bacakları kalınlaştırmak için egzersiz / Kalın Bacak Estetiği - Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu

Bacakları Kalınlaştırmak Için Egzersiz

bacakları kalınlaştırmak için egzersiz

Leg Extensıon

Bacak kalınlaştırma hareketleri bazen egzersizler dışında birtakım aparatlar sayesinde de mümkün olmaktadır. Mesela bacak kalınlaştırma aparatı ile bacaklarınızı kalınlaştırabilmeniz mümkündür. Bu aparatın nasıl çalıştığına değinmek gerekirse, oturur pozisyonda durup, ağırlık dizlerinizin alt kısmına gelecek şekilde ayarlamalısınız. Ve bu ağırlığı kaldırıp indirmelisiniz.

6-bacak-kalinlastirma-hareketleri

Bu hareketi spor salonlarında yapabileceğinizi unutmayın çünkü bu aparat spor salonlarında mevcut bir aparattır. Bütün bunların haricinde egzersiz dışında bacaklarınızı kalın göstermenin de birkaç yöntemi bulunmaktadır. Bunlara örnek vermek gerekirse:

Bitkisel Bacak Kalınlaştırma Yöntemi

Bacak kalınlaştırma hareketleri kadın olsun erkek olsun ince bacaklı herkes için sorun haline gelmektedir. Hareket etmeyi sevmeyen bazı kişiler bitkisel bacak kalınlaştırma yöntemleri arayışı içerisine girmektedirler. Fakat unutulmamalıdır ki bacağın kalınlaşması demek kas kütlesinin artması demektir. Kas kütlesi de bitkisel kürlerle veya kremlerle değil de hareketle, ağırlık çalışmakla olabilecek bir şeydir.

Bacak Kalınlaştırıcı Tayt

6-bacak-kalinlastirma-hareketleri

Egzersiz ve bacak kalınlaştırma hareketleri yapmadan bacaklarım kalın görünsün diye düşünüyorsanız bu mümkün değildir. Kalıcı ve sürekli bir sonuç için egzersiz yapmanız şarttır. Fakat piyasada bacakları incelten tayt olduğu gibi kalın gösterdiği iddia edilen taytlar da bulunmaktadır. Bacak kalınlaştırıcı tayt olarak piyasaya sürülen bu taytların işe yarama kapasitesi merak konusu olmaktadır.

Alt Bacak Kalınlaştırma Estetiği

Sporun fayda etmediği veya yetersiz kaldığı yerlerde çözüm olarak bir diğer seçenek de alt bacak kalınlaştırma estetiği olmaktadır. Bacaklarınızı kalınlaştırma estetiği kendi vücut yağınızı alıp, deformasyon bulunan yere transfer etmeleri işlemi ile yapılmaktadır. Bu işlemi genellikle çarpık bacakları olan ve ciddi deformasyona sahip bacaklı insanlar tercih etmektedir. Aksi halde bacak kalınlaştırma hareketleri ile düzelmeyen bacaklara estetik operasyon ile müdahale edilmektedir.

Spor kilo vermenin temel çözümleri arasında yer almaktadır. Ancak doğru spor hareketlerini yapmak istenilen sonucu elde etmeyi sağlamaktadır. 1 ayda yüksek miktarda kilo vermek isteyenlerin yapabileceği bazı temel spor hareketleri bulunmaktadır. 1 Ayda 10 Kilo Verdiren Spor yazımıza bakarak bu konuda bilgi alabilirsiniz.

Kalın Bacak Estetiği

Kalın Bacak Estetiği

Kalın Bacak Estetiği Ankara

Genel estetik beklentilere göre belden sonra bacaklara doğru vücut hatlarında kalınlaşma ve kalçanın en geniş olduğu yerden sonra bacaklara doğru incelerek giden bir seyir olmalıdır.

Basen kısmı kadınlarda kalınlaşmaya en meyilli ve kilo almanın yarattığı deformasyona en hassas kısımdır.

Diyet ve spor ile diğer vücut bölgeleri eritilebildiği halde bacakta belli bölgeler (basen, diz içi vs.) dirençlidir.

Bel bölgesinden sonra ekstra boğumlanma ve çıkıntılar, basen bölgesindeki aşırı fazlalıklar estetik problemlerin yanı sıra kıyafet seçiminde de sorunlara sebep olur. Tüm bunlar sonrası özgüven problemleri, psikolojik sorunlar, kendini toplumdan soyutlama gibi durumlar ile karşılaşılabilir. Basen, diz üstü, diz içleri gibi problemli bacak bölgelerinin inceltilmesi için farklı kalın bacak estetiği yöntemleri, “bacaktan yağ aldırma” yöntemleri veya “bacak liposuction” yöntemleri uygulanır.

Hormonal farklılıklar sebebi ile erkeklerde yağlanma vücudun üst kısımlarında (karın, bel, göğüsler),kadınlarda ise vücudun alt (kalça, bacaklar) kısımlarında birikme eğilimindedir. Dolayısı ile “kalın bacak estetiği” daha çok kadınlar tarafından talep edilen bir estetik uygulamadır.

Çoğu zaman kalın bacakların doğal yollar ile eritilmesi pek mümkün değildir. Normal kiloda olup kalın bacakların eritilmesi çabası diğer bölgelerde gevşeme, sarkma ancak bacak kısmında dirençli kalınlık ile sonuçlanabilir. Özellikle kalın bacak sebebi “Lipödem” gibi hastalıkla ise diyetle bacak inceltme çabaları başarısızlık ile sonuçlanmaktadır. Bu sebepten sadece bacaktaki yağları eritmeye, sadece bacakları inceltmeye yönelik kalın bacak estetiği yöntemleri önem kazanmıştır.

Kalın Bacak Estetiği Yöntemleri

Bacak yağlarını eriten hareketler, bilinçsizce yapıldığında kaslı ve kalın bir bacak yapısı oluşturabilir. Ayrıca sadece şikayetçi olunan bacak kısmına özel yağ eritici egzersiz planları (örneğin diz içi eritme egzersizleri, iç bacak eritme hareketleri) genellikle başarısızlık ile sonuçlanmaktadır.

İnce bacak diyeti, bacak inceltme diyeti olarak lanse edilen özel programlar, genel bir kilo verme aracı olabilmekte, bölgesel spesifik (iç bacak inceltme diyeti) diyetler beklentileri karşılayamamaktadır.

Liposuction ile bacak inceltme sadece istenilen bacak bölgesinden yağların alınıp bacağın şekillendirilmesine izin verir. Liposuction ile bacak estetiği sonrası normal yaşama dönüş hızlı sonuçlar etkili ve kesindir.

Ameliyatsız Kalın Bacak Estetiği

Ameliyatsız kalın bacak estetiği amacı ile soğuk lipoliz, sıcak lipoliz, radyofrekans ile bacak inceltme, kas uyarımı ile bacak inceltme gibi yöntemler kullanılmıştır. Bilinmelidir ki ameliyatsız kalın bacak estetiği yöntemlerinin sonuçları, liposuction ile kalın bacak estetiğinde olduğu gibi kesin, belirgin ve etkili değildir. Ameliyatsız kalın bacak estetiği uygulamaları tek seansta sonuç vermeyip, çoklu seanslar gerektirir.

Kalın Bacak Estetiği Fiyatları

Kalın Bacak Estetiği Fiyatları Ankara yapılacak uygulamaya göre değişkenlik gösterir. Kalın Bacak Estetiği Fiyatları ve sizin için uygun yöntemin tespiti için bizimle irtibata geçiniz.

Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu Sorularınızı Cevaplıyor

Bacak kaslarının büyümesi ve bacak kalınlaşması sanırım kadınlar arasında en çok sorun yaratan çıkmazlardan biridir.

Söz konusu bacak olduğundan herkesin arzuladığı görüntü farklılaşıyor. Yağ yakmak isteyip kalınlaşmak istemeyenler, bacak kaslarını sevenler, sevmeyenler ya da çok ince bacaklı olup bacak kalınlaştırmak isteyenler&#; Bacak şekillendirmede işin sırrı kendinizi dinlemekte ve bedeninizi nasıl görmek sizi mutlu edecekse o şekilde çalışmakta.

bacak kalınlaştıran egzersizler

Eğer kalın bacak görüntüsü hoşunuza gidiyorsa, bacak kası geliştirmeye yönelik egzersizler yapın. Ancak şunu da unutmayın, bacak büyütme egzersizleri yaptığınızda bacaklarınız bir anda kocaman şişmez, bu imkansızdır. Yetişkin bir kadının testosteron seviyesi küçük bir erkek çocuğuyla aynıdır, yani o korktuğunuz &#;erkek gibi görünüm&#; birkaç ayın ürünü değildir. Erkekler o görüntüye ulaşabilmek için zamanlarının çoğunu harcarlar. Üstelik egzersiz tek başına yeterli değildir. Üzerine bir de inanılmaz disiplinli beslenme programı eklemek gerekir.

Konumuz bacak kalınlaştırmak ama şunu da eklemek istiyorum, hedefiniz kalınlaştırma olmasa bile, kas kütlenizi artıracak egzersizlerden korkmayın, bun egzersizlerle mevcut yağ oranını yakıp, sıkı bir görüntüye ulaşabilirsiniz. Bacak kalınlaştırmak isteyenler için önerilerim ise yazının devamında&#;

Bacak Kalınlaştırma Püf Noktaları

Bacak kalınlaşmasının sadece egzersizle elde edilemeyeceğini aklınızdan çıkarmayarak işe başlamak gerek. Egzersizin yanında çok temiz ve sağlam bir beslenme programı da uyguluyor olmanız gerekir. Kas büyütmeye yönelik egzersizlere hipertrofi denir. Bacak kaslarınızı büyütmek için bu egzersizlere yönelmeniz gerekir.

Öncelikle bacak büyütme antrenmanları ile ilgili yanlışlara değinelim:

Bu maddelerin birçoğu denenmiş öneriler. Şimdi bu denenmiş tekniklerin nasıl sonuçlar yarattığına bakalım:

ağırlık kaldırarak bacak egzersizi

Bağışıklığınızı korumanıza yardımcı olacak vitamin ve mineraller için tıklayın!

Ağır Kaldırın

Çok tekrar yapmak mantıklıdır ama ağır kaldırmak kadar etkili değildir. Bacak kası geliştirme için verilen egzersizlerde 1RM denilen bir olay vardır. “One-rep max” seçtiğiniz ağırlığı tekrardan fazla yapamıyorsanız o sizin kaldırabileceğiniz en ağır kilo olur. Yani kas büyütmek için 1RM’de çıkan kilonun % oranları aralığında çalışabilirsiniz demektir. Bunun için internette hesaplama uygulamaları da mevcuttur. Squat, lunge, romanian deadlift egzersizleri gibi compound hareketler turu, kas kütlesini arttırmak ve güç kazanmak için izole egzersizlerden aslında daha etkilidir.

Düzenli Bir Artışla İlerleyin

Her hafta yaptığınız egzersizlerin tekrarı çok önemli. Genel algı şu yöndedir, ne kadar ağır kaldırırsan, o kadar az tekrar ve o kadar uzun bekleme yapman gerekir. Mesela, 1RM’inizin % arasında yapıyorsanız, haftalık tekrar sayınız arasında olmalıdır.

Beslenmenin Önemini Unutmayın

Eminim bunun sadece egzersizle mümkün olmayacağını biliyorsunuzdur. Eğer egzersizinize uygun beslenmiyorsanız yaptığınız ağırlık antrenmanları size kalori yakmaktan başka bir yarar sağlamaz. Boşuna ağırlık taşımış olursunuz. Hep dediğim bir örnek vardır; araba nasıl benzinsiz çalışmazsa kaslarınızda onu büyütecek besinleri almazsa istediğiniz gibi çalışmaz.

Yani kaslarınızı besleyecek gazı vermeniz şart. Eğer beslenme konusunda fikriniz yoksa bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Doğru ve dengeli beslenmenin yanında yapacağınız egzersizde kullanacağınız ağırlık 1RM’inizin %65 &#; 85 arası olmalıdır. Bu verilen yüzdelikler geneldir, kişinin egzersiz geçmişine göre ve hedefine göre değişiklik gösterecektir.

Bacak egzersizleri sadece bacağa yüklenerek yapmamalı, tüm vücudunuzu birlikte çalıştırmalısınız. Örneğin:

1. GünAlt vücut A
2. GünÜst vücut
3. GünDinlenme
4. GünAlt vücut B
5. GünDinlenme
6. GünAlt Vücut C
7. GünDinlenme

tekrar arası egzersizler için 3 dakika dinlenme almanız gerekir. tekrar arası içinse 2 dakika dinlenme yeterlidir. Unutmayın ağır kaldırdığınız için kısa aralıklarla çalışamazsınız. Kaslarınızı yormamanız lazım. Bu şekilde kaslarınıza tekrar güç harcaması için gerekli zamanı vermiş olacaksınız.

Bacak Kalınlaştırma Hareketleri

Bacak egzersizlerini ayrıntılı bir şekilde incelemek için tıklayabilirsiniz.

Amanda Latona Kuclo’dan Kalça Büyütme Sırları

gul-kilic (1)

eniyivitamin

Alt Bacak Kalınlaştırma

Alt Bacak Kalınlaştırma
Alt Bacak Kalınlaştırma; Bacakları kalınlaştırma ya da inceltme de öncelikli bilmemiz gereken şey kendi vücut mekaniğimiz yani fizyolojimizdir. Kas yapısına uygun egzersizi bulmak için öncelikle alt bacaklardaki inceliğin sebeplerini irdelemek gerekir. '''Bacaklarımız alt ve üst olarak orantılı mı? Alt bacaklarımız üst bacaklarımıza göre daha mı ince? Alt bacak kaslarını daha hacimli kalın göstermek için bana uygun egzersizler hangileri?' gibi soruları kendimize sorarak ve nedenini iyi araştırarak kendimize en uygun alt bacak kalınlaştırma yöntemlerini tespit edebiliriz. Eğer sorularımız içinde kendimizi tatmin edemediğimiz cevabını veremediğimiz bir durum olursa egzersizlere başlamadan önce doktor kontrolü daha doğru olacaktır. Diyet ve uzun süreli egzersizlerden önce hormon kontrolleri yaptırmak, metabolizma hızını ölçtürmek, kemik kalınlığı ve vücuttaki yağ- kas oranını bilmek hedef koymada kolaylaştırıcı olacaktır.

Herhangi bir sağlık sıkıntısı yoksa alt bacağı kalınlaştırmak için yapılacak başlangıç hareketleri şöyledir;

  • Öncelikle ayaklarınızı birbirine yaklaştırıp iki elinize yaklaşık 5 kiloluk ağırlıklar alarak dik durunuz.
  • Ardından parmak ucunuzda yavaşça yukarı doğru yükselip yavaşça geri ininiz. Buradaki hareketin püf noktası ayak topuğunu yere basmadan parmak uçlarında yavaşça yükselip baştaki pozisyona geri dönmektir.
  • Bu hareket yaklaşık 10 defa ve 3 set halinde başlanmalıdır. Zaman içinde set ve hareket sayısı arttırılabilir. Setler arasındaki dinlenme süresi 1 dakikadır. Alt bacakları kalınlaştırmak için en uygun egzersizler balerin gibi parmak uçlarının üzerinde yükselme egzersizleridir. Bu egzersizler ağırlık aletleri ile yapıldığında daha etkili olacaktır.
  • Düzenli olarak rampada koşmak alt bacak kaslarının güçlenmesine yardımcı olacaktır.
  • Gün içinde hareket ederken bacaklara ağırlık bağlamak alt bacak kaslarının kalınlaşmasını sağlayacaktır.

Egzersizlerin yanında iyi bir beslenme programı hazırlanmalıdır. Süt ürünleri ve yoğurt kemiklerin güçlenmesinde önemli besin kaynaklarıdır. Vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılar. Sabahları haşlanmış bir yumurta yemek ise günlük protein ihtiyacını karşılayacaktır. Vücut geliştirmeye giden ve kaslarında kalınlaşma isteyen arkadaşlar son zamanlarda sürekli protein takviyeleri almaktadır. Protein takviyeleri uygun bir diyet ile doğal yollardan alındığında sağlıklı kas gelişimini destekler, yapay proteinler ise birçok sıkıntıya neden olabilir. Bu yüzden kullanılmaması daha doğrudur. Sabır ve düzenli çalışma ile istediğiniz vücuda sahip olabilirsiniz.

Son Güncelleme :

Alt Bacak Kalınlaştırma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


1 Yorum Yapılmış "Alt Bacak Kalınlaştırma"

Bu egzersizler parantez bacak için etkili olur mi? Cevap verirseniz sevinirim.
Ayşe Demir .

CEVAP YAZ

Üst Bacak Ağrısı
Üst Bacak Ağrısı
Üst bacak ağrısı, eklem, kas, bağ, damarlar ve sinirlerde meydana gelen birtakım olaylar sonucunda oluşur. Bunların dışında uzun süre boyunca yanlış bir pozisyonda oturmak da bacak ağrısına neden olabilir. Ağrılar nedenine bağlı olarak geçebilir ya d
Bacak Sızlaması
Bacak Sızlaması
Bacak Sızlaması, Bacaklarda sızlama oluşu birçok nedeni olabilir. Kimi zaman bazı hastalıkların belirtisi olabilir, bazen bu durum nemli ortamın neden olduğu da bilinmektedir. Bu tür problemler aslında yaş fark etmeksizin her yaşta karşılaşılabilmekt
Sağ Bacak Ağrısı
Sağ Bacak Ağrısı
Sağ Bacak AğrısıHerkes hayatında kimi zaman bacak ağrısı yaşayabilir. Bazen fazla önemsemediğiniz ağrılar çok ciddi sorunlara sebep olabilmektedir. Bu yüzden bacak ağrısının türlerini ve ne zaman doktora başvurulması gerektiğini iyi bilmeli ve bacak
Bacak Seğirmesi
Bacak Seğirmesi
Bacak seğirmesi, aslında bir kere bile olsa herkeste meydana gelen bir durumdur. Genel olarak bacak seğirmeleri kişilerde çok ciddi problemlerin belirtisi değildir. Fakat bazen kişilerde çok şiddetli olarak meydana gelen bacak seğirmeleri çok ciddi d
Bacak Çekmesi
Bacak Çekmesi
Bacak çekmesi, aslında bacaklarınızdaki kasların kasılı kalması anlamına gelmektedir. Bu durum şiddetli ağrılara ve bazı durumlarda şişmelere neden olmaktadır. Bacaklarımızı ayaklarımızla beraber hareket ettirmemizi sağlayan 3 gurup kas vardır. Bu
Sol Bacak Ağrısı
Sol Bacak Ağrısı
Sol bacak ağrısı, bacak yapı olarak oldukça karmaşık bir düzene sahiptir. Sol bacakta görülen ağrıların birçok farklı nedeni olabilir ve ortaya çıkan ağrıların neden kaynaklandığı her zaman bilinemez. Bacağın zorlanması, kırık, doku zedelenmesi, bel
Bacak Titremesi
Bacak Titremesi
Bacak titremesi, herkes de görülen bir durum olduğu gibi altında yatan herhangi bir hastalığın da habercisi olabilir. Ancak bacak titremesi genelde hastalık durumların da görülen bir olay değildir. Pek çok kişi heyecanlandığı zaman bacaklarının ti
Bacak Üşümesi
Bacak Üşümesi
Bacak ÜşümesiBacak, vücudumuzun alt yarısını oluşturan ekstremi temizdir. Bacakta birçok yapı bir arada bulunur. Bu yapılar sırasıyla; cilt, yağ doku, kaslar, kemikler, eklemler, damarlar ve sinirlerdir. Derimizde sinir sonlanması ve reseptörler bulu
Bacakta Yanma Hissi
Bacakta Yanma Hissi
Bacakta yanma hissi, oluşması birçok hastalığında habercisi olabilir. Genellikle hastalıkların belirtileri bacak yanması, uyuşması ve karıncalanma tarzında kendini göstermektedir. Bacaklarda meydana gelen yanma hissinin şiddeti ve süresi kaynaklandığ
Bacak Arkasında Ağrı
Bacak Arkasında Ağrı
Bacak Arkasında Ağrı, Yapısı oldukça karışık olan organların başında bacaklarımız gelmektedir. Aynı zamanda da birtakım ağrıların oldukça sıkça görüldüğü bir organdır. Bu yönü ile bedenimizin hassas hassas noktalarından birisidir. Özellikle bacak
Bacakta Morluk
Bacakta Morluk
Bacakta morluk, insanlar arasında hem erkeklerde hem de kadınlarda oluşan bir durumdur. Bacaklarda oluşan morluklarda işin garip tarafı bu morlukların herhangi bir darbe alınmadığı halde oluşmasıdır. Bu durum oldukça farklı nedenlere bağlı olduğu içi
Bacakta Beze
Bacakta Beze
Bacakta beze, aslında tıp dilinde lipom olarak ele alınmaktadır. Halk dilinde yağ bezesi olarak bilinen lipomlar, birçok zaman zararsızdır. Fakat bazen hassas bölgelere yakın olarak yerlerde görülen bezeler hassas bölgelere zarar verebilir. Fakat bac

 

Üst Bacak Ağrısı
Bacak Sızlaması
Sağ Bacak Ağrısı
Bacak Seğirmesi
Bacak Çekmesi
Sol Bacak Ağrısı
Bacak Titremesi
Bacak Üşümesi
Bacakta Yanma Hissi
Bacak Arkasında Ağrı
Bacakta Morluk
Bacakta Beze
Alt Bacak İnceltme
Adet Döneminde Bacak Ağrısı
Bacakta Damar Atması
Bacakta Yağ Bezesi
Bacakta Sivilce
Bacaklarda Kaşıntı
Bacakta Kıl Dönmesi
Hamilelikte Bacak Kasılması
Bacak Platini
Bacak Arasında Sivilce
Bacak Bölümleri
Bacak Yağları Nasıl Eritilir
Bacak Romatizması
Bacak Kas Ağrısı
Hamilelikte Sağ Bacak Ağrısı
Bacakta Mantar
Hamilelikte Bacaklarda Kaşıntı
Sol Bacak Uyuşması

Popüler İçerik

Alt Bacak İnceltme

Alt Bacak İnceltme

Alt bacak inceltme, Vücudumuzun bazı bölgeleri mesela bacaklarımız orantısız ve kalın görünebiliyor. Bu görüntüden rahatsız olan insanlar ilk önce faz

Adet Döneminde Bacak Ağrısı

Adet Döneminde Bacak Ağrısı

Adet dönemi bacak ağrısı, genellikle adet başlamadan hemen önce başlar. Bu ağrılar damarlardan kaynaklanan ağrılardır. Adet döneminde kılcal damarlar,

Bacakta Damar Atması

Bacakta Damar Atması

Bacakta damar atması, genellikle sıklıkla rastlanılan hastalıktır. Damar atması çoğunlukla kişinin damarlarında meydana gelen tıkanıklık sebebi ile

Bacakta Yağ Bezesi

Bacakta Yağ Bezesi

Bacakta Yağ Bezesi, Yağ bezesi cilt altında biriken yumuşak kistlerdir. Genelde deri ile alttaki kas arasında oluşur. Vücutta yağ hücrelerinin yer ald

Bacakta Sivilce

Bacakta Sivilce

Bacaklarda S

Bacaklarda Kaşıntı

Bacaklarda Kaşıntı

Bacaklarda Kaşıntı, Kaşıntı insanın bütün vücudunda oluşabilen kısa süreli bir kaşıntı tipidir. Kadınlarda ve erkeklerde özellikle kış dönemlerinde ço

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır