aa aralık enflasyon beklentisi / Aralık ayı enflasyon beklentisi ne kadar oldu? Aralık enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Aa Aralık Enflasyon Beklentisi

aa aralık enflasyon beklentisi

AA Finans&#;ın anketi sonuçlandı: İşte ekonomistlerin enflasyon beklentisi

AA Finans'&#;n, TÜ&#;K taraf&#;ndan 3 Mart Cuma günü aç&#;klanacak &#;ubat ay&#; enflasyon verilerine ili&#;kin beklenti anketi, 17 ekonomistin kat&#;l&#;m&#;yla sonuçland&#;.

Ankete göre, ekonomistlerin &#;ubat ay&#; enflasyon beklentilerinin ortalamas&#; yüzde 3,52 oldu. Ankete kat&#;lan ekonomistlerin &#;ubat ay&#; için enflasyon beklentileri, en dü&#;ük yüzde 1,70 ve en yüksek yüzde 5,10 aral&#;&#;&#;nda yer ald&#;.

Ekonomistlerin &#;ubat ay&#; enflasyon beklentilerinin ortalamas&#;na (yüzde 3,52) göre bir önceki ay yüzde 57,68 olan y&#;ll&#;k enflasyonun yüzde 55,74'e gerileyece&#;i hesaplan&#;yor.

Öte yandan, ekonomistlerin sonu enflasyon beklentisi yüzde 51,57 düzeyinde olu&#;tu.

Bu konularda ilginizi çekebilir

Aralık enflasyon beklentisi % oldu

Aralık ayına ilişkin enflasyon beklentisi Foreks anketine göre % olan bizim beklentimize paralel % civarında oluştu. % civarında bir gerçekleşme, yıllık enflasyonu %’ten %’e çekecektir. Kasım ayında aylık % artış gösteren gıdan fiyatları, Türk-İş’in hesaplamasına göre Aralık’ta Ankara’da % civarında artış gösterdi. Gıda’nın Aralık’ta aylık bazda enflasyonu yukarı taşıyan ana kalem olmasını bekliyoruz.

’in ilk yarısında ücretlerdeki ve gıda fiyatlarındaki artışın enflasyonu yukarı yönlü etkilerken, son zamanda güçlenen USD/TL’nin birikimli kur etkilerini sınırlayacağını değerlendiriyoruz. USD/TL’deki seyir git gide enflasyon görünümüne dair riskleri dengelemeye başladı. Şimdilik sonu enflasyon beklentimizi %11’de tutsak da TL’deki güçlenme devam edecek olursa beklentimize dair riskler aşağı yönlü oluşacaktır. Bu durum da bir süre sonra bizleri enflasyon beklentimiz de aşağı yönlü revizyon yapmaya itebilir.

Aralık ayı enflasyon beklentisi ne kadar oldu? Aralık enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Aralık ayı enflasyon rakamları için gözler TÜİK'e çevrildi. Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi neticesinde Aralık ayı enflasyon beklentisi belli oldu. Son 5 aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlenmişti. Piyasalarda yön belirleyici olacak olan enflasyon rakamları, memur ve emekli zammı için belirleyici etmen olacak. Buna göre Aralık ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? İşte yıl sonu enflasyon tahmini

ARALIK AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE KADAR OLDU?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından açıklanacak Aralık ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Aralık ayı enflasyon beklenti anketine, ekonomistlerin aralık ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,61 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin aralık ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,40 ve en yüksek yüzde 4 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin aralık ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,61) göre bir önceki ay yüzde 84,39 olan yıllık enflasyonun yüzde 66,59'a gerileyeceği hesaplanıyor.

Öte yandan, ekonomistlerin sonu enflasyon beklentisi yüzde 42 düzeyinde oluştu.

ARALIK ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Memur ve emeklilerin maaş zammı için belirleyici etkenlerden biri olan Aralık ayı enflasyon rakamları için gözler TÜİK'ten gelecek açıklamaya çevrildi. Aralık ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından yılının son 6 aylık enflasyon farkı belli olacak.

Aralık ayı enflasyon rakamlarının, 3 Ocak Salı günü TÜİK tarafından saat 'da açıklanması bekleniyor.

MERKEZ BANKASI PİYASALARA KATILIMCI ANKETİ AÇIKLANDI

Son 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirlenecek emekli ve memur zammı için gözler Aralık ayı enflasyon rakamlarına çevirldi. Kasım ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından Temmuz ayından itibaren 5 aylık enflasyon artış oranı maaş zammı için yüzde olarak kaydedildi.

Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu enflasyonu tahmini yüzde 'geriledi.

Bu tahmin gerçekleşirse, 'nin ikinci yarısındaki enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde yüzde olarak gerçekleşecek.

SON 5 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI

Temmuz ayı enflasyonu yüzde 2,37

Ağustos ayı enflasyonu yüzde 1,46

Eylül ayı enflasyonu yüzde 3,08

Ekim ayı enflasyonu 3,54

Kasım ayı enflasyonu 2,88

Aralık ayı enflasyonu 2,61 (Tahmini/AA)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası