kamyonet icin gerekli ehliyet / B Sınıfı Ehliyet Hangi Kamyonetleri Kullanır? - SürücüKursları.com

Kamyonet Icin Gerekli Ehliyet

kamyonet icin gerekli ehliyet

B sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır, 6 teker araç kullanabilir mi? B sınıfı ehliyet nedir, şartları nelerdir ve nasıl alınır?

Ülkemizde yayg&#;n olarak kullan&#;lan ehliyet türlerinden biri de B s&#;n&#;f&#; ehliyettir. B ehliyet genel olarak dört tekerlekli otomobiller ve kamyonetler için al&#;nan ehliyet s&#;n&#;f&#;d&#;r. B ehliyete sahip olan ki&#;iler farkl&#; ehliyet alt türlerine de sahip olabilir. B ve B1 olmak üzere iki farkl&#; ehliyet vard&#;r ve genel olarak t&#;r, kamyon gibi araçlar&#; kullanabilmek için de B ehliyete sahip olmak gerekir. B s&#;n&#;f&#; ehliyet nedir, B s&#;n&#;f&#; ehliyet hangi araçlar&#; kullan&#;l&#;r?

B s&#;n&#;f&#; ehliyet nedir?

y&#;l&#;nda yap&#;lan düzenleme ile birlikte yeni tip sürücü belgesi s&#;n&#;flar&#;na geçildi. Buna göre 17 farkl&#; kategoriye ayr&#;lan bu ehliyet s&#;n&#;flar&#; aras&#;nda B s&#;n&#;f&#; ehliyet, ülkemizde en çok kullan&#;lanlardan birisidir. B s&#;n&#;f&#; ehliyet, otomobil ve kamyonet kullan&#;m&#; için gerekli olan ehliyet türüdür. B s&#;n&#;f&#; ehliyet yaln&#;zca otomobil kullan&#;m&#; ile s&#;n&#;rl&#; de&#;ildir. B ehliyet almak için tecrübe istenmese de 10 y&#;l geçerlili&#;i olan bu ehliyetin al&#;nmas&#; için baz&#; &#;artlar bulunur.

B s&#;n&#;f&#; ehliyet hangi araçlar&#; kullan&#;r?

B s&#;n&#;f&#; ehliyetle kullan&#;lan otomobiller maksimum 9 ki&#;i alabilen araçlar ve maksimum a&#;&#;rl&#;&#;&#; kg olan kamyonetleri kullanabilir. B s&#;n&#;f&#;n&#;n alt ehliyet türleri kapsam&#;nda olan araçlar&#; da bu ehliyete sahip olarak kullanman&#;z mümkün. B s&#;n&#;f&#; ehliyetle kullan&#;lan motorlar M yani motorlu bisiklet ve B1 yani dört tekerlekli motosikletlerdir. Ayn&#; zamanda F yani traktör de kullanabilirler.

B s&#;n&#;f&#; ehliyet 6 teker araç kullanabilir mi?

B s&#;n&#;f&#; ehliyet ile motorlu bisiklet, traktör, dört tekerli motorsiklet, kamyonet ve araba kullan&#;labilir. Ruhsatta otomobil olarak geçen bir arac&#;n&#;z varsa ve bu araç 6 tekerliyse bu arac&#; B s&#;n&#;f&#; ehliyetiniz ile kullanabilirsiniz. Önemli olan arac&#;n cinsi ve a&#;&#;rl&#;&#;&#;d&#;r.

B s&#;n&#;f&#; ehliyet &#;artlar&#; nelerdir?

B s&#;n&#;f&#; ehliyet &#;artlar&#; aras&#;nda 18 ya&#;&#;n&#; doldurmu&#; olmak öne ç&#;kar. B s&#;n&#;f&#; ehliyet &#;artlar &#;u &#;ekildedir:

  • Aile hekimi veya alan&#;nda uzman bir doktor taraf&#;ndan düzenlenen "Sürücü olur" isimli sa&#;l&#;k raporuna sahip olmak
  • En az ilkokul mezunu diplomas&#;na sahip olmak
  • Sürücü belgesinin süresiz olarak geri al&#;nmam&#;&#; olmas&#;

B s&#;n&#;f&#; ehliyet kaç ya&#;&#;nda al&#;n&#;r?

B s&#;n&#;f&#; ehliyet 18 ya&#;&#;n&#; doldurduktan sonra al&#;nabilir. 18 ya&#; alt&#; sürücü adaylar&#; bu ehliyet s&#;n&#;f&#;na ba&#;vuru yapamaz.

B s&#;n&#;f&#; ehliyet fiyatlar&#; nedir?

B s&#;n&#;f&#; ehliyet fiyatlar&#; her sene yeniden belirleniyor. B s&#;n&#;f&#; ehliyet harc&#; y&#;l&#;nda Türk Liras&#; olarak kar&#;&#;n&#;za ç&#;k&#;yor. S&#;nav giri&#; ücreti Türk Liras&#;d&#;r. B s&#;n&#;f&#; ehliyet ücretleri içerisinde harçlar, kâ&#;&#;t para bedeli, s&#;nava giri&#; ücreti ve sürücü kursu fiyatlar&#; yer al&#;yor. Sürücü kursu fiyatlar&#; kurumlar ve &#;ehirler aras&#;nda de&#;i&#;kenlik gösterebiliyor.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

B Sınıfı Ehliyet Hangi Kamyonetleri Kullanır

B sınıfı ehliyeti olan sürücülerin merak ettiği hususlardan bir tanesi de kamyonet kullanıp kullanamayacakları konusundadır. Bu sorunun yanıtı hem evet hem de hayırdır. Evet, kullanabilir. Azami yük ağırlığı 4, kg olana kadar birleşik araçlar ve ruhsatında kamyonet yazmayan araçlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilir. Ancak azami yük ağırlığı 4, kg geçen araçlar B sınıfı ehliyetle kullanılamaz.

B sınıfı ehliyetleri kullanabilecek araçlarla ilgili birçok soru işareti vardır. Bunlardan bir diğeri de minibüs kullanıp kullanamayacağıdır.

B Sınıfı Ehliyet Kaç Koltuklu Minibüs Kullanır?

B sınıfı ehliyetiniz varsa bu durumda sürücü koltuğu da dahil olmak üzere toplamda 16+1 koltuğu olan araçları kullanabilirsiniz.

yılından önce B sınıfı ehliyeti olan sürücüler 16+1 koltuğu olan minibüsleri kullanabiliyordu, ancak yılında yapılan değişiklik sonrasında 16+1 koltuk sayısına sahip olan araçları kullanmak isteyen sürücülerin B sınıfından sonra D1 minibüs ehliyetini almaları gerekiyor. Yani minibüs kullanmak isteyen bir sürücü öncelikli olarak otomobil ehliyetini almış olması gerekir.

Transit Aracı Hangi Ehliyet Kullanır?

Transit araçlar otomobil sınıfına girdiği için koltuk sayısı 16+1’i geçmediği sürece B sınıfı ehliyetle kullanılabilir. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler M, B1 ve F sınıfı ehliyetlerin kullandığı araçları kullanabilirler. Bu araçlar 4 tekerleği olan motosikletler, traktörler, azami yük ağırlığı 4, kg olan araçlardır.

B Sınıfı Ehliyet Almak İçin Ne Gerekli?

B sınıfı ehliyet almak için öncelikli olarak sürücü kursuna kaydınızı yaptırmanız gerekiyor. Sürücü kursu kaydınızı yaptırırken sizden bazı belgeleri temin etmeniz istenecek. Bu belgeler ise şöyledir:

  • 2 adet biyometrik fotoğraf.
  • Sağlık kurumlarından b sınıfı ehliyet alabilir raporu.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • En az ilkokul (ikinci kademe okuryazarlık belgesi) mezuniyet belgesi veya öğrenim belgesi
  • Sabıka kaydı beyannamesi veya belgesi

B Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?

B sınıfı ehliyet almak isteyen sürücülerin 18 yaşını doldurmuş olması gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere funduszeue.infoadresinden öğrenebilirsiniz.


Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.

B Otomobil

B sınıfı sürücü belgesi otomobil kullanacaklara verilir. Belge sahibi, ilgili tip onayı yönetmeliklerine aykırı olmamak ve 29/05/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri kursu Yönetmeliğinde belirtilen; eğitimi tamamlamak ya da yetenek ve davranış sınavını geçmiş olmak kaydıyla azami yüklü ağırlığı kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanabilir.

B Otomobil, B sınıfı sürücü belgesi almış olan sürücülerin kullanabileceği araçtır.

Bilindiği üzere B ehliyet türü, en çok sahip olunan ve otomobil kullanmak için gerekli olan ehliyet çeşididir. Bunun yanı sıra B sınıfı ehliyet sahipleri kamyonette kullanır. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme yetkisini ellerinde bulundurur. Saydığımız bu araçları detaylandırmamız gerekirse; otomobil, dört tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı gram olan birleşik araçlar biçiminde açıklarız. Üstelik ülkemizde en fazla sahip olunan ehliyet sınıfının da B sınıfı ehliyet olduğunu da söylememiz yanlış olmaz.

B Sınıfı Ehliyetin Kapsadığı Ehliyetler

·         B sınıfı için ehliyet: Otomobil ve kamyonet kullanabilme yetkisi veren ehliyet sınıfı olarak bilinir. Sürücülerin gerekli eğitimleri alıp ve gerekli sınavlara girdikten sonra azami yük ağırlığı kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanması mümkün.

·         B1 sınıfı ehliyet: Bu ehliyet sahipleri net motor gücü 15 kilovatı, net ağırlığı kilogramı aşmayan, yük taşımak için kullanılan araçlarda ise net ağırlığı kilogramı aşmayan dört tekerlekli motosikletleri kullanır. B1 ehliyeti diğer ehliyetlerden farklıdır. Bu ehliyeti almak için 16 yaşını doldurup 17 yaşından gün almış olma yeterlidir.

·         M sınıfı ehliyet: M sınıfı ehliyet sahipleri 2,3 ya da 4 tekerlekli motorlu bisikletleri kullanır. Bu ehliyet haricinde diğer tüm ehliyet sınıfları da moped araçları kullanma hakkına sahiptir.

·         D1 sınıfı ehliyet: Bu ehliyet sahipleri minibüs kullanma hakkına sahip. Ancak yalnızca D1 sınıfı ehliyet sahipleri otobüs kullanamaz. D1 tipi sürücü belgesi olan kişiler, 16 + 1 kapasiteli minibüsleri kullanabilir. Bunlara ek olarak D1 sınıfı ehliyet sahipleri alt sınıf ehliyetler olan B, B1, M ve F sınıflarının kullandığı araçları da kullanır. D1 tipi ehliyet için yaş şartı diğer ehliyetlerden biraz değişiktir. Sürücünün 21 yaşını tam olarak doldurmuş olması gerekmektedir. Ayriyeten D1 sınıfı ehliyette deneyim şartı vardır. Bu deneyim ise B sınıfı ehliyete de sahip olmak biçiminde açıklanır. Bu biçimde açıkladıktan sonra B sınıfı ehliyet sahip olmanın B otomobil kullanımının yanı sıra pek çok avantajı da olduğunu gösterir.

C Sınıfı Tır/Çekici Ehliyeti

C Sınıfı Tır Ehliyeti Hakkında En Çok Sorulan Sorular;
yılından önce alınan E Sınıfı ehliyetinizi tarihinden önce alanlar TIR (çekici) kullanabilirler. Bu tarihten sonra E alanlar TIR kullanmak için mutlaka C sınıfı ehliyete baş vurvaları gerekir.
C sınıfı ehliyet ile kamyon, Tır, Otomobil, traktör, minibüs, kamyonet ve 14 kişiye kadar yolcu taşıyan araçlar kullanılabilir. 14 kisiden fazla yolcu taşıyan araçları sadece D sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler kullanır.
Eski E Sınıfı ehliyetinizi tarihinden önce alanlar Eski d yeni C sınıfı da almış sayılırlar.
C Sınııfı için en az B sınıfı ehliyete sahip olmak gerekiyor
21 yaşını dolduranlar C Sınıfı ehliyetlerini alabilirler.
C Yınıfı Yaş cetveli
yılı için yılında doğduğu gün ve ayı dolduranlar
yılı için yılında doğduğu gün ve ayı dolduranlar
yılı için yılında doğduğu gün ve ayı dolduranlar
yılı için yılında doğduğu gün ve ayı dolduranlar
D Sınıfı çekici ehliyeti için kursumuza başvurup kayıt yapabilirsiniz.

D sınıfı ehliyet ile, tır (çekici) dorseli, kamyon, minibüs, Kamyonet, otomobil, traktör türü araçları kullanılır.

B 'den C' ye geçiş yaparken sadece direksiyon sınavına girilir.

C Sınıfı Kayıt için Grekli Evraklar
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Evvelce alınmış başka bir sınıf sürücü belgeniz var ise fotokopisi
  • Öğrenim belgesi aslı (Belge aslı görülüp tekrar iade edlir.)
  • 5 Biyometrik Fotoğraf
  • Yetkili Özel veya devlet hastanesinden sürücü olur raporu (Kursumuzdan rapor alabileceğiniz merkezler konusunda yardım alabilirsiniz. )

Direksiyon için  4 (Dört) sınav hakkı vardır.
Girilmeyen sınavlarda o hak yanmış olur.
Direksiyon sınavlarında 4 hakkı da dolmuş olan adaylar istemeleri halinde ücreti karşılığı tekrar kayıt yaptırıp, direksiyon dersi alarak ekstra 4 hakka daha sahip olabilirler.
2. Defa da direksiyon sınavına girip 4 hakkında da başarısız olanlar, ya da sınavlara girmeyip haklarını dolduranların dosyaları yanar.
Bu durumda olan sürücü adaylarımız İstemeleri halinde tekrar yeni kayıt için başvuru yapıp direksiyon eğitimi alarak, sınavlarına yeniden girerek süreci baştan başlatabilirler.

Kamyonet, TIR, otobüs, kamyon vb. Yük ve yolcu taşıyan araç sürücüleri,
Şehir içi, Şehirlerarası veya Uluslararası çalışıyor iseler  SRC ve Psikoteknik belgesi almaları gerekiyor.

Uluslararası Yük, Eşya Taşımacılığı yapan tır sürücülerinin Src 3 Yük Eşya Taşımacılığı kargo belgesi ve Psikoteknik değerlendirme
raporu almaları gerekmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası