dulavrat otu ekstresi kullananlar / Dul avrat otu nedir? Güzelavrat otunun faydaları ve zararları nelerdir? - Beden Sağlığı

Dulavrat Otu Ekstresi Kullananlar

dulavrat otu ekstresi kullananlar

Dul avrat otu nedir? Dul avrat otunun faydaları nelerdir?

İçeriğinde insülin, uçucu yağ, tanen, acı glikozitler ve mikrop kırıcı maddelerin birleşiminden oluşan dul avrat otunun gövdesi diken diken görünen ve iri yapraklardan oluşur. Genellikle yaz aylarında mor çiçek açar. Çok eski tarihlerden itibaren alternatif tıpta kullanılır. Özellikle Çin'de geleneksel tıpta kullanılan bu ot; antioksidan, ateş düşürücü, antimikrobiyal ve idrar söktürücü gibi etkilere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde halk tarafından da hastalıklar sırasında sıklıkla tüketilir. Dul avrat otu olarak da bilinmektedir. Bitkinin kökü bazı diğer bitkilerle karıştırılarak kızamık, bademcik ve grip gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Dul Avrat Otunun Faydaları Nelerdir?

  • Antioksidan maddesi sayesinde kandaki enfeksiyonlu hücreleri temizler. Kısa sürede vücut içerisindeki toksinleri attığından cilt yüzeyindeki kan dolaşımını hızlandırarak burada hasatlık oluşma ihtimalini azaltır. Vücudun hem temizlenmesine hem de hormonların daha sağlıklı çalışmasını destekleyen lenfatik sistemin güçlenmesini destekleyerek vücudun çeşitli hastalıklara yakalanmasını engeller.
  • Böbrek üstü bezlerini çalıştırarak daha rahat tuvalete çıkmaya yardımcı olur. Vücutta biriken sıvı oranını atarak sodyum maddesinin neden olacağı şişkinlikleri oluşmamasını sağlar. Ayrıca böbreklerde oluşma ihtimali olan taş ve kum gibi maddelerin oluşumunu önler.
  • Cilt yüzeyinde meydana gelen akne, sivilce, sedef ve egzama gibi hastalıklarına dulavrat otunun yağı birebir fayda sağlar. Ayrıca tahrişe neden olmuş vücudun sakinleşmesini ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.
  • İnülin maddesi kandaki şeker oranını dengeler. Bu özelliği sayesinde şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir ottur.
  • Arktiken içeren dulavrat otu araştırmalara konu oldu. Bu araştırmalar sonucunda içerdiği bu maddenin kanserli hücrelerin oluşmasını ve çoğalmasını önler. Oluşmuş olanları ise kısa sürede yok eder. Özellikle akciğer ev mide kanserlerinde etkilidir.
  • Üst solunum yolu hasatlıkları sırasında tüketildiğinde vücudun ter ile hücreleri atmasını destekler. Kısa sürede bağışıklığı güçlendirerek vücudun daha dinç olmasını sağlar.
  • Dulavrat otundan hazırlanan su aynı zamanda banyo sırasında son yıkamada kullanıldığında saç dökülmesine ve kepeklenmesini önler.
  • Yapılan bir başka araştırmada gut hastalığında etkili olduğu gözlemlenmiştir.

Canfeza Sezgin Burdock Root (Dulavrat Otu) Ekstresi 60 Kapsül 18

Canfeza Sezgin Burdock Root (Dulavrat Otu) ekstresi, medikal tedavi yöntemlerine yardımcı olmak üzere geliştirilmiş, şifalı yapısını bitkisel içeriğinden alan bir üründür. Bileşiminde doğal maddeler oluşu nedeniyle beğeniyle tercih edilir. Bitkisel içerikli takviyeler, iyileşmeyi fizyolojik ya da psikolojik olarak tamamlayıcı özelliği ile bilinir. Dulavrat otu da bu yönüyle beğeni kazanan bitkisel takviyelerdendir. Ürün jel kapsüller içindedir. Kalın cam şişe içinde mg dulavrat otu ekstresi barındıran 60 kapsül bulunur. Canfeza Sezgin Burdock Root (Dulavrat Otu) ekstresi ürününün genel özellikleri şöyledir:

  • Ürün: Dulavrat otu
  • Kapsül sayısı: 60
  • Kapsül gramajı: mg

Canfeza Sezgin Burdock Root İçindekiler Neler?

Canfeza Sezgin Burdock Root İçindekiler Neler?

Canfeza Sezgin Burdock Root ürününün içerisinde dulavrat otu ekstresi vardır. Dulavrat otu mor, deve dikenine benzeyen yaprakları olan bir bitkidir. Takviye olarak alınan Canfeza Sezgin Burdock Root (Dulavrat Otu) ekstresinin yaraların tedavisinde faydalı olduğu söylenir. Bu ürün vücutta oluşan toksinlerin atılmasında faydalı olabilir. Canfeza Sezgin Burdock Root takviyesinin özellikle sistemik kızarıklık ve şişme gibi durumlarda kullanılması önerilir. Ürünün cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunur. Canfeza Sezgin Dulavrat Otu ekstresi aktif bileşenleri kan dolaşımını hızlandırır, böylelikle cilt daha gergin ve genç bir görünüme kavuşur. Ekstre, düzenli kullanımda metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir. Dulavrat kökü ve otu, antioksidan ve antidiyabetik bileşikler içerir. Pankreatik karsinom gibi tümörlerin büyümesinde ödemi azaltan etkisi olabilir. İçindeki östrojen bitkiseldir, bu sayede vücudun hormonal dengesini bozmaz.

Canfeza Sezgin Burdock Root Kullanım Şekli Nasıl?

Canfeza Sezgin Burdock Root Kullanım Şekli Nasıl?

Canfeza Sezgin Burdock Root cam şişede günlük kullanım dozajları hâlinde bulunur. Üzerindeki koruyucu kapsül sığır jelatininden üretilir. Ekstre, jelatin kapsül içinde olduğundan yutulması kolaydır. Hap yutamama gibi bir probleminiz varsa jelin içini yoğurtla karıştırıp tüketebilirsiniz. Takviye ürün yaşa, kiloya ve ihtiyaca göre günde iki kez alınabilir. Kullandığınız bir ilaç varsa kullanmadan önce doktora danışmanız önemlidir. Canfeza Sezgin Burdock Root, yemeklerden bir süre önce alınarak tüketilir. Ürünün ağzı kapalı olarak saklanması gerekir. Direkt güneş ışığından uzakta, oda sıcaklığında saklanmalıdır. Canfeza Sezgin Burdock Root kapağı açıldıktan sonra 1 ay içinde tüketilmelidir. Ürünü kullanmaya başladıktan sonra buzdolabında saklamanız gerekir. Eğer dolaba koymayı unuttuysanız doğrudan güneş ışığında kalmamış ürünü tüketmeye devam edebilirsiniz. Bu ürünü 3 ay süreyle kullanıp 2 hafta ara vermeniz önerilir.

Canfeza Sezgin Burdock Root Kimler Alır?

Canfeza Sezgin Burdock Root Kimler Alır?

Canfeza Sezgin Burdock Root (Dulavrat Otu) ekstresi yorumları incelendiğinde ürünün kilo sorunu yaşayan kişiler tarafından tercih edildiği görülebilir. Ayrıca yaşlanma karşıtı bakım ürünleri kullanan kişiler de Dulavrat Otu ekstresini tercih eder. Ürün herhangi bir sağlık problemi olmayan kişilerin kullanımına uygundur. Bunun yanı sıra rahatsızlığı olan kullanıcıların Dulavrat Otunu kullanmadan öncelikle konuyla ilgili uzman doktora danışması önem taşır. Canfeza Sezgin Burdock Root ürünü 15 yaş üzeri kişilerin kullanımı için uygundur. Canfeza Sezgin Dulavrat Otu ekstresi, bu ürün dışında alınan medikallerin etken maddeleriyle çakışmıyorsa ve yasaklı değilse takviye olarak kullanılabilir. İlaçlarla takviyelerin kullanımı arasında en az 60 dakika süre olması gerekir. Başka bir takviye alıyorsanız iki ürün arasında en az 30 dakika beklemeniz önemlidir. Gebeler ve emziren annelerde bitkisel takviye edici gıdalar kullanılması önerilmez. Hormon pozitif meme kanseri ya da bu rahatsızlığı geçirmiş olanlar bu takviyeyi kullanmamalıdır. Siz de Canfeza Sezgin Burdock Root kullanmak isterseniz Trendyol'dan kolayca sipariş verebilirsiniz.

Güzel avrat otu nedir, nerelerde kullanılır? (Güzel avrat otunun faydaları ve zararları)

GÜZELAVRAT OTU NEDİR?

Güzelavrat otu, (Atropa belladonna veya Atropa bella-donna), patlıcangiller familyasına ait çok yıllık otsu bir bitkidir. "Atropin" maddesi, bu bitkinin halüsinojenik özellikleri olan oldukça zehirli yemişleri boyunca olan yapraklarından elde edilir.

GÜZELAVRAT OTU NERELERDE YETİŞİR?

Tür; Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya'nın yerlisidir ve Kuzey Amerika'nın bazı kısımlarında da bulunur hale gelmiştir. Yetiştiği alanlar çoğunlukla kireçten zengin topraklı, nemli ve loş yerlerdir.

Adı olan "Bella-Donna" İtalyanca'dan köken alır ve "güzel kadın" anlamına gelmektedir. Atropin maddesini, kadınlar bir zamanlar göz bebeklerini büyütmek için kullanmışlardır.

GÜZEL AVRAT OTU ÖZELLİKLERİ

Güzelavrat otu; dallanmış, otsu ve çok yıllık bir bitkidir ve çoğunlukla etli köke sahip bir yarı çalı olarak görülür. Bitki 1 buçuk metre, uzun oval yaprakları ise 18 cm uzunluğa kadar erişebilir. Çan şekilli çiçekleri hafif yeşil-soluk mor ve az kokuludur.

Meyveleri olgunlaştıkça yeşilden parlak siyaha uzanan ve yaklaşık olarak 1 cm uzunluktaki yemişlerdir. Bu yemişler tatlıdır ve zehirli alkoloidler içermelerine rağmen taşıdıkları tohumlarla yayılmayı da sağlayan hayvanlar tarafından iştahlıca tüketilir. Atropa belladonna var lutea olarak isimlendirilen bir varyetesinin, soluk sarı çiçekleri ve meyveleri bulunmaktadır.

Atropa belladona nadir olarak bahçelerde kullanılır. Dünyanın diğer bölgelerinde, eldeğmemiş topraklarda yetişen, değeri olmayan türlerinin olduğu bilinmektedir. Küçük tohumların çimlenmesi, tohumun uykuda almasını sağlayabilen sert kabuğuyla da ilişkili olarak genellikle zordur.

Çimlenme, değişen sıcaklık koşulları altından birkaç hafta alabilir fakat giberellik asidin kullanımıyla gelişim hızlandırılabilir. Fideler bir yerden bir yere taşınma sırasında çökerten gibi kök zararlarından dolayı steril toprağa gerek duymaktadırlar.

GÜZEL AVRAT OTUNUN FAYDALARI

Önemli Uyarı!

Satışı yasaklı olan bitkilerden biri olan güzel avrat otu, doğal bir ağrı kesicidir ancak güzel avrat otunun bu özelliğinden faydalanılması için öncelikle bazı tıbbi işlemlerden geçirilmesi şarttır. Dolayısıyla amatör kullanım için uygun değildir.

Orta kulak ve bademcik iltihabına iyi gelir.

Astım, zatürre, bronşit gibi hastalıklara karşı etkilidir.

Ülser ve gastritin neden olduğu sorunları ortadan kaldırır.

Cilt üzerinde botoks etkisi vardır.

Sivilce ve akneye karşı etkilidir.

Sedef hastalığına iyi gelir.

Kanı temizler.

İdrar söktürücüdür.

Bağırsak dostu bir ottur. Sindirimi kolaylaştırır.

Gut hastalığına karşı etkilidir.

Romatizma ağrılarını hafifletir.

Afrodizyak etkisi vardır. Cinsel gücü artırır.

Sistit sorununa karşı doğal bir reçetedir.

İştah açar.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kepek sorununu giderir.

Saçların daha canlı ve gür çıkmasını sağlar.

GÜZEL AVRAT OTU ZARARLARI VE YAN ETKİLERİ

Yapılan araştırmalara göre, güzel avrat otu tüketildiğinde doğrudan sinir sistemini etkilemektedir. Bunun sebebi olarak ise içeriğindeki alkaloidler (L-atropine, DL-hyoscyamine ve hyoscine) gösterilmektedir. Bu nedenle güzel avrat otu satışı yasaklı olan bitkilerden biridir.

Güzel avrat otu, az miktarda tüketildiğinde ciltte kızarıklığa ve tüm vücutta uyuşmaya neden olur. Fazla tüketildiği durumlarda ise sürekli uyuma isteği, yüksek ateş, anlamsız konuşma, solunum güçlüğü ve bilinç kaybı gibi sorunlar görülür.

Bu belirtilerden en az biri ortaya çıktıysa, hiç vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Güzel avrat otunun aşırı miktarda tüketimi, letarji ve komaya, hatta ölüme neden olabilir.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DOLU TANELERİ ŞAŞIRTTI

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-playapp-storeHuawei App Gallery

Dulavrat otu faydaları neledir? Gençliğin sırrı onda!

Amerika, Avrupa ve Çin t&#;bb&#;nda, kanserin bitkiler ile tedavi edilmesinde s&#;kça kullan&#;ld&#;&#;&#; bilinen dulavrat otunun içerdi&#;i etken maddelerin antioksidan, ate&#; dü&#;ürücü, antimikrobiyal, idrar söktürücü özelliklere sahip oldu&#;u dü&#;ünülür. Bu yüzden yüzy&#;llarca romatizma hastal&#;klar&#;ndan, so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#;na birçok hastal&#;&#;&#;n tedavisinde halk taraf&#;ndan yayg&#;n olarak kullan&#;lm&#;&#;t&#;r. Dulavrat otu faydalar&#; nelerdir diyenler için gizli kalm&#;&#; &#;ifal&#; ot hakk&#;nda en önemli bilgileri ara&#;t&#;rd&#;k, buyursunlar.

SEDEF HASTALI&#;I VE S&#;V&#;LCE TEDAV&#;S&#;NE &#;Y&#; GEL&#;R

Dulavrat otunda; inülinin d&#;&#;&#;nda, östrojen hormonu içeren lignanlar, sülfür içeren bile&#;ikler ve polifenoller de bulunmaktad&#;r. Dulavrat otu, harici olarak sedef, akne ve di&#;er cilt hastal&#;klar&#;nda da büyük yarar sa&#;lamaktad&#;r.

Yüzy&#;llar önce Çinliler, bu bitkinin kökünü ba&#;ka bitkilerle kar&#;&#;t&#;rarak; k&#;zam&#;k, bademcik iltihab&#; ve grip gibi hastal&#;klar&#;n tedavisinde kullanm&#;&#;lard&#;r.

dulavrat otu

KANI TEM&#;ZLER

Meksika K&#;z&#;lderilileri bu bitkiyi do&#;um s&#;ras&#;nda kad&#;na verilen toniklere katm&#;&#;t&#;r. Avrupal&#; bitki uzmanlar&#; ise kan&#;n temizlenmesinde etkili olan dulavrat otunu, 17'nci yüzy&#;lda zührevi hastal&#;klarda kullanm&#;&#;lard&#;r.

MUTASYONU ÖNLEY&#;C&#; ETK&#;S&#; VARDIR

Dulavrat otunun faydalar&#; ile ilgili yap&#;lan ara&#;t&#;rmalar, bu bitkinin kanserin mutasyon yapmas&#;n&#; önledi&#;ini de göz önüne seriyor. Ayr&#;ca bu yararl&#; bitkinin kökünün, iltihap önleyici ve serbest radikalleri yok edici etkisi de bulunuyor.

Dulavrat otu ayr&#;ca cilt derisinin elastikiyetini korumas&#;n&#; sa&#;l&#;yor, botoks etkisi yaparak cildi güzelle&#;tiriyor, selülitleri yok ediyor.

S&#;ND&#;R&#;M&#; DÜZENLER, TOKLUK H&#;SS&#; VER&#;R

Dulavrat otunun içinde bulunan inülin; kolondaki faydal&#; bifidobakterilerinin geli&#;imini olumlu yönde etkilemektedir. Yap&#;lan ara&#;t&#;rmalar; özellikle Bat&#; ülkelerinde inülin gibi ni&#;asta içermeyen polisakkaritlerin tüketiminin son 20 y&#;l içinde dü&#;tü&#;ünü, dolay&#;s&#;yla kolon kanseri ve kalp-damar hastal&#;klar&#;nda art&#;&#; oldu&#;unu gösteriyor. Ayr&#;ca inülinin tokluk hissinde ve sindirim sisteminin düzenlenmesi üzerinde de faydal&#; etkileri vard&#;r.

YÜKSEK SU TUTMA KAPAS&#;TES&#; VARDIR

Bu madde; d&#;&#;k&#; miktar&#;n&#;, yüksek su tutma kapasitesi sayesinde yakla&#;&#;k yüzde 57 oran&#;nda art&#;rmaktad&#;r. Amerika'da yeti&#;kinlerin günlük ortalama inülin tüketimi gram olarak hesaplanm&#;&#;t&#;r. Bu miktar ço&#;unlukla bu&#;day, so&#;an, muz, sar&#;msak ve p&#;rasadan al&#;nmaktad&#;r.

DULAVRAT OTUNUN D&#;&#;ER FAYDALARI

• Romatizma ve nikris a&#;r&#;lar&#;n&#; giderir.
• Mide iltihab&#;na faydal&#;d&#;r.
• &#;drar söktürür.
• Deri hastal&#;klar&#;na kar&#;&#; faydal&#;d&#;r.
• Terleticidir.
• Saç ç&#;kmas&#;n&#; h&#;zland&#;r&#;r ve kepe&#;i azalt&#;r.
• Hafif müshil etkisi vard&#;r
• Bedeni güçlendirici bir toniktir.
• Gut hastal&#;&#;&#;na kar&#;&#; olumlu etkisi görülür.&#;
• Sindirim ve safra salg&#;lar&#;n&#; art&#;rarak sindirimi kolayla&#;t&#;r&#;r, i&#;tah&#; açar.

DULAVRAT OTU NASIL KULLANILIR?

1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; kurumu&#; kökü 1 bardak suya kat&#;l&#;r. Su kaynay&#;ncaya kadar beklenir, daha sonra ate&#; k&#;s&#;l&#;r, &#;s&#;tma dakika daha sürdürülerek haz&#;rlanan çaydan günde üç kez birer bardak içilir.

DULAVRAT OTU YAPRA&#;ININ FAYDALARI

• Ya&#;l&#; ve akneli ciltlere iyi gelir.
• Saçlardaki kepe&#;i keser.
• Derideki yara ve ülserlerin iyile&#;mesini h&#;zland&#;r&#;r.
• Egzama ve sedef hastal&#;klar&#;na kar&#;&#; iyile&#;tirici etkiler yapar.

Kullan&#;m &#;ekli

Dulavrat otunun yapraklar&#; ile yara lapas&#; haz&#;rlan&#;r. &#;ikayet edilen yerlere lapa d&#;&#;tan uygulan&#;r. Ancak sedef hastal&#;&#;&#; ve egzamada tedaviye iyile&#;me belirtileri görülene de&#;in, uzun süre devam edilmelidir.

Dulavrat otu ayr&#;ca cilt problemlerinin tedavisinde de etkilidir. Ya&#;l&#; ve sivilceli ciltlere iyi gelir. Saçlardaki kepe&#;i giderir. ciltteki yara ve ülserlerin iyile&#;mesini h&#;zland&#;r&#;r. Egzama ve sedef hastal&#;klar&#;na kar&#;&#; iyile&#;tirici etkiler yapar.

Bu tür cilt problemlerine kar&#;&#; olumlu etkilerini sa&#;lamak için bitkinin yapraklar&#; ile yara lapas&#; haz&#;rlan&#;r. Problemli yerlere lapa d&#;&#;tan uygulan&#;r. Ancak sedef hastal&#;&#;&#; ve egzamada tedaviye iyile&#;me belirtileri görülene kadar, uzun müddet devam edilmelidir.

DULAVRAT OTU YA&#;I VE FAYDALARI

&#;ki avuç dolusu dulavrat otu kökü, ince ince k&#;y&#;ld&#;ktan sonra bir kavanoza konulur. Üstüne s&#;zma zeytinya&#;&#; dökülerek kavanozun a&#;z&#; s&#;k&#;ca kapat&#;l&#;r, Bu &#;ekilde güne&#;te 6 hafta bekletilir.
Bu süre sonunda kar&#;&#;&#;m, kaynar suda pi&#;irildikten sonra tülbentten geçirilip s&#;k&#;larak dulavrat otu ya&#;&#; elde edilir.

Dulavrat Otu Ya&#;&#; saç diplerine masaj yap&#;larak sürülürse saçlar gürle&#;ir. Ya&#; yan&#;klar&#;nda kullan&#;lmas&#; halinde yan&#;klara bir pamuk ile dikkatli &#;ekilde ve yaray&#; zedelemeden sürmek gerekmektedir.

Foto Kaynak

Foto kaynak

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir