epilasyon aleti alırken dikkat edilmesi gerekenler / Epilasyon Aleti İçin Nelere Dikkat Etmeli? En İyi Epilasyon Aleti Hangisi?

Epilasyon Aleti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

epilasyon aleti alırken dikkat edilmesi gerekenler

Evde Lazer Epilasyon Aleti Nasıl Kullanılır?

Neredeyse insanlık tarihi kadar eski olan sorunlardan biri de istenmeyen tüylerden kurtulmak oluyor. Daha önce ilkel yöntemlerle bu tüylerden kurtulmaya çalışmak etkili sonuçlar vermiyordu. Kısa bir süre işe yaradıktan sonra tüyler eskisinden daha gür ve güçlü bir şekilde çıkmaya devam ediyordu. Güzellik sektöründe yapılan geliştirmeler sayesinde önce epilasyon cihazları hayatımıza girmeye başladı. Hem daha uzun süreli hem de daha etkili sonuçlar elde ediliyordu. Sorunun tamamen ortadan kaldırılması için yapılan çalışmalar sonucu epilasyon cihazları gelişmeye devam ederek lazer epilasyon cihazları olarak karşımıza çıktı. Lazer ışınları herkesin kolayca kullanabileceği bir teknoloji oldu. Fakat yanlış bir kullanımda bazen hasarlara da neden olabiliyor. Bu nedenle evde herkesin rahatça kullanılabilmesi için lazer epilasyon cihazları IPL teknolojisiyle kullanılıyor. Böylece hem kullanımı kolay oluyor hem de ciltte herhangi bir soruna yol açmıyor. Biz de sizler için evde lazer epilasyon aleti nasıl kullanılır anlatacağız.

IPL Lazer Epilasyon Nedir?

Açılımı Intence Pulse Light olan IPL, yoğun ışık darbesi ile epilasyon olarak tanımlanıyor. Evde kullanılan yeni nesil lazer epilasyon cihazlarının tamamında bu teknik kullanılıyor.

Kalıcı olarak tüylerinden kurtulmak isteyen kadınların çoğunluğu günümüzde lazer epilasyonu tercih ediyor. Bu sayede cildin altında bulunan tüy kökleri tamamen yok ediliyor.

Yeni nesil IPL teknolojisi ise, eski yöntemlere göre daha az yan etkiye sahip oluyor. Ayrıca daha kısa süre uygulama yaparak daha hızlı sonuç alınabiliyor.

Neden Evde Kullanım İçin Lazer Epilasyon Aleti Almalıyız?

İstenmeyen tüylerinizden kurtulmak için yaptıracağınız lazer epilasyonu birçok güzellik merkezi uygulamaya devam ediyor. Bu güzellik merkezlerine giderek işlem yaptırmak mümkün oluyor. Ancak bu işlemin maliyeti oldukça yüksek oluyor ve bununla birlikte hijyeninden de tam olarak emin olamıyorsunuz.

Evde lazer epilasyon uygulaması yaptığınızda ise hem kendinize hijyenik ve konforlu bir ortam yaratıyorsunuz hem de daha uygun maliyetlerle halletmiş oluyorsunuz.

Güzellik merkezlerine ya da kliniklere gittiğinizde birkaç seans için vereceğiniz ücret yerine kendinize alacağınız kaliteli bir IPL lazer epilasyon cihazıyla istenmeyen tüylerinizden evinizin konforunda kurtulabiliyorsunuz.

IPL Lazer Epilasyon Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekiyor?

Evde lazer epilasyon teknolojisi gelişmeye devam ettikçe kullanıcı sayısı da artıyor. Artık pek çok markanın yeni nesil teknolojiye sahip IPL lazer epilasyon cihazı piyasada yer alıyor. Çok çeşitli modeller bulunduğu için aralarından tercih yaparken bazı noktalara da dikkat etmeniz gerekiyor.

Özellikle kullanım kolaylığı, fiyatı, yapılan işlemin kalıcılığı ve etkisi kontrol edilmesi gereken özelliklerin başında yer alıyor. Çünkü her bir modelin sahip olduğu avantajlar ve dezavantajlar bulunuyor. Bu konuda kendi isteklerinizi karşılayan modelleri belirleyip onların arasından tercih yapmanız çok daha faydalı oluyor.

Kendinize uygun bulduğunuz IPL lazer epilasyon cihazları arasından seçin yaparken öncelikle atış sayısını kontrol ediyorsunuz. Cihazla tüylü bölgenize uygulayacağınız her bir işlem için atış yapıyorsunuz. Bu nedenle atış sayısı fazla olan cihazın kullanım ömrü de diğerlerine göre daha uzun oluyor.

Ayrıca sadece genel vücut bölgeniz için değil farklı bölgelerinize de epilasyon yapmak istiyorsanız aynı lazer başlığını kullanamıyorsunuz. Vücudunuzun her bölgesinin hassasiyeti birbirinden farklı oluyor. Bu nedenle farklı bölgeler için uyumlu olan başlık seçeneklerinin olması da tercih konusunda etkili oluyor. Ne kadar fazla çeşide sahip olursa o kadar kullanım alanı fazla oluyor.

evde lazer epilasyon aleti teknosa

Evde Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Evde lazer epilasyon aleti nasıl kullanılır anlatırken, IPL lazer epilasyon cihazlarının kullanımı genel olarak oldukça basit ve güvenli oluyor. Çoğunluğunun tasarımı kendi başınıza kullanabileceğiniz şekilde dizayn ediliyor. Ayrıca içerisinde kullanılan teknoloji de tamamen sizin güvenliğinizi sağlayacak şekilde ayarlanıyor.

Vücudunuzun hassas bölgeleri için geliştirilmiş farklı başlıklarla derinizi yakmadan kolaylıkla kullanabiliyorsunuz. Ayrıca cildinize gönderilen ışın şiddeti farklı derecelere sahip oluyor. Cildiniz daha dayanıklıysa yüksek şiddette cihazı kullanabiliyorken daha narin bir yapıdaysa şiddetini düşürebiliyorsunuz.

Evde lazer epilasyon cihazlarının modellerine göre farklı kullanım şekilleri olabiliyor. Bunun için cihazınızın içerisinde bulunan kullanma kılavuzunu mutlaka okumanız gerekiyor. Oradaki adımları harfiyen uygulamanız, yapacağınız uygulamadan en iyi şekilde verim almanızı sağlıyor.

Genel olarak bütün modellerin ortak noktası, uygulamanın kuru ve temiz bir cilde yapılması gerekiyor. Cildinizi temizledikten sonra tamamen kuruduğundan emin oluyorsunuz ve ardından lazer epilasyon uygulamasına başlayabiliyorsunuz.

Uygulama yapacağınız bölgeye uygun başlığı cihazınıza taktıktan sonra gönderilecek ışının şiddetini cihaz üzerinden ayarlıyorsunuz. Daha sonra epilasyon yapacağınız bölgeye cihazı tutuyorsunuz. Cihazı tamamen cildinize yapıştırmanız gerekiyor ancak sıkı bir şekilde bastırmanıza gerek bulunmuyor. Bazı modellerde gönderilecek ışını siz düğmesine basarak yolluyorsunuz, bazı modellerde ise bu cihaz tarafından otomatik yapılır. Tetikleyicinin ateşlenmesi için epilasyonun ağzının tüm noktaları cildinize temas etmesini sağlıyorsunuz. Biraz bastırdıktan sonra cihaz otomatik olarak ışını gönderiyor.

Bir noktaya ışını gönderdikten sonra cihazı o noktanın hemen yanına koyarak devam ediyorsunuz. Bu işlemi epilasyon yapacağınız bölgenin tamamına uygulayana kadar devam ediyorsunuz. Eğer ilk uygulamada canınız yanıyorsa ışın şiddetini bir kademe düşürebiliyorsunuz. Canınız acıdığı halde işleme devam etmeniz cildinizi yakmanıza sebep olabiliyor.

Cihazı cildinize ne kadar tutacağınızın, hangi seviyelerde çalıştıracağınızın ve nasıl kullanacağınızın detaylı bilgileri cihazın kullanma kılavuzunda bulunuyor. Her cihaz için farklı şekillerde kullanım olacağı için kılavuzu okumadan uygulamaya başlamamanız gerekiyor.

Evde Lazer Yapmanın Püf noktaları

Evde lazer epilasyon yaparken bazı noktalara dikkat ettiğinizde daha verimli sonuçlar elde edebiliyorsunuz.

Lazer epilasyon cihazı cildinizdeki siyah renge duyarlı olarak ışın gönderiyor. Cihazı tuttuğunuz bölgede bulunan siyah noktaları tespit ediyor ve o noktalara yüksek derece ışık göndererek kıl köklerinin uyumasını sağlıyor.

Bu nedenle epilasyon yapmadan önce ağda gibi kılları kökünden alan uygulamalardan kaçınmanız gerekiyor. Epilasyon uygulayacağınız bölgeyi önce jiletle traş etmeniz ve ardından birkaç gün sonra lazer epilasyon yapmanız daha etkili sonuçlar almanızı sağlıyor. Bu şekilde kıl kökleri daha net ortaya çıkıyor ve bölgenin tamamen temizlenmesini sağlıyor.

Eğer vücudunuzda ben ya da siyah nokta varsa o bölgelere lazer epilasyon uygulamanız tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Siyah beni, cihaz kıl kökü olarak algılıyor ve ışını o bölgeye gönderip yakıyor. Benin ya da siyah noktaların yakılması cildinizde hasar meydana getirebiliyor.

Ayrıca yazın bronzlaştıktan sonra da lazer epilasyon kullanmıyorsunuz. Teniniz tamamen siyah olacağı için kalıcı cilt lekelerinin oluşmasına neden olabiliyor.

Evde lazer epilasyon kaç haftada bir yapılmalı dediğimizde, Lazer epilasyon cihazını ilk kez kullanmaya başlıyorsanız ilk seanslarınızı iki haftada bir gerçekleştiriyorsunuz. İki haftalık seansları 3 ya da 4 kez tekrarlıyorsunuz. Bu bilginin detayları cihazınızın kullanma kılavuzunda yer alıyor. Oradan yazan bilgiye göre periyotlarınızı belirliyorsunuz.

İki haftalık seanslarınızı tamamladıktan sonra zaten cihazın etkilerini görmeye başlıyorsunuz. Tüyleriniz bölgesel olarak yok olmaya ya da daha cılız çıkmaya başlıyor. Lazer epilasyona başladığınızda mutlaka düzenli olarak devam etmeniz gerekiyor. Aksi halde tüyleriniz bir süre sonra tekrar eskisi gibi çıkmaya başlıyor ve her şeye baştan başlamak zorunda kalıyorsunuz. Bu nedenle kullanma kılavuzunda yer alan peryotlara sadık kalmanız cihazdan verim alabilmeniz için önemli oluyor.

Ayrıca lazer epilasyonu mutlaka temiz ve kuru cilde uygulamanız gerekiyor. Uygulama yapacağınız bölgeye uygun başlığı kullanmak hassas bölgelerde canınızı yakmadan işlemi tamamlamanızı sağlıyor.

Yukarıda evde lazer epilasyon aleti nasıl kullanılır anlattık.

Siz de en iyi epilasyon ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Epilat&#;r se&#;erken nelere dikkat edelim?

Haberin Devamı

Öncelikle bu alete epilatör denildiği için, istenmeyen tüylerden bu yolla kurtulmak, kalıcı bir çözüm gibi anlaşılabilir. Ancak epilatörün çalışma şekli cımbızla aynıdır. Tekrar tüylerin geri çıkması söz konusudur. Kalıcı bir çözüm değildir.

Epilatör seçerken nelere dikkat edelim

1 - Farklı epilatör fiyatlarını kontrol edin. Ucuz ve kalitesiz epilasyon aletleri, ciltte tahriş, yanma ve kıl dönmesi gibi sağlık problemlerine neden olabilir. Mümkün olan en kaliteli epilasyon cihazını almaya dikkat edin.

2 - Epilatörlerde dikkat edilmesi gereken diğer nokta cımbız sayısıdır. 20, 40 gibi cımbız sayısı farklı olanları vardır. Cımbız sayısı fazla olanı tercih ederseniz daha kısa sürede tüylerinizden kurtulmuş olursunuz.

Haberin Devamı

3 - Epilatör alırken birkaç farklı marka araştırın ve ürün özelliklerini karşılaştırın. Ayrıca forum sitelerinden ürünleri kullanan kişilerin tecrübelerine bir göz atın. Ve unutmayın ki her insan epilatörlerden farklı performanslar ve faydalar görebilir.

4 - Genellikle duş sonrası kullanmak rahat olduğu için ıslak epilatör tercih etmeli ve banyoda sudan zarar görmeyecek tasarımda almalısınız. Aksi hale epilatörler sudan etkilendiği için düzgün çalışmayabilir.

Epilatör seçerken nelere dikkat edelim

5 - Epilatörün bakım gereksinimlerini kontrol edin ve cihazın temizliğine önem verin. Bazı epilatörler yıkanabilir, bazıları ise bir fırça ile temizlenmesi gerekir.

6 - Eğer mümkünse, satın almadan önce mağazada epilatörü kullanarak deneyin. Önemli olan en az çaba, ağrı ve hasar ile kıllarınızdan kesin çözüm sağlayarak kurtulmaktır.

7 - Epilatör aleti alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husussa garanti kapsamı ve garanti süresi ile servis ağıdır.

etiket Pürüzsüz Bir Cilt İçin Epilatör Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Haberler

Vitrin

Elektronik

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Epilatör Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Epilatör ya da bir başka deyişle epilasyon aleti alırken dikkat etmeniz gereken noktaların her birini, sizin için detaylıca inceledik. Bu yazımızda bunun yanı sıra, en iyi epilasyon aletlerini, fiyatlarını ve özelliklerini de bir araya getirdik.

Epilatör almadan önce rehberimize mutlaka göz atın.

Bu içerikteki ürünler, Onedio editörleri tarafından seçilmiştir. Beğeneceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.'

''İçerikteki fiyatlar ve stok durumları değişiklik gösterebilir.'' 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, artık sir ağda dönemi neredeyse kapandı diyebiliriz. Epilasyon aletleri uzun süredir hayatımızda ama elbette onlar da teknolojinin gelişmesi ile paralel olarak gelişiyorlar.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, artık sir ağda dönemi neredeyse kapandı diyebiliriz. Epilasyon aletleri uzun süredir hayatımızda ama elbette onlar da teknolojinin gelişmesi ile paralel olarak gelişiyorlar.

Epilasyon aleti fiyatları, aynı marka içerisinde bile oldukça farklılık gösterebiliyor.

Epilasyon aleti fiyatları, aynı marka içerisinde bile oldukça farklılık gösterebiliyor.

Eğer ihtiyacınız olan aksesuarları ile uğraşmak zorunda kalmayacağınız, sadece bacaklarınızda kullanacağınız mümkün olduğunca az yer kaplayan kompakt bir cihaz ise sizin için doğru seçim Philips Satinelle Essential BRE modeli olabilir.

Eğer ihtiyacınız olan aksesuarları ile uğraşmak zorunda kalmayacağınız, sadece bacaklarınızda kullanacağınız mümkün olduğunca az yer kaplayan kompakt bir cihaz ise sizin için doğru seçim Philips Satinelle Essential BRE modeli olabilir.

İhtiyacınız biraz daha fazlası olabilir. Mesela Philips'in BRE modelinin yukarıdaki modelden tek farkı 2 tane aksesuarı olması: Tıraş başlığı ve tarağı

İhtiyacınız biraz daha fazlası olabilir. Mesela Philips'in BRE modelinin yukarıdaki modelden tek farkı 2 tane aksesuarı olması: Tıraş başlığı ve tarağı

BRE modelinin de diğerlerinden farklı özellikleri var. Mesela hassas bölge başlığı ve masaj başlığı var. Ayrıca ortam ışığı yetersiz olduğunda kolay işlem yapabilmeniz için epilatörün kendi aydınlatması var.

BRE modelinin de diğerlerinden farklı özellikleri var. Mesela hassas bölge başlığı ve masaj başlığı var. Ayrıca ortam ışığı yetersiz olduğunda kolay işlem yapabilmeniz için epilatörün kendi aydınlatması var.

Epilatörün daha çok duş sonrası kullanıldığını ve bunun için hem kuru hem de ıslak kullanıma uygun bir epilatör almanın çok önemli olduğunu unutmayın. Aksi halde epilatörünüz ıslandığı için bozulabilir veya verimi düşebilir.

Epilatörün daha çok duş sonrası kullanıldığını ve bunun için hem kuru hem de ıslak kullanıma uygun bir epilatör almanın çok önemli olduğunu unutmayın. Aksi halde epilatörünüz ıslandığı için bozulabilir veya verimi düşebilir.

Philips epilatörlerin daha gelişmiş modelleri de var elbette. Epilatör seçimi yaparken bilmeniz gereken en önemli noktalardan biri de cımbız sayısı ve cımbız aksiyon hızıdır.

Philips epilatörlerin daha gelişmiş modelleri de var elbette. Epilatör seçimi yaparken bilmeniz gereken en önemli noktalardan biri de cımbız sayısı ve cımbız aksiyon hızıdır.

Bildiğiniz gibi epilatörler, tüy konusunda kalıcı bir çözüm sunmuyor. Eğer tüylerinize geri dönüşü olmayan bir elveda demek istiyorsanız, o zaman ihtiyacınız olan ürün bir IPL cihazı demektir.

Bildiğiniz gibi epilatörler, tüy konusunda kalıcı bir çözüm sunmuyor. Eğer tüylerinize geri dönüşü olmayan bir elveda demek istiyorsanız, o zaman ihtiyacınız olan ürün bir IPL cihazı demektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

epilasyon aleti

Teknolojinin gelişmesi ile kişisel bakım aletleri de artık daha pratik ve kullanışlı hale geldi. Geleneksel yöntemlerin yanı sıra; yüksek teknoloji ile çalışan epilasyon aleti, lazer epilasyon cihazları daha çok rağbet görüyor. “Epilasyon cihazlarını satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?” Hangi ürün bizim için daha kullanışlı? Sorularına birlikte yanıt verelim.

Epilasyon aleti alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle bu alanda artık iki seçeneğimiz bulunuyor. Birincisi klasik epilasyon cihazlar. Bu cihazlar tüyleri kökten alarak daha uzun süre pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlıyor. Bir diğer lazer epilasyon cihazları. Eskiden özel kliniklerde yapılan bu yöntem artık evlerde kişisel cihazlar ile uygulanabiliyor. Öncelikle hangi cihazı almak istediğinize karar vermelisiniz. Buna karar verirken en önemli ölçüt tüylerinizin tipi. Eğer çok ince ve açık renkli tüylere sahipseniz lazer epilasyon cihazları sizin için etkili sonuç vermeyebilir.

Hangi tür cihazı almaya karar verdikten sonra kişisel özelliklerinizi ve cihaz özelliklerini kıyaslayarak doğru aleti satın alabilmeniz mümkün. Klasik epilasyon aleti olarak tanımladığımız ürünler pazarda epilatör olarak isimlendiriliyor. Epilatör veya lazer epilasyon alırken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için listeledik.

Epilatör alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Lazer epilasyon alırken nelere dikkat etmeliyiz?

 

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir