fps arttırma fortnite / Fortnite FPS arttırma rehberi - E-Spor

Fps Arttırma Fortnite

fps arttırma fortnite

Bilgisayarda Fortnite FPS'nizi Nasıl Artırırsınız

Yazılım sorunlarının Fortnite karelerinizi engellemediğini doğruladıktan sonraki adım, oyun içi ayarlarınızı daha iyi performans ve daha yüksek FPS için ayarlamanızdır.

Bu bölüm için Fortnite'ın ayarlar menüsünde Video ayarlarına (monitör simgesinin bulunduğu sekmedir) gidin.

Tam Ekran modunda oynayın. Pencereli Tam Ekran veya Pencereli'yi seçmeyin. Bu, ortalama FPS'nizi azaltabilecek kullanışsız arka plan işlemlerini engellemeye yardımcı olacaktır.

Fortnite'ın çözünürlüğünü azaltın. Çözünürlük performans üzerinde çok büyük bir etkiye sahiptir. Fortnite'ın çözünürlüğünü azaltın.

  • Çözünürlük. Çözünürlüğü x 'e, hatta x 'ye düşürmek, akıcılığı ve oynanabilirliği önemli ölçüde iyileştirebilir.
  • 3D Çözünürlük. Alternatif olarak, Fortnite'ın Çözünürlük ayarını monitörünüzün yerel çözünürlüğüne ayarlayın ve 3D Çözünürlük kaydırıcısını %'ün altına indirin. Oyun daha düşük bir çözünürlükte işlenecek ve sonra monitörünüzün çözünürlüğüne yükseltilecektir. Çözünürlüğü bu şekilde ayarlamanın bir avantajı, yalnızca 3D nesnelerin çözünürlüğünün azaltılmasıdır. HUD (uyarı ekranı) bileşenleri canlı ve okunması kolay kalır.

Fortnite video ayarlarını ayarlayın. Daha iyi grafik ayarları oyunun görsel çekiciliğine katkıda bulunurken, detayın performans maliyeti vardır.

Efektler, Rötuş, Gölgeler ve Kenar Yumuşatma ayarlarının hepsini aynı anda azaltmak için Kalite Ön Ayarı ayarını kullanın. Ardından geri gidin ve vazgeçemeyeceğiniz efektleri artırın ve oyun içi FPS'nizi nasıl etkilediklerine dikkat edin.

  • Görüş mesafesi. Fortnine FPS'nizin düşük olması durumunda bu ayarı Orta ile Düşük arasında tutun. Bu ayarı kapatmak, diğer oyuncular ve oyuncuların oluşturduğu yapılar gibi önemli oyun nesnelerini algılama yeteneğinizi azaltmaz. Ancak, 3D nesnelerin oluşturulduğu maksimum mesafeyi azaltarak CPU'nun yükünü hafifletir.
  • Hareket bulanıklığı. Bu sinematik efektinin bir perfomans maliyeti vardır. Ayarlar panelinden biraz daha aşağıda Gelişmiş Grafikler bölümünde kapatın.
  • Görsel efektler hakkında daha fazla bilgi edinin. Her ayarın oyunun görsel kalitesini özel olarak nasıl etkileyeceğini merak ediyor musunuz? Oyun içi grafik ayarları hakkında ayrıntılı bilgiyi buradan okuyun.

Vsync'i kapatın. Değişken yenileme hızına sahip monitörünüz varsa bunun yerine GPU ayarlarınızda GSync veya FreeSync teknolojisini etkinleştirin. Bu durum, FPS üzerinde daha az etki göstererek ekran yırtılmasını azaltabilir. Bu monitörlerden birine sahip olmasanız bile, VSync'i oyunlar arasında açıp kapatmayı deneyin ve etkisinin perforfansa değip değmediğini görün.

Adaptif Senkronizasyon hakkında daha fazla bilgi edinin.

Fortnite FPS arttırma rehberi


Fortnite: Battle Royale FPS Arttırma Ayarları, Fortnite FPS arttırma ayarları, Arkadaşlarınız bu oyunu oynayıp eğlenirken siz hala kare kare ekranda mı oynuyorsunuz ? Saniye başın aldığınız frame sabit değil ve sürekli inip çıkıyor mu ? O zaman doğru yerdesiniz. Aşağıdaki yöntemler ile hem bilgisayarınızın performansını artıracak hemde oyunlarda daha fazla fps almanızı sağlayacak genel yöntemleri paylaştık.

Burada yer alan yöntemleri uygulayarak bilgisayarınızın açılış hızını artırabilir, performansını bile artırabilir, bilgisayarınızı daha temiz bir hale getirebilir ve oyunlarda daha yüksek fps alabilirsiniz.



Genel Yöntemler

Burada sıraladığımız yöntemler genel performans artırıcı yöntemlerdir. Öncelik bilgisayarınızın performansını artırmaya yöneliktir. Daha yüksek performansa sahip bir bilgisayarda oyunda daha yüksek fps almanızı sağlayacaktır.

  • Laptopunuzun ve bilgisayarınızın iç temizliğine önem verin. Tozlanmasına izin vermeyin, yıllık termal macun ve bakımlarını düzenli olarak yapın.
  • Eğer Laptop kullanıyorsanız ve laptopunuz aşırı ısınma yapıyorsa laptop soğutucu alın. Geneler olarak fiyatları uygundur, ucuz fiyata bir dünya laptop soğutucu var. Bu soğutucu sayesinde ısıyı düşürür ve performansı bir miktar artırırsınız.
  • Eğer Masaüstü kullanıyorsanız kasanızda kabloları düzenleyin, karışık olmamalı, kasanın içini boğmamalı. Fanların görevini yerine getirmesini istiyorsanız kasa içinde, hava akımı kusursuz olmalıdır. Aksi halde fanlar tam performans gösteremeyecek ve ısınma problemi oluşturacaktır, dolayısı ile performansınız azalacak ve daha az FPSalacaksınız. Kablonun dışında donanımlarınız hava akımını engelliyorsa kasanızın içini yeniden düzenleyin.
  • Bilgisayarınızda hiç bir virüs veya zararlı yazılım olmadığından emin olun, bu virüs ve zararlı yazılımlar arka planda görünmez bir şekilde çalıştığı için performansınızı düşerecektir. Bu adım önemlidir. Bir virüs ne yapabilir ki diye düşünmeyin. Bir tane olsa dahi o virüs, insanlara spam mail gönderebilir, makineniz üzerinden saldıracağı yeni makineleri araştırabilir, şifrelerinizi kırmaya çalışabilir, yaptığınız bütün işlemleri log dosyasını tutar ve sahibine gönderebilir, kısacası aklınıza gelemeyecek tonla işlem yapabilir. Bütün bu işlemler sizin performansınıza ciddi zararlar verir.
  • Oyun oynamadan önce arka planda çalışan uygulamaları kapatın, özellikle antivirüsü kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatarak öyle oyuna girin. Aksi halde kapatıp oyuna girseniz dahi Ram yemeye devam edecek.
  • Hiç kullanmadığınız programları bilgisayarınızdan silin. Özellikle de arka planda servis, hizmet çalıştıran uygulamaları kullanmıyorsanız bilgisayarınızda barındırmayın.
  • Eğer Sistem Diskinden başka fazladan diskiniz varsa bu diskleri birleştirin. Çoklu disk olması durumunda, Hard diskiniz verileri okumak için daha fazla çaba sarf edeceğinden performansınızı düşür. (Bunu nasıl yapacağınızı internet'De araştırabilirsiniz. Windows 7 kullananlar aşağıdaki adımla gerçekleştirebilir;
    • Windows Tuşu + R tuşlayın.
    • Açılan pencerede "funduszeue.info" yazın ve tamam deyin.
    • Disk Defragment ekranı gelecektir. Burada birleştirmek istediğiniz diskleri seçin ve birleştirin.
  • Windows 8 ve üzeri işletim sistemi kullanıyorsanız  SSD belek kullanmaya çalışın. Aksi halde yüksek disk kullanımı nedeniyle bilgisayarınızda performans düşüklüğü yaşanır.
  • Ram miktarınızı artırın. Ram'iniz dolaylı olarak işlemcinizin iş yükünü azaltacağı için önemlidir. Eğer Ram miktarınız düşükse yükseltmeye bakın &#;


Windows Ayarları


windows

  • İşletim sisteminizin güncel olmasına özen gösterin. Windows yükseltmelerini es geçmeyin &#;
  • Driver ve oyun bileşenlerinin güncel olmasına özen gösterin. (Driver Booster programını tavsiye ediyorum. Ücretsizdir ve otomatik olarak güncel olmayan veya eksik olan bütün driver/oyun bileşenlerini tespit eder ve günceller.)
  • Masaüstünde yer alan bütün dosyaları ve kısayolları kaldırın.
  • Masaüstü arkaplan resminizi kaldırabilirsiniz.
  • Eğer laptop kullanıyorsanız mutlaka şarza bağlı olarak takılın.
  • Eğer laptop kullanıyorsanız mutlaka pil ayarını "Yüksek Performans" olarak seçmelisiniz.
  • Başlangıç programlarını kapatın. Ram miktarınız düşükse sakın ihmal etmeyin bu dediğimi.
    • Windows 7 > Win Tuşu + R > "msconfig" yazıp tamam deyin. Gelen pencerede Başlagıngıç Programları/Startup sekmesine gelin ve burada yer alan programlardan tiki kaldırın ve kaydedip çıkın.
    • Windows 8 ve üzeri > Ctrl + Alt + Delete > Görev Yöneticisi > Başlangıç Programları sekmesine gelin  burada yer alan programlardan tiki kaldırın ve kaydedip çıkın.
    • Başlangıç programlarını kapattıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.

    • Msconfig

  • Bilgisayarı  "Yüksek Performans" için ayarlıyoruz. (Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş sistem ayarları > Performans > Ayarlar > Görsel Efektler > "En iyi performans için ayarla"

    nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.