aöf final sınavında en az kaç puan almalı / Vize Final Ortalama Hesaplama

Aöf Final Sınavında En Az Kaç Puan Almalı

aöf final sınavında en az kaç puan almalı

AÖF başarı notu nedir,kaç olursa geçilir?

Başarı notu, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır. Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınavı, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur.

Her ders için dönem içi ve dönem sonu değerlendirmelerinin türü ve başarı notuna katkı oranları ilgili Birim Yönetim Kurulunca belirlenir.

Bir dersin başarı notu; öğrencinin o dersin dönem içi etkinliklerinden (ara sınav ve varsa diğer eğitim-öğretim etkinlikleri) aldığı puanların yüzdesi ve dönem sonu sınav puanının yüzdesinin toplanması ile elde edilen puandır.

Açıköğretim Fakültesinde ders geçme notları aşağıdaki gibidir. Öncelikle eskisi gibi sınıf geçme olayının olmadığını belirtelim. Dönemlik kredili sistemde, ders geçilir geçilemeyen dersler bir sonraki aynı dönemde alt sınıftan alınır.

AÖF dönemlik kredili sistemde katalog notlandırılması kullanılmıyor. Bu kısaca “şu notu alırsan kesin geçersin” diye bir şeyin olmaması anlamına geliyor. Bunun nedeni çan eğrisi denen şey, çan eğrisinde ders geçme veya kalma notları, sınıftaki diğer öğrencilerin başarısına göre değişiyor.

AÖF Başarı Notu – Harf Notu

84,00-100 – AA (geçti)
77,00-83,99 – AB (geçti)
71,00-76,99 – BA (geçti)
66,00-70,99 – BB (geçti)
61,00-65,99 – BC (geçti)
56,00-60,99 – CB (geçti)
50,00-55,99 – CC (geçti)
46,00-49,99 – CD (Genel Not Ortalaması: 2.00’nin üstündeyse geçer)
40,00-45,99 – DC (Genel Not Ortalaması: 2.00’nin üstündeyse geçer)
33,00-39,99 – DD (Genel Not Ortalaması: 2.00’nin üstündeyse geçer)
0-32,99 – FF (kaldı)

Bu listeye göre incelersek -ki başarısı normalden yüksek bir sınıfın başarı harf notları bunlar- 50 ve üstü puan alan için sorun yok. 33 puan ile 49 arası ise öğrencinin genel not ortalamasının 2.00′dan yüksek olup olmamasına göre belirlenecek. Yani genel not ortalamanız 2.00 üzerindeyse bu dersten geçersiniz.

GNO’nun 2.00′nin üzerine çıkması önceki dönemdeki derslerinizden geçmenizi sağlamaz. Her dönem kendi içinde değerlendirilir.

Bir ders için dönem sonu notunuz ise şöyle hesaplanıyor:

Vizeden aldığınız notun %30′u:

Finalden aldığınız notun %70′i:

Vizeden 30, Finalden 60 aldıysanız: Ders notunuz 51 eder. Bu notla geçebilirsiniz.

30 sayısının %30 : 9

60 sayısının %70 : 42

Derslerden geçebilmek için kaç puan almalıyım ? Açık Öğretim ders geçme notları:

Arasınavda (vize) aldığınız notun %30′u ve dönem sonu sınavında (final) aldığınız notun %70‘i alınarak o dersten normal puanınız hesaplanır ve sisteme HARF NOTU şeklinde girilir. Ortalamanız 50 veya 50′nin üstündeyse (CC) o dersten geçersiniz. Altındaysa yani harf notunuz şunlardan biriyse: CD, DC, DD dönem içi (diğer derslerin) genel not ortalamanıza bakılır. Not ortalamanız 2.00′ın üzerindeyse bu derslerden geçmiş sayılırsınız.

Mezun olabilmek için kaç kredilik ders almam gerekiyor?

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilerin mezun olabilmeleri için; önlisans programlarında en az 120 ECTS kredilik, lisans bölümlerinde 240 ECTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, GNO’sı en az 2.00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Bütün dersleri başarmış FF, YZ ve DZ notu olmayan ancak, GNO 2.00’ın altında kalan öğrencilerin, mezun olabilmeleri için CC’nin altında not aldığı dersleri tekrar etmek suretiyle GNO’nı 2.00’ye yükseltmeleri gerekmektedir. Bu durumda olan öğrenciler, ilgili dönemde kayıt yenileterek CC’nin altında not aldığı dersleri tekrar eder ve GNO’nı 2.00 veya üstüne çıkartırsa mezun olabilirler.

AÖF Ana Sayfa Girişi için Buraya Tıklayınız

  • Facebook
  • Google

Anadolu Üniversitesi AÖF geçme notu nasıl hesaplanır? İşte detaylar

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki önlisans ve lisans programlarından öğrenci alımı yapılan programlar Acil durum ve afet yönetmeni, adalet, dış ticaret, çocuk gelişimi, iktisat, işletme, muhasebe gibi bölümler yer almakta. İşte AÖF bölümleri:

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları

  1. Acil Durum ve Afet Yönetimi (Yeni)
  2. Bankacılık ve Sigortacılık
  3. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
  4. Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
  5. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon (Yeni)
  6. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
  7. Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  8. İnsan Kaynakları Yönetimi
  9. Laborant ve Veteriner Sağlık
  10. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
  11. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
  12. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
  13. Radyo ve Televizyon Programcılığı
  14. Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  15. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
  16. Turizm ve Otel İşletmeciliği
  17. Turizm ve Seyahat Hizmetleri

AÖF Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları

  1. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  2. Yönetim Bilişim Sistemleri

AÖF İktisat Fakültesi Lisans Programları

  1. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  2. Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (Yeni)

AÖF İşletme Fakültesi Lisans Programları

  1. İşletme (İngilizce) (Yeni)
  2. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

Facebook

KREDİLİ SİSTEM GEÇME NOTU HESAPLAMA (Finalde Kaç Alırsanız Geçersiniz)
KREDİLİ SİSTEM GEÇME NOTU HESAPLAMA (Finalde Kaç Alırsanız Geçersiniz)
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
Aöf kredili sistemde ara sınav sonuçlarımız açıklandı, şimdide önümüzde final sınavları sonuçları yer almakta. Ama bir çoğumuz ara sınavda aldığımız not ile final notunun nasıl birleştirilip bizim geçme notumuzu oluşturduğunu bilmiyor. Bir diğer değişle Ara sınavda 40 alan bir kişi finalde kaç alırsa o dersten geçer. Şimdi bunu inceleyelim.
Aslında kredili sistemde genel not ortalaması ile düşük aldığımız derslerden geçme imkanımız var, ayrıca çan eğrisi uygulandığından bir dersten sınava girenlerin genelinin notları ile ders geçme notlarıda belirlenmektedir. Ama biz yinede işimizi garantiye alalım ve normal bunlar yokmuş gibi davranalım..
Aöf kredili sistemde bir dersten geçebilmek için iki sınavdan adığımız notlara göre bir ders geçme notu hesaplanır. Ara sınavda aldığımız notun %30 ile finalde alacağımız notun %70 i toplanır bu bizim ders geçme notumuzu oluşturur. Aşağıda bu sisteme göre finalde kaç almanız gerektiğini hesap eden kısa bir hesap örneği yapalım.
Ara sınavdan 40 aldığımız bir dersten finalde kaç alırsak geçeriz?
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur.
Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır. Biz iki sınavın hesaplamaya göre ortalamasını 50 getirmek için gerekli olan notu bulduk. Daha yüksek getirmek istiyorsanız hesaplamayı kendinize göre yapabilirsiniz.
Aşağıya ders geçme ve kalma notlarını ekliyorum. Unutmayın ara sınavda aldığınız notlar sizin bir dersten geçip kalmanıza çok fazla etki etmez. o yüzden fazla düşük alsanızda umutsuzluğa kapılmadan finallere çalışmak lazım.
Not Aralığı – Harf Notu – Not Değeri
46 – 49___CD__1,70 Koşullu Geçer
40 – 45___DC__1,30 Koşullu Geçer
33 – 39___DD__1,00 Koşullu Geçer
@dmin BuRaK .... Her türlü sorunuz için iletişim : https://www.facebook.com/Burakky33
yalan olduk gıbı bı hıs var
eger ortalaman 2.00 gecemse seneye br aha o derslernden grmk demek oluyo
Vize 65 finalde 40 yetiyormu?
ya o zaman çan eğrisi sistemi ne işe yapıyor burada madem 50 yi bulmak gerekiyorsa ortalamanın hiç bir şeye bi etkisi olmuyor ki
ortalamalar gelmeden bir şey hesaplyamazsınız
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
SAYIN arkadaşlar bizde zaten genel not ortalamasının üstünde kalırsanız geçersiniz demek istedik.Bunu bana söylemenize gerek yok :) Yukarıdaki 50 dediğimiz puan sadece bir örnek genel ortalama 35-40-50-60 vs vs ne düşerse bu ve üzeri ortalama düşürdüğünüzde geçersiniz.Herkesin aklında bir 50 kalmış anlaşılan malum eski sistemin kalıntıları anlıyorum.Kolay gelsin.
arkadaşlar..zaten artık çok geç kaç almam demek için de..o vize ortalaması diye bişey açıkladılar ya..işte o not bazı derslerde 38-40 lara kadar düşmüş oluyor..heh işte o 40 aslında normal şartlardaki 50 gibi düşünün...yani finallerder açıklandı diyelim,bi dersinizin AÖF çe açıklanan ortalaması 40 olmuş olsun sizin de genel ortalamanız (Vize %30 Final %70) 42 olsun..işte güzellik bu noktada..bu dersten eski siteme göre kalmamız gerekirken bu dersten şu şartlarda direk geçmiş oluyoruz...haa 40 ortalam olan dersten 38 ortalama düşürdünüz diyelim...gene öldük bittik yok,o notta sizi koşullu geçer duruma getiriyor.nedir koşullu tüm derslerden 2.00 ortalama tutturursanız o koşullu dersten de geçmiş olursunuz...umarım açıklayıcı olmuştur :):)
alpslan ne dion laa :) aç şunu aç..
erdem kardes bu donem arasındaki but kalkdı sadece dıyolar eylul de varmıs dıye duydum ama ne kadr dogrudur
daha fazla açacak kelime bulamıyorum @[774952286:2048:Zaferino Zafpether] :):)
haram olsun o aldıkları paralar bıde bu ulkede esıtlıkden bahsedıyolar mk
ben şunu anladım ne yaparsak yapalım ya kalacağız ya geçeceğiz :Pp açıldı sanırım @[605172578:2048:Alpaslan Ilhan]
alıntı aöf buro hizmetleri resmi sitesindendir...
koşullu geçme halinde güz ve bahar dönemlerinin ortalamasımı 2,00 olmalı her dönem kendinden sorumlu güzdeki ortalama 2,00 olmalı sanıyorum yalnış mı?
ing 20 aldım bide 40 alsam geçermiyim acaba, not ortalamam diğer derslerden 60 ve üzeri
Benim geçen sene ortalama 28,5 olan ingilizceden geçtim.tabloda 32 gösteriyor. bu nasıl oluyor şimdi.
Tablo yanlis 25 alti direk kalir 25 ustu dd dc olabilmektedir
ya benim en dusuk dersim 45 mesela finalde kac alsam gecerim o dersten?
seren kayit yenileme 11martta baslio
şimdi ben ara sınava giremedim yalnış okula gittiğim için nedense okulun ismi hemen sınavdan sonra değişti ki hakkımı helal etmiyorum telefonlara bile çıkmadılar diğer okula yetişemedim 10 dk geç kaldım her neyse içimdeki siniri attıktan sonra sorum şu ki dolayısıyla ara sınavım 0 oluyo ben finalden kaç almalıyım ki geçeyim bunu bana açıklayacak bir vatandaş varsa çok memnun olurum :)
bu kredili sistemle beraber geçme durumu devlet bahçelinin 40 yapar hesabına döndü.
tek dersten girdim sınava ve CD almışım sonra bugun ortalamalar sitede yayınlandı baktıgımda cd ortalaması 1.700 ve genel not ortalamam 2.120 mezun olucam geçtiysem,geçtim mi sizce?
mayıs haziran döneminde hangi dersleri alacağız bilen varmı?
Kosullu gecmek ne demek bilen var mi
45 ıle 50 gecerlı bır not mudur ?
aöf 10 dk gec kaldın dıye kımse sınava almamazlık yapmıyor ..nedense butun okullarda alıyorlar gec kalanları ...o ögretmenlerın kaprısıyle alakalı adam egolarını bastıramamaıs hırstan almıyor
2009 dan berı aynı sınıftayım ...uzulmeyın yazvar kıs var bıtırırız bırgun elbet
bizde geçme notu 50. ortalamam 59 harf notu dc yi gösteriyor ne yani bu dersten büte mi giricem. hala dc nin ne olduğunu anlamadım.
benim ortalamam iki,seksen üç CD ve CB aldıgımderslerden geçermiyim
Kosullu geçme ortalam a 2 ustundeyse dd lerden şartlı gecmis olursunuz
benim bes dersim vardi ucunden gecmisim diger iki dersim ff ortamam 2.00 notun ustunde acaba sinifi gectim mi ? lutfen yanit bekliyorum...
benim son donemim basarili yaziyor ortalama sonucum...
bıktım artık şu okuldan 2.00 ın üstüne çıktın bir ders yüzünden ff yüzünden sürün dur bu dersi yakın zmanda verip kurtulma imaknımız varmı nasıl olucak
Madem bu koşullu geçme 2.00 I'n üzerinde kiler için neden 3 adet not aralığı var koşullu için ve 50 nin altında notum var bunu not ortalamam 2.00 ın altında olduğu zaman veremiyorum ve çan eğrisi nerde işime yarıyor
selamün aleyküm güz dönemi 2.100 bahar dönemi 1.770 aldım geçiyormuyum lütfen yardımcı olurmusunuz
Zübeyde hnm ortalama 2, 00 üstü gecer...
ortalama tutmayınca sadece kaldığın derslerimi alırsın seneye?
dd olunca ne oluyor 2 ci sınavdan kaç almamız gerekiyor.?
Ben bi dersten 30 aldim diyelim ki ustunde 4.4 ne anlama geliyor
arkadaşlarrrrrrr bişey sorcam aöf de diyelimki 1 dersten kaldınız ama vizeniz yüksek seneye o dersin vizesine girmeniz şart mı
Hayır songül hanim ortalamanız 2.00 IN ustundeyse O derslerden gecersiniz altinda ise o dersleri tekrar vermek zorundasiniz
Cd de geçiyor mu arakadslar
güz dönemi 192 baharda 210 ortalama yaparsam güz dönemi derslerden geçmiş olurmuyum
notlarımda bir tane FF var ancak diğerleride dc dd cd ortalama da 1,66 ben hangi dersleri tekrar alacağım
Koray kaan bey ortalamaniz 2 nin altında olduğu için dc dd cd ve ff yi tekrar almak zorundasınız ancak emin olmadığım bir nokta ise bahar dönemi ortalaması ile 1.66 lik ortalama 2 nin üzerinde olursa ff haricindeki dersleri de gecersin diye biliyorum ama bu son dediğimde emin değilim
Yil sonundaki genel not yani guz+bahar notu ortalama 2 olursa ,guz doneminden ff haric.kosullu gecilen derslerden gecilir.Ama ortalama tutmadigi taktirde kosullu gecilen derslerde bi sonraki yil tekrarlaniyor.
Yani kesin sonuc yil sonu mu ortaya cikar ?
ortalama 2nin altında olduğunda cc nin altındaki dersleri alıyoruz sadece değil mi? diğerlerini geçmiş oluyo muyuz cb gibi?
Ilker bey 1 aa 2 ab 3 cd 4 dc ortalama 1,990 uyari yaziyor ne demek bilgilendirirseniz sevinirim
koşullu geçmek demek not otalaman 2 ve üzeriye koşullu geçersin 2 nin altında ise kalırsın ya bütte verecen yada bir sonraki sene tekrar sınava girecen
Ohalde ortalama2.olması icin puanların ii olması lazm degilmi iyi olda zaten kosullu gecme dersi olmaz die dusundum//
Vizede 65 aldım finalde kac almam gerekiyo geçmek icin
Gecen yil bahar donemi yil sonu not ortalamam 2 nin ustu ff olan bir dersten kaldim bu yil ara sinav notum 50 su anki sinavdan kac almaliyim gecmem icin gecen yilki donem sonu ortalamam bu yil gecerli olcakmi acil cevap lutfen

AÖF geçme notu kaç? 2022 AÖF ders geçme notu ve not sistemi

Haberin Devamı

AÖF ders geçme notu ile ilgili kurum tarafından açıklama yapıldı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ders geçme notu merak edilmeye başlandı. Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır.

AÖF GEÇME NOTU KAÇ?

Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir.Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır.

Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan derslerde ise ara sınav notunun %40’ı, dönem sonu sınav notunun %60’ı alınarak “Başarı Notu” hesaplanır. Ödev uygulaması olan derslerde yapılan sınavlar sonucunda alınan notların “Başarı Notu”na katkısı; ara sınav notunun %30’u, ödev notunun %20’si, dönem sonu sınav notunun %50’sidir. Yaz okulu sınavı sonucunda alınan notun “Başarı Notu”na katkısı %100’dür.

Haberin Devamı
AÖF geçme notu kaç 2022 AÖF ders geçme notu ve not sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarının;

9.maddesinde "(Değişik:Senato‒3/1/2017‒1/10; Değişik: Senato‒18/9/2018‒7/4; Değişik: Senato‒27/11/2019‒15/13; Değişik: Senato‒11/3/2020‒2/7) Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır. "Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar dersleri, uygulama dersleri ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35'tir…”

1.maddesinde “(Değişik: Senato‒3/1/2017‒1/10; Değişik: Senato‒18/9/2018‒7/4; Değişik: Senato-27/11/2019-15/13; Değişik: Senato‒11/3/2020‒2/7) 35 ve üzerinde “Başarı Notu”na sahip öğrencilerin değerlendirilmesi (laboratuvar dersleri, uygulama dersleri ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında) öğrenci sayısı 30 ve üzerinde ise aşağıdaki gibi yapılır:

Haberin Devamı

(Değişik: Senato-27/11/2019-15/13; Değişik: Senato‒11/3/2020‒2/7) Başarı Notu Alt Sınır Değeri (35) DD harf notu alt sınır değeri olarak kullanılır

(Değişik: Senato-27/11/2019-15/13; Değişik: Senato‒11/3/2020‒2/7) “Başarı Notu” 35 ve üzerinde olan öğrencilerin harf notlarının belirlenmesinde yüksek puandan düşük puana doğru Tablo 1’deki yüzdelik dilim harf notu karşılıkları kullanılır.

(Değişik: Senato-27/11/2019-15/13) Aynı başarı puanına sahip öğrencilere yüzdelik dilime bakılmaksızın aynı harf notu verilir.” denilmektedir.

Yukarıda yapılan açıklamalara göre her ders için öğrencilerin başarı yüzdesinin bulunduğu dilim dikkate alınarak karşılık gelen harf notları verilmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası