yatakta rutubet kokusu / Yatağınızda bu leke varsa dikkat! Küf içinde uyuyor olabilirsiniz… - Yaşam Haberleri

Yatakta Rutubet Kokusu

yatakta rutubet kokusu

RUTUBET KOKUSU NASIL GİDER?

Ev yaşamında neredeyse herkesin başına gelebilecek ortak kötü tecrübeler bulunuyor. Bunlardan biri de nedeni tam olarak anlaşılamayan rutubet ve küf kokuları. Rutubet kokusu zamanla baş ağrısı, baş dönmesi, burun tahrişi, yorgunluk ve mide bulantısı gibi rahatsızlıklara neden olduğu için acilen çözülmesi gereken konuların başında geliyor. Kimi zaman duvar köşelerinden gelen rutubet kokusu kimi zaman da kıyafet dolaplarında kendini gösterebiliyor. Hal böyle olunca odadaki rutubet kokusu nasıl gider endişesi de kaçınılmaz oluyor.

Ancak endişelenmenize gerek yok çünkü rutubet kokusu sebebi anlaşıldıktan sonra müdahale etmesi çok da zor olmayan bir problem. O halde gelin rutubet kokusu nasıl giderilir sorusuna cevap olacak ipuçlarından bahsedelim.

Evdeki rutubet kokusu nasıl gider?

Evdeki nemli rutubet kokusunun birbirinden farklı nedenleri olabilir. Sorun belirli bir odayla sınırlıysa teşhisi kolaylıkla yapabilirsiniz. Öte yandan evinizin tamamında rutubet problemi mevcutsa da endişelenmenize gerek yok. İşte birkaç kolay adımda rutubet kokusunu bertaraf etmenin yolları:

Eviniz veya kıyafetleriniz küf kokuyorsa sorun muhtemelen sıcaklık ve yüksek nem seviyelerinden kaynaklanıyor. Bu durumda nemli bir kokunun oluşmasını önlemek için ilk olarak evinizi mümkün olduğunca havalandırmanız gerekiyor. Özellikle yemek yaptıktan veya duş aldıktan sonra oluşan buharların tahliye edilebilmesi için havalandırmaya dikkat etmelisiniz.

Gelelim dolaptaki rutubet kokusu nasıl gider sorusunun yanıtına Öncelikle dolabınız uzun süredir aynı yerde duruyorsa, bir yolunu bulup altını ve arkasını temizlemeniz gerekiyor. Nem kokusu kıyafetlerinize kadar yayılmışsa bir bardak sulandırılmış sirke karışımı ve normal deterjan kullanarak kıyafetlerinizi yıkamayı deneyebilirsiniz. Bu yıkama esnasında kıyafetlerinize zarar gelmemesi için etiketlerde yer alan yıkama talimatlarına uymanızda fayda var. Aynı işlemi yatak örtüleri, perdeler veya küf taşıyan diğer kumaşlar için de uygulayabilirsiniz. Dolap kapaklarınızı zaman zaman açık bırakarak kıyafetlerinizdeki nemlenmenin önüne geçebilirsiniz.

Garaj, kiler veya tavan arası gibi bölgeler rutubetin daha yaygın olduğu yerler olarak biliniyor. Buralarda rutubet kokusu alıyorsanız sorun muhtemelen duvarlardan kaynaklanıyor. Eğer duvardan kaynaklandığını düşündüğünüz bir rutubet sorunu varsa, nemli bir bezle duvarları silmeyi deneyebilirsiniz.

Nemli ve sıcak banyolar küf sporları için cennet niteliğinde. Banyonun yanında mutfaklar da küflerin gizlenebileceği çok sayıda alana sahip. Bu bölgelerdeki rutubet kokusundan kurtulmanın en basit yolu ıslak yüzeyler bırakmamak. Duştan ve mutfağı kullandıktan sonra ıslak bölgelerin kurumasını sağlayarak rutubet kokularını en aza indirebilirsiniz. Özellikle fayans aralarını düzenli aralıklarla silmek iyi bir çözüm olabilir. Mutfaktan gelen rutubet kokularını engellemek için uzun süredir aynı yerde duran buzdolabı ve bulaşık makinesi gibi eşyaların altını ve arkasını temizlemeyi de ihmal etmemelisiniz. Pencerelerde oluşan buğulanmaları silmek ve yıkama ardından çamaşır makinesinin kapağını bir süre açık bırakmak da rutubet için önemli çözümler sunabilir.

Air Wick’le rutubet hatıralarını yok edin!

Evinizin rutubet kokulu bölgelerini temizledikten sonra sıra bu ferahlığı sürekli kılmaya geliyor. Temizlik hissinin kalıcı olmasını sağlamak için Air Wick’in birbirinden güzel kokularını kullanabilirsiniz. Çiçek kokularıyla lavanta, manolya ve bahar çiçeklerinin esintisini odalarınızın her yerinde hissederek rutubet kokusunun neden olduğu kötü anıları silip atmak mümkün. Mutfağa girdiğinizde işinizi iştahla yapmayı arzuluyorsanız meyve kokulu otomatik spreyleri tercih edebilirsiniz. Duş sonrası banyoyu havalandırdıktan ve nem kokusunu yok ettikten sonra Air Wick’in tropikal kokulu çubuklarını kullanabilirsiniz.

Air Wick’in otomatik spreylerini kendi ayarlayacağınız zaman aralıklarıyla hiçbir zahmete girmeden kullanmak mümkün. Böylece 60 gün boyunca istediğiniz koku yoğunluğunda odanızdaki ferahlığı sürdürebilirsiniz. Dilerseniz evinizin farklı bölümlerinde dekoratif özelliğe sahip yavaş salınımlı parfümleri de tercih edebilirsiniz.

Yatağınızda bu leke varsa dikkat! Küf içinde uyuyor olabilirsiniz…

YATAKTAKİ KÜFLERİ TEMİZLEMEK İHTİYACINIZ OLANLAR

Ekipman / Araçlar

  • Güçlü bir el veya şarjlı süpürge
  • Döşeme fırçası eklentisi
  • Lastik eldivenler
  • Hava temizleyici
  • Mikrofiber bez
  • Küçük kase

Malzemeler

  • Dezenfektan
  • Dezenfeksiyon spreyi
  • Çöp poşeti

Talimatlar

Koruyucu Bir Kıyafet Giyin ve Hava Kalitesini İyileştirin
Küf sporlarına karşı alerjik reaksiyon olasılığını azaltmak için koruyucu gözlük, maske ve lastik eldiven kullanın. Çamaşır makinesinde atılabilen giysiler giyin. Mümkünse, havada uçuşacak küf sporlarını yakalamaya yardımcı olması için odaya bir hava temizleyici yerleştirin.

Tüm Yatakları Kaldırın
Yatak koruyucu dahil tüm yatak takımlarını çıkarın ve kumaşa uygun en sıcak suda yıkayın. Kumaş üzerinde kullanımı güvenli olan bir dezenfektan (klorlu ağartıcı, çam yağı dezenfektanı veya fenolik dezenfektan) sıkın.

Küf sporlarının elimine edildiğinden emin olmak için son adım olarak yatakları kumaşa uygun en yüksek ısıda kurutun.

Yatağı süpürün
Güçlü bir el süpürgesi veya döşeme fırçası olan bir elektrik süpürgesi kullanın. Yatağın bir ucundan başlayın ve tüm yüzeyi, hatta görünür küf olmayan alanları bile süpürün. Yatağın kenarlarını süpürmeyi unutmayın.

Mümkünse yatağı ters çevirin ve diğer tarafta küf oluşumu olup olmadığını kontrol edin ve süpürme işlemini tekrarlayın.

Süpürne işlemi bittiğinde, küf sporlarının yayılma olasılığını azaltmak için süpürgeyi evden dışarı çıkarın ve tek kullanımlık torbayı veya toz kutusunu bir çöp torbasına boşaltın. Çöp torbasını sıkıca kapatın ve dış mekan çöp kutusuna atın.

Küf Yayılımını Ortadan Kaldırın

Küf oluşumu olan alanlar, sporları öldürecek bir ürünle temizlenmelidir. Yatağı aşırı miktarda ıslak solüsyonla doyurmamalısınız, çünkü bu yatağa zarar verebilir. Temizleyiciler, yatağın derinliklerinde bulunan herhangi bir küf sporuna müdahale etmeyecektir. Dezenfektan solüsyona temiz bir bez batırın ve yatağın küflü yüzeyini dairesel hareketlerle hafifçe ovalayın. Alan görünür küf içermediğinde, bir bezi temiz suya batırın ve alanı "durulayın".

Evde Pire Olduğu Nasıl Anlaşılır? Pireden Kurtulma Yöntemleri Nelerdir?

Bir evcil hayvanla aynı evi paylaşmak mükemmel bir duygu, değil mi? Küçük dostunuzu çok sevdiğinizi, onun mutluluğu için elinizden gelen her şey yaptığınızı biliyoruz. Fakat kimi zaman evdeki evcil hayvan bazı zorluklara da neden olabiliyor. Örneğin pireler! Peki, evdeki pire sorununa nasıl bir çözüm bulabilirsiniz?

Evde Pire Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Pirelerin boyları 1 mm ila 10 mm arasında değişse de hayvan pireleri oldukça küçük boyutludur. Bu durum da ne yazık ki pirelerin fark edilmesini zorlaştırabilir.

  • Pireleri erkenden fark etmenin en kısa yolu, küçük dostunuzun hareketlerini gözlemlemektir. Eğer evcil hayvanınız her zamankinden daha çok ve şiddetli kaşınıyorsa, buna ek olarak kaşıdığı yeri ısırıyorsa bu ne yazık ki pire sorunuyla karşı karşıya olduğunuz anlamına gelebilir.
  • “Evde pire olduğunu nasıl anlarım?” sorusunun bir diğer cevabı ise özellikle bacaklarınızdaki kızarıklık ve bu bölgelerdeki şiddetli kaşınma hissidir. Çünkü bazı pireler insanları da ısırabilir. 
  • Zeminde, mobilyalarınızın üzerinde, küçük dostunuzun kürkünde ve hatta üzerinizde küçük siyah ve dokunduğunuzda zıplayan bir şey varsa bunlar da yaşam alanınızda davetsiz misafirler olduğunun göstergeleridir.
Evde Pire Olduğu Nasıl Anlaşılır

Pireden Nasıl Kurtulunur?

Pirelerden kurtulmak için gereken uygulamaları yapmamak hem küçük dostunuzun sağlığını hem de sizin sağlığınızı tehdit edebilir. Çünkü pireler virüs ya da bakteri taşıyor olabilirler ve bunları bulaştırabilirler.

Pireler oldukça hızlı üreyebilen asalaklardır. Bu nedenle zaman geçirmeden pireleri yok etmek adına gerekli adımları atmalısınız. Peki, pire nasıl yok edilir?

Küçük dostunuz ne yazık ki aynı zamanda pireler için bir yaşam alanı demek. Eğer evcil hayvanınızın kanı ile beslenemezlerse belirli bir süre ölebilirler. Bu sebeple öncelikle evcil hayvanınızı bir veterinere götürmeli ve pire damlası, pire tozu ya da iç-dış parazit aşı uygulamasını yaptırmalısınız. Bunun ardından veterinerinizin önerilerine harfiyen uymalısınız. Mümkünse eş zamanlı olarak evdeki pireleri yok etmek için hemen gereken uygulamaları yapabilirsiniz. Bu konuda ailenizden ya da bir ilaçlama firmasından yardım alabilirsiniz.

Pire Nasıl Yok Edilir

Pireden Kurtulmak İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

  • “Pirelerden nasıl kurtulurum?” sorusunun en etkili cevaplarından biri hiç kuşkusuz evi günde 2 ya da 3 defa süpürüp silmek. Bu süreçte yorucu günlerin sizi beklediği bir gerçek. Çünkü yaptığınız temizlik kesinlikle üstünkörü olmamalı. Pirelerin saklanmayı sevdikleri koltuk altı, iki mobilya arasındaki küçük boşluklar gibi karanlık yerler de dahil olmak üzere her noktayı temizlemelisiniz.
  • Tüm perdeleri açmak ve güneşin yaşam alanınıza girmesine izin vermek de yapabilecekleriniz arasında. Çünkü pireler gün ışığını pek sevmezler.
  • Özellikle evcil hayvanınızın yatağını yıkamak ya da sıklıkla zaman geçirdiği yerleri iyice silip süpürmek de pirelere çözüm arayanların izlemesi gereken yollardan. Ayrıca yatak örtülerinizi, giysilerinizi mümkünse yüksek sıcaklıklarda yıkamalısınız.
  • Evinizin nem oranının %50’den az olması, pirelerin çoğalmasının zorlaşması anlamına gelir. Bu nedenle nem cihazlarından yardım alabilirsiniz.
  • Evdeki pireye doğal çözüm arıyorsanız kolaylıkla hazırlayacağınız sirkeli sudan ya da narenciye solüsyonlarından yardım alabilirsiniz. Bir litre suyun içerisine 1,5 su bardağı sirke ekledikten ya da yarım litre suya bir limonu ekleyip kaynattıktan sonra hazırladığınız karışımı bir fısfısın içine koyabilirsiniz. Ardından bu solüsyonu pirelerin yoğun olduğu zeminlere, eşya ya da mobilya üzerlerine sıkabilirsiniz. Tabii bu noktada solüsyonların iz bırakma ihtimali olduklarını hatırlatmadan geçmeyelim. Yani koltuk gibi mobilyalarınıza bu solüsyonu uygularken bir kez daha düşünmelisiniz.
Pireden Kurtulmak İçin Doğal Çözüm

Pireden Kurtulmak İçin Kesin Çözüm Nedir?

Eğer evinizde pire istilası yaşıyorsanız ve evinizi her gün silip süpürecek kadar vaktiniz yoksa ya da kesin çözümü arıyorsanız bu durumda böcek ilaçlama firmalarından yardım alabilirsiniz. Tabii bulduğunuz pire ilaçlama firmasının güvenilir, kullandıkları ilaçların Sağlık Bakanlığı onaylı olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca ilaçlama sonrasında firmanın talimatlarına da kesinlikle uymalısınız. Aksi takdirde evdeki pirelere karşı verdiğiniz savaşı kaybedebilirsiniz ya da hem kendi sağlığınızı hem de evcil hayvanınızın sağlığını tehlikeye atabilirsiniz. Örneğin firmanın önerisinden önce temizlik yaparsanız zemindeki ya da eşyaların üzerindeki pirelerin, yumurtalarından çıkmasına imkân vermiş olabilirsiniz.

Pirelerden Korunmanın Yolları Nelerdir?

Yorucu bir süreç sonrasında evinizi ve küçük dostunuzu pirelerden temizlediniz… Artık pireden korunmak için yapılması gerekenleri uygulayarak evinizi ve küçük dostunuzu koruyabilirsiniz:

  • Evcil hayvanınızın iç-dış parazit aşısını düzenli olarak yaptırmak onun pirelenmesini engellemek adına oldukça önemli. Ayrıca alınacak veteriner görüşünün ardından kediler için pire tasmaları da bir çözüm olabilir.
  • Eğer küçük dostunuz ev dışına çıkıyorsa pireler başka hayvanlardan geçmiş olabilir. Bu nedenle bir kediniz varsa mümkün olduğunca dışarı çıkmamasını sağlayabilir ve köpeğinizi daha kontrollü bir şekilde gezdirebilirsiniz.
  • Pireler kömürlük, depo, bahçe gibi nemli ve karanlık alanlarda da bulunabilirler. Bu nedenle bu tarz alanların temizliğine özen göstermeli, hatta gerekirse düzenli olarak ilaçlamasını yaptırmalısınız.
  • Zemin ya da giriş katta oturuyorsanız camlarınıza sineklik taktırarak dışarıdan gelecek tehditleri büyük oranda engelleyebilirsiniz.
  • Eve pireyi getiren siz de olabilirsiniz. Örneğin bir bahçeden geçerken ya da sokaktaki sahipsiz küçük bir dostumuzu severken pireler giysinize veya ayakkabınızın içine atlamış olabilir. Bu nedenle özellikle bahçe, kömürlük gibi alanlardan geldiyseniz ya da pireli olduğundan şüphelendiğiniz bir hayvanı sevdiyseniz ayakkabılarınızı evin dışında çıkarmalı ve giysilerinizi hemen yıkamalısınız.
  • Evinizin ve evcil hayvanınızın hijyenine önem vermek de pirelerden korunmak için yapabilecekleriniz arasında!

Umarız ki yaşadığınız sorunu en kısa sürede çözer ve yaşam alanınızı konforlu bir şekilde evcil hayvanınızla paylaşmaya devam edersiniz!

YATAK TEMİZLİĞİNİZİ ŞU HUSUSLAR ÇERÇEVESİNDE YAPMALISINIZ;

s__Adana

 

Yatağınızdaki görünmeyen tehlikeler

Çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük olan bu canlılar sıcak nemli ortamlarda yaşıyor ve ölü cilt hücrelerini yiyerek besleniyor. Ne kadar korkutucu değil mi.? Mevsimsel alerjinin gündeme geldiği bu günlerde ev akarlarına bağlı alerjileri de atlamamak gerekiyor. Akarların salgıladığı maddeler tozla karışınca havaya yayılabiliyor. Sonuç yine-aynı saman nezlesinde olduğu gibi- hapşırma, burun akıntısı, sulu ve yanan gözler, burun tıkanıklığı, göz altı morlukları, öksürük gibi yorucu ve bezdirici şikayetler oluyor. Peki yatağınızda huzurlu ve akarsız bir uyku uyumak istiyorsanız ne yapacaksınız?

 

Ev toz akarları evin her yerinde bulunabilir, fakat en çok bulundukları yer nemin ve besinlerin olduğu yerlerdir. Yatak odaları ve özellikle tüm yatak takımları ev toz akarlarının üreyip çoğalması için en uygun ortamı yaratırlar. Yatakta geçirdiğimiz sekiz saat içerisinde, ortalama 1 litre vücut nemi kaybederiz ve deri dökeriz. Bu yüzden insanların deri döküntüleri ve havadaki nem ile beslenen ev toz akarları bizlerle beraber yatmaktan çok hoşlanırlar. Toz akarlarının kendilerinden çok onların mikro tozlara dönüşen ufak dışkı topları asıl problemdir. Her toz akarı günde ortalama yirmi dışkı topu üretir. Bir çift kişilik yatakta ortalama olarak milyon ev toz akarı olduğunu düşünürseniz, problem çok büyüktür. Bu mikro tozları solunum yoluyla aldığımızda alerjik rahatsızlıklar oluşur.

 

insan ömrü  artan ve yatakta uyumak için daha rahat bir adrestir geldiğinde yatağınıza temizlenmesi çok önemlidir. Eğer günde  (eğer 8 saat gece uyku uyuyorsanız) harcamak, neden bunu bakımlı olmak istiyorum değil mi yere yatak? Bazı kokular, ter ve diğer sıvıların içlerinden anlaşılmak gibi bir yatak örtüsü ya da çarşaf, bir yatak düzenli tutmak en iyi iş yapmaz. Burada düzenli temizlik, leke çıkarma ve yatağınıza kaldırmayı kokuları için öneriler &#;

 

 

Vakumlu nasıl

 

Yatağınıza temiz tutmak için en basit ve temel yolu vakumlama gereğidir. En iyi temizleme sonuçları için yumuşak bir fırça eki ile bir el ya da düzenli bir vakum kullanın. Kir, saç ve diğer parçacıkları yatağınızın üzerinde inşa etmek için alışılmadık bir durum değildir, çünkü her iki taraf iyice vakum emin olun.

 

Lekeler Nasıl Çıkarılıryatak-yikama-3

 

Hafıza köpük şilte lekeleri çıkarmak için çalışırken, o leke temizleme yöntemi kullanmak önemlidir. Bellek sünger yatak temizliği, düzenli innerspring minder dışında bakteri ve diğer alerjenlere barındırma olasılığı daha düşüktür, çünkü tüm yatak tamamen gerekli değildir. Eğer burada dikkat çekmek istediğim bazı lekeler görürseniz ne olduğunu:

 

Birinci yöntem: Ilık su ile küçük bir havlu ıslatın ve yatağınızın kirli alanı nemlendirin. Daha sonra su ve leke çıkarma başlatmak için bulaşık deterjanı bir çözümü kullanmak, havlu veya çözümü ile bir sprey şişesi kullanın ve yatakta işareti uygulayın. Sonra lekeyi kaldırmak için dairesel bir hareket çözüm ovalayın. Havlunuzu yıkayın ve sabunlu artıklarını gidermek için nokta üzerine yerleştirin.

İkinci yöntem: sabun sizin için hile yapmak değilse, sirke ve kabartma tozunu kullanmayı deneyin. Bir sprey şişesinde beyaz sirke koyun ve uygun alanlara uygulayın. Beyaz sirke yaklaşık beş dakika ıslatın. Sonra, lekeli bölgeye kabartma tozu ince bir katman eklemek bızz o kadar izin, bir havlu ile herhangi bir artık nem kaldırmak ve kalıntı, geri kalanı uzakta emilmesidir.

 Koku Nasıl Kaldırılır

Böyle idrar, kusmuk ve sigara dumanı gibi kokular şilte bir bellek köpük ayrılamıyorum yeteneğine sahip. Yatağını hoş, çekici aroması daha iyi bir gece uykusu almak için anahtarı olduğundan emin yapma. Burada herhangi bir açıcı olmayan kokular kurtulmak için yollar vardır:

Birinci yöntem: yatağınızın bir tarafı üzerinde kabartma tozunu ince bir tabaka serpin ve gece boyunca o lavabo izin verin. Ertesi gün, kabartma tozu tarafında vakum, yatağın ters tarafında yatak, ve tekrar çevirin. Bu süreç tam olarak herhangi bir koku kaldırmak için 2 gün almalıdır.

 

İkinci yöntem: yatağınıza gelen kokular kaldırılması için daha doğal bir yaklaşım yarım su ve yarım damıtılmış beyaz sirke bir çözüm oluşturmaktır. Bir sprey şişesinde kullanın ve yatağın her iki taraf için çözümü uygulayın. Bu hava herhangi bir nem kaldırmak amacıyla, kuru ya da yatak yakmadan, fön makinesi kullanalım. Sirke kokusu bir kaç gün içinde kaybolacak ve herhangi bir kötü kokuları alıp götürür.

 

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası