deri altı doğum kontrol / Deri altı implantlar - Doğum Kontrol Yöntemleri - Kadın Doğum

Deri Altı Doğum Kontrol

deri altı doğum kontrol

Deri altı implant y&#;ntemi

Haberin Devamı

Deri altı implant, en etkili doğum kontrol yöntemlerinden biridir. Kolda dirsek üst kısmına, cilt altına yerleştirilen 4 cm büyüklüğünde, 2 mm kalınlığında plastik bir çubuk ve içerisinde progesteron bulunan bir doğum kontrol yöntemidir. Gebeliği önlemede doğum kontrol hapları kadar etkilidir, ayrıca her gün hap almaya ihtiyaç duyulmayan konforlu bir doğum kontrol yöntemidir.

-GEBELİKTEN NASIL KORUR?

Cilt altına yerleştirilen implant, progesteron hormonu salgılayarak gebeliğe karşı koruma sağlar. Progesteron yumurtlamayı engellemesinin yanı sıra rahim ağzı salgısının yapısını değiştirerek spermin rahim içinde ilerlemesini bozar.

Deri altı implant yöntemi

Haberin Devamı

-ETKİNLİĞİ KAÇ YIL SÜRER?

3 yıl süre ile gebelikten koruyucudur. Sonra cerrahi bir kesi ile çıkarılması gereklidir.

-NASIL UYGULANIR?

Aktif olarak kullanılmayan kolun (sağ elini kullananlarda sol kol, sol elini kullananlarda sağ kol) üst kısmına küçük bir cerrahi işlem ile yerleştirilir ve istendiğinde yine küçük bir cerrahi işlem ile çıkartılır. Takma ve çıkarma işlemi sadece bu iş için özel eğitim almış hekimlerce yapılmalıdır. Lokal anestezi eşliğinde yapılan takma işlemi yaklaşık dakika sürer.

Deri altı implant yöntemi

AVANTAJLARI NELER?

* Kullanımı kolaydır.
* Hatırlama ya da günlük kullanım gerektirmez.
* Uzun süreli bir yöntemdir.
* Emziren kadınlarda kullanılabilir.

DEZAVANTAJLARI NELER?

* Özel eğitim gerektiren bir takma ve çıkarma süreci vardır.
* Cerrahi bir işlem ile takılıp çıkartılır.
* Her beş kadından birinde adet düzensizliği ve adet kanamalarının kesilmesine neden olabilir. Bazı kadınlarda ise kanamalar çok düzensiz ve miktarı değişken olabilir. Hangi kadında ne tür kanama bozukluğu olacağı önceden bilinemez. Bu nedenle adet düzensizliğini tolere edemeyen kadınlarda kullanılması uygun değildir.
* Yerleştirme yerinde cerrahi işleme bağlı hassasiyet ya da enfeksiyon ortaya çıkabilir.
Tüm okurlarımıza sağlıklı, mutlu günler

#Deri Altı İmplant#Sağlık#Şenol Kalyoncu

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Deri altı implantlar  Doğum Kontrol Yöntemleri

Deri altı implantlar ;

Deri altı implantlar 

Oldukça etkili doğum kontrol yöntemlerindendir. Türkiye’de iki farklı marka bulunmaktadır. Bunlar norplant ve implanon ismiyle bilinmektedir. Norplant isimli implant 5 yıl koruma sağlar. İmplanon ise 3 yıllık koruma sağlamaktadır.
İmplantlar yumurtlamayı baskılayıp rahim ağzından spermlerin geçişini önleyerek etki etmektedirler. Aynı zamanda mini haplarda olduğu gibi rahim içine gebeliğin yerleşmesini önlemektedirler. Genelse adetin 5–7. günlerinde uygulanır.

İlk aydan itibaren koruyucudur. Genel olarak memnuniyet yüzdesi yüksektir. Genelde deri altı implantın çıkarılmasından 3 ay sonra yumurtlama normale döner. En sık ve bazen çıkarılmasını gerektiren yan etki kanamadır. Kanama bazen düzensiz bazen de sürekli olabilmektedir. Bu yöntemi kullanan kadınların %30 kadarının adetleri kesilir. Bir diğer yan etki ise birinci yılsonunda gözlenen baş ağrısıdır. Hafif kilo artışına neden olabilirler. Doğum kontrol haplarının kullanılamadığı pıhtılaşma bozukluğu olanlar, kalp damar hastalığı olanlar, şeker hastaları ve hipertansiyonu olan kişilerde de kullanılabilmektedir. İmplant çıkarıldıktan sonra 1 yıl içinde yumurtalık fonksiyonları normale döner.

DERİ ALTI İMPLANTLAR

Ciltaltı implantlar kol içine takılan ye yalnızca progesteron içeren korunma yöntemleridir. Hergün belli miktarda progesteron salgılayarak 5 yıl kadar korunma sağlarlar. Koruma yüzdesi öok yiksektir ancak diğer progesteron içeren yöntemler gibi adet kanamalrında düzensizlik, ödem,gerginlik,göğüslerde şişkinlik gibi bazı yan etkileri olabilir. Takılması küçük de olsa bazen lokal anestezi gerektirebilen cerrahi bir işlemdir. Ayrıca çıkartılması içimnde benzer bir cerrahi işlem yapılır. Genellikle sol üst kolun iç kısmına yerleştirilir.

Prof Dr Mete Güngör

Yazar: Op. Dr. Yakup Şensoy

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Kategoriler Doğum KontrolEtiketler Deri altı implant, Deri altı implantlar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası