hücre hocalara geldik / Egeli genç hekim sağlık ordusuna uğurlandı

Hücre Hocalara Geldik

hücre hocalara geldik

Priscilla Presley, yakında gösterime girecek biyografi filmi için eski eşi Elvis'in malvarlığı yönetiminden daha heyecanlı.

Euphoria'nın yıldızı Jacob Elordi ve Mare of Easttown'dan Cailee Spaeny, Sofia Coppola'nın yakında vizyona girecek A24 filmi Priscilla'da Kral'ı ve eşini canlandırıyor.

İlk fragmanı 21 Haziran Çarşamba günü yayımlanan film, Priscilla'nın 'te yayımlanan Elvis and Me (Elvis ve Ben) kitabına dayanıyor.

Filmin posterini perşembe günü Instagram'da paylaşan Priscilla, kitabını "usta Sofia Coppola'nın yorumlamasından heyecan duyduğunu" söyledi.

78 yaşındaki Priscilla, "Coppola olağanüstü bir bakış açısına sahip, çalışmalarının her zaman büyük hayranı olmuşumdur" dedi.

Bu filmin herkesi duygusal bir yolculuğa çıkaracağından eminim.

Ancak Elvis'in malvarlığını yönetenler farklı düşünüyor. Malvarlığı yetkilileri TMZ'ye, Priscilla'nın malvarlığının bilgisi ya da rızası olmadan çekildiğini söyledi.

Yetkililerden birinin, medya kuruluşuna "Üniversite filmi gibi duruyor. Set tasarımları öylesi berbat, Graceland böyle görünmüyor" dediği belirtiliyor.


The Independent yorum için A24'le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Baba'nın (The Godfather) yönetmeni Francis Ford Coppola'nın kızı yönetmen Sofia Coppola, belki de en çok, Bill Murray ve Scarlett Johansson'ın Tokyo'da yolları kesişen beklenmedik aşıkları canlandırdığı, yapımı Oscar adayı komedi-draması Bir Konuşabilse'yle (Lost in Translation) tanınıyor.

A24'ün Priscilla için hazırladığı sinopsiste şöyle deniyor:

Genç Priscilla Beaulieu bir partide Elvis Presley'le tanıştığında, zaten görkemli bir Rock'n Roll süperstarı olan bu adam özel anlarda hiç beklenmedik birine dönüşüverir: Heyecan verici bir aşık, yalnızlığın ortağı, hassas bir en iyi arkadaş.

Sofia Coppola, Elvis ve Priscilla'nın Alman ordu üssünden Graceland'deki rüya gibi malikanesine uzanan uzun flört ve çalkantılı evliliklerinde, aşkın, fantezinin ve şöhretin bu derinden hissedilen ve büyüleyici detaylara sahip portresinde, Priscilla'nın gözünden büyük bir Amerikan efsanesinin görünmeyen yönünü anlatıyor.

Priscilla ve Elvis'in tek kızı Lisa Marie, ocakta kalp durması yaşamış ve 54 yaşında ölmüştü.

Kızının ölümünden haftalar sonra Priscilla, Lisa Marie'nin birkaç yıl önce elinden alınan vasiyetnamesinin "gerçekliği ve geçerliliğine", alışılmadık bir imza ve tutarsız olduğu öne sürülen diğer ayrıntıları gerekçe göstererek itiraz etmişti.

Elvis'in tüm mirası Lisa Marie'nin kızı, Daisy Jones and The Six'in yıldızı 34 yaşındaki Riley Keough'a kalacaktı.

Mayısta Riley ve Priscilla'nın mahkemede anlaşmaya vardığı belirtilmişti.

'de evlenen Elvis ve Priscilla, 6 yıl sonra 'te boşanmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

funduszeue.info

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

fazla oku

İngiltere futbol ligi Premier Lig'in yönetiminin geçen yıl Chelsea'nin satışı sırasında, kulübü satın alan Todd Boehly ve Clearlake Capital isimli şirketten Suudi Arabistan'ın satışa dahil olmayacağına ilişkin yazılı güvence aldığı iddia edildi.

Telegraph'ta yer alan habere göre, aynı ligde Newcastle United'ın da sahibi olan Suudi Arabistan Yatırım Fonu'nun (PIF) Chelsea'ye karşı ilgisi satış döneminde araştırıldı.

PIF'in Clearlake Capital isimli şirkette hisse sahibi olduğu ve bu durumun satış sırasında lig yönetimi tarafından detaylı bir şekilde incelendiği ifade edildi.

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Clearlake ve Boehly'nin talep üzerine sahiplik yapısıyla ilgili Premier Lig yönetimine bilgi verdiği ve Suudi Arabistan Varlık Fonu'nun hiçbir zaman kulübün yatırımcısı olmayacağını garanti ettiği belirtildi.

Lig yönetiminin Chelsea'nin sunduğu belge ve delillerden tatmin olduğu vurgulandı.

Chelsea ve Suudi Arabistan ilişkisine dair tartışmalar, Suudi futbol kulüplerinin Chelsea futbolcularına yoğun ilgisinin ardından başladı. 

Rakipler Suudi Arabistan Varlık Fonu'nun Suudi kulüpler üzerinden Chelsea'ye para aktardığını savunurken, lig yönetimine de inceleme çağrısı yapmıştı.

Manchester United efsanesi Gary Neville, Suudi Arabistan'dan gelen transfer tekliflerinin Chelsea'nin sahiplik yapısı incelenene kadar askıya alınması gerektiğini söylemişti.

Suudi kulüplerinin Chelsea'nin 5 futbolcusu için toplam milyon sterlinden fazla teklif sunduğu düşünülüyor. Bu isimlerden Romelu Lukaku'nun teklifi reddettiği bilinirken, Hakim Ziyech, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy ve Pierre-Emerick Aubameyang içinse transfer görüşmeleri devam ediyor.

Kariyerinin sonlarına yaklaşan N'Golo Kante ise geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan ligine transfer olmuştu.

Futbolcularına olan ilginin kulübün Ortadoğu'daki popülaritesinin bir sonucu olduğunu savunan Chelsea, PIF'in kulüpten mali çıkarı olduğu iddialarını reddediyor.


Independent Türkçe, Telegraph, BBC

Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu

Ben Selin, 16 yasındayım. Sizlere skolyoz hastası olduğumu nasıl fark ettiğimizi, yaşadığım zorlukları, ameliyat olmaya nasıl karar verdiğimi ve ameliyat sonrası neler yaşadığımı kısaca bahsetmek istiyorum.

Ben kendimi bildim bileli yüzme sporu ile uğraşıyorum. Skolyoz hastası olduğumu da bu spor sayesinde daha erken fark edebildik. Duruşumdaki eğrilik ailemi ve antronörümü kuşkulandırmıştı. Skolyoz hastalığı günümüzde çok sık görüldüğü için vakit kaybetmeden kontrole gittik. Doktorum skolyoz başlangıcı olduğumu söyleyince yanılmadığımızı anladık. Başta korse kullanacak kadar ileri düzeyde olmasa da, zaman geçtikçe derece ilerledi ve doktorum korse kullanmam gerektiğini söyledi.

Yaklaşık bir yıl düzenli korse kullandım, fakat sonradan korsenin vermiş olduğu rahatsızlık ve sınav stresi yüzünden kullanmayı bıraktım. Tekrardan kontrole gittiğimde artık skolyoz derecesi ciddi bir düzeye gelmişti, artık korsenin bir işe yaramıyacağını ve ameliyatın kaçınılmaz olduğunu öğrendik. Yaşadığım şehirde olanaklar sınırlı olduğu için ailemle sıkı bir araştırma içine girdik,araştırmalarım sonucunda İstanbul da funduszeue.info Kaptanoğlu’na ulaştıfunduszeue.infoe için randevu aldık ve İstanbul’a gittik.

Gerekli işlemler yapıldıktan sonra ameliyatın kesin olduğu ileride sıkıntı olabileceğini yaşımdan dolayı ameliyat olmam gerektiğini öğrendik. Bu tür ameliyatların riskli olduğunu düşük ihtimalde olsa bazı sıkıntılar doğurabileceği gibi gereken her şeyi doktorumuz bize anlattı. Doktorumuzun samimiyeti ve güleryüzünden cesaret alarak ve aileminde desteği ile ameliyat olmayı kabul ettim. İleride olabilecek olumsuz fiziki duruşlar ve ağrılar çekmektense oluşabilecek riskleri göze alıp ameliyat oldum.

Ameliyat dan sonra ciddi ağrılarım olmadı, bir gün sonra yavaş yavaş yürümeye başladım. Dört gün sonra taburcu edildim. Onbeş gün sonra dikişlerim alındı, zaman içinde duruşum düzeldi, ağrılarım tamamen geçti. Ameliyattan 44 gün sonra okul yüzme yarışlarına katıldım.

Şu an hemen hemen ameliyat izim bile kayboldu, spor yapıyor olmam yaşımın genç olması ve doktorumun mesleğinde başarılı olması beni hayata yeniden kazandırdı. Kontrollerim hala devam ediyor.

Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu’na her şey için teşekkür ederim.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası