masumiyet müzesi nasıl gidilir / Masumiyet Müzesine Nasıl Gidilir?

Masumiyet Müzesi Nasıl Gidilir

masumiyet müzesi nasıl gidilir

Masumiyet Müzesi'ne nasıl gidilir? Masumiyet Müzesi nerede ve ziyarete açık mı?

Masumiyet Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

yüzyıldan kalma tarihi bir evin müzeye dönüştürülmesiyle oluşturulan yapı, ilk kez bir roman hikâyesinden oluşturulan modern müzedir. 17 Mayıs yılında Avrupa Yılın Müzesi ödülünü alan müzenin içi roman kahramanlarının eşyalarından tasvir edilmiştir. Kahramanların kullandığı, giydiği hatta hayal ettiği şeyler kutulara ve vitrinlere konulmuştur.

Peki, müzeye ulaşım sağlamak isteyenler hangi güzergâhları izlemelidir. Oldukça merkezi konumda yer aldığından dolayı müzeye ulaşım kolay ve rahattır. Tramvay ile ulaşım sağlamak isteyenler Tophane durağında inip ortalama 10 dakikalık bir yürüme mesafesiyle müzeye ulaşım sağlayabilir.

M2 Yenikapı - Hacıosman hattını kullanarak Taksim'de inebilir. Buradan yürüyerek de müzeye ulaşım sağlayabilirsiniz. İETT olarak ise hemen hemen her ilçeden Taksim’e otobüsler bulunmaktadır. Yine Taksim’de inip yürüyerek bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Masumiyet Müzesi Nerede?

Sanatın gerçek hayata bir nevi harmanlanmasıyla ortaya çıkan müze, günümüzde pek çok sanatseveri kapılarını aralamaktadır. Özellikle Orhan Pamuk hayranı olan ve romanın izdüşümünü müzede görmek isteyenlerin adeta uğrak yeri haline gelen müze Tophane ile İstiklal Caddesi arasında yer alan üç katlı bir yapıda ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Müzenin açık adresi ise şu şekildedir: Çukurcuma Caddesi, Dalgıç Çıkmazı, 2, , Beyoğlu, İstanbul, Türkiye.

Masumiyet Müzesi Ziyarete Açık Mı?

En merak edilen sorulardan biri müzenin hangi saatler arasında açık olduğu, giriş ücretleri gibi detaylardır. Masumiyet Müzesi; Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar günleri saat ile arasında ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Yani pazartesi hariç haftanın her günü müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Müze her yıl 1 Ocak'ta, Kurban ve Ramazan bayramlarının ilk günlerinde kapalıdır. Müze bilet ücretleri ise öğrenci için 35 TL, yetişkin için ise 60 TL'dir. Müzedeki rehberli tur hizmetiyse 10 TL’dir.

Masumiyet Müzesi Gerçek Bir Hikâye Mi?

Öncelikle Orhan Pamuk’un yazdığı Masumiyet Müzesi romanı yılında yayınlanmıştır. Müzenin ana karakterleri Kemal ile Füsun arasında geçen aşkı gözler önüne sermektedir. Buna istinaden tamimiyle roman karakterlerinin yaşamının yansıttığı müze ise yılının baharında açılmıştır. Tüm duvarların camlı vitrinlerle dolduğu bir müze katı, Füsun'un saat, kıyafet ve tokaları, tuzluk, bıçak, çatal tarzı ev eşyalarıyla müze, Füsun'un ve ailesinin yaşadığı ev olarak tasvir edilmiştir.

Müzenin giriş katında bizi romanın baş kahramanlarından Kemal'in biriktirdiği sigara izmaritleri bulunmaktadır. Müze tıpkı kitapta olduğu gibi numaralandırılmış ve her bölüm sıra numarasıyla ayrılmış bir eşya barındırmakta. Ayrıca dönemin anlatıldığı kıyafetler, eşyalar, takılar ve Ara Güler’in fotoğrafları da müzeyi süslenmektedir.

En üst katta ise romanın ilk eskizleri ve müzenin tasarım şeklindeki ilk halleri yer almaktadır. Zemin katta yer alan kitap müzesine uğramadan turunuzu bitirmemenizi tavsiye ediyoruz. Orhan Pamuk kahramanlarının ve hikâyenin okuyucu tarafından daha iyi bir şekilde sindirilmesi için bu müzeyi açmıştır.

Masumiyet Müzesi Nerede Nasıl Gidilir, Masumiyet Müzesi Haritası, Yol Tarifi Öğren

Türkiye Haritası » İstanbul » Masumiyet Müzesi Haritası, Konum Yer Bilgisi ve Yol Tarifi Öğrenme

Adres: Çukurcuma Caddesi, İstanbul

Telefon: +90

Yukarıdaki adres, telefon vb. bilgilerde hata olduğunu düşünuyorsanız, lütfen buraya tıklayarak bize bildiriniz.

Masumiyet Müzesi Haritası

Masumiyet Müzesi Adresine Yol Tarifi Almak ve Ulaşım Bilgisi İçin Buraya Tıklayınız.
Aşağıdaki haritayı kullanarak Masumiyet Müzesinerede bulunduğunu, haritadaki yerini, nereye yakın görebilir ve yol tarifi alabilirsiniz. Masumiyet Müzesi konumuna yakın yerleri görmek için buraya tıklayınız


Masumiyet Müzesi Haritası Nasıl Kullanılır?

Şu an "Masumiyet Müzesi Haritası" sayfasındasınız. Masumiyet Müzesi haritasını farenizin sol tuşuyla tutarak yukarı-aşağı, sağa-sola hareket ettirebilirsiniz. Masumiyet Müzesi Google haritasını sol üstteki işaretlerden "+"ya basarak (ya da çif tıklayarak) büyütebilir, "-"ye basarak küçültebilirsiniz. Farenizin üzerinde, ortada bulunan tekerlek tuşunu ileri-geri hareket ettirerek de Masumiyet Müzesi haritasını büyütüp, küçültebilirsiniz. Sağ üstteki bölümden Masumiyet Müzesi Google haritasını, uydu ya da arazi haritası olarak görüntüleyebilirsiniz.
Harita üzerinde sağ üst köşedeki Harita linki sadece karayolları haritasını, Uydu linki bakmakta olduğunuz bölgenin uydu görüntülerini ve coğrafi yapısını Karma modu ise hem karayollarını hem de coğrafi yapıyı birlikte gösterir. Yine aynı bölgedeki Arazi modu ise, haritadaki arazi yapısını görüntüler.

Masumiyet Müzesi İstanbul şehir sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Masumiyet Müzesi için Coğrafi Konum Yer Koordinatları; Enlem: 41° 1' 51¨ N Boylam: 28° 58' 47¨ E

Google Maps veya Navigasyon Cihazınız için Masumiyet Müzesi Coğrafi Koordinatları ise ; Enlem: Boylam: şeklindedir.

Bu sayfaya link ver; tıkla kopyala sayfana yapıştır

Masumiyet Müzesi haritası, Masumiyet Müzesi uydu görüntüleri, Masumiyet Müzesi karayolları haritası, google maps Masumiyet Müzesi, Masumiyet Müzesi arazi haritası, Masumiyet Müzesi sokak haritası, google earth Masumiyet Müzesi, Masumiyet Müzesi üç boyutlu görüntüsü, Masumiyet Müzesi 3d görüntüleri ve Masumiyet Müzesi yerleşim planı yukarıdaki haritada incelenebilir.

Masumiyet Müzesi haritasına yakın yerler listesi


Twitter'da PaylaşFacebook'ta PaylaşWhatsApp'ta PaylaşGoogle+'da Paylaş

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası