metro kaç km hızla gider / İstanbul metrosu: M34 Beylikdüzü-Sabiha Gökçen Havalimanı hattı projesi (HIZRAY)

Metro Kaç Km Hızla Gider

metro kaç km hızla gider

Dünyanın en hızlı treni saatte kaç km hızla gidebiliyor?

Sorulara Dön
Anonim

AnonimÜye

URL de verdiğim linkteki videoya göre tren km ye kadar çıkabiliyor. Vikipedi km rekor diyor. Bu video nedir peki? Ayrıca videodaki tren daha çok metroya benziyor. O hıza çıkacak aracın ön tarafı böyle mi olur?

2, görüntülenme

funduszeue.info

Cevap Ver

  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir

Soruyu Soranın Seçtiği Cevap

Öncelikle selam. Birden fazla tren hız rekor kategorileri var .[1[1][1]]Guiness rekorlar kitabından bakabilirsiniz. Referansı kabul etmedi. En hızlı yolcu treni tekerlekli olarak Fransa demiryolllarina ait. Wikipediadaki gordugunuz rekor muhtemelen bu. En hızlı maglev tren (magnetic levitation) rekoru da Japonlara ait km/h. Sizin paylaştığımız videoda solda simulation yazıyor. Yani simülasyon .

görüntülenme

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.

  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir

Daha Fazla Cevap Göster

Cevap Ver

Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Sorulara Dön

Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın % okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.

Popüler Yazılar

EA Akademi

Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Etkinlik & İlan

Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.

Podcast

Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.

Aklımdan Geçen

Komünite Seç

Aklımdan Geçen

Fark Ettim ki

Bugün Öğrendim ki

İşe Yarar İpucu

Bilim Haberleri

Hikaye Fikri

Video Konu Önerisi

Kafana takılan neler var?

'te Türkiye'de bilimi yeşertmemize yardım edin!

Bu yıl sayfamızda gezdiniz.

Yeni yıl, yeni fırsatlar demek ve 'ten beklentimiz, bilimin Türkiye'nin her köşesine yayılması ve daha erişilebilir olması. Evrim Ağacı olarak, bu görevi yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizim milyarder sahiplerimiz yok, koca koca şirketler arkamızda durmuyor, herhangi bir elçilikten fon almıyoruz. Bizim sorumlu olduğumuz tek kişi var: Sizsiniz! Ve tabii ki sizin gibi yüz binlerce bilimsever. Biz, siz gibi bilimseverlerin maddi destekleri sayesinde Türkiye'nin en büyük popüler bilim platformu olduk ve aynen bu çizgide devam etmek istiyoruz. Eğer bize destek olursanız, bu yıl da bilimin Türkiye geneline yayılmasına katkı sağlamış olacaksınız. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz arasına şimdi katılın.

Evrim Ağacı Logo

Kreosus (₺)YoutubePatreonDiğer Yöntemler

Geri Bildirim Gönder
Evrim Ağacı

Evrim Ağacı

Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close

“ Deneyim zorlu bir öğretmendir: Önce sınavı verir, sonra dersi.”
Vernon Sanders Law

Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?

Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu. Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda avantajından biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak reklamların %'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş yapmanızı tavsiye ederiz).

Üye Ol

Giriş Yap

Üyeliğin Avantajları
Ana Sayfa1 milyon Türkiye fotoğrafı

Giriş Yap

İstanbul metrosu: M34 Beylikdüzü-Sabiha Gökçen Havalimanı hattı projesi (HIZRAY)
« önceki    99    sonraki »

ANA SAYFA -> ULAŞIM
cevap yaz

sayfa
Ahmet YükselS
2 yıl önce - Cum 26 Mar ,

Alıntı:
Hızray Ekpsres Metro Projesi Beylikdüzü-Sabiha Gökçen Havalimanı Hattı ile Beylikdüzü-İncirli, SİM ve M4 hatlarını aynı haritada gösteren çizim aşağıdadır. Siyah hat Hızray ile 60 dakka çekerken, kırmızı 3 hattın toplamı bayağı uzun sürecek.


Hızrayın tek alternatifi sim metrosu, yani çizdiğin o kırmızı çizgi değil. Boğaz geçişinde Marmaray var, kıta içinde ise, m7, m5, Beylikdüzü incirli, hatta M11 gibi hatlar hızrayın yolcusunu azaltır.

Süreyi kısaltması da tartışmalı.
Hızray kendisi 60 dakikada gidecek ama insanlar kaç dakikada gidecek?
Hızray kullananların yüzde 90'i en az 2 aktarma yapmak zorunda. Bu da nerden baksan ilave bir 60 dakika demektir.
O zaman süre çıkıyor dakikaya.

 mesajı beğendiniz mi?

Mehmet Kasım ASLAN
2 yıl önce - Cum 26 Mar ,

Aktarma bu işin ruhunda var. Aynı konu diğer tüm metrolar için de geçerli. SİM için de geçerli. Marmaray'la etkileşimini de HARİTADA YEŞİL ÇİZGİLİ var zaten ayrıca bold yapalım o halde. Şebeke haritası üzerinden çizdim ki diğer etkileşimler de görünsün. Halkalı Gebze 2 saat çekiyor.

Halkalı'daki entegrasyon önemli. Tuzla'ya uzatılırsa belki Marmaray'la buluşur. marmaray'da Halkalı Gebze arasında her durakta durmayan ekspres işletmeler talep ediliyordu, belki bu vesileyle ekspres bir işletme olur. Kuzeyden direk gitmek için fayda sağlar. % 90 oranı bana biraz abartılı geldi. 60 dakka eklemek de. Toplamda dakka olması da biraz abartılı. O kadar olmaz sanırım. Örnek olayla açıklamak gerek. Mesela nereden nereye ? Hangi istasyondan hangi istasyona gidiş dakka çekecek? Kaldı ki Hızray olmasa, diğer metrolarla dur kalk dur kalk gideceği için diye iddia edilen şey, olur dakka ! İSTANBUL UCU BUCAĞI BELLİ OLMAYAN ŞEHİR. Silivri Tuzla denirse dakka olur tabi.


(+)

Ulaşım Master Planı'nda önerilen kuşak çember etüdü:



 mesajı beğendiniz mi?

Nezih90

2 yıl önce - Cum 26 Mar ,

Süreyi kısaltma olayı nereyi baz aldığınıza bağlı. Sahil kesimi için yukarı Hızraya çıkıp sonradan geri sahile inmek tabii ki avantajlı olmayabilir, ama bu nereden nereye gidildiğine bağlı.

Hızrayın espirisinin anlaşılması için şöyle bir karşılaştırma yapalım. Halkalıdan'dan SAW gitmek isteseniz, M10 bitince, Marmaray ile toplamda 31+5 olmak üzere 36 durak gitmeniz gerekiyor. Ama Hızray ile daha geriden, Beylikdüzü'nden SAW'a gitmek isteseniz, GOP'un pas geçildiğini varsayarak, Mevlana ve Veysel Karani duraklarını eklersek toplamda 12 durakta İstanbul'un öbür ucunda oluyorsunuz.

Veya daha ileri bir senaryo düşünelim. Gebze merkezde oturup Kirazlı'ya gitmek isteyen bir kişi olduğunu, ve Hızrayın GOSB'a kadar uzatıldığını, Gebze-Darıca ve Kirazlı-Bakırköy İDO metrolarının da bittiğini varsayalım. Hızray kullanarak gidilse 5+(12 veya 13) durakta Kirazlı meydandayım. Marmaray ile gitmek istese 2+34+7 istasyonda aynı başlangıç noktasından aynı varış noktasına ulaşabilirim.

Hızrayın aktarmalar ile de kullanılacağı doğru ama Hızray nasıl diğer metro hatlarından beslenecek ise, aynı şekilde diğer metro hatlarını besleyecek. Yani aslında en etkin olacağı yolculuk tipi orta ve uzun mesafeli ulaşımlar. Kısa ulaşımlar için tabii ki avantajlı olmayacaktır ama amacıda bu değil zaten. Önemli olan bir nokta Hızray duraklarınında mümkün olduğunca P+R imkanlarının bulunması (araba ve motor park alanları). Bu genel anlamda metrolar için de geçerli ama daha az durak konunca araç park imkanı daha kritik olacaktır. Buna ek otobüs besleme hatları sistemi tamalayacaktır. Yani aslında genel ulaşım şemasında bir eksiği kapatarak tamamlayıcı bir rol üstleniyor, rakip olmuyor.

Maksimum hız konusunda kusura bakmayın sidik yarıştırılıyor, ha , ha Havalimanı metrosu için geçerli olan şey Hızray için de geçerli. Duraklardan kalkarken hızlanmalar ve varırken yavaşlamalar olucağı için maksimum hızın veya olması önemli bir fark yaratmayacaktır, araçların itiş kuvvetleri daha önemli bir parametre.

Uzun lafın kısası, tartışılması gereken şey Hızrayın gerekliliği değil, finansmanının nasıl kamuya yük olmadan gerçekleştirilebileceği. Malum mevcut YİD lerin durumlarını biliyoruz.

 mesajı beğendiniz mi?

Ahmet YükselS
2 yıl önce - Cum 26 Mar ,

Alıntı:
Maksimum hız konusunda kusura bakmayın sidik yarıştırılıyor, ha , ha Havalimanı metrosu için geçerli olan şey Hızray için de geçerli. Duraklardan kalkarken hızlanmalar ve varırken yavaşlamalar olucağı için maksimum hızın veya olması önemli bir fark yaratmayacaktır, araçların itiş kuvvetleri daha önemli bir parametre.



Yanlışın var. km maksimum hızı olan 12 duraklı bir hattın işletme hızı 73 km saatten çok daha fazla olur. Yaklaşık km saate ulaşır.
Bu da demektir ki, 73 km Hızray mesafesini 60 dakikada değil, dakikada alır.
Halbuki işletme hızı 73 m km saat. Bu demektir ki maksimum hızı km saat.

km saat lafını salladılar. Çoğu kişi de yedi halbuki gerçek maksimum hız M11 metrosu gibi km saat.

Alıntı:
Uzun lafın kısası, tartışılması gereken şey Hızrayın gerekliliği değil, finansmanının nasıl kamuya yük olmadan gerçekleştirilebileceği. Malum mevcut YİD lerin durumlarını biliyoruz.


Mevcut Yidlerle hızrayın hiç alakası yok. Mevcut yidler artı değer yaratan projeler olduğu için, kendi garanti borcunun bir kısmını proje kendisi ödüyor, bir kısmı da kullanıcıdan alınıyor.
Oysa raylı sistemler artı değer yaratmıyor. Yani anca işletme giderini karşılıyor. Böyle olunca sen Yid için verdiğin garantinin tümünü bütçeden ödemek zorundasın.
Raylı sistemler artı değer yaratsa tüm belediyeler bir metronun kârıyla başka bir metroyu finanse ederdi. Ama yok böyle bir şey.
Mevcut yidleri beğenmeyen birinin hızrayın Yid modeliyle yapılabileceğine baştan karşı çıkması gerekir. Çünkü verilecek tüm garanti belediye bütçesinden çıkacak.
30 milyar lira yıllık bütçesi olan bir belediyenin 70 milyar lira daha borçlandıgını düşün. 10 yıl vadeli olsa yıllık 7 milyar düşer.
Akla ziyan bir borç..

 mesajı beğendiniz mi?

Ahmet YükselS
2 yıl önce - Cum 26 Mar ,

Alıntı:
Aktarma bu işin ruhunda var. Aynı konu diğer tüm metrolar için de geçerli. SİM için de geçerli.


Aktarma işin ruhunda var da, durak sayısı son derece az olan ve merkezi semtlerden geçmeyen hızray da bu oran çok fazla. Aktarma oranı yüzde 90'a varıyor.

Sim metrosunun çok fazla durağı var ve bir çok merkezi semtten ve merkezi akslardan geçtiği için daha az aktarma yaparak seyahat etme şansı var. Varış süresi daha uzun ama seni aktarmalardan kurtarıyor. Böylece trenin yavaşlığından kaybettiğin vakti burdan kazanıyorsun.
Hızrayda tam tersi, treninin hızından kazandığın vakti, aktarmalarda geri kaybediyorsun.

Dolayısıyla, doğu batı yönündeki her metro hattı, hızraya ciddi rakiptir.
M7, M5, Marmaray, Sim, hatta M
(Arnavutköy ve Başakşehir açısından..)



 mesajı beğendiniz mi?

Mehmet Kasım ASLAN

2 yıl önce - Cum 26 Mar ,

Hızray'ın ilk lansmanındaki sunum dosyaından alınan bilgilerle hazırlanan video aşağıdadır. Dünyadaki benzer örnekleri de tabloda verilmiş. Nette biraz araştırdım. Güney Afrika'daki benzerei GAUTRAIN max hızı km/sa, güzergah uzunluğu 80 km, yani Hızray'a benziyor. Yolculuk dakka sürüyor ve milyon yolcu taşıyormuş. 10 istasyon var, yani istasyonlar arası mesafe ortalama 8 km olduğu için yüksek hız yapılabiliyor. Beylikdüzü-SAW ise arası idi. Aşağı yukarı aynı yani.




Hızray'ı konsept olarak belediyeye sunan Arup, İngiltere'deki Cross Rail Projesi'ni yapan şirket. İlk aşamada 40 km halkalı Bostancı 29 dakika demişti. km/sa hızla. Cross Rail 'de açılıyormuş. Güzergah çok daha uzun olup km imiş. İstasyonlar arası mesafe daha düşük, 3 km civarı. Max izin verilen hız ise km/sa. Hong Kong'taki West Rail ise km/sa yapabiliyor. ,, yapan sistemlerde var. Nette araştırınca çıkıyor.

funduszeue.info

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

Ahmet YükselS
2 yıl önce - Cum 26 Mar ,

Alıntı:
Güney Afrika'daki benzerei GAUTRAIN max hızı km/sa, güzergah uzunluğu 80 km, yani Hızray'a benziyor. Yolculuk dakka sürüyor ve milyon yolcu taşıyormuş. 10 istasyon var, yani istasyonlar arası mesafe ortalama 8 km olduğu için yüksek hız yapılabiliyor. Beylikdüzü-SAW ise arası idi. Aşağı yukarı aynı yani.


Kurduğun benzerlik yanlış..

10 duraklı 80 km mesafeyi 50 dakikada giden bir trenin işletme hızı km saat değil 95 km saat civarı yapar, o zaman maksimum hızı da yaklaşık km saat yapar.
Oysa hızrayda, işletme hızı 73 km saat
Dolayısıyla maksimum hızı da km saat.
Tıpkı işletme hızı 70 km saat olan 16 duraklı M11 metrosun maksimum hızının km saat olduğu gibi

Durak sayısı dışında benzerlik yok verdiğin örnekte..

 mesajı beğendiniz mi?

Mehmet Kasım ASLAN
2 yıl önce - Cmt 27 Mar ,

M7'nin yolcu sayısı 'i aşmış. Salgında toplu taşıma % 30'lar seviyesinde idi. Salgın olmasa demek ki taşıyacak. Kabataş'a uzatılınca bu sayı daha da artacaktır. Esenyurt bölümü açılınca komple yolcuyu taşır. Esenyurt-Kabataş 80 dakkalara çıkacak. Hızray ile Esenyurt'tan Levent'e yarım saatte gidilebilir, ekspres olduğu için. Gayet güzel. Ara duraklardaki yolcu da M11, M9, M3 gibi hatlarla hızraya geçmek için güneye yönlenebilir. Ör. Altınşehir'deki bir yolcu Mahmutbey-Kirazlı aktarmasıyla Hızray sistemine dahil olabilir. Kağıthane'ye kadar gitmek zorunda kalmadan en yakın yerden binebilir. İsterse Halkalı'dan da biner, daha kısa olur. İkitelli, Başakşehir, OSB gibi yolcular da M3 ile Kirazlı Hızray'a gelecek. Hızray'ın işletme hızı 73 değil, böyle hız olmuyor zaten, 80 km/sa oluyor. Ara rakamlar olmuyor. 90, diye gidiyor. Ama güzergah üzerindeki noktalarda, istasyonlar arası emsafeye göre, livreler hesaplanır, bazı yerler için, bu noktada 60'la gideceksiniz denir. ATP, ATS ile ayarlanır. O ayrı bir şey. Perona yaklaşırken 10'a düşer vs. vs. Hız konusu yukarıda eklediğim videonun içindeki tablolarda var. O tablolara resmi sunumdan alındı. PPT dosyasını da ayrıca gönderebilirim. Max çıkabileceği hız km/sa olacak şekilde tasarım yapılıyor. Eğer değişmediyse. Sonradan maliyeti düşürmek için hızı düşürebilirler belki. Çünkü ne kadar hız o kadar para demek. Ama Ataşehir'den Kurtköy'e kadar arada hiç durak olmasa 'a çıkabilir. Bir de şöyle bir senaryo daha var. Durak konur ama bazı durakları pas geçmek içni 3. peron yapılır. Sistemin içinde normal işletme de yapılabilir. 14 durak olur ama en hızlı işletme 10 duraklı olabilir. 'la gidecek altyapı olacağı için belki de sistemi hızlı trenlere de açma fikri doğabilir ? Tuzla'dan Marmaray T3 hattına bağlanıp, hızlı trenler Hızray hattına girebilirse, Halkalı'ya 50 dakka da gelmiş olur ki, şu anda 1 saat 45 dakka çekiyor, gerçi tüp kapatıldı, Söğütlüçeşme'den kalkıyor artık trenler.

Hızray M7'nin daha güneyinden geçiyor.


(+)

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+2

reşitözen

2 yıl önce - Cmt 27 Mar ,

İyi bir fikir var, hızlı treni bu hızraya sokmak için belediye ile TCDD. nin fikir birliği yapması lazım.
Bugünkü siyasi ortamda bunun olabilmesi düşük ihtimal

 mesajı beğendiniz mi?

Nezih90

2 yıl önce - Cmt 27 Mar ,

Normal bir ülke olsak ve normal bir siyasi ortam olsa dediğiniz gibi en ideali bu hattın İBB, TCDD, AYGM, Şehircilik bakanlığı vs. elbirliği ile bildiğimiz normal demiryolu olarak inşaa edilmesi olurdu. Hatta bu Samandıra-SAW arasında iki kere ayrı ayrı muhtemel masrafa girmelerin önüne de geçmiş olur. Bu yönüyle de Paris ve Münih şehir içi geçişlerine de çok benzemiş olur. Gabari, elektrik ve sinyalizasyon gibi nedenlerden dolayı metro/tren karma bir hat yapılabileceğini zannetmiyorum, teknik anlamda uyumlu gibi görünmüyor. İstanbul'a katkısı açısından bakarsak, böyle bir hattın kuzey demiryolu geçişine göre daha verimli olacağı kesin. Ha bu kuzey geçişi yapılmasın demek değil,
onun kendi işlevi gene ayrı ve o da yapılmalı. Hatta belki anadolu yakası kısmı ortak düşünülebilir, yani Samandırada hat ikiye ayrılıp biri Hızray güzergahından, diğeri funduszeue.infomanı üzerinden Halkalı'ya ulaşır. Ama mevcut siyasi ortam bu yönde hiç umut vermiyor maalesef.



 mesajı beğendiniz mi?: &#;+2

sayfa

cevap yaz

« önceki    99    sonraki »

ANA SAYFA -> ULAŞIM
 

Ankara'da, metro hızı, yılında 8 km artacak

Ankara'da toplu taşıma ile ilgili sıkça sorulan sorulara internet sitesinden yanıt veren EGO Genel Müdürlüğü, otobüslerin ardından metro ile ilgili, "Ankara Metro İşletmesi OSB/Törekent-Koru metro hattı sefer saatleri nasıl düzenlenmektedir?" sorusunu da yanıtladı. Yanıtta dikkat çeken nokta metroda sinyalizasyon çalışmalarının devam ettiği ve yılının yaz aylarında tamamlanmasının hedeflendiği oldu. EGO'nun yanıtında şu ifadeler yer aldı:

SABAH AKŞAM 4 DAKİKADA BİR SEFER

"Ankara Metro İşletmesi OSB/Törekent-Koru hattında kış dönemi hafta içi sabah ve akşam yoğun saatlerde ( ve ) 40 tren seti ve yaklaşık 4 dakikalık servis aralığı ile hizmet verilmektedir. Belirtilen servis aralığına, herhangi bir arıza ve aksaklık olmaması halinde uyulmaktadır.

Ankara Metro İşletmesi'nde yolcu sayıları günlük olarak takip edilmekte olup mevcut tren sayısının yolculuk taleplerini karşıladığı görülmektedir. Bununla birlikte yolcu sayılarında yaşanılabilecek artışlara göre tren sayılarında da gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

MANUELE GEÇİNCE SEFERLER GECİKİYOR

Ancak, meydana gelen çeşitli arızalar nedeniyle trenlerimiz zaman zaman otomatik sürüş modundan çıkmakta ve bu nedenle manuel sürüş modunda hareket ettirilmek zorunda kalınmaktadır. Bu durumdan dolayı serviste gecikmeler oluşabilmektedir. Meydana gelen bu tür arızalarda, yolcu mağduriyetini ve servis gecikmesini azaltmak amacıyla bekleme hatlarında bulunan yedek trenler sefere konulmaktadır. Ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü kontrolünde devam eden ve ilgili yüklenici firmalar tarafından yürütülen sinyalizasyon sistemi çalışmalarının ardından, bazı sorunlar da doğrudan ortadan kalkacaktır. Sinyalizasyon çalışmalarının ise yılının yaz aylarında tamamlanacağı öngörülmektedir."

AKSAKLIKLAR ÖNLENECEK

Siyalizasyın çalışmalarının tamamlanmasının ardından metro sefer aralıklarının 2 dakikaya indirileceği ve 72 km olan metro hızının 80 km'ye çıkarılacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası