afyon mimarlar odası / Afyon, Afyonkarahisar'da 10 en iyi mimarlar

Afyon Mimarlar Odası

afyon mimarlar odası


 
EMO Afyonkarahisar İl Temsilcisi Çetin İnce, Temsilci Yardımcısı funduszeue.info Zenger, Mimarlar Odası Temsilcisi Süleyman Bircan, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Sinan Millik, Makina Mühendisleri Odası’ndan Ahmet Şenkabak, Harita Mühendisleri Odası’ndan Çağdaş Köker, Yapı Denetimciler, Ticaret Odası Müteahhitler grubu, Müteahhitler Derneği temsilcilerinden oluşan bir heyet Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i 13 Kasım Çarşamba günü makamında ziyaret ederek mühendislerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerini konuştular. Toplantıda Afyonkarahisar Belediyesi Ruhsat Şube Müdürü Benol Kaplan da yer aldı.
 

ÜYEL&#x;K &#x;ŞLEMLER&#x;

ASIL ÜYELİK

Türkiye sınırları içerisinde mesleklerini ve sanatlarını uygulamaya yasal olarak yetkili bulunan içmimarların, mesleki faaliyette bulunabilmeleri veya meslekleriyle ilgili bir işte çalışabilmeleri veyahut meslek alanıyla ilgili eğitim faaliyetlerinde bulunabilmeleri için mezuniyetlerini izleyen bir ay içinde Odaya üye olmaları ve yükümlülüklerini yerine getirmeleri zorunludur. Üye kaydında lisans diploması esastır. Odaya asıl üye olabilmek için; Türkiye’deki üniversitelerin ilgili fakültelerinde yer alan bölümlerden içmimar ya da içmimar ve çevre tasarımcısı lisans unvanı ile mezun olmak veya yabancı ülkelerdeki üniversitelerden alınmış diplomaların yukarıda belirtilen unvanlara denkliğinin Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış olması gerekir. 

Diploma ya da ruhsatname alarak mesleklerini uygulama hakkını kazananlar, Odaya zorunlu kayıt süresi olan bir ay içinde kaydolmasalar dahi, kayıt için başvurduklarında bir ay içinde kaydolmuş gibi aidatlarını öderler. Mesleklerini uygulamadıkları süreler varsa, belgelemek koşuluyla bu süreler için kendilerinden aidat alınmaz.

Üyelik İçin Gerekli Evraklar:

  • DİPLOMA VEYA MEZUNİYET BELGESİNİN FOTOKOPİSİ. ( ASLI İLE MÜRACAAT ZORUNLUDUR)
  • NÜFUS CÜZDANI SURETİ ( ASLI İLE MÜRACAAT ZORUNLUDUR )
  • ADRES BEYANI
  • DİLEKÇE - DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ
  • ÜYE KAYIT FORMU ÜYE KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ
  • 4 ADET VESİKALIK FOTOĞRAF
  • KİMLİK KARTI ÜCRETİ ( 90,00 TL )
  • YILI AİDATI ( ,00 TL )
  • KAYIT ÜCRETİ ( ,00 TL )

Not: Geçmiş yıllara ait üye ödentisi, borcun ödendiği tarihteki üye ödentisi miktarı üzerinden alınır.

Yeni Kayıt için müracaat eden kişiler Çalışmadığı süreleri tespiti için E-Devlet üzerinden aldığı "Sigortalılık Tescil Ve Hizmet Kaydı Tespiti" evrağını ek olarak göndermeleri gerekmektedir. 

 

1) Yurt Dışındaki Üniversitelerden Mezun Olanlar İçin Bu Belgelerin Yanı Sıra, Yükseköğretim Kurulundan Aldıkları Denklik Belgeleri veya Onaylı Suretini de getirmeleri gerekmektedir.
2) Posta yolu ile gönderilecek olan evrakların Noter Onaylı olması gerekmektedir.

Banka Hesap Bilgileri:

 

Hesap Adı

: TMMOB İçmimarlar Odası

Banka

: QNB Finansbank - Necatibey Şubesi

Şube Kodu

:

Hesap No

:

IBAN No

: TR23 51

Hesap Adı

: TMMOB İçmimarlar Odası

Banka

: T.C. Ziraat Bankası Yıldızevler Şubesi

Şube Kodu

:

Hesap No

:

IBAN No

: TR89 01


ONUR ÜYELİĞİ

Odanın amaçları ve ilkeleri doğrultusunda, meslek onurunu koruyarak, yurt içinde ya da yurt dışında en az kırk yıl içmimarlığa emek vermiş kişilerle ülkemizde veya yurt dışında içmimarlık alanında olağanüstü hizmetlerde bulunmuş kişiler Onur Kurulunun önerisi ve Yönetim Kurulunun kararıyla onur üyesi olarak kayıt edilebilirler. Onur üyelerinin Genel Kurul’da oy hakları yoktur.

 

FAHRİ ÜYELİK

Oda üyesi olmadığı hâlde, Odanın veya mesleğin yararına yapılan her türlü aktivite ve çalışmada, Odaya ve aktivitelere gönüllü destek veren kişi veya kuruluşlara, verdikleri hizmet ve destek karşılığı fahri üyelik verilebilir. Bu kişiler, Onur Kurulunun önerisi ve Yönetim Kurulunun kararıyla fahri üye olarak kayıt edilebilirler. Fahri üyeler asıl üyelerin haklarını kullanamazlar ve Genel Kurulda oy kullanamazlar.

 

İÇMOGENÇ (ÖĞRENCİ) ÜYELİĞİ

ÖĞRENCİ ÜYE (GENÇ İÇMO) YÖNETMELİĞİ YÖNETİM KURULU’MUZUN 11 EYLÜL TARİH 31 NUMARALI TOPLANTISINDA ALINAN SAYILI KARARI İLE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR.

 

Bu Yönetmelik Üniversitelerin İçmimarlık / İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin "Öğrenci Üye" olarak kaydedilmesi esaslarını ve öğrenci üyelerin hak ve yükümlülüklerini kapsamakta, öğrencilerin, öğrenim süreleri boyunca İçmimarlar Odası ile iletişimini, oda ile öğrencilerin ilişkisini güçlendirerek, öğrencilerin oda çalışmalarına katkı vermelerini, aynı şekilde öğrencilerin kendi çalışmalarında da odadan gerekli yardımı, desteği almasını sağlayacaktır.

 

Oda, Üniversite ve Öğrenciler ekseninde, Eğitim ve öğretim sorunlarına çözüm üreten çalışmalar ile mesleki ve toplumsal sorumluluklar çerçevesinde ortaya çıkan sorunların çözümünde oda öğrenci ilişkisini artırarak, Bilim ve tekniği toplumsal çıkarlar çerçevesinde kullanan bir anlayışın geliştirilmesini sağlamak ve bu anlamda özerk, demokratik ve bilimsel üniversite taleplerini dile getiren İçmimarlık / İçmimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencilerinin örgütlülüğünü organize olmaları sağlanacaktır.

Öğrenci Üyelik Formu İçin Tıklayınız

İÇMOGENÇ ÖĞRENCİ ÜYELİĞİ YÖNETMELİĞİ İÇİN TIKLAYINIZ

  • 3 Adet Vesikalık Fotoğraf
  • Diploma veya çıkış belgesinin 2 Adet Noter veya okul onaylı sureti aslı gibidir ıslak imzalı hali.  (Diplomanın veya çıkış belgesinin aslının gösterilmesi zorunludur. e-devletten alınan mezuniyet belgesi kabul edilmemektedir.)
  • 2 adet nüfus cüzdanı fotokopisi ,
  • 2 adet sigorta hizmet dökümü(e-devlet veya SGKdan alınan)
  • Mezuniyet Tarihi İtibariyle Aidat (yıl x TL.)
  • Kayıt ücreti: TL

Eğer Yurt dışında okul bitirmiş ise

  • Diploma veya çıkış aslının 2 Adet Noter/okul onaylı sureti ve türkçe tercümesinin 2 Adet Noter onaylı sureti (Diplomanın veya çıkış belgesinin aslının gösterilmesi zorunludur.)
  • 2 Adet Noter veya okul onaylı sureti YÖK.'den denklik belgesinin aslının
  • Transkriptin 2 Adet Noter/okul onaylı sureti ve türkçe tercümesinin 2 Adet Noter onaylı sureti
  • 4 Adet Vesikalık Fotoğraf
  • 2 adet İkametgah belgesi
  • 2 adet nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Yurt dışından mezun olmuş üyelerimizin kaydı, Genel Merkez'in onayından sonra yapılmaktadır. Kayıt ücreti TL olup, ödeyecekleri aidat tutarı ise Genel Merkez onayından sonra belirlenmektedir.

Yabancı Uyruklu Mimarlar için Kayıt Şartları:

Yabancı uyruklu mimarlar Odaya kayıt şartları hakkında TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği)'nden bilgi alabilirler. Tel: (0 ) 52

 


MESLEKİ UYGULAMA

En az bedel hesabı, BTB, MUS, TUS, Yapı Denetim, Yönetmelik ve Şartnameler, Sıkça Sorulan Sorular

  • SMGM

    SMGM, mimarlık hizmetlerinin etkinliğini, verimliliğini ve gelişimini sürekli kılmak amacıyla, mimarların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

  • MİMARLIK VE EĞİTİM KURULTAYI

    Kasım 'de Eskişehir Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi'nde "Mimarlık Eğitiminde ve Pratiğinde Değişim / Dayanışma" teması ile düzenlenecek.

  • ULUSAL MIMARLIK SERGISI VE ÖDÜLLERI

    yılında yılını, dönemini kutlayan Türkiye’nin mimarlık ödüllerinde yeni dönem başladı. Duyuruları web sitesinden izleyebilirsiniz.

  • KENT KÜLTÜR VE DEMOKRASI FORUMU

    Türkiye Mimarlık Politikası’nın ve kültür politikalarının oluşturulması amacıyla yılları arasında Muğla ve Mardin’de düzenlendi.

  • KIYI BÖLGELERINDE MIMARLIK

    16 Aralık 'de Antalya’da “Kıyı Bölgelerinde Mimarlık: Akdeniz’in Doğa ve Kültür Değerleri Risk Altında!” paneli düzenlendi.

  • MIMARLIK VE KENT SEMPOZYUMU

    Kentlerin yaşam serüvenini, tarihsel ve kültürel birikimini ilgili kesimlerle paylaşmayı hedefleyen “Mimarlık ve Kent Sempozyumu” serisi gerçekleştiriliyor.


 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası