gripin fiyat / İlaç fiyatları uçuşa geçti, bir Gripin 14 lira oldu - Son dakika sağlık haberleri – Sözcü

Gripin Fiyat

gripin fiyat

İlaç fiyatları uçuşa geçti, bir Gripin 14 lira oldu

Şubat ayında yapılması gereken fiyat güncellemesi erkene çekilmesiyle ilaç fiyatlarında yüzde artış olurken, bu yılın başında 1. 64 TL’ye satılan tek hap şeklinde kutulu ambalajdaki Gripin'in fiyatı TL oldu.

Latif SANSÜR

Yayınlanma: - 15 Aralık Güncellenme:

İlaç fiyatları uçuşa geçti, bir Gripin 14 lira oldu

Piyasada civarında ilaç bulunamayınca, Şubat ayında yapılması gereken kur güncellemesi, iki ay öne çekildi.

Dün Resmi Gazete'de yayımlanan ve bu gün yürürlüğe giren Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı ile ilaç fiyat kararnamesinde değişiklik yapılınca, ilaç fiyatları yüzde 36,77 arttı.

Böylece son 1 yılda ilaç fiyatları yüzde artmış oldu.

1 GRİPİN TL

Bu günden itibaren geçerli olmak üzere en dikkat çekici fiyat artışı Gripin’de oldu.

Baş ve diş ağrısı ile ateş düşürücü etkisi olan tek hap şeklinde kutulu ambalajlarda satılan Gripin'in fiyatı TL oldu.

Eczacılar yılının başında TL'ye satılan Gripin'in yıl içinde dört kez zam gördüğünü söyledi.

İlaç fiyatlarına zam geldiİlginizi Çekebilirİlaç fiyatlarına zam geldi

CumhurbaşkanıDiş ağrısıEuroSağlıkSağlık Bakanısosyal medyazam

yılının başında TL'ye satılıyordu Gripin'de akılalmaz fiyat artışı

Türkiye''de 7''den 70''e herkesin bildiği, soğuk algınlığı ve ateş gibi rahatsızlıklar için kullanılan Gripin''in fiyatıdaki artış dikkat çekti.

Eczacılar, başında 1,64TL''ye satılan Gripin''in yıl içinde dört kez zam gördüğünü söyledi.

Bir eczacı da eline aldığı Gripin ile çektiği videoda, fiyat artışını gösterip sosyal medyada yayınladı.

Eczacının söz konusu videoda anlattıkları şu şekilde;

"Bu bildiğiniz giripin, bunu neden gösteriyorum biliyor musunuz? Bir tane Gripin 14 tl, işte bu yüzden gösteriyorum.

Şuradan fiyat değişimlerini göstereyim, ''teki fiyatı 10 kuruş, görüyorsunuz değil mi, en son 7. ayda tl , bugünkü fiyatı ise 14 tl. Allah''tan da mı korkmuyor sunuz?"

Eczacının fiyatındaki anormal artışa dikkat çektiği gripin, Türkiye''deki enflasyonun birkaç yıl içinde nereden nereye geldiğini de gözler önüne serdi.

İlgili Haberler

 binden fazla grip vakası
İlaç krizinde gelişme. Bakan Koca&#;dan yeni açıklama geldi
MHP&#;li Kalaycı vatandaşa umut sattı: Enflasyonun bu aydan itibaren tepetaklak düştüğü görülecektir

Gripin fiyatı üzerinden tepki

Ortahisar Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, yılbaşında 1,64 kuruşa satılan Gripin fiyatının 14, 07 lira olmasına tepki göstererek, “Ekonomi modeliniz batsın” dedi.

CHP’li  Söğüt zamlara tepki gösterdi

Ortahisar Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, hayat pahalılığı ve zamlara Gripin ilacı üzerinden tepki gösterdi. Yılbaşında 1,64 kuruşa satılan Gripin fiyatının 14, 07 lira olmasını eleştiren CHP’li Söğüt, yeni ekonomi modelinde ilaç bile bulunamadığını kaydetti. İlaçlara yüzde ’lik zam yapıldığını kaydeden CHP’li Söğüt, “Şubat ayında yapılması gereken fiyat güncellemesinin erkene çekilmesiyle, ilaç fiyatlarında yüzde 36,77 bir artış olurken, bu yılın başında 1,64 liraya satılan tek kullanımlık -tek hap- şeklinde satılan Gripin’in fiyatı 14,07 lira oldu. Sağlıkta çağ atlattık deniliyor, piyasada ’e yakın ilaç bulunamıyor. Yeni ekonomi modeli deniliyor, son bir yılda ilaç fiyatlarına yapılan yüzde ’lik zam geliyor. Bu zamlardan en fazla etkilen ilaçlar ise vatandaşın başucu ilacı olan ağrı kesiciler alıyor.” ifadelerini kullandı.

Gribindeki zam oranının yüzde bine yaklaştığına işaret eden CHP’li söğüt, “Ülkemizde herkesin bildiği ve soğuk algınlığı ve ateş gibi rahatsızlığında kullandığı Gripin, bu zamlardan en fazla etkilenen ilaç oldu. Gripin’in fiyatı bu yılın başında 1,64 lira iken üst üste gelen dört zamdan sonra 14,07 lira oldu. Zam oranı neredeyse yüzde bin. Bana inanmayan varsa, bir eczaneye gidip, sağlıkta ve ekonomide geldiğimiz son noktayı gözleriyle görüp, canlı canlı yaşayabilir. Sonra de ne dersiniz bilemem ama ben; ‘çağ atlattığını söylediğiniz sağlık sisteminiz de, yeni ekonomik modeliniz de batsın’ dedim. Bir ailenin aylık gıda harcamasının, asgari ücretin üstünde olduğu bir yerde, başka ne beklenebilir ki?” eleştirilerinde bulundu

#Ortahisar, CHP

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir