hıdırellezde nasıl ibadet edilir / AYŞEGÜL YAPICI İLE KUKAİ ŞİFASI | 🌸😊❤️HIDIRELLEZ GÜNÜ VE OKUNACAK DUALAR🌸❤️🙏

Hıdırellezde Nasıl Ibadet Edilir

hıdırellezde nasıl ibadet edilir

Hıdırellez Ve Ritüelleri

İçerikte Neler Var?

Hızır günü olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hz. Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas&#;ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır.

Hıdırellez Ve Ritüelleri

Gregoryen takvimi yani Miladi takvimine göre 6 Mayıs, eskiden kullanılan Rumi takvim olarak da bilinen Jülyen takvimine göre 23 Nisan Hıdırellez günüdür. 6 Mayıs&#;tan başlayıp 4 Kasım&#;a kadar olan süre Hızır Günleri adıyla yaz mevsimini, 8 Kasım&#;dan 5 Mayıs&#;a kadar olan süre ise Kasım Günleri adıyla kış mevsimini oluşturmaktadır. Bu yüzden 5 Mayıs günü gecesi kış mevsiminin bitip sıcak yaz günlerinin başladığı anlamına gelmektedir.

Bu gün Hıristiyanlarca da baharın ve doğanın uyanmasının ilk günü olarak kabul edilir; bu günü Rum Ortodokslar Aya Yorgi, Katolikler &#;Aziz George&#; günü olarak kutlamaktadırlar.

Hızır Kimdir?

Tasavvuf için bir veli ya da peygamber olduğuna inanılır. Ak saçlı, nur yüzlü, beyaz sakallı yaşlı bir adam veya dilenci, fakir kılığında göründüğüne inanılır. Zor durumdakilere yardım eder, iyileri mükafatlandır, kötüleri cezalandır, berekete ve bolluğa kavuşturur.

Hıdrellez; 5 Mayıs günü ikindiden sonra başlar. O akşama Hıdırellez akşamı denir. Hıdırellez’de dilekler 5 Mayıs akşamı gül ağacının dalına bağlanır ve dualar bu gece yapılır.

Hıdırellez’de ne yapılır, dilekler ne zaman dilenir, nasıl ve ne zaman dua edilir, Hıdırellez ritüelleri nedir diye konuştuğumuz bir sosyal medya mecrasındaki dostlarımızla konuştuklarımızdan aldığım notları sizler için derledim. Böylelikle unutulmaya yüz tutan ritüellerimiz de hatırlamak amacıyla yaptığımız konuşmada çıkan detaylar şöyledir:

Hıdrellez; 5 Mayıs günü ikindiden sabaha kadar süren önemli bir gecedir. İnanışa göre Hıdırellez günü (6 Mayıs) Hızır Aleyhisselam ile İlyas Peygamber bir araya gelir. Hz. Hızır ile Hazreti İlyas&#;ın su kenarı ve doğada buluştuğuna inanıldığı için Hıdırellez Günü genellikle kırlarda geçirilir. Hıdırellez günü bütün dileklerin ve duaların kabul olduğuna inanılır. Bu günün bayram olarak da kutlandığı gibi ilginç ve sıra dışı Hıdırellez gelenekleri vardır.

Gelelim Ben ve Arkadaşlarımın Hıdırellez Geleneklerine

Ömür: 5 Mayıs ikindi ezanı ile gül dallarına dilekler asılır ve altına para gömülür ya da cüzdan açık şekilde bırakılır. Asılan paralar ya da cüzdanlar 6 Mayıs sabah erkenden geri alınır. Para cüzdanda taşınır, dilekler denize atılır. Hıdırellez akşamı evdeki her kişi için yedi fasulye ya da yedi nohut ekilir, gelebilecek kötülüklerin bunlara gelmesi dilenir. Hıdırellez akşamında gül ağacının dibine isteklerinizi temsilen resimler çizebilir, gül dalına da dileklerinizi yazdığınız kağıtları veya kumaşları bağlayabilirsiniz. Hıdırellez sabahında kâğıda yazılan dilekler gül dalından alınıp denize atılır.

Hıdırellez Ve Ritüelleri

Dibine gömülen para ise cüzdana konulur ve bir yıl boyunca harcanmaz. Bu paranın cüzdanı bereketlendireceğine ve paranızın hiç bitmeyeceğine yorulur. Paranın üzerine oje ile bir işaret koyarsanız diğer paralarla karışarak harcanmaz. Hıdrellez gecesi Hızır&#;ın bereket vermesi için yiyecek kaplarının, erzak torbalarının, ambarların ve para keselerinin ağızları açık bırakılıyor. 5 Mayıs günü Nişanlı çiftler varsa erkek evi, kız evine Hıdırellez Kurbanı olarak süslenmiş bir koç gönderir. Bu kurban Hıdırellez günü kesilerek birlikte yenir. Yemeğe çağırılanlar; çarşaf, havlu, yemeni ve gönüllerinden kopan armağanlar getirirler. Getirilen armağanlar ipler üzerinde sergilenir. Hıdırellez günü, erkenden kalkılıp kapılar açılır. Genç kızlar için hazırlanan sandıklar açılır. Açılır ki eve bereket dolsun, genç kızımız da iyi bir evlilik yapsın. Hıdırellez günü, bazıları sabah gün doğarken kırlara, bağlara, bahçelere çıkıp buralarda Hızır’ın ayak izlerine basarak bolluğa ulaşmayı düşler. Hıdırellez günü, doğa ve insan sevgisi çok önemlidir çünkü Hızır ve İlyas, insanları, doğayı, iyiliği ve cömertliği seven, bereketin simgesi olan, kutsallıklarına inanılan dinsel simgelerdir.

Mustafa : Hızır sopası ağrı olan yerlere vurulursa şifa olur. Kısmet açtırmak için yüzük, küpe çömleğe atılır üstüne su konur ağzı kapatılarak 5 Mayıs’ta gülün yanına konur. Ertesi gün manilerle açıldığında genç kızların kısmetinin açıldığına inanılır. Yoğurt mayası sabah ezanı ile gün ağarması arasında bitkilerden toplanan çiğ tanelerinden sağlanarak mayalama yapılır. Tahta kaşıkla mayasız maya yapılan yoğurt 1 yıl maya olarak kullanılır. 6 Mayıs öncesinde temizlik, boya badana yapılır, evde fazla giyecekler ihtiyaç sahibine verilir. Fal baktırılır.

Funda: Frekansı yüksek olup dağıttığı için gül ağacına bağlama yapılır.

Aslı: 5 Mayısta hamur mayalanıp ekmek yapılır. 6 Mayıs sabahı 41 otun kaynatıldığı su ile banyo yapmak toprağın bereketini alarak, kötü enerjilerden kurtulmamıza vesile olur. Akşam kumaşa çizilen istekler gül ağacına gömülüyor. Dikiş nakış yapılmaz.

Hıdırellez Ve Ritüelleri

Evren: 6 Mayısta yağan yağmurun İlyas ile Hızır’ın buluşarak gözyaşı olduğuna inanılır.

Sena: Dilekleri sabah erken vakitte denize atamıyorsak yakıp akan suya bırakabiliriz. Gül ağacının altına gömülen para cüzdanda taşınır.

Funda: Evde büyük temizlik ya da tadilat Hıdırellez günü yapılmaz.

Ali: 5 Mayıs’ta karınca yuvasının olduğu yerden kum alınıp bereket için cüzdanda taşınır.

Gamze: Eski Bir Şaman Duası: HIDIRELLEZ DUASI

Sevdiğim ve sevebileceğim kim varsa, kendim dahil sağlığı iyi olsun..

Teni sıcak kalsın, enerjisi dışarı taşsın&#;

Sevdikleriyle bir arada olsun&#;

Kolu koluna değsin, gözü gözlerinin içine baksın, lafları birbiriyle başlasın&#;

Nesi varsa bölüşecek birisi olsun, nesi yoksa bulup getirecek biri olsun&#;

Bu birileri az ama öz olsun, bazıları dünyada tek olsun&#;

Sevgisinin tamamını ona harcasın&#;

Sevmekten bıkıp usanmayacağı biri olsun&#;

Onun yeri ayrı olsun, ama yalan söylemesin&#;

O her şeyine, her haline tek tanık olsun; bir hareketiyle güldüren, bir hareketiyle ağlatan olsun&#;

Duyguların hepsi onda olsun, kalbi buna teslim olsun&#;

Bütün şarkılar ona olsun, aşık olsun&#;

Yapmaktan bıkıp usanmayacağı bir işi olsun&#;

İbadet eder gibi, kutlama yapar gibi, her gün bu işini yapıp dursun&#;

Yaptıkça daha iyi yaptığını görsün, daha iyi yaptıkça bunu başkaları da görsün&#;

Neşesi bol olsun, mutlu olsun, mutlu etsin; neşelenmek nedir bilsin, bildirsin&#;

İçindeki heyecan hep sürsün&#;

Duydukları, gördükleri ona kahkahalar attırsın&#;

Gürültü yapsın, saçma şeyler söylesin&#;

Çocuklukta en şımardığı ana gitsin-gelsin ama nereye gidip-geldiği bilinmesin&#;

Değiştirmek istedikleri değişsin, eskileri atsın, ruhunu havalandırsın&#;

Kapıda hep kamyonu dursun; istediği yere taşınsın&#;

Kendinden taşınmak isterse, içindeki güç ve dışındaki sevgi ona yardımcı olsun&#;

Her gün bir sürprizi ve mucizesi olsun&#;

Öyle tahmin edilmeyen şeyler olsun ki, bu hayatın zekasını anlatsın&#;

Bir hayali gerçek olunca; bir hayale gözünü yumsun&#;

Hayalini kendinden saklamasın, korkmasın&#;

Her anında sevgiyle olsun, sevgi versin&#;

Eyyup: Akşam üzerlik otundan özellikle nazar için tütsü yapılır. O gün büyük işe girilmez ve risk alınmaz.

Avi: Eve yeşillikler serpilir. Mutlaka pikniğe gidilir. Yoğurtlu ve soğanlı yemekler yenir.

Vahit: Maniler okunur, dilekler dilenir.

Parayı astım dala

Yari sordum sağa sola

Yarın Hıdrellezdir

Hepimize mübarek ola

Karanfilim budama

Safa geldin odama

Gelirse güzel gelsin

Çirkin koyma odama

Ömür: Trakya’da maniler önemli yer tutar. Maniler yemekten sonra ailecek söylenir ve atışılır. Vahit’in manisini erkekler söylerken kadınlar şu maniyi söyler:

KARANFİLİM BUDAMA SEFA GELDİN ODAMA BENİ CANDAN SEVERSEN GÖRÜCÜ YOLLA BABAMA

Serap: Dilek tutup bereket için bahar dallarından koparılır, genç kızlar gelinlik giyerler.

Seda: Hamur mayalanır, bakliyatların ağzı açılır, yoğurt mayalanır. 5 Mayısta 41 çeşit doğadan ot toplanıp kaynatılır ve suyuyla 6 Mayıs’ta banyo yapılıyor. 6 Mayısta yumurta kaynatılıp güçlü olsunlar diye çocuklara yedirilir. Bereket için sofralar kurulur. Bozuk para çantada taşınır. Ateş üzerinden atlanır. Evlenmek isteyen kızların başında kısmetleri açılsın diye kilit açılır.

HIDIRELLEZ BEREKET DUASI

Hıdırellez dileklerini gül ağacının dalına bağlarken bu duayı okumanız gerekiyor;

-“Allahümme Rabbühü Ya Halkalhalas Muhammedin Resulullah Yetiş imdadıma Ya HIZIR YA İLYAS”

Bu dua 40 defa okunuyor. 5 Mayıs günü 39 defa okunuyor. 6 Mayıs günü 1 defa okunup 40’a tamamlanıyor. İçinizden geldiği gibi Allah’a dua edersiniz. Allah’tan dileklerinizi ve bu senenin hayırlı olması, bol rızıklı olması ve diğer isteklerinizi bildirirsiniz.

Murat: Mum yakılır ve dilek dilenir.

Özlem: Doğaya saygı ve bahara geçiştir. Bereket ve rızık için 7 nohut ve fasülye gül ağacının altına dikilir. Çubukla ya da taşlarla toprağa isteklerinizi resmederek dilek dilenir. O gün Hızır ziyaret edebilir diye kapılar açık tutulur. Kapıya ısırgan asılırsa büyüler bozulur.

Adelin: Hıdırellezde hamileler vücutlarına dokunursa kırmızı leke olur.

İbrahim: Soba 5 Mayıs’ta kaldırılır ev badana boya yapılırdı. Ateşten atlanır. Gül dalının altına aleni dileğini yazmak ya da çizmek istemeyen genç kızlar bahçede yan yana duran soğan pürçeğini kesip birine işaret bırakılır 6 Mayıs sabahı hangisi uzun olursa evlenip evlenmeyeceğini anlar.(Uşak)

Parayı astım dala

Yari astım sağa sola

Yarın Hıdırellez

Herkese hayır ola&#;

Hıdırellez Ve Ritüelleri

Neslihan: Dilekler gömülür, Hıdırellez’de uyunmaz, çamaşır yıkanmaz, kavga edilmez, hamile kadınlar salıncakta sallanmaz, Hıdırellez’de ekmek yapılmaz, makas kimseye verilmez, dikiş dikilmez, sabah erken uyanılır. Kırmızı mum yakılır, üzengi otu ve adaçayı tütsüsü yapılır.

Tolgay: Sümerlere kadar dayanan bir inançtır.

İstemi: Hem Hıdırellez hem Ramazan dualarınız kabul olsun. 5 Mayıs akşamı kapılara çiçek asılır (Manisa) ve erken kalkılır, yeşilliklerde eğlenilir, iş ve temizlik yapılmaz. Yapılırsa evde böcek olur. Elden ele makas verilmez. Kapıya açılan çiçek elle koparılır. Gülün altına oyuncak araba, ev, yat konur ya da çizilir. Kadim Türkler amin yerine dileklere Alaş derdi.

Ömür: HIDIRELLEZ NAMAZI

Hıdırellez akşamı (5 Mayıs) bugün oluyor&#; İkindi namazından sabah namazına kadar vaktiniz var. Bu süre içinde 2 rekat Allah rızası için namaz kılıp dilekleriniz için dua edebilirsiniz. Hıdırellez namazından sonra okunacak dua şöyledir;

“Ya Rabbi Sen dünyanın kainatın sahibisin. Her canlıyı yaratan Sensin. Benim ve her canlının Rabbi de Sensin. Benim hem dünyamı hem de ahiretim güzel eyle. Bana ve tüm kullarına hak ettiğimiz gibi değil lütfunla ve merhametinle muamele eyle. Hızır (as) ve Hıdır(as) bana yoldaş eyle. Bizleri hata ve yanlışlarımızdan döndürsünler. Maddi ve manevi sıkıntılarımızda her zaman yanımızda olsunlar. Dualarımızı Senin güzel isimlerin hürmetine, habibin hürmetine kabul buyur. Aminnnn…“

Nihal: 5 Mayıs ikindiden sonra kırlardan otlar elle toplanır ya da suyla demlendirilerek banyo yapılır, ateş yakılır, gül ağacına dilekler yapılır, taze soğan sapları eşit kesilir. Siyah beyaz ip bağlanır. Bahtın iyi mi kötü olacağı uzayana göre anlaşılırmış (Selanik) Toprakta yürümek doğa gibi güçlü olması için uyanınca sırlarını ağaca sürtmek, kötü enerjiden kurtulmak için ateşten atlanır.

Damla: Hıdırellez sabahı uyanınca vücutlarına kavak ağacı yaprakları sürdükleri için uzun boylu olduklarına inanıyorlar. Numerolojideki numara yazmayı bugün denerlerse enerjisi daha iyi olur.

Gamze: Dilekleri denize atarsak bolluk, güle asmak aşk, toprağa gömersek toprak yeşerir diye niyet yapılıyor.

Tuluğhan: Dilek diler, ateşten atlanır.

Sinem: Paraların üzerine harcamamak icin bir belirti olur diye kırmızı işaret koyabiliriz. Ateşten atlayamıyorsak kırmızı mum yakıp üzerinden üç defa atlayabilir. Yumurtayı da kırmızı soğan kabuğuyla kaynatıp rengini alınca yumurtayı yüzümüze sürersek güzellik veriyor. Duayı da dileği ağaçtan alırken okumalı.

Dualarınızın kabul olması dileğiyle&#;

Ömür Kahraman

HIDIRELLEZ GÜNÜ VE GECESİ OKUNACAK DUA VE TESBİHLER! Hıdırellezde hangi dua ve tesbihler okunur?

H&#;d&#;rellez günü ve gecesi okunacak dua ve tesbihler vatanda&#;lar taraf&#;ndan günün en çok ara&#;t&#;r&#;lan konular&#; aras&#;nda bulunuyor. &#;nan&#;&#;a göre bu gün, ev temizli&#;i yap&#;lmaz. Çama&#;&#;r y&#;kamak ve diki&#; dikmek gibi günlük i&#;lerin yap&#;lmayaca&#;&#; birçok kaynakta yer almaktad&#;r. Öte yandan türbe ve mezar ziyaretinin yap&#;lmas&#; önerilir. H&#;d&#;rellez; UNESCO &#;nsanl&#;&#;&#;n Somut Olmayan Kültürel Miras&#; Temsili Listesi’nde bulunmaktad&#;r. Peki H&#;d&#;rellezde hangi dua ve tesbihler okunur? Konuya ili&#;kin ayr&#;nt&#;lar haberimizde

HIDIRELLEZDE HANG&#; DUA VE TEB&#;HLER OKUNUR?

H&#;d&#;rellez duas&#;:

Bin bir ad&#;m bir ad&#;m /Allah bir ad&#;m ad&#;m / Kerim kerem Allah /Ba&#;&#;mda bir duman var yard&#;m eyle ya Allah / La ilaha illallah muhammeden resullullah yeti&#; imdad&#;ma h&#;z&#;r ile Allah birsin sen kulla mi&#;ersin biz gibi kullar&#;n yard&#;mc&#;s&#; sensin h&#;z&#;r deryada erdim murada amin.

H&#;d&#;rellez günü "Allahümme Rabbühü Ya Halkalhalas Muhammedin Resulullah Yeti&#; imdad&#;ma Ya HIZIR YA &#;LYAS" duas&#; okunur ve senenin bereketli geçmesi dilenir.

HIDIRELLEZ DUASI NE ZAMAN OKUNUR?

H&#;d&#;rellez duas&#; birçok kaynakta yer alan bilgiye göre gece yap&#;l&#;r.

HIDIRELLEZ GÜL A&#;ACI D&#;LE&#;&#; NASIL YAPILIR?

H&#;d&#;rellez geleneklerinden en bilineni gül a&#;ac&#; alt&#;na dilek dilemektir. Bu gelenek H&#;d&#;rellez ak&#;am&#;nda gerçekle&#;tirilir. Dilekler bir ka&#;&#;da yaz&#;l&#;p as&#;labilece&#;i gibi &#;ekil olarak da gül a&#;ac&#;n&#;n alt&#;na çizilebilir. Ev isteyen ev resmi, araba isteyen araba resmi çizebilir.

Dile&#;imizi tahta çöpleri a&#;ac&#;n dibine dizerek betimleyebiliriz. Örne&#;in ev sahibi olmak istiyorsak tahta çöpleri gül a&#;ac&#;n&#;n dibine ev &#;eklinde dizebiliriz. Fakat sabah oldu&#;u yerden toplay&#;p suya atmal&#;y&#;z.

HIDIRELLEZ NED&#;R?

Balkanlarda 'Aya Yorgi Günü', 'Herdeljez', 'Ederles/Ederlezi' adlar&#; ile de bilinen H&#;d&#;rellez, Ortado&#;u, Orta Asya ve Anadolu’da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir.

H&#;d&#;rellez gününde dünyada s&#;k&#;nt&#;ya dü&#;enlerin yard&#;mc&#;s&#; olan H&#;z&#;r (AS) ile denizlerin hakimi oldu&#;una inan&#;lan &#;lyas’&#;n (AS) dünyada bir araya geldikleri gün oldu&#;una inan&#;l&#;r.

Ad&#; farkl&#; toplumlarda farkl&#; olarak an&#;lsa, ritüelleri her co&#;rafyada ayr&#; olsa bile H&#;d&#;rellez, bolluk, bereket ve umudun simgesi olarak her yerde ayn&#; niyetle kutlan&#;r.

HIDIRELLEZ NE ZAMAN ?

Ortado&#;u, Orta Asya ve Balkanlar'da kutlanan h&#;d&#;rellez Türkiye’de H&#;d&#;rellez her sene 5 - 6 May&#;s'ta kutlanmaktad&#;r.

HIDIRELLEZ R&#;TÜELLER&#; NELERD&#;R, HIDIRELLEZDE NELER YAPILIR?

H&#;drellez günü yo&#;urt çal&#;n&#;r ama maya konulmaz. Maya konulmadan yo&#;urt tutarsa eve H&#;z&#;r gelmi&#; demektir. H&#;drellez sabah&#; bir akarsu kenar&#;na çamurdan ev yap&#;l&#;r ve içine bu&#;day konulur. Bunun nedeni bu&#;day&#;n o y&#;l eve bolluk ve bereket getirece&#;i inanc&#;d&#;r.

&#;&#;te h&#;d&#;rellez gelenekleri: 5 May&#;s günü k&#;rlardan 41 çe&#;it ot ve küçük temiz ta&#;lar toplan&#;r. Toplanan otlar bir suya konur ve o suyla H&#;drellez sabah&#; yüz y&#;kan&#;r. Bu suyun yüze iyi geldi&#;i söylenir. H&#;drellez sabah&#; kahvalt&#;da yumurta kaynat&#;l&#;r. Bu yumurtalar çocuklara yedirilir. H&#;drellez yumurtas&#;n&#;n güç verece&#;i dü&#;ünülür. Kuru baklagiller bir torba içinde bahçedeki a&#;açlara as&#;l&#;r.

H&#;drellez Günü çevredeki açlar doyurulur, yemekler payla&#;&#;l&#;r. Payla&#;man&#;n sonraki dönemlerde bolluk ve bereket getirece&#;ine inan&#;l&#;r. 5 May&#;s gecesi dilekler bir ka&#;&#;da çizilir ve gül a&#;ac&#;n&#;n alt&#;na konulur. Evlenmek isteyen ama bir türlü evlenemeyen k&#;zlar&#;n ba&#;lar&#;n&#;n üzerinde yeni kilit aç&#;l&#;r. Bu sayede k&#;smetlerinin de aç&#;laca&#;&#; dü&#;ünülür. 5 May&#;s gecesi H&#;drellez ate&#;i yak&#;l&#;r ve üzerinden atlan&#;r. Ate&#;in üzerinden atlan&#;rken dilenen dile&#;in o y&#;l gerçek olaca&#;&#;na inan&#;l&#;r. H&#;drellez gecesi (5 May&#;s gecesi) evin kap&#;s&#;na sö&#;üt dal&#; as&#;l&#;r.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Her sene Mayıs ayında kutlanan ve baharın gelişini temsil eden Hıdırellez, Hızır ve İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul edilmektedir. Hıdırellezde geleneksel ritüeller yapılmakla birlikte; dualar edilmekte ve dilekler dilenmektedir. Peki, hıdırellez duası nasıl edilir? Hıdırellezde hangi dualar okunur, nasıl dilek dilenir? İşte hıdırelleze dair merak edilenler

HIDIRELLEZ DUASI

  • Bin bir adım bir adım /Allah bir adım adım / Kerim kerem Allah /Başımda bir duman var yardım eyle ya Allah / La ilaha illallah muhammeden resullullah yetiÅŸ imdadıma hızır ile Allah birsin sen kulla miÅŸersin biz gibi kulların yardımcısı sensin hızır deryada erdim murada amin.
  • Hıdırellez günü "Allahümme Rabbühü Ya Halkalhalas Muhammedin Resulullah YetiÅŸ imdadıma Ya HIZIR YA Ä°LYAS" duası okunur ve senenin bereketli geçmesi dilenir.

HIDIRELLEZDE GÜL AĞACINA NASIL DİLEK BAĞLANIR, NASIL DİLEK TUTULUR?

  • Gül aÄŸacı altına dilek dilemektir en yayın hıdırelllez geleneklerinden biridir. Bu gelenek Hıdırellez akÅŸamında gerçekleÅŸtirilir. Dilekler bir kağıda yazılıp asılabileceÄŸi gibi ÅŸekil olarak da gül aÄŸacının altına çizilebilir.
  • Ev isteyen ev resmi, araba isteyen araba resmi çizebilir. Niyetler edilir, dualar edilir ve dilekler gün kavuÅŸmadan gül aÄŸacının altına bırakılır.
  • Ertesi sabah olduÄŸu yerden toplayıp akan suya atılır.

KURAN'DA 'HIZIR' GEÇİYOR MU?

Kur'an'da Kehf Suresi'nde () Musa ve bir gencin kıssası anlatılmaktadır. Kehf Suresi'de dahil olmak üzere hiçbir yerde Hızır ismi geçmemektedir ancak çeşitli hadislerde bu şekilde anılmaktadır.

Olayın yaşandığı yer için "iki denizin birleştiği yer" denilmektedir. Uzun bir yolculuk yapan Musa ile yanındaki gencin beraberlerinde, yemek için getirdikleri balığın kaçması ile başlayan olay sonrasında, ayette "Derken kullarımızdan bir kul buldular ki, biz ona katımızdan bir rahmet vermiş, kendisine tarafımızdan bir ilim öğretmiştik." denilerek gönderme yapılan Hızır'dan söz edilir.

Hıdırellez Bir Kez Daha Geldi Çattı, Bugünü Kaçıran Bin Pişman Olur! Peki 13 Adımda Dilek Nasıl Dilenir?

Haberler

Yaşam

Hıdırellez Bir Kez Daha Geldi Çattı, Bugünü Kaçıran Bin Pişman Olur! Peki 13 Adımda Dilek Nasıl Dilenir?

Yüzyıllardır Bahar - Yaz mevsiminin bayramı olarak bilinen ve her yıl Mayıs tarihlerinde kutlanan Hıdırellez bu yıl da tüm coşkusuyla geldi çattı! Peki bizler Hıdırellezde isteklerimizin ve dileklerimizin gerçekleşmesi için ne yapmalıyız? Hıdırellezde dilek nasıl dilenir? Detaylar aşağıda…👇

1. Öncelikle işe pencereleri açarak başlıyoruz.

1. Öncelikle işe pencereleri açarak başlıyoruz.

2. Yüzümüzü doğaya dönüyoruz.

2. Yüzümüzü doğaya dönüyoruz.

3. Bugün hiçbir canlıya zarar vermek yok!

3. Bugün hiçbir canlıya zarar vermek yok!

4. Gül ağacı buluyoruz.

4. Gül ağacı buluyoruz.

5. Dibine çöp dizebiliriz.

5. Dibine çöp dizebiliriz.

6. Dalına da asabiliriz.

6. Dalına da asabiliriz.

7. Dileğimizi yazıp çizebiliriz.

7. Dileğimizi yazıp çizebiliriz.

8. Ya da resim kesebiliriz.

8. Ya da resim kesebiliriz.

9. Derli toplu olmakta fayda var.

9. Derli toplu olmakta fayda var.

Dileklerimizi keseleyip gömüyoruz.

 Dileklerimizi keseleyip gömüyoruz.

Gömdüğümüz keseyi çıkarıyoruz.

 Gömdüğümüz keseyi çıkarıyoruz.

Dileğimizi suya atıyoruz.

 Dileğimizi suya atıyoruz.

Ne istediğimize dikkat!

 Ne istediğimize dikkat!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası