri görülür. Buna bağlı olarak Ödemiş’de yazları ılık ve yağışlı, kışları sert ve kar yağışlı olarak geçmektedir. Ödemiş Otogarı üzerinden Ödemiş ilçesine gelen yolcular, ilçenin temel ekonomik faaliyetlerine baktığından tarım işçiliğinin önde geldiğini görebilirler. Türkiye’nin herhangi bir noktasından İzmir - Ödemiş otobüs bileti satın alarak Ödemiş Otogarına giriş yaptığınızda, “Kozak Yaylası, Efes Antik Kenti, Efes Meryem Ana Kilisesi, Selçuk Kalesi, İzmir Bayındır Termal Turizm Merkezi, İzmir Saat Kulesi, Foça Antik Tiyatrosu, Frigya Tepesi, Hadrian Tapınağı” gibi şehrin ve ilçenin gezilmesi gereken noktalarını görebilir aynı zamanda seyahatiniz sırasında Ege Mutfağının en harika yöresel lezzetlerini ustalarının ellerinden deneyebilirsiniz.
Ödemiş Otogarı, Ege Bölgesi’nin giderek artan yolcu sayısının ihtiyaçlarını karşılamak adına, açık ve kapalı alanlar, yolcu bekleme alanları, otobüs bekleme peronları, hediyelik eşya dükkanları, yazıhaneler, yeme - içme mekanları gibi bölümlerden oluşacak şekilde tasarlanmıştır. Ödemiş Otogarı içerisinde daha çok Ege Bölgesine hizmet sunan yerel otobüs firmalarını görebileceğiniz gibi ülkenin farklı noktalarına hizmet sunan ulusal çapta otobüs firmalarını da görüntüleyebilirsiniz.
Ödemiş Otogarı’na Nasıl Ulaşım Sağlayabilirim?
Ödemiş Otogarına ulaşım sağlamak için şehir merkezinden ya da civar ilçelerden hareket eden minibüs seferlerini kullanabilir dilerseniz otobüs firmanızın servis imkanlarından yararlanabilirsiniz.
Ödemiş Otogarı Adresi: Cumhuriyet Mah. Ödemiş/İzmir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası