izmir kültürpark nerede / İzmir Kültürpark - İzmir Konak

Izmir Kültürpark Nerede

izmir kültürpark nerede

Kültürpark ve İzmir Fuar Alanı Hakkında Merak Edilenler

Kültürpark, İzmir ile özdeşleşen ve bu kenti marka şehirler arasına sokan en önemli atılım ve girişimlerden birisidir. ’da temelleri atılan ve günümüze denk gelişerek gelen Kültürpark, İzmir Fuar Alanı olarak da bilinir. Dönemin belediye başkanı olan Behçet Uz tarafından atılan adımların sonucu ortaya çıkan Kültürpark ile hedeflenilen İzmir ekonomisini ve hareketliliğini canlandıracak bir alandı. Bugüne gelindiği zaman birçok aktivitenin, eğlencenin, fuar ve çeşitli organizasyonların yapıladığı yer olarak ön plana çıkan Kültürpark’ın hedefine ulaştığını söylemek yanlış olmaz. Daha çok İzmir fuarı, kitap fuarı ve otomotiv fuarı ile ünlenen fuar alanı, birçok etkinlik alanı ile hem İzmirlilere hem de kenti ziyaret edenlere çok farklı bir deneyim sunuyor.

Önemli Bilgi: İzmir&#;in keşfedilmemiş yerlerini keşfetmek, tarihi sokaklarında gezmek ve en güzel koylarında yüzmek istiyorsanız İzmir&#;de gezilecek yerler için oluşturduğumuz listemize mutlaka bir göz atın, pişman olmayacaksınız. :)

Kültürpark İzmir Fuar Alanı Hakkında Genel Bilgiler

Atatürk tarafından ülke ekonomisini diğer ekonomilerle rekabet edilebilir kılmak, aradaki alışveriş hacmini arttırmak gayesine mutabık kalınarak desteklenen fuar alanının kurulu olduğu alanın büyüklüğü bin metrekare kadardır.

Bu alanın önemli bir kısmı yeşillik, yürüme parkuru, mesire alanları ile doludur. 13 adet sergi salonu bulunur, 4 adet ise, konferans salonu yer alır. Evlendirme dairesi, tiyatro salonları, fuar merkezi ve İsmet İnönü sanat merkezi de, alandaki bazı mekanları ifade eder. Gençleri spora özendirmek için tam donanımlı spor merkezi de yer alır. Minyatür bir hayvanat bahçesi de vardır; ancak burası Çiğli hayvanat bahçesi açıldıktan sonra pek de tercih edilmemeye başlandı. Resim heykel müzesi de görülmesi gereken yerlerinden biridir.  Buradaki fuar merkezinin önemli kılan ise, ilk fuar alanı olması. Üstelik, ulusal çapta değil, global ölçüde ilk fuar alanı olarak hizmet veren yerdir.

Kültürpark’ın en meşhur fuarlarından biri, kitap fuarıdır. Her sene Nisan’da başlayan ve iki hafta gibi bir süre devam eden TÜYAP Kitap Fuar etkinlikleri, İzmir Fuar merkezinde yapılır. Ayrıca, birçok yazar tarafından verilen konferanslar, ünlü yazarların imza günleri, çeşitli etkinlikler de fuarda gerçekleşen bazı programlar arasında.

 

Kültürpark İzmir’in en yoğun olduğu ve farklı kentlerden de misafirler ağırladığı zaman, İzmir Enternasyonal Fuar’ının başladığı Ağustos aynının son haftasıdır. Bu fuar organizasyonu birçok ülkeden, birçok katılımcı gelir. Ayrıca, sadece fuar değil, değişik etkinlikler de söz konusudur. 10 gün süren fuar süresince birçok İzmirli, civar kentlerden gelenler, farklı ülkelerden gelen turistler, iş adamları, akademisyenler ve girişimciler fuar alanını dolduran kesimleri oluşturur. Fuarda en ilgi çeken ise, yöresel ürünler pazarıdır. Hem ülkemizin yöresel lezzetlerini denemek ve haklarında fikir sahibi olmak için tadım yapılabilir, hem de yabancı ülkelerin kendi yöresel ürünlerinin ilginç tatları denenebilir.

Kültürpark İzmir’in sembollerinden biri ise, paraşüt kulesi. ’da inşa edilen kule üzerinden tüm fuar ve etkinlik alanlarını görebilmek mümkündür. Burada gerçekleşen ilk fuarın başarısına binaen inşa edilen kule, İzmir ile sembolleşen bir yapıt haline geldi. Son dönemlerde ise, fuarda gerçekleştirilen sektörel etkinlik ve fuarlar, Gaziemir’de inşa edilen alana kaydırıldı. Kültürpark fuar alanında ise, sadece yöresel ve kültürel fuar organizasyonlarının yapıldığı, daha minyatür kapsamlı etkinliklere ayrıldı.

Kültürpark İzmir Giriş Ücretleri

Kültürpark alanına girişler ücretsizdir. Ancak düzenlenen konser gibi bazı etkinlikler ücretli olabilir. Bu durumda, kapıdaki görevliler tarafından yapılan bilet kontrolleri ile alana girmek mümkün oluyor. Ücretsiz etkinlikler için ise girişler İzmir kentkart ile yapılıyor. Etkinlik dışı zamanlarda turnike girişleri iptal ediliyor. Dört farklı giriş kapısı bulunuyor. Basmane garı tarafındaki giriş kapısı, 9 Eylül kapısıdır.

Kültürpark İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?

Adres: Mimar Sinan, Şair Eşref Bulvarı. No, Pk: &#; Konak / İzmir

Telefon: () 94 97

Nasıl gidilir?: İzmir’in en işlek konumunda yer alan fuar alanına ulaşmak için en ideal yol metro ile Basmane istasyonuna gelmek, daha sonra tarihi tren garı çıkışından meydana yönelmektir. Gardan çıktıktan sonra fuar merkezinin ana kapısı karşı tarafta kalır ve yolun karşısına geçmek suretiyle fuar alına giriş yapılabilir. Bornova, Bölge, Halkapınar taraflarından metro ile birkaç dakikaya Basmane’ye ulaşmak mümkündür. Konum bilgisi için tıklayın.

Projeler Sayfası

Büyük kısmı yurtdışından getirilmiş 'den fazla değerli ağaç ve çeşitli bitki türünün bulunduğu m2'lik yeşil, toplam bin m2  alanıyla Kültüpark;   metrelik tartan pisti, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortu, nikah salonu ile m2'lik alanda kurulu bir lunaparkı barındırıyor. 

Sanat ve eğlence mekanlarının yanı sıra  spor etkinliklerine de olanak tanıyan kent içindeki en eski yeşil alanımız Kültürpark'ta bakım ve koruma faaliyetleri yıl boyunca süreklilik gösteriyor. 
Kültürpark yıl içinde hollerde  kitap fuarını konuk ediyor.  Kültüpark’ta bulunan sosyal kültürel aktivite mekanları Atatürk Açıkhava Tiyatrosu, İsmet İnönü Sanat Merkezi, İzmir Sanat, Fuar Evlendirme Dairesi, Celal Atik Spor Salonu, Lunapark,  Paraşüt Kulesi, Gençlik Tiyatrosu, Resim-Heykel Müzesi, Tarih ve Sanat Müzesi'dir.

 

Fuar Kültürpark alanının bitki dokusunun yenilenebileceği bazı binaların yeniden kullanıma kazandırılıp bir kısmının ise yıkımının planlandığı yeni kültürpark projesi de İzmirlilerin görüşüne sunulmuştu, çalışmalar  fikir alışverişi düzeyinde sürdürülüyor.

Yalancı karabiberden kara mürvere, sahil sekoyasından Japon kirazına kadar binlerce ağaca yuva olan Kültürpark'ın eşsiz bitki örtüsü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin işbirliğiyle bir kitapta toplandı.

Kültürpark'ın Ağaç Varlığı Kitabı Hazırlandı
İki yıllık çalışma kapsamında 44 familyadan 86 cinse ait türde endemik ve egzotik bitki, 10 bin kare fotoğrafla kayıt altına alındı. "Kültürpark'ın Ağaç, Ağaççık ve Çalıları" adını taşıyan kitap, akademisyenler, öğrenciler ve diğer araştırmacılar için de önemli bir kaynak oluşturacak. 

Prof. Dr. Tanay Birişçi, Dr. Hatice Sönmez Türel ve Peyzaj Yüksek Mimarı Merve Özeren Alkan'ın imzasını taşıyan çalışma ile konuya ilgi duyan herkese, parktaki bitkilerin teşhisi, yetişme ortamları, gelişme olanakları ve çiçek açma zamanları gibi bilgilere erişim konusunda yardımcı olunması amaçlandı. Kültürpark'taki her bitki türünün Latince ve Türkçe adları ile anavatanı ve bağlı olduğu familya bilgilerinin yer aldığı kitapta, bitkilerin çeşitli evrelerindeki detaylı fotoğrafları da bulunuyor.
 

Kültürpark'ın internet sitesini ziyaret edin


funduszeue.info

kaynağı değiştir]

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası