en ucuz tam otomatik araba / En uygun fiyatlı sıfır 20 otomatik araba modeli | funduszeue.info

En Ucuz Tam Otomatik Araba

en ucuz tam otomatik araba

En İyi Otomatik Vites Hangisi?

Geçmişte lüks olarak görülen otomatik vitesli araçlar, gittikçe artan trafik kaosu içinde konforun vazgeçilmez unsuru olarak görülmeye başlandı. Ülkemizde otomatik vitesli araçların satış rakamları ise neredeyse düz vitesli araç satışı rakamlarını yakaladı.


funduszeue.info yaptığı araştırma ile En İyi Otomatik Vites Hangisi ? sorusuna cevap bulmaya çalıştı. İşte tüm otomatik şanzıman çeşitleri;

1. Tam Otomatik Vitesler

Tork Konvertörlü şanzımanlar olarak da bilinirler. Diğer şanzıman türlerine oranla daha uzun ömürlü, daha ucuz bakım ve onarım maliyetlerine sahip, halen geliştirilmeye devam edilen eski bir teknolojidir. Vites geçişleri kullanıcının minumum seviyede hissedeceği biçimde hızlıdır. Diğer şanzıman türlerine göre daha fazla yakıt tüketimine sahiptir. Örneğin aynı aracın düz vites versiyonlu motor seçeneğine göre 1, litre arasında daha fazla yakıt harcarlar. Bu nedenle emisyon salınımları da daha yüksektir.


Günümüzde Honda, Hyundai, Kia, Mazda ve Opel gibi markaların dizel ve benzinli olarak çoğu güncel motor seçeneklerinde kullanılmaktadır.

2. Tek Kavramalı Otomatik Vitesler

Yarı Otomatik Robotize veya Otomatikleştirilmiş Manuel Şanzıman olarak da bilinirler. Vites geçişlerinde kullanıcının yerine debriyajı çalıştıran bir sistem bulunmaktadır. Özellikle ilk vites değişimleri kullanıcılar tarafından hissedilecek düzeydedir. Bu nedenle konfor oranı diğer şanzıman çeşitlerine göre daha düşüktür. Yakıt tüketimi konusunda oldukça başarılıdır. Neredeyse düz vites modeller ile aynı oranda yakıt harcarlar. Karbon Emisyon salınımları da düşük olduğundan daha çevreci şanzımanlardır. Debriyaj sisteminin aktif olarak kullanılmasından dolayı baskı-balata gibi sistemlerin periyodik olarak değiştirilmesine ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda eğimli yerlerde geri kaydırma yapabildiklerinden, özellikle satın almak isteyen kullanıcılara Hill Holder (Yokuş Kalkış Destek Sistemi) ile birlikte satın almaları tavsiye edilir.

Günümüzde Peugeot, Citroen, Fiat  gibi markaların çoğu Toyota'nın bazı güncel modellerinde kullanılmaktadır.

3. Çift Kavramalı Otomatik Vitesler

Yarı otomatik şanzımanlar olarak da bilinirler. Aynı sistem içinde 2 adet kedeme değikeni bulunmaktadır. Sürüş esnasında geçerli olan vites konumundan bir üst veya bir alt kademe hazırda bekler. Komutu algılayan sistem bir alt veya bir üst vitese seri bir şekilde geçer. Bakım ve onarım maliyetleri diğer şanzımanlara oranla daha pahalı olan yeni geliştirilmeye başlanmış bir vites çeşididir. Diğer şanzımanlara kıyasla daha düşük bir yakıt tüketim değerine sahiptir.

Günümüzde Ford, Seat, Skoda, Volkswagen ve Volvo gibi markaların çoğu modellerinde, Renault ve Nissan markalarının dizel motor seçeneğine sahip modellerinde kullanılmaktadır.

4. CVT Otomatik Vitesler

Sürekli Değişken Otomatik Şanzıman olarak da bilinirler. Kademesiz bir yapıya sahip oldukları için klasik vites kutusu ve debriyaj sistemine sahip değildirler. Motosiklet teknolojisi baz alınarak yeni geliştirilmiş bir sistemdir. Seri ve pürüzsüz vites geçişleri ile bilinirler. Makul bir yakıt tüketimi değerine sahiptirler.

Günümüzde Nissan, Renault ve Toyota markalarının  çoğu benzinli motor seçeneklerinde yer verilmiştir.

Sonuç olarak, tam otomatik vitesli araçlar gerekli konforu sağlamalarına rağmen daha yüksek yakıt tüketim değerleri sunuyorlar. Tek kavramalı otomatik vitesler ise bu durumun tam tersini yaratarak düşük tüketim oranına karşın düşük konfor hissi ile öne çıkıyor. Çift kavrama ve CVT şanzımanlar ise her iki kriterde de daha iyi bir sonuç sunmalarına karşın yeni geliştirilmeye başlanan teknolojiler olması nedeniyle maliyetleri diğer şanzımanlara oranla biraz daha yüksek. Son karar sizin!

1- Hyundai i10 D-CVVT Jump

A segmenti modeller Türkiye'de pek tutmuyor fakat Hyundai, i10 ile bu kategoride yer almakta.

66 bg ve 95 Nm ile şehir içi kullanımına birebir olan ve litrelik motoru ile vergi avantajı taşıyan i10 D-CVVT motoru, 4 ileri otomatik şanzımanı ve Jump donanım paketiyle 61, TL fiyata sunuyor.

Hyundai i20 ne durumda?

Hyundai'in yakışıklı kompakt hatch'i i20'nin ikinci nesli yılından beridir bizlerle.

Ülkemizde ve MPI benzinli motorların yanı sıra turbo destekli 1 benzinli ( T-GDI), 1 de dizel ( CRDi) motorlar ile satılan süperminide 3 şanzıman seçeneği sunuluyor: 5 ileri manuel, 6 ileri manuel, 4 ileri otomatik.

2- Dacia Sandero Stepway Turbo 90 bg Easy-R

Renault'nun uygun fiyatlı alt markası Dacia'nın otomatik şanzıman sunduğu iki modelden biri olan Sandero aslında "otomatikleştirilmiş manuel" vites kutusuna sahip.

Debriyaj pedalını iptal eden Sandero'nun litrelik 90 bg gücündeki motoru ve Stepway paketi 63, TL'den kapıları açıyor.

3- Nissan Micra Street CVT

Nissan'ın süpermini modeli aslında 'nın sonunda Paris Otomobil Fuarı'nda yeni nesline geçiş yaptı fakat ülkemizde hâlâ bir önceki neslin satışları sürüyor.

Bunun nedeni uygun fiyat karşısında talebin çok yüksek olması. 80 bg ve Nm sunan CVT şanzımanlı Micra'nın Street paketi 65, TL.

5- Skoda Fabia TSI DSG Ambition

Volkswagen Grubu'nun süpermini üçlüsü arasında en yaşlı model konumunda olan Skoda Fabia, bunun avantajını fiyatlara yansıtıyor.

litrelik TSI motoru ( bg) çift kavramalı, yarı otomatik DSG şanzıman ile birleştiren Fabia'nın en uygun versiyonu 72, TL ücret istiyor.

6- Peugeot Access PureTech 82 ETG5

Peugeot'nun Türkiye'deki en ucuz modeli konumunda bulunan , şık tasarımı ile öne çıkan bir model.

Birçok güç seçeneği sunan PureTech motorunun atmosferik 82 bg'lik versiyonunu Access adlı giriş donanım seviyesiyle alıp otomatik bir isterseniz Peugeot size ETG5 şanzıman sunuyor - fiyat ise 73, TL.

7- Kia Picanto L Comfort

Listemizdeki diğer A segmenti temsilcisi, Hyundai'in kardeş markası Kia'nın Picanto'su.

i10'un aksine litrelik motorundan 84 bg sunan minik hatchback tek donanım paketiyle ve otomatik şanzıman ile satılıyor - 73, TL.

8- Toyota Yaris Fun Special Multidrive S

Toyota'nın Türkiye'deki hem hibrit, hem de genel yelpazedeki en küçük seçeneği olan Yaris, New York Otomobil Fuarı'nda makyajlı yüzünü göstermişti.

Hibrit versiyonda sunulan atmosferik motor ( bg, Nm) ile satılan Yaris'in Multidrive S şanzımanı Fun Special paketiyle birlikte 75, TL'lik etikete sahip.

9- Opel Corsa Essentia AT6

Yeni nesline dair birçok casus fotoğrafı gördüğümüz Opel Corsa, artık 3 yaşını doldurmuş durumda. Aslında Corsa E, 'den beridir piyasada bulunan D kodlu jenerasyon ile aynı platformu paylaşıyor.

Her neyse, konumuza dönelim. 90 bg ve Nm tork sunan atmosferik benzinli motoru Essentia adlı giriş donanım paketi ve 6 ileri otomatik şanzıman ile sunan Corsa'nın etkiketi 77, TL.

9- Kia Rio L Comfort

Hyundai'den sonra listeye iki temsilci ile girmeyi başaran bir diğer marka da Kia. Daha önce "Neden Almalı?" incelememize konuk olan Kia Rio, benzinli otomatik kombinasyonu ile listemizin üst basamaklarında yer alıyor.

bg'lik motor ve 4 ileri otomatik şanzıman, Comfort paketiyle Opel Corsa Essentia AT6 ile aynı fiyata geliyor - 77, TL.

Ford Fiesta EcoBoost Trend

Kasım ayında piyasaya adım atan yeni nesil Ford Fiesta, artık çok daha olgun bir yüze sahip. Kalite ve konfor anlamında ciddi gelişim gösteren Fiesta, B segmenti piyasasında artık pahalı modeller arasında yer alıyor.

bg'lik EcoBoost motor ve Trend paketiyle Ford Fiesta'nın tam otomatik 6 ileri şanzımanlı versiyonunu 78, TL'ye alabiliyorsunuz. Ancak uyaralım; Ford'un 3 silindirli motoru biraz fazla yakıyor. Bu yüzden aynı fiyata TDCi ve Trend paketli Fiesta'yı da tercih edebilirsiniz - tabii manuel şanzımanla.

Renault Clio TCe EDC Joy

yılının sonuna gelirken B segmenti hatchback sınıfında Türkiye satış lideri konumunda olan Renault Clio, makyajlı versiyonuyla çok daha şık ve çekici.

"Neden Almalı?" incelememize GT-Line paketiyle konuk olan litrelik turbo benzinli TCe motor ( bg,  Nm) motor ve EDC çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman kombinasyonu Joy donanım seviyesinde 79, TL'ye alınabiliyor.

Suzuki Baleno GL AT

Suzuki Baleno, tek donanım ve motor seçeneğiyle satılıyor. Bunlardan otomatik olanın fiyatı ise 79, TL.

Suzuki'nin kompakt hatchback modeli 90 bg gücünde.

Hyundai Accent D-CVVT MODE PLUS CVT

Listemizin tek sedanı olan Hyundai Accent, aynı amblemi taşıyan 3. ve en pahalı model.

Amerika'da yeni jenerasyonunun satışına başlanan (ilk sürüş incelemesi için tıklayınız) kompakt sedan, kardeşi i20 gibi MPI motor ( bg) ile satılıyor fakat otomatik şanzıman türü ondan farklı - CVT. Jump paketi ile bu kombinasyonu 80, TL'den alabiliyorsunuz.

Honda Jazz Premium

Honda Jazz, makyajlanmasına rağmen hâlâ Türkiye'de güncel versiyonu ile satılıyor. Özellikle boyutları ve kullanışlılığı ile öne çıkan süpermini, arızadan uzak bir pakete sahip - litrelik atmosferik motor ( bg, Nm) ve sürekli değişken oranlı CVT şanzıman.

Honda, bu ikiliyi Premium paketiyle 80, TL'ye satıyor.

Bu arada merak ediyorsanız makyajlı modelin ilk sürüş incelemesi burada.

SEAT Ibiza Style TSI DSG

95 bg'lik manuel şanzımanlı versiyonunu "Neden Almalı?" incelememizde konuk ettiğimiz SEAT Ibiza, TSI motoru ve Style paketi otomatik şanzıman seçeneğiyle bg olarak sunuyor.

Segmentinin en güçlü modellerinden birisi olan Ibiza'nın DSG şanzımanlı versiyonunun fiyatı ise 82, TL.

Bonus - Jimny Style

Listemizin en pahalı seçeneği olan SEAT Ibiza'ya ödeyeceğiniz ücrete satın alabileceğiniz çok farklı bir otomatik şanzımanlı otomobil daha var - Suzuki Jimny.

Ünlü SUV'nin yeni nesli yakın zamanda gelecek. Casus fotoğraflarında yeni modelin tasarım anlamında selefinden uzaklaşmadığını görmüştük.

litre hacimli 85 bg'lik motor, otomatik şanzıman ve 4x4 sistemi ile listemizdeki diğer tüm modellerden ayrılan Jimny'nin etiket fiyatı da 82, TL.

İşte Türkiye&#;deki En Ucuz Otomatik Vites Otomobiller: Neredeyse Hepsi Bin TL&#;den Ucuz

Otomotiv sektörü bir süredir büyük bir değişim içerisinde. Bu bağlamda; artık dizel araçlar pek ilgi görmüyor. Bunun nedeni, motorin ile benzinin litre fiyatı arasındaki makasın çoktan kapanmış olması. Hatta bu ülkede motorinin benzinden daha pahalıya mal olduğunu bile gördük. Ayrıca manuel vites araçlar da eskisi gibi tercih edilmiyor. Otomatik şanzımanlı araçların şehir içinde kolaylık sağlaması, tüketicinin yaklaşımını değiştirmiş durumda.

Peki Türkiye'deki en ucuz otomatik vites arabalar hangileri? Bu içeriğimizde, ülkemizde satılan en ucuz 10 otomatik vites arabaya yakından bakacağız. Hazırsanız başlayalım.

Türkiye'deki en ucuz otomatik vites arabalar - Haziran

Marka-ModelBaşlangıç Fiyatı
Kia Picanto TL
Hyundai i20 TL
Dacia Sandero TL
Citroen C3 TL
Renault Clio TL
Renault Taliant TL
Kia Rio TL
Dacia Sandero Stepway TL
Hyundai Bayon TL
Opel Corsa TL
Peugeot  TL

Not: 10 dememize rağmen yukarıdaki tabloda 11 araç olmasının nedeni, 1 modelde farklı bir otomatik vites yapısının bulunması.

Kia Picanto

Kia Picanto

Motor-YakıtDonanım-ŞanzımanFiyat
L 67PS, BenzinliFeel, AMT TL
L 67PS, BenzinliLive, AMT TL
L 67PS, BenzinliCool, AMT TL
L 84PS, BenzinliFeel, AMT TL

Bu araçta AMT olarak da bilinen "otomatikleştirilmiş manuel şanzıman" bulunuyor. Bu şanzıman türünde araç, debriyaj işlemini kendisi yapıyor. Siz sadece vites değişimlerini yapıyorsunuz.

Hyundai i20

i20

Motor-YakıtDonanım-ŞanzımanFiyat
MPI PS, BenzinliJump, Otomatik ​TL
MPI PS, BenzinliStyle, Otomatik TL
MPI PS, BenzinliStyle Plus, Otomatik TL
MPI PS, BenzinliElite, Otomatik TL
T-GDI PS, BenzinliStyle, Otomatik TL

Hyundai i20'de, i10'un aksine 6 ileri vitesli tam otomatik şanzıman mevcut.

Dacia Sandero

Yeni Sandero

Motor-YakıtDonanım-ŞanzımanFiyat
Turbo 90 bg, BenzinliEssential, Otomatik TL

Dacia Sandero'da sürekli değişken yapıda olan "CVT" şanzıman bulunuyor. Bu şanzıman türünde önemli olan husus, yakıt tüketimini düşürmek.

Citroen C3

C3

Motor-YakıtDonanım-ŞanzımanFiyat
PureTech HP, BenzinliFeel Bold, Otomatik TL
PureTech HP, BenzinliShine, Otomatik TL
PureTech HP, BenzinliELLE, Otomatik TL

Pek çok otomatik vites arabada tercih edilen 6 ileri vitesli EAT6 şanzıman bulunan Citroen C3, vites geçişlerini fazla hissettirmiyor.

Renault Clio

Renault Clio

Motor-YakıtDonanım-ŞanzımanFiyat
90 bg, BenzinliJoy, Otomatik ​TL
90 bg, BenzinliTouch Otomatik TL
90 bg, BenzinliIcon, Otomatik TL

Renault Clio'da "X-Tronic" olarak isimlendirilen sürekli değişken şanzıman bulunuyor. Aracın hangi viteste olduğunu ekrana bakmadan anlayamıyorsunuz.

Renault Taliant

Taliant

Motor-YakıtDonanım-ŞanzımanFiyat
Turbo 90 bg, BenzinliJoy, Otomatik TL
Turbo 90 bg, BenzinliTouch, Otomatik TL

Clio gibi Taliant'ta da sürekli değişken X-Tronic şanzıman bulunuyor.

Kia Rio

Kia Rio

Motor-YakıtDonanım-ŞanzımanFiyat
L PS, BenzinliCool, Otomatik TL
L PS, BenzinliElegance Konfor, Otomatik TL

Kia Rio'da DCT şanzıman bulunuyor. Bu şanzıman, seriliğe odaklı.

Dacia Sandero Stepway

Yeni Sandero Stepway

Motor-YakıtDonanım-ŞanzımanFiyat
Turbo 90 bg, BenzinliEssential, Otomatik TL
Turbo 90 bg, BenzinliExpression, Otomatik TL

Dacia Sandero'daki CVT şanzıman, Sandero Stepway'e de hayat veriyor.

Hyundai Bayon

Bayon

Motor-YakıtDonanım-ŞanzımanFiyat
MPI PS, BenzinliJump, Otomatik ​TL
MPI PS, BenzinliStyle, Otomatik TL
MPI PS, BenzinliElite, Otomatik TL
T-GDI PS, BenzinliStyle, Otomatik TL

Hyundai Bayon'da isterseniz 6 ileri vitesli EAT6, isterseniz de DCT şanzıman tercih edebiliyorsunuz. DCT şanzıman, çok seri bir şekilde vites geçişine imkan tanıyor oluşu ile konforlu bir deneyim sunuyor.

Opel Corsa

Corsa

Motor-YakıtDonanım-ŞanzımanFiyat
HP, BenzinliEdition, Otomatik TL
HP, BenzinliElegance, Otomatik TL
HP, BenzinliUltimate, Otomatik TL
kW, ElektrikliUltimate, Otomatik TL

Opel Corsa'da 8 ileri vitesli "AT-8" isimli bir şanzıman bulunuyor.

Peugeot

Peugeot

Motor-YakıtDonanım-ŞanzımanFiyat
PureTech hp, BenzinliActive Prime, Otomatik TL
PureTech hp, BenzinliAllure Selection, Otomatik TL
PureTech hp, BenzinliGT, Otomatik TL

Citroen'in kardeşi diyebileceğimiz Peugeot, modelinde "EAT8" şanzıman kullanıyor. Bu şanzıman, Citroen C3'teki şanzıman ile aynı özelliklere sahip. Tek fark, 8 ileri vitesli olması.

Peki ya Türkiye'de en çok satan otomobiller?

Emoji İle Tepki Ver

9

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası