mal satiş sözleşmesi örneği word / Satış Sözleşmesi

Mal Satiş Sözleşmesi Örneği Word

mal satiş sözleşmesi örneği word

SATIŞ SÖZLEŞMESİ

Tarih ve Sayılı resmi gazetede yayınlanan 'Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik' gereğince internet üzerinden gerçekleştirilen satışlar için sözleşme yapılması zorunluluğu getirilmiştir. Sözleşme detayları aşağıda belirtildiği gibidir.

 

 

MADDE 1- TARAFLAR

SATICI:

Ünvanı :  ALTINKAYA ELEKTRONİK CİHAZ KUTULARI SANAYİ TİCARET A.Ş.
Adresi :  HAS EMEK SAN SİT SOK NO İVEDİK OSB OSTİM ANKARA

Telefon : 
Faks : 
E-posta :  Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
 

ALICI:

Alıcı bilgileri sipariş formunda belirtilmiştir.

 

Adı/Soyadı/Ünvanı : Müşteri Ünvanı

Adresi :  Müşteri Fatura adresi
Telefon : Müşteri Telefon

Faks : Müşteri Faks Numarası

E-posta :  Müşteri E-posta adresi

 

MADDE 2- KONU

İşbu sözleşmenin konusu, ALICI'nın SATICI'ya ait funduszeue.info internet sitesinden elektronik ortamda siparişini yaptığı aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeleri Uygulama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.

MADDE 3- SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN(LER)

 

Ürünlerin Cinsi ve türü, Miktarı, Marka/Modeli, Rengi, Vergiler Dahil Satış Bedeli (adet x birim fiyat olarak) Sipariş formunda belirtildiği gibidir.

 

Ödeme Şekli : Ödeme şekli sipariş formunda belirtildiği gibidir.

 

Diğer yandan vadeli satışların sadece Bankalara ait kredi kartları ile yapılması nedeniyle, alıcı, ilgili faiz oranlarını ve temerrüt faizi ile ilgili bilgileri bankasından ayrıca teyit edeceğini, yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri gereğince faiz ve temerrüt faizi ile ilgili hükümlerin Banka ve alıcı arasındaki kredi kartı sözleşmesi kapsamında uygulanacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

Teslimat Şekli ve Adresi :

 

Teslimat Adresi :Teslimat adresi sipariş adresinde belirtilmiştir.

 

Teslim Edilecek Kişi: Teslim edilecek kişi sipariş formunda belirtilmiştir.

 

Fatura Adresi : Fatura adresi sipariş formunda belirtilmiştir.


Teslimat kargo şirketi aracılığı ile Alıcının sipariş esnasında belirttiği adresinde elden teslim edilecektir. Teslim anında alıcının adresinde bulunmaması durumunda dahi SATICI edimini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş olarak kabul edilecektir. Bu nedenle, alıcının ürünü geç teslim almasından kaynaklanan her türlü zarar ile ürünün kargo şirketinde beklemiş olması ve/veya kargonun SATICI'ya geri iade edilmesinden dolayı da oluşan giderler de ALICI'ya aittir.

Kargo Ücreti : Kargo ücreti ürün bedeline dahil değildir. Kargo bedelini kargo firması hesaplayıp bedelini ALICI adına faturalayıp alıcıdan tahsil eder.
 

MADDE 4- GENEL HÜKÜMLER

 

ALICI, funduszeue.info internet sitesinde sözleşme konusu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.
Sözleşme konusu ürün, yasal 30 günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir ürün için ALICI'nın yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak internet sitesinde ön bilgiler içinde açıklanan süre içinde ALICI veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilir.
Sözleşme konusu ürün, ALICI'dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden SATICI sorumlu tutulamaz.
SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun teslim edilmesinden sorumludur.
Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, SATICI ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
Ürünün tesliminden sonra ALICI'ya ait kredi kartının ALICI'nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşun ürün bedelini SATICI'ya ödememesi halinde, ALICI'nın kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünün 3 gün içinde SATICI'ya gönderilmesi zorunludur. Bu takdirde nakliye giderleri ALICI'ya aittir.
SATICI mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI'ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini, ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI'nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar 10 gün içinde kendisine nakten ve defaten ödenir.

 

MADDE 5- CAYMA HAKKI

 

ALICI, sözleşme konusu ürürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 7 gün içinde cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanılması için bu süre içinde SATICI'ya faks, email veya telefon ile bildirimde bulunulması ve ürünün 6. madde hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde, 3. kişiye veya ALICI'ya teslim edilen ürünün SATICI'ya gönderildiğine ilişkin kargo teslim tutanağı örneği ile fatura aslının iadesi zorunludur. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 10 gün içinde ürün bedeli ALICI'ya iade edilir. Cayma hakkı nedeni ile iade edilen ürünün kargo bedeli ALICI tarafından karşılanır.

Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren malı geri almayı taahhüt ederiz.

sayılı vergi usul kanunu genel tebliği uyarınca sahış adına kesilen faturalarda iade işlemlerinin yapılabilmesi için tarafınıza göndermiş olduğumuz iade bölümü bulunan faturada ilgili bölümlerin eksiksiz olarak doldurulması ve imzalandıktan sonra tarafımıza ürün ile birlikte geri gönderilmesi gerekmektedir.
Firma adına kesilen faturalarda ise iade işlemlerinin yapılabilmesi için ALICI firmanın SATICI firmaya (kargo ücretini eklemeden) iade faturası kesmesi ve tarafımıza ürün ile birlikte geri gönderilmesi gerekmektedir.
 

MADDE 6- CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER

ALICI'nın özel istek ve talepleri uyarınca üretilen ve/veya üzerinde değişiklik ya da ilaveler yapılarak kişiye özel hale getirilen ürünler örn: üzerinde kesme, delme, yapılmış, kullanıcı isteğine göre özel renkte üretilmiş ürünler için cayma hakkı kullanılamaz.

Ürünlerde cayma hakkının kullanılması, ürünün shrinklenmiş ambalajının açılmamış, bozulmamış ve ürünün kullanılmamış olması şartına bağlıdır.


MADDE 7- TEMERRÜT HÜKÜMLERİ

Tarafların işbu sözleşmeden kaynaklarından edimlerini yerine getirmemesi durumunda Borçlar Kanunu'nunda yer alan borçlunun temerrüdü hükümleri uygulanacaktır. Temerrüt durumlarında, herhangi bir tarafın edimlerini süresi içinde yerine getirmemesi durumunda diğer taraf söz konusu edimin yerine getirilmesi için edimini yerine getirmeyen tarafa 7 günlük süre verecektir. Bu süre zarfında da yerine getirilmesi durumunda edimini yerine getirmeyen taraf mütemerrit olarak addolunacak ve alacaklı edimin ifasını talep etmek suretiyle malın teslimini, ve/veya sözleşmenin feshini ve bedelin iadesini talep etme hakkına sahiptir.
 

MADDE 8- YETKİLİ MAHKEME

İşbu sözleşmenin uygulanmasında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca ilan edilen değere kadar Tüketici Hakem Heyetleri ile SATICI'nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.
 
Siparişin gerçekleşmesi durumunda ALICI işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.
Siparişiniz kargoya verildikten sonra iptal edilmesini talep etmeniz durumunda Madde 4 ve 5 hükümleri geçerlidir.

 
SATICI : ALTINKAYA ELEKTRONİK CİHAZ KUTULARI SANAYİ TİCARET A.Ş.

ALICI: Sipariş Formunda belirtilmiştir.

Tarih: Sipariş Formunda belirtilmiştir.

Emlak satış sözleşmesi örneği

Satış Sözleşmesi

Satış Sözleşmesi

Bir emlak satış sözleşmesinde hangi hususlar olmalıdır? Sorunun yanıtını göreceğiniz bir emlak satış sözleşmesi örneğini sizler için araştırdık.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde olmazsa olmaz belgelerden biri olan emlak satış sözleşmesinde neler vardır? Noter huzurunda yapılanemlak satış sözleşmesi örneğini aşağıda görebilirsiniz:

CİNSİ (Niteliği) : Ev

İl / İlçe/Köy/Mevki :

Kat-m2-Tapu Durumu :

Pafta-Ada-Parsel No : …. Ada … Parsel

Gayrimenkul Adres :

SATICI ADRES :

ALICI ADRES :

Satıcı funduszeue.info :

Telefon :

Alıcı funduszeue.info :

Telefon :

1. SATICI ile, ALICI , yukarıda kayıtlı Gayrimenkulün, aşağıdaki maddelerde belirlenen koşullarda satışı için anlaşmışlardır.

a. SATICI; yukarıda yazılı Gayri-Menkulü, ………. (…………….) TL’ye satmayı kabul etmiştir. ALICI ise; yukarıda yazılı Gayri-Menkulü…………….. (……………..) TL’ye satın almayı kabul etmiştir. Tapu devir masrafları ALICIYA aittir. ALICI ve SATICI Emlak Firmasına kanuni hizmet bedeli olarak, Gayrimenkulün Satış Değerinin % 3’ü olan……………….. (………………………) TL’yi ayrı ayrı vereceklerdir.

b. Gayrimenkulün satış tarihine kadar olabilecek eski vergi ve borçları (Emlak-Çevre-Çöp Vergisi, Elektrik-Su-Telefon-Doğalgaz Borçları, Site/Bina Aidatı, Haciz, İpotek vb.) tamamen SATICININ sorumluluğundadır. ALICI bu borçlar için sorumluluk kabul etmez. Satış tarihinden sonraki borçları da ALICIYA aittir. SATICI da bu borçlar için sorumluluk kabul etmez.

c. SATICI iş bu protokolün yapıldığı tarihten itibaren Gayrimenkul üzerinde hiçbir tasarrufta bulunamaz ve tapu devri yapılıncaya kadar başka birine satamaz. ALICI da tapu devri yapılıncaya kadar gayrimenkulde herhangi bir tamirat ve tadilat yapamaz

d. SATICI emlak satışının resmen gerçekleştiği tarihten itibaren onbeş (15) gün içerisinde yukarıda kayıtlı olan emlağı boşaltacak,Ancak mücbir sebeplerle bu tarihe kadar boşaltamazsa (..) günü geçtiği günden başlamak üzere ALICIYA …………… TL kira ödemeye başlayacaktır. En geç 1 (bir) ay sonra evi boşaltacağına dair tahliye taahhütnamesi alınacaktır.

funduszeue.info önce Gayrimenkulün Tapu Fotokopisiyle Bankası / Şubesine Kredi için başvuracaktır. ALICI tarafından SATICIYA gayrimenkulün……………….. (………………….) TL ödemesi ise; banka tarafından ekspertiz yapılıp kredi onayı çıktıktan hemen sonra, tapu devir işlemleri ile birlikte yapılacaktır.

f. ALICIDAN kaparo (Pişmanlık Akçesi/Cayma Tazminatı) olarak ……………………funduszeue.info tutarında teminat bedeli alınacak, bu meblağ Gayrimenkul ve Danışmanlık Hizmetleri firmasında kalacak ve hizmet bedelinden düşülecektir. Banka kredi işlemlerinde bir olumsuzluk çıkarsa bu meblağ ALICIYA geri iade edilecektir.

g. Anlaşmazlık halinde, haksız olan taraf, bu sözleşmede yazılı pişmanlık akçesi ile birlikte; diğer tarafın maruz kalacağı her nevi zarar, ziyan, mahkeme ve icra masrafları ve vekâlet ücretlerini de ödeyecektir.

h. Bu sözleşmenin uygulamasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın giderilmesinde mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.

2. Protokol süresinin geçerliliği imzalandığı tarihten itibaren () gündür. Bu süre sonunda ALICI tarafından gayrimenkulün tapu devir işlemi sonuçlandırılamazsa iş bu protokol hükümsüz sayılır.

3. İşbu sözleşme; her biri bir sayfalık 3(Üç) nüsha olarak /.. / tarihinde, Gayrimenkul ve Danışmanlık Hizmetleri adresinde, tarafların rızasıyla ve hiçbir tazyike maruz kalınmadan tanzim edilmiş olup, taraflarca okunup imza altına alınmış ve birer nüshası tevdi edilmiştir.

/

E K İ :

EK-A: Gayrimenkulün Tapu Fotokopisi

EK-B: Tarafların Nüfus Kâğıdı Fotokopileri

satıcı (adına vekili)                          imza emlakçı                                         imza alıcı imza


Ticari Alım-Satım ve Hizmet Sözleşmesi

1.Taraflar

İşbu Sözleşme (Sözleşme) bir tarafta, Küçük Çamlıca Mah. Oymak Çıkmazı No:3 Üsküdar/İstanbul adresinde faaliyet gösteren, sy. Elektronik Ticaretin Düzenlemesi Hakkında Kanuna göre faaliyette bulunan Netes Mühendislik ve Dış Ticaret A.Ş. (Netes ve/veya Satıcı) ile funduszeue.infoalan adlı web sitesini kullanan “Alıcı” arasında akdedilmiştir.

İşbu sözleşme münhasıran, NETES’e ait funduszeue.infoalan adı altındaki internet sitesini (web sitesi) ziyaret etmek suretiyle site üzerinden, internet ortamında alışveriş yapan tüm gerçek ve tüzel kişi tacirler ve/veya ticari iş mahiyetinde sayılan işlemler bakımından geçerlidir.

Web sitesi’nde yer alan ‘Kullanım koşulları, üyelik sözleşmesi’, ‘işlem rehberi’, ‘iletişim bilgileri’nde yer alan hükümler; işbu sözleşmeye konu işlemlere aykırı olmadığı sürece alıcı için de geçerlidir. Alıcı, tüketiciler için geçerli olan, tüketici mevzuatından doğan özel hükümlerin, kendisi için de geçerli olacağını ileri sürmeyeceğini beyan ve kabul eder.

2. Sözleşmenin Konusu

ALICI'nın, SATICI'ya ait funduszeue.info adresinden, internet ortamında siparişini verdiği aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün/hizmetin satışı ve teslimi ile ilgili olarak Türk Ticaret Kanunu (TTK) hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.

Web Sitesi’nin gerek Kullanım Koşulları/Üyelik Sözleşmesi, gerekse işbu Sözleşme’ye göre, ALICI tarafından SATICI’ya ürün siparişi veya hizmet talebinin iletilmesiyle, ALICI; Web sitesindeki koşulları ve Sözleşme hükümlerini kabul ettiğini beyan, kabul ve taahhüt etmiş olur.

3. Sözleşme Konusu Ürünün Temel Özellikleri

Ürünlerin/hizmetin Cinsi ve türü, Miktarı, Marka/Modeli, aşağıda belirtildiği gibidir.

#

Ürün (Hizmet) Kodu

Ürün Adı (Hizmet)

Adet

ALICI, Web Sitesi’nden ancak azami TL. karşılığında ürün siparişi verebilir ve/veya hizmet talebinde bulunabilir. Bu tutarı aşacak şekilde yapılacak siparişler, Netes tarafından kabul edilmez ve işleme konulmaz. Bu tür siparişler için ALICI’nın doğrudan SATICI’ya başvurması gerekir.

4. Ödeme Şekli: Kredi Kartı İle Ödeme

ALICI’nın Bankası kampanyalar düzenleyerek, seçilen taksit adedinin üstünde taksit uygulayabilir, taksit öteleme gibi hizmetler sunulabilir. Bu tür kampanyalar ALICI’nın bankasının inisiyatifindedir ve Netes’in bilgisi dâhilinde olması durumunda sayfalarımızda kampanyalar hakkında bilgi verilmektedir.

Havale ile yapılacak siparişlerde, 2 gün içinde ödeme yapılmadığı taktirde, ALICI’nın siparişi Web Sitesi sistemi tarafından otomatikman iptal edilir. Bu durumda ortaya çıkacak sorumluluklar ALICI’ya aittir. Havale işlemini gerçekleştirdikten sonra işleme ait dekont örneğini [email protected] e-posta adresine veya funduszeue.info linkinde yer alan ilgili siparişinize ödeme bildir butonunu kullanarak iletiniz.

 Diğer yandan vadeli satışların sadece Bankalara ait kredi kartları ile yapılması nedeniyle; alıcı, ilgili faiz oranlarını sitemizden öğrenebilir, temerrüt faizi ile ilgili bilgileri de bankasından ayrıca teyit edebilir. Yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri gereğince faiz ve temerrüt faizi ile ilgili hükümleri Banka ve ALICI arasındaki kredi kartı sözleşmesi kapsamında uygulanacaktır.

 ALICI’nın ürünü geç teslim almasından kaynaklanan her türlü zarar ile ürünün kargo şirketinde beklemiş olması ve/veya kargonun SATICI'ya geri iade edilmesinden dolayı da oluşan giderler ALICI'ya aittir.

İşbu sözleşmenin akdi ve uygulamasından doğacak damga vergisi ve diğer her türlü resim vergi ve harcın ödenmesinden ALICI sorumludurlar.

5. Teslimat

. SATICI’nın, ALICI’nın siparişi üzerine Sözleşme ile bağlı olabilmesi ve teslimat için; işbu sözleşmenin elektronik ortamda onaylanmış olması ve satış bedelinin ALICI'nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle ürün/hizmet bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, SATICI ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

Teslimat, ödemenin yapılmasından itibaren 4 haftadır. SATICI, teslimatın gecikmesi haline durumu derhal ALICI’nın e-posta adresine bildirecektir. Ürünlerin, ilgili sürede SATICI tarafından teslim edilememesi halinde; SATICI, ALICI’ya ödemeyi iade eder. Ürünlerin ithal olması ve SATICI’nın stoklarında olup/olmasına bağlı olarak; gecikmeden veya teslimatın hiç yapılamamasından dolayı ALICI, SATICI’dan herhangi bir zarar, ziyan, kar kaybı, dolaylı ve doğrudan zarar tazmininde bulunamaz.

. Ürünlerin teslim yeri, kargo şirketi veya ALICI’nın bildirdiği teslim alacak kişidir.

ALICI, siparişi verdikten sonra; SATICI tarafından kendisine teyit amaçlı elektronik iletişim aracıyla teyit gönderilip gönderilmemesinin SATICI’nın taktirinde olduğunu beyan ve kabul eder.

Ürünün teslimi ile; ALICI, ürüne ait garanti belgesi, kullanım kılavuzu vb. diğer teknik belgelerin kargoda olup olmadığını kontrol etmelidir. ALICI, bu gibi hususları, teslimden itibaren 2 gün içinde bildirilmelidir; aksi halde SATICI, ALICI’NIN taleplerini karşılamakla yükümlü tutulamaz.

6. Ayıplı Ürün:

ALICI, Ticaret Kanunu hükümlerine göre (md. 23); Ürünün, ayıplı olduğu teslim sırasında açıkça belli ise 2 gün içinde durumu SATICI’ya ihbar etmelidir. Açıkça belli değilse ALICI ürünü teslim aldıktan sonra 8 gün içinde incelemek veya incelettirmekle ve bu inceleme sonucunda ayıplı olduğu ortaya çıkarsa, haklarını korumak için durumu bu süre içinde SATICI’ya ihbarla yükümlüdür.

ALICI’nın teslim aldığı ürünlerin iadesi ancak SATICI’nın onayı ile, müşteri memnuniyeti gözetilerek İHTİYARİ OLARAK gerçekleştirilmektedir. Burada belirtilen takdiri durum ALICI’ya hiçbir kazanılmış hak vermemektedir. TAKDİRİ OLARAK iadesi kabul edilen ürünler ancak iade faturasının kesilerek ALICI’ya teslim edilmesi halinde mümkün olmaktadır. Aksi takdirde işlem gerçekleştirilmeyecektir.

Faturası tüzel kişi adına düzenlenen ürünlerin iadesi İADE FATURASI kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır.

7.Garanti

Sözleşme konusu Ürünler üretim hatalarından doğabilecek arızalara karşı, teslim tarihinden itibaren 1 yıl süre ile SATICI’nın garantisi altındadır. SATICI garanti kapsamındaki Ürünleri, ücretsiz tamir etmekle yükümlüdür.

Garanti süresinde bir ürünün arızalanması halinde, durumun ALICI tarafından derhal (24 saat içerisinde) yazılı olarak SATICI’ya bildirmeli ve ürünü SATICI’nın belirtilen adreste bulunan Teknik Servisine gönderilmelidir. SATICI’ya gönderilmeden, ALICI tarafından arızası onarılmaya çalışılan ürün garanti kapsamında değerlendirilmez.

Kullanıcı hatalarından, kaza sonucu veya Mücbir Sebeplerden oluşabilecek arızalar garanti kapsamı dışında kalıp, SATICI tarafından belirlenecek ücret karşılığı servislik hizmeti verilecektir.

8. Mücbir Sebepler

Taraflardan hiçbiri doğrudan veya dolaylı olarak tabii afetler, sivil veya askeri makamların eylemleri, dahili karışıklık, harp, grev, yangın vb. gibi mücbir sebeplerden dolayı bu sözleşmenin herhangi bir hükmünü ifa edememesi halinde hizmetin aksamasından sorumlu tutulmayacaktır.

9.Uyuşmazlıkların Çözümü

Bu sözleşme Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına uygun olarak hazırlanmış olup sözleşmenin uygulanmasından doğabilecek uyuşmazlıkların çözümünde, münhasıran İstanbul Anadolu Ticaret Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

ALICI, işbu Sözleşme, siparişten dolayı SATICI ile arasında çıkacak her tür uyuşmazlıkta; SATICI’nın ticari defter ve kayıtlarının, elektronik bilgi ve belgelerin delil olarak kullanılacağını kabul ve beyan eder.

Satış Sözleşmesi

SATIŞ SÖZLEŞMESİ

funduszeue.info

İşbu Satış Sözleşmesi Ön Bilgi Formu’nun konusu, SATICI' nın, SİPARİŞ VEREN/ALICI' ya satışını yaptığı, aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürün/ürünlerin satışı ve teslimi ile ilgili olarak sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun - Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği (RG/) hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerini kapsamaktadır. İş bu ön bilgilendirme formunu kabul etmekle ALICI, sözleşme konusu siparişi onayladığı takdirde sipariş konusu bedeli ve varsa kargo ücreti, vergi gibi belirtilen ek ücretleri ödeme yükümlülüğü altına gireceğini ve bu konuda bilgilendirildiğini peşinen kabul eder.


2. SATICI BİLGİLERİ

Ünvanı : Sarkap İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi
Adresi  : Semizkumlar Mahallesi Başkumandan Mustafa Kemal Caddesi No SİLİVRİ - İSTANBUL
Faks    : +90() 34 17
Telefon: +90() 72 72
Eposta : [email protected]

  1. ALICI BİLGİLERİ(Bundan sonra ALICI olarak anılacaktır.)

Adı/Soyadı/Ünvanı :

%FATURA_AD_SOYAD%

Adresi :

%FATURA_ADRES%

Telefon :

 %FATURA_TEL_1%

E-Posta :

 %UYE_E-POSTA%

 

  1. SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN/ÜRÜNLER BİLGİLERİ

    Malın / Ürün/Ürünlerin / Hizmetin temel özellikleri (türü, miktarı, marka/modeli, rengi, adedi) SATICI’ya ait internet sitesinde yer almaktadır. Ürünün temel özelliklerini kampanya süresince inceleyebilirsiniz. Kampanya tarihine kadar geçerlidir.
    Listelenen ve sitede ilan edilen fiyatlar satış fiyatıdır. İlan edilen fiyatlar ve vaatler güncelleme yapılana ve değiştirilene kadar geçerlidir. Süreli olarak ilan edilen fiyatlar ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir.
     Sözleşme konusu mal ya da hizmetin tüm vergiler dâhil satış fiyatı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

%URUNLER%

 

 

  1. GENEL HÜKÜMLER

    ALICI, SATICI’ya ait internet sitesinde sözleşme konusu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin ön bilgileri okuyup, bilgi sahibi olduğunu, elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini kabul, beyan ve taahhüt eder. ALICININ; Ön Bilgilendirmeyi elektronik ortamda teyit etmesi, mesafeli satış sözleşmesinin kurulmasından evvel, SATICI tarafından ALICI' ya verilmesi gereken adresi, siparişi verilen ürünlere ait temel özellikleri, ürünlerin vergiler dâhil fiyatını, ödeme ve teslimat bilgilerini de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
    . Sözleşme konusu her bir ürün, 30 günlük yasal süreyi aşmamak kaydı ile ALICI' nın yerleşim yeri uzaklığına bağlı olarak internet sitesindeki ön bilgiler kısmında belirtilen süre zarfında ALICI veya ALICI’ nın gösterdiği adresteki kişi ve/veya kuruluşa teslim edilir. Bu süre içinde ürünün ALICI’ya teslim edilememesi durumunda, ALICI’nın sözleşmeyi feshetme hakkı saklıdır.
    SATICI, sözleşme konusu ürünü eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri, kullanım kılavuzları ile teslim etmeyi, her türlü ayıptan arî olarak yasal mevzuat gereklerine sağlam, standartlara uygun bir şekilde işin gereği olan bilgi ve belgeler ile işi doğruluk ve dürüstlük esasları dâhilinde ifa etmeyi, hizmet kalitesini koruyup yükseltmeyi, işin ifası sırasında gerekli dikkat ve özeni göstermeyi, ihtiyat ve öngörü ile hareket etmeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
     SATICI, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan ALICI’yı bilgilendirmek ve açıkça onayını almak suretiyle eşit kalite ve fiyatta farklı bir ürün tedarik edebilir.
     SATICI, sipariş konusu ürün veya hizmetin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması halinde sözleşme konusu yükümlülüklerini yerine getiremezse, bu durumu, öğrendiği tarihten itibaren 3 gün içinde yazılı olarak tüketiciye bildireceğini, 14 günlük süre içinde toplam bedeli ALICI’ya iade edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
     ALICI, sözleşme konusu ürünün teslimatı için işbu Ön Bilgilendirme Formunu elektronik ortamda teyit edeceğini, herhangi bir nedenle sözleşme konusu ürün bedelinin ödenmemesi ve/veya banka kayıtlarında iptal edilmesi halinde, SATICI’ nın sözleşme konusu ürünü teslim yükümlülüğünün sona ereceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
     ALICI, Sözleşme konusu ürünün ALICI veya ALICI’nın gösterdiği adresteki kişi ve/veya kuruluşa tesliminden sonra ALICI'ya ait kredi kartının yetkisiz kişilerce haksız kullanılması sonucunda sözleşme konusu ürün bedelinin ilgili banka veya finans kuruluşu tarafından SATICI'ya ödenmemesi halinde, ALICI Sözleşme konusu ürünü 3 gün içerisinde nakliye gideri SATICI’ya ait olacak şekilde SATICI’ya iade edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
     SATICI, tarafların iradesi dışında gelişen, önceden öngörülemeyen ve tarafların borçlarını yerine getirmesini engelleyici ve/veya geciktirici hallerin oluşması gibi mücbir sebepler halleri nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI' ya bildireceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. ALICI da siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesini SATICI’ dan talep etme hakkına haizdir. ALICI tarafından siparişin iptal edilmesi halinde ALICI’ nın nakit ile yaptığı ödemelerde, ürün tutarı 14 gün içinde kendisine nakden ve defaten ödenir. ALICI’ nın kredi kartı ile yaptığı ödemelerde ise, ürün tutarı, siparişin ALICI tarafından iptal edilmesinden sonra 14 gün içerisinde ilgili bankaya iade edilir. ALICI, SATICI tarafından kredi kartına iade edilen tutarın banka tarafından ALICI hesabına yansıtılmasına ilişkin ortalama sürecin 2 ile 3 haftayı bulabileceğini, bu tutarın bankaya iadesinden sonra ALICI’ nın hesaplarına yansıması halinin tamamen banka işlem süreci ile ilgili olduğundan, ALICI, olası gecikmeler için SATICI’ yı sorumlu tutamayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

  1. FATURA BİLGİLERİ

Ödeme Şekli :

%ODEME_SEKLI%

Teslimat Adresi :

%TESLIMAT_ADRES%

Teslim Edilecek Kişi:

%TESLIMATI_ALAN%

Fatura Adresi :

%FATURA_ADRES%

Kargo Ücreti :

%KARGO_UCRETI%

TL


Fatura teslim : Fatura sipariş teslimatı sırasında fatura adresine sipariş ile birlikte
teslim edilecektir.

  1. CAYMA HAKKI
    ALICI; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde, SATICI’ya bildirmek şartıyla hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir. Hizmet sunumuna ilişkin mesafeli sözleşmelerde ise, bu süre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde cayma hakkı kullanılamaz. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar SATICI’ ya aittir. ALICI, iş bu sözleşmeyi kabul etmekle, cayma hakkı konusunda bilgilendirildiğini peşinen kabul eder.
    Cayma hakkının kullanılması için 14 (ondört) günlük süre içinde SATICI' ya iadeli taahhütlü posta, faks veya eposta ile yazılı bildirimde bulunulması ve ürünün işbu sözleşmede düzenlenen düzenlenen "Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler" hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde,
    3. kişiye veya ALICI’ ya teslim edilen ürünün faturası, (İade edilmek istenen ürünün faturası kurumsal ise, geri iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri İADE FATURASI kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır.)
     İade formu,
     İade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
     SATICI, cayma bildiriminin kendisine ulaşmasından itibaren en geç 10 günlük süre içerisinde toplam bedeli ve ALICI’ yı borç altına sokan belgeleri ALICI’ ya iade etmek ve 20 günlük süre içerisinde malı iade almakla yükümlüdür.
     ALICI’ nın kusurundan kaynaklanan bir nedenle malın değerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa ALICI kusuru oranında SATICI’ nın zararlarını tazmin etmekle yükümlüdür. Ancak cayma hakkı süresi içinde malın veya ürünün usulüne uygun kullanılmasın sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan ALICI sorumlu değildir.
     Cayma hakkının kullanılması nedeniyle SATICI tarafından düzenlenen kampanya limit tutarının altına düşülmesi halinde kampanya kapsamında faydalanılan indirim miktarı iptal edilir.

  2. CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER

    a)Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
    b)Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.
    c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.
    ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.
    d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.
    e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine, veri kaydedebilme ve veri depolama cihazlarına  ilişkin sözleşmeler.
    f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.
    g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.
    ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.
    h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
    Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, iç giyim ürünleri, mayo, bikini, kitap, kopyalanabilir yazılım ve programlar, DVD, VCD, CD ve kasetler ile kırtasiye sarf malzemeleri (toner, kartuş, şerit vb.) iade edilebilmesi için ambalajlarının açılmamış, denenmemiş, bozulmamış ve kullanılmamış olmaları gerekir.
     SATICI şikâyet ve itirazları konusunda başvurularını,  aşağıdaki kanunda belirtilen parasal sınırlar dâhilinde tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu  veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki  tüketici sorunları hakem heyetine veya tüketici mahkemesine yapabilir. Parasal sınıra ilişkin bilgiler aşağıdadır:
    28/05/ tarihinden itibaren geçerli olmak üzere:
    a)  sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un Maddesi gereği değeri ,00 (ikibin) TL’nin altında olan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetlerine,
    b) Değeri ,00(üçbin)TL’ nin altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine,
    c) Büyükşehir statüsünde bulunan illerde ise değeri ,00 (ikibin) TL ile ,00(üçbin)TL’  arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılmaktadır.
    İşbu Sözleşme ticari amaçlarla yapılmaktadır.

 

SATICI 
Sarkap İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi

ALICI

 

Adı/Soyadı :

%FATURA_AD_SOYAD%

Tarih :

%TARIH%

 

ÜYE AYDINLATMA METNİ

Sarkap İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi olarak sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda tanımlı veri sorumlusu sıfatıyla işlediğimiz kişisel verilerinizin güvenliğine önem veriyoruz. Bu nedenle sizleri kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak bilgilendirmek isteriz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMACI VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz  sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ikincil düzenlemelere uygun olarak aşağıda belirtilen amaçlar ve hukuki sebepler çerçevesinde işlenmektedir:

Bu kapsamda funduszeue.info adresine üyelik kaydı oluşturmanız ve bu üyelik kaydı üzerinden alışveriş yapmanız durumunda “Ad-soyad, Uyruk, Cinsiyet, E-posta, Yaşadığınız İl ve İlçe” gibi kişisel verileriniz üyelik kaydınızın yapılması ve onay vermeniz durumunda size uygun fırsat ve kampanyalardan haberdar edilmeniz amacıyla, “Cep Telefonu, Adres, Alışveriş Geçmişi, Siparişlerim, Hediye Çeklerim, Puanlarım, Listelerim, Mesajlarım” gibi kişisel verileriniz tarafınızla kolayca iletişim kurulması, yaptığınız işlemlerin kayıtlarının tutulması ve site kullanımlarınız doğrultusunda ilgi ve beğenilerinize uygun bir site içeriği oluşturmak, kupon, indirim, özel promosyon, kampanya, alışveriş fikirleri ve ilgili mal ve hizmetlere ilişkin pazarlama ve reklam sunmak suretiyle daha iyi ve kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi yaşamanızı sağlamak amacıyla sayılı kanunun 5/2-c ve 5/2-f maddelerindeki sözleşmenin ifası ve meşru menfaat hukuki sebeplerine,

zorunlu olmamakla birlikte “TCKN, İş Telefonu” gibi kişisel verilerinizi web sitemiz üzerinden bildirmeniz durumunda bu kişisel verileriniz kimlik tespitinizin net bir şekilde yapılması ve iletişim imkanlarının geliştirilmesi amaçlarıyla sayılı kanunun 5/2-f maddesindeki meşru menfaat hukuki sebebine ve

sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında tarafınızdan ticari ileti onayı alınmak suretiyle tarafınıza uygun kampanyalar hakkında bilgi verilmesi ve şirketimizin kampanyaları hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla sayılı kanunun 5/2-a maddesindeki kanunlarda öngörülmüş olma hukuki sebebine dayalı olarak yukarıda belirtilen kişisel verileriniz işlenecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

SARKAP, üyelik ilişkisi ile sınırlı olarak işlenen kişisel verilerinizi siparişlerin gönderiminin sağlanması için Kargo Tedarikçisi Şirketler, ödeme işlemlerinizin yapılması için Online Ödeme Hizmeti Sunan Şirketler ve gerekmesi durumunda Ortak ve İştirakleriyle (ve/veya işin yerine getirilmesi için paylaşılması gereken üçüncü kişi iş ortaklarıyla),

Ayrıca tarafınızca kampanya izni verilmesi durumunda pazarlama yapılması, size özel kampanyaların sunulması ve yapılan kampanyalar hakkında bilgilendirmelerde bulunulması ve iletişime geçilmesi amacıyla Sosyal Medya Tedarikçisi Şirketler, Elektronik Pazarlama Şirketleri ile yukarıdaki amaçlar ve hukuki sebepler doğrultusunda veya

Kişisel verilerinizin SARKAP’ın haklarını savunması için paylaşılmasının zorunlu olması durumunda Yetkili Kamu Kurumları veya diğer üçüncü taraflar ile sayılı kanunun 5/2-e maddesindeki hukuki sebep uyarınca veya

Kanunen Yetkili Kamu ve Özel Kurumlardan talep edilmesi durumunda sayılı kanunun 5/2-ç maddesi uyarınca yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi kapsamında kişisel verilerinizi paylaşılabilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMLERİ

SARKAP kişisel verilerinizi “Üye Formu”nu doldurmanız, üyelik bilgilerinizi güncellemeniz, üyelik kapsamında web sitemiz üzerinden satın alma faaliyetlerinde ve diğer faaliyetlerde bulunmanız ve tarafımız ile iletişime geçmeniz gibi durumlar da toplanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI

Kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaç ve hukuki sebepler doğrultusunda sayılı kanunun 5/2-c, 5/2-ç, 5/2-e, 5/2-f maddelerindeki hukuki sebeplere dayanılarak kanuna uygun bir şekilde sınırlı süre muhafaza edilecek ve süresi sonunda imha edilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ

Veri sahibi olarak SARKAP’a başvurarak;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kanunu’ un 7. maddesinde yer alan şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini ya da yok edilmesini isteme, yapılan düzeltme, silme ya da yok etme işlemlerinin kişisel verilerin paylaşıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini talep etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.


Yukarıda sayılan haklarınıza ilişkin taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de öngörülen başvuru usullerine uygun olarak Sarkap İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketine iletmeniz durumunda Sarkap İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi talebinizi niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Sarkap İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücreti talep edebilecektir.

Detaylı bilgi için “funduszeue.info” adresinde bulunan Kişisel Verilerin Korunması Politikamızı inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Sarkap İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi tarafından kişisel verilerimin işlenmesi ve aktarılması süreçlerine ilişkin yöntem, amaç ve hukuki sebepler ile sahip olduğum haklar konusunda bilgilendirildim.

Adı/Soyadı :

%FATURA_AD_SOYAD%

Tarih :

%TARIH%

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası