telefondan kilo ölçme / Baskül & Terazi Fiyatları - Teknosa

Telefondan Kilo Ölçme

telefondan kilo ölçme

Sağlıklı bir yaşamın yolu ideal kiloya ulaşmaktan geçiyor. Doğru beslenmek ve düzenli egzersiz bu amaca ulaşmak için yapmanız gerekenlerin başında yer alıyor. Aynı zamanda kilonuzda yaşanan değişimleri takip edebilmeniz için hassas ve doğru ölçüm yapabilen bir tartı da gerekiyor. Kilo kontrolü için kullanılan tartı ve basküller neredeyse her evde bulunan eşyalar arasında. Peki sadece ideal kiloda olduğunuzu bilmek tamamen sağlıklı olduğunuzun göstergesi olabilir mi? Artık biliyoruz ki sadece ideal kiloda olmak değil, bu kilonun ne kadarının yağ kütlesinden oluştuğunu bilmek de önemli. Yağ ölçer tartı çeşitleri bu imkanı size sunuyor. Yağ oranını evde pratik bir şekilde ölçmeye olanak tanıyan cihazlar, daha ayrıntılı sonuçlar elde etmenizi mümkün hale getiriyor. Ölçüm işlemini hassas bir şekilde gerçekleştiren bu tartı aletleri,gelişen teknolojiyle beraber birçok özellik de sunuyor. En iyi tartı modelleri arasında gösterilen cihazlar yağ oranının yanı sıra kas ve su oranını da ölçebiliyor. Vücut analizi olarak adlandırılan bu ölçüm sayesinde elde edilen sonuçlarla beslenme ya da egzersiz programınızı yeniden gözden geçirebilirsiniz. İstediğiniz oranlara ulaşmak için yaşam tarzınızda değişiklikler yapabilirsiniz. 

Yağ Oranını Ölçmek Neden Önemli?

Kilo vermek için yoğun bir şekilde spor yapıyor, beslenmenize dikkat ediyor ama her seferinde tartıya çıktığınızda ibre yerinden oynamadan aynı değerle mi karşılaşıyorsunuz? Bu yüzden hevesiniz kaçmasın! Kilo vermek kadar ideal yağ oranına sahip olmak da önemli. Yaptığınız egzersizler sonucunda vücudunuzda kas oranı artmış, yağ kütleniz azalmış olabilir. Dolayısıyla klasik tartılarla ölçüm yaptığınızda kilonuzun sabit kaldığını ya da artığını görebilirsiniz. 

Aynı zamanda kilo vermiş olmanız sağlıklı bir bünyeye sahip olduğunuz anlamanı da gelmeyebilir. İdeal kiloda olmanıza rağmen yağ oranınız fazla olduğu için çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Kalp hastalıkları, hipertansiyon ve diyabet fazla yağ oranıyla ilişkilendirilen hastalıklardan sadece birkaçı. Bütün bu sebeplerden dolayı kilonuzla beraber yağ kütlenizi de düzenli olarak takip edip kontrol altında tutmanız gerekiyor. Ancak dengeli bir yağ ve kas oranıyla dinç ve sağlıklı olmak mümkün. Fit ve sıkı bir görünüm için de aynı durum söz konusu oluyor. 

ağ Oranı Ölçen Tartı Nasıl Çalışır?

Kilonuzu ölçmenin yanı sıra vücut analizi yapabilen cihazların sağladığı özelliklerle hedeflediğiniz yağ orana ulaşıp ulaşamadığınızı öğrenebilirsiniz. Bu tartıların nasıl çalıştığı herkes tarafından merak edilen bir konu. Tartıların çalışma prensibi ayaktan verilen elektrik akımına karşı vücudun gösterdiği direncin ölçümüne dayanıyor. Biyoelektrik İmpedans Analizi kısaca BIA adı verilen bir teknolojiye sahip olan tartılar, fark edilmesi güç oranlarda elektrik akımını bir ayağınızdan vererek bu akımın bütün vücudu dolaşmasını sağlıyor. Akım dolaşımını tamamladıktan sonra diğer ayağınızdan çıkarak tekrar cihaza geri dönüyor. Yağ dokusunun iletkenliği düşüktür. Vücutta bulunan kan, kas ve kemik dokuları ise yüksek ve orta iletkenliğe sahiptir. Dolayısıyla elektrik akımına karşı fazla direnç göstermezler. Bu ölçüm sayesinde vücudunuzun elektrik akımına karşı gösterdiği direnç baz alınarak yağ oranı tespit ediliyor. Yüksek direnç fazla yağ oranı; düşük direnç ise daha az yağ oranı anlamına geliyor.

Yağ Oranını Ölçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tartıları kullanırken daha sağlıklı sonuçlar alabilmek için dikkat edilmesi gereken noktalar var. Ölçüm yapmak için tartıya mutlaka çıplak ayakla çıkmanız gerekiyor. İki ayağınızla ağırlığınızı dengeleyerek basmanız da önemli. Bazı modellerde ayağınızı koymanız gereken yerler işaretlenmiş oluyor. Ölçüm sırasında aç olmanız gerektiğinden tartıyı kullanmak için sabah saatlerini tercih edebilirsiniz. Egzersiz yaptıktan hemen sonra ölçüm yapılmaması gerekiyor. Aynı zamanda kabızlık yaşanması halinde ve menstrual dönemde tartılmak da doğru sonuçlar almanızı engelleyebiliyor. Sürekli tartılmak yerine haftada bir gün hep aynı saatlerde ölçüm yapmanız uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Yağ Oranı Ölçen Tartıların Özellikleri

Yağ oranı ölçen tartılar LED ekranları sayesinde sonuçları kolaylıkla görebilmenizi sağlıyor. Bu yüzden dijital tartı grubunda değerlendirilen modellere kişisel verilerinizi kaydetmeniz de mümkün. Boy, yaş ve cinsiyet gibi veriler aynı zamanda cihazın gerekli hesaplamaları yapması için ihtiyaç duyduğu bilgiler arasında. Elde edilen sonuçları da yağ ölçümü yapabilen dijital tartıların hafızasında saklayabilirsiniz. Bu sayede kilonuzda ya da yağ oranınızda yaşanan değişimleri düzenli olarak takip edip değerlendirebilirsiniz.  

Günümüzde akıllı ürünler hayatın her alanında karşımıza çıkıyor. Aynı durum yağ oranı ölçen tartılar için de geçerli. Akıllı tartı çeşitleri cep telefonuyla eşleşerek çıkan sonuçları telefon ekranında da görüntüleyebilmenizi sağlıyor. Kablosuz bağlantı aracılığıyla veri aktarımı gerçekleştiren cihazlar, kaydedilen bilgilere her yerde ulaşmanızı mümkün kılıyor. Bu tartıları kullanmak için geliştirilen uygulamaları kolay bir şekilde telefonunuza indirerek kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Genellikle kullanımı oldukça basit olan bir arayüze sahip uygulamalar, kaydedilen veriler ışığında tarihe dayalı istatistikler sunuyor. Bazı modeller yağ ve kas oranınıza göre egzersiz ve beslenme önerileri de veriyor. 

Birbirinden farklı özellikler sunan, yağ ölçümüyle beraber vücut analizi de yapabilen tartılar arasından dilediğinizi seçerek daha sağlıklı vücuda ve formda bir görünüme kavuşabilirsiniz. 

Kilo Günlüğü, VKİ Hesaplama

Kullanıcı puanları ve yorumlar

phone_androidTelefon

tablet_androidTablet

laptopChromebook

Google kullanıcısı

  • Uygunsuz olarak işaretle
  • Yorum geçmişini göster

Kolay, pratik, anlasilir, az yer kaplayan ve google drive ile senkronize olan guzel bir uygulama. Tavsiye ederim.

15 kişi bu yorumu faydalı buldu

Bunu yararlı buldunuz mu?

Murat SAVRA

  • Uygunsuz olarak işaretle
  • Yorum geçmişini göster

Son güncelleme çok saçma olmuş , eskiden tarih ve saati kendi girip kaydederken şimdi kendi yaptığın halde bir gün ileri atıyor, bunubacilen düzeltin Çok saçma olmuş, kısacası, eski sistem çok daha iyiydi, şimdiki tarih ve saati kendi giroyon bir gün ileri atıyor, çok saçma sapan bir şey, eski sisteme dönülse çok güzel olacak, bu ney ya, İngiliz ve yazılar

44 kişi bu yorumu faydalı buldu

Bunu yararlı buldunuz mu?

Merhaba Murat, biz zaten bu sorunu çözdük. Yeni güncelleme yakında geliyor :) Saygılarımızla Thomas

cotenova

indirebileceğiniz en iyi uygulama. formatı degistirmezlerse ömrüm boyu kullanırım yıldan uzun süre farklı telefonlarda kullandım çok keyifliyim ücretli versiyonu zorunlu değil ve yıllardır benim için en iyisi bu hiç tereddüt etmeden keyifle yorum yapıyorum

8 kişi bu yorumu faydalı buldu

Bunu yararlı buldunuz mu?

Bilmen Gereken Android İçin En İyi 5 Dijital Tartı Uygulaması

dijital-tartı-uygulaması

Küçük şeyleri tartmak için hassas teraziye mi ihtiyacın var? Android için tasarlanan en iyi 5 dijital tartı uygulaması oldukça işine yarayabilir. İhtiyaç olduğunda cep telefonunu dijital bir teraziye dönüştürecek en iyi Android uygulamaları keşfetmek için hemen okumaya başla!

Dijital Tartı Uygulaması

Cep telefonları çıktığından beri çok gelişti ve hala da gelişmeye devam ediyor. Modern cihazlara birçok sensör ve algılayıcı eklendi. Bu da bu cihazların yeni işlevlere sahip olmasını sağlıyor.

Donanımsal gelişmeye paralel olarak uygulamalar da gelişiyor. Bu uygulamalardan biri de dijital tartı uygulaması. Bu araçlar telefonunun ivmeölçerini kullanarak küçük nesnelerin ağırlığını ölçebiliyor ve fikir edinmenizi sağlıyor. Elbette ki bir hassas terazi kadar başarılı olması beklenemez.

En İyi 5 Dijital Tartı Uygulaması Listesi

Doğru sonuçlar almak için uygulamanın kullanma talimatlarına dikkat etmelisin. Telefonuna ve telefonun ekranına zarar verebilecek sıvı veya sert madeni eşyaları tartmamalısın. Ayrıca kesin sonuç gerektiren ölçümler için gerçek bir hassas terazi kullanmalısın.

Kitchen Scale tercih edebileceğin başarılı bir APK. Dijital Scale Free, bir hassas terazi simülatörü. IQDigital Scale Simulator, küçük cisimleri tartmak için ideal. Dijital Scale, Android’e hassas teraziyi taşıyor. Sensoscale, aparatlı gerçek bir terazi uygulaması.

Dijital tartı uygulaması listemizin detaylarını aşağıda bulabilirsin. Android cihazlarında resim yapmaktan keyif alıyorsan en iyi sanat ve çizim uygulamaları listemizi şimdi incele.

APK oyun indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Kitchen Scale

    Kitchen Scale

    Kitchen Scale, ağırlığını merak ettiğin küçük şeylerin kabaca ne kadar olabileceğini gösteren bir dijital tartı uygulaması. Kullanımı basit arayüzü sayesinde küçük nesneleri kolayca tartabilirsin. Nesne büyüdükçe hata payı artar. Ekrandaki işaretli bölgeden taşmamaya özen göstermelisin.

  2. Digital Scale FREE - ağırlık tahmin simülatörü

    Digital Scale FREE &#; ağırlık tahmin simülatörü

    Digital Scale, küçük cisimlerin ağırlığını telefonunla tartabileceğin bir ağırlık tahmini uygulaması.
    Bu simülatör, yüzük, para, küpe gibi küçük boyutlu cisimlerin ağırlıklarını anlamana yardımcı olur. Telefonunu hassas bir teraziye dönüştür ve gram cinsinden ölçümü gösterir.

  3. IQ Digital scale simulator

    IQ Digital scale simulator

    IQ Digital Scale Simulator, Android telefonunu sanal bir tartıya dönüştürür. Herhangi bir nesnenin kütlesini gram, kilogram, ons veya pound cinsinden ölçmek için telefonunun dokunmatik ekranını tartı olarak kullanır. Koyulan kabın ağırlığını da çıkarmana yardımcı olur.

  4. Digital Scale 玩笑

    Digital Scale 玩笑

    Bir çeşit sanal terazi olan Dijital Scale, yemek yaparken baharat gibi küçük ölçekli malzemeleri ölçüsünde eklemeyi seviyorsan oldukça işine yarayabilir. Ölçüm için Android akıllı telefonunun ekranını kullandığından dikkatli olmalısın. Gerçek ağırlık için kap ağrılığını da hesaplayabilir.

  5. Sensoscale Lite digital scale

    Sensoscale Lite digital scale

    Sensoscale Dijital Terazi, SENSODROID ürünleriyle birlikte kullanabileceğin bir sanal tartı uygulaması. Uygulama, tartma aparatı ile çalışır. Tartı aparatını kefe gibi kullanan uygulama, Bluetooth ile gelen verileri telefonundan öğrenmeni ve gerçek hassas ölçümler yapmanı sağlar.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası