sert sakalı yumuşatmak / Bakımlı Sakallar için En İyi 5 Balsam

Sert Sakalı Yumuşatmak

sert sakalı yumuşatmak

Kalın veya sert sakallar için tıraş ipuçları

Tıraş olurken rahatsızlık hissediyorsanız, bunun nedeni sakalınızın yapısına uygun şekilde tıraş olmamanız olabilir. Sakalınıza eziyet etmenize hiç gerek yok. Aşağıdaki öneriler daha rahat tıraş olmanıza yardımcı olacaktır.

Tıraş olmadan önce sakallarınızın yumuşamasına yardımcı olmak için ProGlide Tıraş Jeli gibi bir tıraş jeli kullanın. Ayrıca sakalınızı yumuşatıp kesmeyi kolaylaştırmak için tıraş olmadan önce cildinizi en az üç dakika boyunca ılık suyla ıslatın.

Her zaman size uygun bir tıraş jeli kullanın:

ProGlide® Tıraş Jeli son derece yakın bir tıraş için tıraş makinenizin rahatça kaymasını sağlamak üzere sakalınızı yumuşatmaya yardımcı olurken aynı zamanda da cildinizi çizik ve kesiklere karşı korur.

Gelişmiş bir tıraş makinesi kullanın:

Daha rahat ve daha az tahrişe yol açan bir tıraş için her bir bıçağın üzerindeki basıncı azaltmaya yardımcı olan ProGlide Power gibi bıçakları birbirine yakın ve çok bıçaklı bir tıraş sistemi kullanın.

En iyi kısmı en sona bırakın:

Dudağınızın üst kısmını ve ağzınızın kenarlarını tıraşın sonuna bırakırsanız tıraş jeli daha iyi nüfuz eder ve sakalınızı yumuşatarak kesmenizi daha kolay hale getirir.

Tıraş bıçağınızı kontrol edin:

Sakallarınızın çekildiğini fark ettiğinizde veya rahatsızlık hissettiğinizde bıçağınızı değiştirin. Bazı tıraş sistemlerinde optimum tıraş deneyimini sağlama özelliğini yitirdiğinde beyazlayan bir gösterge bandı bulunmaktadır.

Sakalları Yumuşatma İçin 7 Uzman Önerisi

Çoğu kadın, sakallı erkekleri çekici bulur. Şu günlerin trendi olan sakal, kimi zaman maskülenliğin temsili olarak, kimi zaman da yüzü ön plana çıkarmak için erkekler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Nedeni ne olursa olsun şayet yumuşak bir sakalla eşinizi etkilemek istiyorsanız işte size tavsiyelerimiz:

Sakalınızı şampuanlayın

Haftada en az iki kere sakalınızı şampuanlamak, onu daha yumuşak ve parlak hale getirecektir. Sakal için özel şampuanlardan alın ve dairesel hareketlerle sakalınıza masaj yapın. Bir süre beklettikten sonra sakalınızı ılık suyla durulayın.

Saç kremi kullanın

Aynı saçınıza uygulandığınız gibi şampuanladıktan sonra sakalınıza saç kremi uygulayın. Artık sakal için üretilen kremlerden de bulabilirsiniz. Krem sakalınızı nemlendirerek daha yumuşak olmasını ve kolay şekil almasını sağlayacaktır. 

Sakalda durulanmayan madde bırakmayın

Sakalda iyice durulanmayan krem ve şampuan artığı kalması sakalınızı kuru gösterir ve cildi de rahatsız eder. Bütün maddelerden arındığından emin olmak için sakalınızı tarayabilirsiniz. Daha sonra yumuşak bir havluyla sakalınızı kurulayın ve havalanarak kurumasına izin verin.

Sakalınızı besleyin

Eşit miktardaki Hindistan cevizi, badem ve zeytin yağına, ılık bal ve birkaç damla süt ekleyerek karıştırın. Bu karışımdan bir macun elde ederek sakalınıza uygulayın, dk bekletin ve durulayın. İçeriğindeki yağlar sayesinde sakalınız daha sağlıklı, nemli ve yumuşak olacaktır. Bu uygulamadan sonra gözenekleri kapatmak için soğuk kompres uygulayın. Son olarak sakalınızı yatıştırmak için bir fırçayla tarayın.

Portakal kabuğu ile cilde peeling

Portakal kabuklarını toz haline getirin ve süt ekleyerek macun haline getirin. Bu karışımı yüzünüze sürün ve yaklaşık bir saat bekletin. Daha sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın ve soğuk kompres uygulayın. Bu rutine en az bir ay boyunca devam edin. Etkisini kesinlikle göreceksiniz.

Yüz yıkama

Yüzünüzü yıkarken sakalınızın temizlendiğinden de emin olun. Böylece hem sakalınızda yuva yapan kirli moleküllerden kurtulur hem de daha parlak ve yumuşak bir sakala sahip olursunuz.

Tıraş olma önerileri

  1. Tıraş olmadan önce sakalınıza yumuşaması için Hindistan cevizi yağı uygulayın.
  2. Kaliteli bir jilet ve tıraş köpüğü kullanın. Ayrıca üç ayda bir jiletinizi değiştirin.
  3. Tıraş olurken zaman zaman kalıntıları duruladığınızdan emin olun. Gözeneklerin kapanması sizi rahatsız eder.
  4. Arada bir sakalınızın uçlarından alın. Bu hem daha çok sakal çıkmasını hem de sakalın daha yumuşak ve kaliteli olmasını sağlayacaktır.

Sakal Çıkarma Yöntemleri İçin Tıklayınız 

Sakal Uzatma, Gürleştirme Ve Sakal Çıkması İçin Uzman Önerileri Tıklayınız

Sakal Çıkması İçin Ne Yapılmalı? Bitkisel Sakal Çıkarma Yöntemleri Tıklayınız

Biotin Sakal Çıkarır mı? Tıklayınız

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası