yapracık gelişir mi / Ankara Haberleri - Bağlıca-Yapracık bağlantısı atıl kaldı - Son Dakika Yerel Haberler

Yapracık Gelişir Mi

yapracık gelişir mi

Ankara’nın Merkezi Eskişehir Yolu’na taşınıyor

Ankaranın cazibe merkezi olarak adlandırılan Eskişehir Yolu üzerinde yer alan projelere talep artıyor. Başkent Ankaranın memur şehri olarak adlandırılmasında hiç kuşkusuz devlet kurumlarının birçoğunun burada olmasından kaynaklanıyor. Büyük bir alana yayılan Ankara İstanbuldan sonraki en kalabalık ikinci metropol. Her ne kadar memur kenti olarak adlandırılsa da aynı zamanda büyük bir öğrenci nüfusuna da ev sahipliği yapıyor. Son on yıllık dönemde Ankarada gayrimenkul sektörü açısından oldukça önemli projeler gerçekleştirildi. Büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra peş peşe hayata geçirilen konut AVM otel ofis plaza projeleri ve kamu yatırımları ile büyük bir yatırım alanı durumuna geldi.

Turyap Ankara bölge temsilciliğinden edinilen bilgiye göre Ankaranın büyüme trendinin batıya doğru genişlediği görülüyor.

ANKARANIN MERKEZI ESKIŞEHIR YOLUNA TAŞINIYOR

Ankaranın yeni yerleşim bölgeleri gün geçtikçe Eskişehir Yoluna doğru kayıyor. Ankaranın yeni cazibe merkezleri olarak gösterilen Eskişehir Yolu üzerinde Yaşamkentten sonra bulunan ve batıya uzanan bölgede yapılacak olan plan çalışmaları ile özellikle konut yatırımlarının artacağı düşünülüyor.

Ayrıca kentin batı ve güney akslarını birleştiren İncek-Çayyolu-Yaşamkent aralığında markalı konut projelerinin artarak devam edeceği öngörülüyor. Bu bölgeleri Yapracık gibi yeni alanların takip edeceği düşünülüyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Turyap Ankara Köşk Temsilcisi Cengiz Ülger şunları söyledi Ankaranın kuzeye doğru genişlemesi çok gerçekçi görülmüyor. Rant olarak oldukça düşük seviyelerde. Örnek vermek gerekirse Mamak ve Samsun Yolu dediğimiz bölgeler. Büyüme trendi az öncede belirttiğim gibi batı eksenine kaymış durumda. Ancak burada da şöyle bir durum var bu bölgelerde devlet arazileri oldukça fazla bu da bölgede yapılaşmalar arasında kopukluk meydana getiriyor. Sanayi bölgesi Temelli dediğimiz bölge de var ki çok ağır gelişiyor. Bulunduğumuz noktaya çok uzak bir konumda.

Ankara İstanbul gibi hızlı gelişen bir şehir değil. Memurların yoğunlukta olduğu bir bölge olduğu için alım satımlarda oldukça zorlanan bir şehir. Alıcıyı da zorluyor müteahhiti de zorluyor ki yaptığının karşılığını alamıyor. Böyle ikilem içinde bir dönemden geçiyoruz. Tabi yine yatırımlar dediğimiz gibi Eskişehir Yolu üzerinde yoğunlaşıyor.

Bugün İstanbul tarafına doğru gidecek olursak Sincan Eryaman Sarayköye hatta Yuvaköye kadar ulaştı. Fakat Eskişehir Yolunun getirdiği rantı hiçbirisi getirememiştir. Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar şunu iyi anlamalı çok yapılaşma oranı o bölgenin çok kaliteli olduğu anlamına gelmez. Mesela bugün Yaşamkentte 1 daire 15 milyon TLden başlıyor. Yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde ise istenen para bin TL ile bin TL arasında gerisini siz düşünün.

Bugünkü ekonomik sıkıntılar ve dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci sektörü olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. İstatistiklere bakıldığında alım-satım işleri büyük oranda yavaşlamış durumda. TOKİ bile elindeki konutları ciddi oranda kampanyalar yaparak satabildi. Pursaklar ve Hasköyde satabildiklerini biliyoruz.

Üniversiteler bölgesi dediğimiz alan ODTÜ Bilkent Beytepe Çayyolu Yaşamkent ve İncek şu anda Ankaranın en çok tercih edilen bölgeleri arasında yer alıyor. Ankaranın son dönemlerde yoğun ilgi gören bölgelerinden biri olan Eskişehir Yolu hayata geçirilen markalı konut projeleriyle gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağı olmuş durumda. Örnek vermek gerekirse bölgede inşa edilen sıradışı projelerden biri olan Golfkenti gösterebiliriz. Ankaralılar bu projeye Eskişehir Yolu üzerinde olmasından dolayı büyük ilgi gösteriyor. Gayrimenkul yatırımcılarının ve sakin bir hayat sürmek isteyenlerin uğrak yeri olan Golfkent projesi ayrıcalıklı yaşam alanlarıyla da göz dolduruyor.

ANKARANIN OKSIJEN DEPOSU OLAN GOLF SAHALI TEK PROJESI

Turyap tarafından Ankaranın cazibe merkezi olarak adlandırılan Eskişehir Yolu üzerinde hayata geçirilen Golfkent Çankaya Üniversitesi karşısında Başkent Üniversitesi Bilkent Üniversitesi ve ODTÜye yakın konumda yer alıyor.

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

sayfa 7Misafir 2b2

8 yıl önce - Prş 16 Ekm ,

Ben de Eryaman dan Yapracık a taşınmayı düşünüseafoodplus.infoar uygun şu seafoodplus.info kararsızımhem uzaklık hem vasıta, hem de hiçbir alışveriş yeri olmaması nedeniyle..

 mesajı beğendiniz mi?

Misafir 91d

8 yıl önce - Prş 16 Ekm ,

Yapracık Eryaman ilk halleri gibi

 mesajı beğendiniz mi?

Misafir 2b2

8 yıl önce - Pts 20 Ekm ,

Yani Eryaman dan Yapracık a gelip ev alınır mı? Tabi ki tercihama Eryaman da uçmuş durumda 1+1 evler seafoodplus.infotense, 2+1 yapracıkta peşin seafoodplus.infoınıp oturulabilirİşte biraz çevresi huzursuz ediyor hiçbirşey olmaması

 mesajı beğendiniz mi?

Engin+

8 yıl önce - Pts 26 Oca ,

Bölgede avm inşaatı var mı?

 mesajı beğendiniz mi?

aybars

8 yıl önce - Sal 27 Oca ,

Eryaman gelişimi sınırlı, yapracık ve turkuaz ise gelişime tanıklık ettiğiniz yer olacak. Nasıl yaşamkent çayyolunu gelişim açısından geçiyor. yaşamkenti gelişimini bir tık öteye götürecek planların hazırlandığı yer turkuaz ve yapracık çevresi.



 mesajı beğendiniz mi?

seafoodplus.infoı Erdoğan

8 yıl önce - Sal 27 Oca ,

Ev alırken, yatırım amaçlı ise iki şeye bakılır; birincisi yıllık prim oranı, ikincisi kiranın ev bedelini karşılama vadesi.

Türkiye'de %10'a yakın enflasyon olduğu için, yıllık primin %10'un üzerinde olacağı açıktır. Bu kimi bölgelerde % olur; kimi yerlerde %15'tir. Bazı yerlerde ise %20'dir. Reel olarak elde edilen kar, enflasyon veya mevduat faizi ile prim arasındaki farktır. Bu hesaplaması daha zor olan değişkendir.

Kira hesaplamasında ise evin satış bedelinin kaç kira bedeline denk geldiği dikkate alınır. Yani ev bin TL ise ve kirası TL ise ayda yani 16 sene 8 ayda paranızı geri çıkarabilirsiniz. Bu iyi bir süredir. Genellikle 20 seneden az olan ev, kira açısından yatırıma elverişlidir.

Yapracık ve Turkuaz bölgesinde kiralar düşüktür, ikinci türde yatırım uygun olmaz.

Yapracık'ta bin TL, Turkuaz'da bin TL'ye 2+1 daire bulabilirsiniz. Yapracık'ta kira TL, Turkuaz'da TL'dir. Yapracık'ta kiranın ev bedelini karşılama vadesi 30 senedir; Turkuaz'da 25 senedir. Bunlar yatırım amaçlı alımlarda, kira gözetilen türde yatırımlar için uzun vadelerdir. Karlı bir yatırımda kira-ev bedeli karşılama süresi 20 senenin altında olmalıdır.

Turkuaz ve Yapracık bölgesinde ancak ileride evlerin fiyat bazında prim yapacağı düşünülerek yatırım yapılabilir. Bugün bin TL'ye alırım, 5 sene sonra bin TL olur denebiliyorsa (ki senelik %15 prim demektir) yatırım karlı olur. Zira enflasyon şu anda maksimum %10'dur. Reel olarak %5 kazancınız olur her sene. Ama bunu öngörmek de biraz zordur.

Eryaman bölgesinde % prim elde etmek zordur. % prim elde edebilirsiniz ancak. Zira bölge doyuma ulaşmak üzere. Yatırım açısından da gelişecek fazla bir nokta kalmadı. Metrosu var, parkı var, yolu var, alışveriş merkezleri var, sosyal tesisleri var Bundan sonra gelecek de, bölgeye prim yaptıracak denebilecek bir fasilite kalmadı. O nedenle Eryaman'da yatırım yapılacaksa kira-ev bedeli karşılaştırması uygundur.

Eryaman'da 1+1'ler bin TL, bunların kirası da TL'dir. Yani 15 senelik bir amortisman süresi vardır. Bu süre yatırım açısından iyidir. Ama Eryaman'daki yatırım senede %15 prim yapmayacaktır. Çünkü zaten fiyatı doygun bir pazar fiyatıdır.

Yatırımcı bu değişkenleri hesap ederek hareket etmeli. Sonuçta iki nokta da zarar ettirmez. Gayrimenkulde hiçbir yerde zarar etmezsiniz, artan bir nüfus ve artan bir şehirleşme her zaman olacak.

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+2

Serkan Berk

8 yıl önce - Sal 27 Oca ,

Syn İsmail Hakkı,
İyi anlatmışsınız da.

Hangi binada yaşayan kat malikleri güllük gülüstanlık içinde yaşayabiliyor?

İnsanların yer değiştirmesi, oturduğu evi satıp, üstüne koyup daha iyisine gücünün yetmesinden kaynaklanıyor.

Örneğin:
Tepemde
çocuk koşturması, daha önceleri topuklu ayakkabı.
Altımda her türlü ses,
cam balkon, basslı müzik seti, sesli konuşma, matkap.

Komşu binaları hiç anlatmak istemiyorum.

İnsanlar huzursuz bu şehirde Devamlı huzur arayışında.

 mesajı beğendiniz mi?

Misafir a28

8 yıl önce - Pts 02 Şub ,

Vallahi kafam karıştı..Şimdi yapracık ta mı ev almalıyım yoksa Eryaman ın yeni gelişen l.bölgesi veya metroya yakın yerlerde mi?Lütfen yardım edin..

 mesajı beğendiniz mi?

aybars

8 yıl önce - Sal 03 Şub ,

Kiraya verip hemen gelir elde etmek istiyorsanız Eryaman, Aldığım konut ilerde eryamandan daha çok para etsin diyorsanız ve ilerde çevremde lüx konutlar görmek istiyorum diyorsanız turkuaz ve yapracık. Saygılar

 mesajı beğendiniz mi?

Misafir a28

8 yıl önce - Sal 03 Şub ,

Teşekkür ederim bilgileriniz içinYine yardıma ihtiyacım var eğer cvp verebilirseniz..
Aslında olay şu; elimde seafoodplus.info varAlacağım evde şu an değil, azami 1, sene sonra oturmayı düşünüseafoodplus.infoçenekler şöyle kafamda netleşmedi henüz ama:
1,Yapracıkta (ki hep çok uzak geliyor) borçsuz 2+1 al. .kiraya ver.
seafoodplus.infon ve Bağlıca 2 (ki tam olarak yerini bilmiyorum sadece adı) borçlanarak 2+1 veya 1+1 almaya çalış
seafoodplus.info de şehir merkezinde olabilecek yerler var?seafoodplus.info son ihtimal..

Bir de daha fazla param olsa ne yapacaktım acaba?seafoodplus.infon artık metro, yerleşim, avm oturduTurkuaz ve Yapracık'a baktım.. oraların iki sene de adam olması zor gibi
SON BİR YARDIM LÜTFEN TEŞEKKÜR.



 mesajı beğendiniz mi?

sayfa 7

Bağlıca-Yapracık bağlantısı atıl kaldı

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nce ham haliyle araç trafiğine açılan 6 kilometrelik güzergâhın hiçbir noktasında aydınlatma bulunmuyor. Asfaltlanmayan toprak yoldan otomobilleriyle geçmeye çalışan sürücüler, özellikle yağmurlu havalarda araçlarının çamura saplandığını söylüyor. Atıl durumda kalan yo-lun çevresindeki içki şişeleri ve atıklar dikkat çekiyor. Yapracık sakinlerinden Hakan Batmaca şikâyetini şu sözlerle anlatıyor:

OTOMOBİLLER YOLDA KALIYOR

“Toprak yolu 4 çekerli olmayan bir araç haricinde kullanmak mümkün değil. Hava karardığında aydınlatma da olmadığı için yolu kullanabilmek imkânsız duruma geliyor. Yapracık’ta yaşam 25 bine ulaştı, bu bölgenin trafik yükü artarak devam edecek. Trafik sorunu daha da artmadan bu yol tamamlanmalı. Önlemi önceden alınırsa çile çekmemize gerek kalmaz.”
Eskişehir Yolu’na alternatif olacak güzergâh, hem mesafe hem de zamandan tasarruf sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi’nden isteğimiz başlatılan bu projeyi en kısa zamanda tamamlaması.”

Haberin Devamı
Bağlıca-Yapracık bağlantısı atıl kaldı

ZAMAN VE YAKIT TASARRUFU SAĞLAYACAK

Öte yandan aynı proje kapsamında şekillendirilecek Bağlıca Bulvarı’nı Çevre Yolu’na bağlayacak güzergâhın da en kısa sürede trafiğe açılmasını isteyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Bağlıca sakinlerinden Arif Özden, “Bağlıca sakinleri Çevre Yolu’na en yakın bölgelerden birinde oturuyor. Buna kar-şın kent ulaşımının önemli arterlerinden biri olan Çevre Yolu’na bölgeden bir çıkış halen verilmiş durumda değil. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacak, bunun yanında bölgedeki artan trafiğin çözüm noktalarından biri olacak” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden önce Ankara için birçok proje açıklamıştı. Seçim vaadi olarak yapılan çılgın projeler tüm Ankaralıları heyecanlandırmıştı.

Ankara’nın ekonomik olarak büyümesine fayda sağlayacak, başkent olmanın gereği olan modern bir şehir görünümüne kavuşturacak projeler merakla bekleniyor. Savunma sanayi için yatırım projeleri, yeni modern 40 bin kişilik stat, termal sağlık turizm tesisleri, Otoyollar ve Milli botanik parkı gibi projeler büyük ilgi uyandırmıştı.  

Başbakan Erdoğan bu projelerden biri olan bin nüfuslu yeni şehir projesi için “şimdilik yerini söylemeyeceğim” demişti. Toki’nin şu an yaptığı ve hala devam eden Turkuaz’da 5 bin, Yapracıkta ise 10 bin konutluk projesi mevcut. Bu projeler büyüyerek hızla hayata geçiriliyor.

Ankara’da Turkuaz vadisi ve Yapracık projelerin olduğu bölge, şehrin modern bir yaşam alanı olarak en hızlı gelişen cazibe merkezi haline geldi. Yeni bir modern kent görünümünde olan Turkuaz ve Yapracıkta bulunan ve Toki tarafından satışa sunulan konutlar Ankaralılar tarafından büyük ilgi görüyor. 

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı bin nüfuslu şehir projesinde “şimdilik yerini söylemeyeceğim” dediği yer acaba Turkuaz ve Yapracık bölgesi mi? Yapılan yatırımlar ve bölgenin Başbakan Erdoğan’ın telaffuz ettiği rakama ulaşılabilecek bir uygunlukta olması acaba sorusunu akıllara getiriyor.

%70 inde oturum olan, ve halen satışı süren Turkuaz’da konutlar hemen teslim olarak satışı sunulmaktadır. Yapracıkta ise projelerin inşaatları devam etmekte ve yılında teslimlere başlanacaktır. Toki Satış ve tanıtım ofisleri her iki bölgede satışlarına devam etmektedir.

Buna göre TOKİ’nin Ankara’daki konut satış ve ödeme durumları;

ANKARA TURKUAZ TL peşin, ay vade, TL taksitle,tel: 23 25

ANKARA YAPRACIK: TL peşin, ay vade, TL taksit, tel: 42 62

ANKARA GÖLBAŞI:% 10 peşin, ay vade, TL taksitle, tel: 88 04

ANKARA POLATLI TL peşin, ay vade, TL taksitle, tel: 85 65


Emlakbank

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir