resim sanatı haberleri / resim sanatı haberleri

Resim Sanatı Haberleri

resim sanatı haberleri

‘Her resim bir sahnedir’

Haberin Devamı

Her resim kuşkusuz ki bir hikâye anlatır fakat Rego’nun eserleri birden çok hikâyeyi barındırıyor. Bu eserler üzerine sayısız hikâye anlatabilirsiniz. Sizi ters yüz eden kocaman yüzlere, renklerin yarattığı estetik ama bir o kadar da kaotik tablolara bakarken, kumaş üzerine tasvir edilmiş bir savaş sahnesini seyrederken, kâğıt üzerine pastel boyayla yapılmış ‘depresif’ kareleri izlerken zihninizde onlarca hikâyeyi kurgulayabilir, hayattaki her şeyin birbiriyle nasıl ilintili olduğunu düşünüp parçaları birleştirebilirsiniz.

Her resim Rego’nun ruhuyla sesleniyor izleyiciye. Onun düş dünyasında yazılmış, hiyerarşiyi tepetaklak eden eserler bunlar. tarihli “Otur” adlı eser her ne kadar itaatkâr bir metinlemeye sahip olsa da sanatçının özgür ruhunu temsil ediyor. Sanatçı da zaten “Favori temalarım güç oyunları ve hiyerarşiler. Her zaman işleri tersine çevirip, kadın kahramanlarla aptalların yerini değiştirerek kurulu düzeni alt üst etmek istiyorum” diyor.

Eserlerin Rego’dan izler taşıdığını belirtmiştim. “Operalar” serisindeki “Aida” ve “Traviata” adlı tablolarda sanatçının hamileliğini ailesine açıkladığı andan itibaren yaşadıklarını bir senfoni tadında izliyoruz. yılında düzenlenen Çocuk Haçlı Seferleri’ne atıf yaparak “Bir kültür nasıl olur da savaşa gitmeleri için çocuklarının beyninin yıkar” sorusunu irdelediği “Ksar El-Kebir Savaşı” ise Rego’nun sosyopolitik ‘derdini’ en iyi anlatan eserlerden. Serginin en çarpıcı işlerinden biri “İbadet Odası.” tarihli eser, Londra’daki Foundling Museum’un bir sergisi için yapılmış. Referansı ise yılında Thomas Coram’ın kurduğu Britanya’daki terk edilmiş çocuklara yönelik ilk kurum olan Foundling Hospital. Yarı heykel yarı resim olan bu iş, yüzyıllarca çocukları nasıl terk ettiğimizin, iki yüzlülüğümüzün çocukların esirgenmesine nasıl sekte vurduğunu hatırlatıyor.

Haberin Devamı

Küratörlüğünü Alistair Hicks’in üstlendiği sergi 30 Nisan’a kadar ziyaret edilebiir.

Artvin'de Resim, Sanat ve Kültür Festivali düzenlendi

Artvin'de, "Resim, Sanat ve Kültür Festivali" organize edildi.

Valiliğinin koordinesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Berela Sanat Atölyesi iş birliğiyle Kaledibi İskele Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen festivalde, sanat atölyesinde eğitim alanların resimleri sergilendi.

Sanatı toplumun her kesimine sevdirmek amacıyla gerçekleştirilen festival kapsamında, "Benim Gözümden Artvin" temalı açık hava resim yarışması, seramik boyama ve ebru sanatı gibi etkinlikler de yapıldı.

Resim sergisinin açılışını yapan Vali Yılmaz Doruk, çalışmaları dolayısıyla katılımcıları tebrik etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yunus Emre Aytkin, kentte ilk kez düzenlenen etikliği geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Sanatın iyileştirici ve geliştirici gücüyle her yaş gurubundan bireylere sanatı sevdirerek farklı bakış açıları ve zengin bir hayal gücü kazandırmayı hedeflediklerini belirten Aytekin, "Yaratıcı fikir sahibi bireyler her alanda ülkemizi ileriye taşıyacak kişilerdir. Çocuklar iç dünyalarını en iyi çizerek ya da oyunlarla anlatırlar. Bir çocuğun iç dünyasına ulaşmak, onu incelemek için resim çizdirmek önemli bir yoldur." dedi.

Aytekin, bir ülke ve toplum için kültür ve sanat politikasından muaf bir kalkınma düşünülemeyeceğine dikkati çekerek, sanatsal etkinliklerin devamlılığı için çalışmalar yürüteceklerini aktardı.

Kaynak: AA / Yusuf Okur - Kültür Sanat

ArtvinKültür SanatHaberler

T&#;rk resim sanatının y&#;zyıllık ser&#;veni Ankara'daki panelde ele alınacak

Türk Tarih Kurumu (TTK) tarafından hayata geçirilen "Tuvalde Yüzyıl: Cumhuriyet'in Yılında Ressam Resim" sergisi kapsamındaki panel, 2 Haziran Cuma CerModern'de gerçekleştirilecek.

Panelde, Osmanlı'dan Cumhuriyete Türk resim sanatının ulaştığı yer, tarih ve sanat ilişkisi bağlamında ele alınacak.

Gün boyu sürecek olan ve iki oturumda gerçekleştirilecek panelin açış konuşmalarını TTK Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, Proje Genel Koordinatörü ve Küratörü Siret Uyanık, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen yapacak.

Panel kapsamında Prof. Dr. Hasan Pekmezci "Sanatçıların Gözüyle Ankara Resimleri", Prof. Dr. Aydın Ayan "Tanzimat'tan Cumhuriyet'e Türk Resim Sanatında On Adım", Ömer Faruk Şerifoğlu ise " Yıl Sonra Cumhuriyet'in Kuruluşu ve Resim Sanatımıza Bakış" başlıklı sunumlarını gerçekleştirecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir