dişardan ilkokul diplomasi / SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

Dişardan Ilkokul Diplomasi

dişardan ilkokul diplomasi

Okur yazarlık belgesi ilkokul diploması yerine geçer mi?

İlkokul ve ortaokul diploması olmayanlar nasıl diploma alabilirler? Lise, Ortaokul, İlkokul diplomasını kimler nasıl nereden alabilir? Kimler başvurabilir ve gereken şartlar nelerdir? soruları sıkça sorulan sorular arasında. Tüm merak edilen detayları haberimizde sizlerle sunuyoruz.

İlkokul diploması ve ortaokul diploması nasıl alınır? Hayatın size getirdikleri ya da zamanında yaptığınız tercihler yüzünden öğreniminizi tamamlayamamış ya da hiç başlamamış olabilir ve bunlara ilişkin diplomaları temin edememiş olabilirsiniz. Bu şartlar ilkokul diploması almanıza engel değildir. Yani yıllar sonra öğrenim hayatına giriş yaparak bu eksiği kapatabilir ve planlarınızı uygulamaya sokabilirsiniz. İlkokul, ortaokul ve lise diploması almak isteyenler kendilerine en yakın Halk Eğitim Merkezlerine giderek detaylı bilgi alabilirler ve gerekli evraklarla oradan başvuru yapabilirler.

Kimler başvurabilir?

Zorunlu eğitim yaşını bitirenlerden;
İlköğretimin 5' inci sınıfını tamamladığını belgelendirenler,
Yetişkinler 2' nci kademe eğitimi başarı belgesi olanlar,
Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar,
İlköğretimin ya da ortaöğretimin 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıflarından ayrılanlar,
İlkokulun 4'üncü sınıfını bitirenler,
Yurt dışında öğrenim görüp (a) ve (d) maddelerindeki durumlardan birine denkliğini yaptırmış olanlar, başvurabilirler.
Bir yıldan fazla süreli kamu görevi ile yurtdışında görevlendirilen anne, baba veya vasisiyle birlikte bulunduğunu belgelendiren öğrencilerde yaş kaydı aranmaksızın başvurabilirler.

Açık Öğretim Ortaokulu'na başvurular ve kayıt yenilemeler nerelerden yapılır?

Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine kayıt başvurusu yapılabilir. Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim

Yeni kayıt için gerekli belgeler nelerdir?

- Adayın öğrenim durumuna göre ilkokul diploması, ilkokul kayıt belgesi, ikinci kademe okur yazarlık belgesi- yetiştirici ve tamamlayıcı temel Eğitim-B kurs belgesi (İlkokul diploması yerine geçer), öğrenim belgesi (tasdikname), denklik belgesi ve dışardan bitirme belgelerinden biri. (Belge asıl olacak ve belgede mutlaka mühür, belgenin tarih ve sayısı belirtilmiş olmalı.)
- Ziraat, Vakıf ve Halk Bankası'ndan birine TC kimlik numarasına yatırılmış Yeni Kayıt Banka Dekontu.
- Bir adet vesikalık fotoğraf .
İkinci Kademe Okur Yazarlık Belgesi Nereden Alınır?
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden Alınır.
Kayıt yenileme için gerekli belgeler nelerdir?
Ziraat, Vakıf ve Halk Bankası'ndan birine T.C. kimlik numarası ile Kayıt Yenileme ücreti yatırılması yeterlidir.

Açık Öğretim Ortaokulu'na kaçıncı sınıftan başlayabilirim?

Açık Öğretim Ortaokulu'na kesin kayıt işlemi yapılmış öğrencilerden:

İlk Okul Mezunu olanlar 6. Sınıftan
İlkokul 4. Sınıfı bitirenler 5. Sınıftan
İkinci Kademe okur-yazar belgesi olanlar, 6.Sınıftan İlkokul Mezunu Olup Ustalık, Kalfalık, Usta Öğreticilik Belgesi olanlar, 7.Sınıftan (Kalafalık ve ustalık belgesini 17 Eylül Tarihinden önce alanlar için bu madde geçerlidir.)
Dışarıdan Bitirme Belgesi veya tasdikname belgesi olanlar ise intibak işlemi sonucuna göre, belirlenen sınıftan başlarlar.

  • Facebook
  • Google

Ilkokul diploma kayıt örneği nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Ilkokul diploma kayıt örneği nereden alınır?
  2. Ortaokul diploması almak için nereye başvurulur?
  3. Ilkokul diploması veriliyor mu?
  4. Kapanan okuldan diplomamı nasıl alırım?
  5. İlkokul belgesi nereden alınır?
  6. İlkokul diplomamı nasıl çıkartabilirim?
  7. Dışarıdan ortaokul diploması nasıl alabilirim?
  8. İlkokul diploması almak için ne yapmalıyım?
  9. Eski ilkokul diploması nasıl çıkarılır?
  10. Okul diploması nereden alınır?

Ilkokul diploma kayıt örneği nereden alınır?

MADDE 74 - (1) (Değişik:RG/7/) İlkokul, ortaokul, ilköğretim okulunu yılından önce bitiren ve zamanında okuldan diplomasını alamayan veya kaybedenlerden; belgenin talep edildiği okulun bulunduğu ilde yaşayanlar okul müdürlüğüne, farklı bir ilde bulunanlar ise bulundukları il/ilçe millî eğitim

Ortaokul diploması almak için nereye başvurulur?

İlkokul, ortaokulve lise diploması almakisteyenler kendilerine en yakın Halk Eğitim Merkezlerine giderek detaylı bilgi alabilirler ve gerekli evraklarla oradan başvuru yapabilirler.

Ilkokul diploması veriliyor mu?

Zaten ilkokulbirinci sınıf müfredatı da bu yeni düzenlemeye göre hazırlanıyor. Bu yeni düzenleme, 4+4+4 adıyla bilinen düzenleme, aslında eskiden de ülkemizde uygulanan ilkokul, ortaokul ve lise düzenine geçişti. İlkokulun sonunda diploma verilmiyor. Sadece ortaokula başlama belgesi, yani karnesi verilecek.

Kapanan okuldan diplomamı nasıl alırım?

İlk etapta ilkokul, ortaokul yahut liseden mezuniyetinizi tamamlamanızın ardından aldığınız diplomayıkaybettiğinizde, mezun edildiğiniz eğitim kurumunu ziyaret ederek, diplomanızın kaybolduğunu belirterek, tekrardan diplomaçıkartmak istediğinizi yazılı bir dilekçe ile bildirmeniz lazım gelmektedir.

İlkokul belgesi nereden alınır?

Okuma yazma bilenler ve ilkokuldiploması olmayanlar Halk Eğitimi Merkezine başvuru yapacaklar. Halk Eğitimi Merkezi komisyon marifetiyle bir sınav yapıyor. O sınavda başarılı olanlara seviyesine göre ya okuma yazma belgesiya da ilkokuldiploması verilir.

İlkokul diplomamı nasıl çıkartabilirim?

İlk etapta ilkokul, ortaokulyahut liseden mezuniyetinizi tamamlamanızın ardından aldığınız diplomayıkaybettiğinizde, mezun edildiğiniz eğitim kurumunu ziyaret ederek, diplomanızın kaybolduğunu belirterek, tekrardan diplomaçıkartmak istediğinizi yazılı bir dilekçe ile bildirmeniz lazım gelmektedir.

Dışarıdan ortaokul diploması nasıl alabilirim?

Açık Öğretim ortaokulu dışarıdan ortaokul diplomasıalmak isteyenler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen uzaktan eğitim modelidir. Sizde açık öğretin ortaokuluna kayıt yaptırarak uzaktan eğitim sistemi ile Liseye geçiş aşamasını tamamlayabilirsiniz.

İlkokul diploması almak için ne yapmalıyım?

Okuma yazma bilenler ve ilkokul diplomasıolmayanlar Halk Eğitimi Merkezine başvuru yapacaklar. Halk Eğitimi Merkezi komisyon marifetiyle bir sınav yapıyor. O sınavda başarılı olanlara seviyesine göre ya okuma yazma belgesi ya da ilkokul diplomasıverilir.

Eski ilkokul diploması nasıl çıkarılır?

İlk etapta ilkokul, ortaokul yahut liseden mezuniyetinizi tamamlamanızın ardından aldığınız diplomayıkaybettiğinizde, mezun edildiğiniz eğitim kurumunu ziyaret ederek, diplomanızın kaybolduğunu belirterek, tekrardan diplomaçıkartmak istediğinizi yazılı bir dilekçe ile bildirmeniz lazım gelmektedir.

Okul diploması nereden alınır?

yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diplomabirimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.

SIKÇA SORULAN SORULAR ? SSS

·   Hangi sistem vardır?

Ders ve Sınıf geçme sistemi uygulanmaktadır.

·   Kimler başvurabilir?

Örgün Eğitim Kurumları için belirlenecek olan eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlardan; a) İlkokul 4 üncü sınıfı tamamladığını belgelendirenler, b) Yetişkinler II nci kademe eğitimi başarı belgesi olanlar, c) Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar, d) Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunun 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarından ayrılanlar, e) Yurt dışında öğrenim görüp (a) ve (d) bentlerindeki durumlardan birine denkliğini yaptırmış olanlar başvurabilirler

·    Şifremi unuttum. Ne yapmalıyım?

En yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ya da MEBİM ile görüşebilirsiniz

·         Kimlik bilgilerimde değişiklik olduğunda ne yapmalıyım?

Değişiklik olduğunu gösteren Nüfus Kayıt Örneği ile dosyanızın bulunduğu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurmalısınız

·         Hatalı yatırdığım ücretin iadesini nereden ne zaman alabilirim?

Açık Öğretim Kurumları hesabına hatalı yatırılan ücret o dönem yapılacak sınavlar sonrasında TC Ziraat Bankası MEB iade ücretler hesabına aktarılmaktadır.

·         Dosyası merkezde arşivlenen öğrencilerin belgeleri nasıl gönderilecektir?

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığı ile o yıl için anlaşma yapılmış olan Kargo firması ile gönderilmesi gerekmektedir.

·         Yeni kayıt öğrencisi tasdikname(Öğrenim Belgesi) alabilir mi?

Yeni Kayıt öğrencileri talep etmesi durumunda sınav sonrasında Tasdikname alabilmektedir.

·         Transkript, tasdikname, tasdikname kayıp, öğrenci belgesi, Tamamlama belgeleri nereden alınabilir?

En yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden alınabilir. Ayrıca Öğrenci Durum Belgesi ve Tamamlama Belgesi e-devlet sisteminden de alınabilmektedir.

·         Bilgilendirme mesajları nasıl alınabilir?

'e TC Kimlik Numarasının mesaj atılması ile abone olunarak bilgilendirme mesajları alınabilir.

·         Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerine kurs verilmekte midir?

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine yeterli talep olması ve merkezin öğretmen, zaman ve fiziki şartlarının uygunluğuna göre verilebilmektedir.

·         Kitaplar nereden alınır?

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin koordinesinde dağıtımı yapılmaktadır.

·         Yılsonu başarı puanı nasıl hesaplanır?

Sınıfın Aritmetik Ortalama Puanı = Sınıfın Derslerin Puanları Toplamının, Sınıfın Derslerin Toplamına (6) bölümü ile bulunur

·         Açık Öğretim Ortaokulu'na kaçıncı sınıftan başlayabilirim?

Daha önceki eğitim durumunuza bağlı olarak yada 8. Sınıftan başlayabilirsiniz.

·         Tutuklu/hükümlüyüm, Açık Öğretim Ortaokulu hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim?

CTE Eğitim birimine başvurarak gerekli evraklar sağlanıp Halk Eğitimi Merkezleri aracılığı ile kayıt işlemleri yapılmaktadır.

·         Engelliyim, Açık Öğretim Ortaokulu hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim?

Kayıt için gerekli evrakların yanı sıra Sağlık kuruluşlarından alınacak Heyet Raporu ile birlikte en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurulmalıdır.

·         Kalfalık, ustalık, usta öğreticilik belgemin faydası var mıdır?

Öğrenim belgesine göre 5. yada 6. Sınıftan başlayacak öğrencilerde 6. Sınıf muafiyeti sağlamaktadır.

·         Kayıt şartları nelerdir?

Örgün Eğitim Kurumları için belirlenecek olan eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar vatandaşlar başvurabilir.

·         İkinci Kademe Okur Yazarlık Belgesi Nereden Alınır?

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince verilmektedir.

·         Başvuru için hangi belgeler gerekli?

1. Kimlik fotokopisi,

2.Öğrenim belgesinin aslı(e-okul sisteminde kayıtlı olanlardan istenmez)

3. Biometrik vesikalık fotoğraf

4. Varsa Kalfalık, Ustalık Veya Usta Öğreticilik Belgesinin onaylı fotokopisi 5. Varsa Özürlü Sağlık Kurul Raporunun onaylı fotokopisi

6. Varsa Ücret Muafiyet Belgesinin onaylı fotokopisi

7. Ad, soyad, doğum tarihi vb. değişiklik olması durumunda mahkeme kararının onaylı fotokopisi

·         Açık Öğretim Ortaokuluna nereden kayıt yaptırabilirim?

İl/İlçe merkezlerinde bulunanHalk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden kayıt olunabilir.

·         Nasıl kayıt yaptırılabilir?

Kayıt şartlarını taşıyan vatandaşlar gerekli evrakları tamamladıktan sonra Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ATM yada internet  bankacılığında sınav ücreti yatırıldıktan sonra en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurulmalıdır.

·         Kimler kayıt yenileme işlemi yapmalıdır?

Öğrencilik durumu DONUK olan ve bir sonraki dönem sınavına katılmak isteyen öğrenciler Kayıt Yenileme işlemi yaptırmalıdır.

·         Kayıt yenileme için ne yapılmalıdır?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ATM ya da internet bankacılığında sınav ücreti yatırıldıktan sonra Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurulursa hemen yoksa gün sonu otomatik Kayıt yenileme yapılmaktadır.

·         Yeni kayıt, kayıt yenileme başvuru ve sınavları hangi tarihlerde yapılmaktadır?

İş takviminde belirtilen ve Açık Öğretim Ortaokulunun funduszeue.info sayfasında duyurulan tarihlerde yapılmaktadır.

·         Yeni kayıt yaptırdım. Öğrencilik durumum ''Ön kayıt öğrencisi'' olarak gözüküyor. Bu ne anlama gelmektedir?

İntibak yapılarak kaydın tamamlanmadığı anlamını taşımaktadır. Kayıt başvurusu yapılan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurmalısınız.

·         Yeni kayıt yaptırdım. Hemen arkasından kayıt yenileme yaptıracak mıyım?

Yeni kayıt öğrenciler yapılan sınav sonrasında MEZUN olmamışlar ise sonraki sınav için kayıt yenileme yapması gerekir.

·         Yeni kayıt ve kayıt yenileme ücreti kimlerden alınmaz?

a)Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne veya babası,

b)Gazilerin kendisi ile eş, çocuk, anne veya babası,

c)Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar ile İstiklâl Madalyası verilmiş olanlar,

ç) sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında olanlar, d) Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda kalanlar,

e)Tutuklu veya Hükümlü olanlar

f) Islah Evinde kalanlar,

 g) sayılı Aile Koruma ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu Kapsamında olanlar,

h)% 40 ve üzeri engelli olanlar,

i) İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurul Kararı olanlardan ücret alınmamaktadır.

·         Açık Öğretim Ortaokulu´ndan öğrenim belgesi (tasdikname) alarak ayrıldım. Tekrar kaldığım yerden eğitim öğretimime devam edebilir miyim?

Sınav ücreti yatırıldıktan sonra en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurulmalıdır.

·         Sınava gireceğim merkezi nasıl değiştirebilirim?

Kayıt yenileme dönemlerinde en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden ya da MEBİM 'ye başvuru yaparak işlem yapabilirsiniz.

·         Sınav günü yanıma hangi belgeleri almalıyım?

-Kimlik,

-Sınav giriş belgesi

-Yumuşak uçlu kurşunkalem, silgi vs.

·         Sınavlarda yanlış cevaplar doğru cevapları etkiler mi?

Sadece doğru cevaplar değerlendirilmektedir.

·         Sınav sonuçlarımı nasıl öğrenebilirim?

Sınav sonuçlarının açıklandığı duyurulduğunda şifreniz ile sistem üzerinden görebilirsiniz.

·         Sınav sorularına veya sonuçlarına nasıl itiraz edebilirim?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ATM ya da internet bankacılığında sınav itiraz ücreti yatırıldıktan sonra funduszeue.info adresinden işlem yapılması gerekir.

·         Sınava girilecek okullar nasıl ve hangi kurum tarafından belirlenmektedir?

İl/İlçe Sınav yürütme komisyonlarınca belirlenen okullar arasından sistemce otomatik belirlenmektedir.

·         Sınav bölgesi ve adres bilgileri güncelleme hangi tarihler arasında yapılır?

Yeni kayıt ve kayıt yenileme dönemlerinde yapılmaktadır.

·         Sistemde adres değişikliği yapılınca sınav bölgesi de değişmiş olur mu?

Olmaz Adres ve sınav bölgeleri birbirinden bağımsızdır. Ayrı ayrı işlem yapılması gerekir.

·         Sınav sonuçları ne zaman ve hangi kurum tarafından açıklanmaktadır?

Sınav sonuçlarının değerlendirme süreci sınavın şekline göre değişmektedir. Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce sınavlar yapılıp değerlendirilir ve sonuçlar Öğrenci Yönetim sistemine yüklenerek öğrencilere duyurulmaktadır.

·         Ek sınavlar ne zaman yapılmaktadır?

Açık Öğretim Ortaokulunda ek sınav uygulaması yoktur.

·         Ders seçme işlemi gerçekleştirilmemiş öğrenci sınava girebilir mi?

Ders seçme işlemi yapılmamış öğrencilere sınav kütüğü hazırlanırken otomatik ders ataması yapılarak sınava girmesi sağlanmaktadır.

·         Sınavlarda hangi ünitelerden sorumluyuz?

Atanan derslerin kitabının tüm ünitelerinden sorumlusunuz.

·         Mezun olabilmek için şartlar nelerdir?

Sorumlu olunan sınıf ve o sınıflara ait derslerden geçildiğinde mezun duruma gelinmektedir.

·         Diploma puanı neye göre hesaplanır?

Her sınıfa ait ağırlıklı yılsonu puanlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenmektedir.

·         Öğrencilik durumu mezun olduğu halde neden e-devlette bu durum görüntülenememektedir?

Öğrenciye ait sisteme yüklenilmemiş belge olması ya da yüklü belgelerin merkez müdürlükçe onaylanmamış olmasından kaynaklanmaktadır. Sorunun çözümü için en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne ya da MEBİM 'ye başvurulmalıdır.

·         Açık Öğretim Ortaokulunu kaç dönemde bitirebilirim? 

İlk kayıtta atanılan sınıfa göre değişmektedir. 5. Sınıfa atanan öğrenci 4 dönem iken 8. Sınıfa atanan öğrenci 1 dönemde mezun olmaktadır.

·         Mezun oldum. Tamamlama Belgesini nasıl ve nereden alabilirim? 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden ya da e-devlet sisteminden Tamamlama Belgesi alınabilir.

·         yılı öncesi mezunum Diplomamı kaybettim, ne yapmalıyım?

·         Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden ya da e-devlet sisteminden Tamamlama Belgesi alınabilir. Diploma kayıt gerine geçmektedir.

·         Diplomam, Halk Eğitim Merkezi tarafından Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğüne geri gönderilmiş. Diplomamı almak için ne yapmalıyım?

Dilekçe ile Açık Öğretim Ortaokuluna başvurmanız yada MEBİM 'ye başvurulması durumunda istenilen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerin gönderilmektedir.

·         Askerliğimi erteleyebilir miyim?

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri askerlik ertelemesi yapamamaktadır.

·         Ders seçme işlemi nasıl yapılır?

İlk kayıtta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince kayıt yenileme işlemlerinde ise ücret yatırıldıktan sonra aynı gün Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurulmazsa gün sonunda sistem tarafından otomatik yapılmaktadır.

·         Seçilen derslerde değişiklik yapmak istenirse ne yapılmalıdır?

Açık Öğretim Orta Okulu öğrencileri bütün derslerden sınava girmek zorunda olduğu için anlamı yoktur. Ancak üst sınıftan alınan derslerde değişiklik yine de yapılmak istenirse kayıt yenileme dönemi içerisinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurulması gerekir.

·         Otomatik ders seçme ne demek?

Sınav ücreti yatırılan öğrenci aynı gün Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurmazsa gün sonu otomatik kayıt yenileme  ve ders seçimi yapılmaktadır.

·         Her dönem kaç ders seçebilirim?

Her dönem en fazla 9 dersten sınava girilebilmektedir.

·          Türkçe dersini başaramadım. Bu dersi ortalama ile geçebilir miyim?

Türkçe dersi en az 45 alarak başarılması gerekir. Ortalama ile geçilemez.

·         Yurtdışı programının vatandaşlara sağladığı yararlar nelerdir?

·         Batı Avrupa Programı

§  Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı nedir?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı; T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği, Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımıza, yarım bıraktıkları öğrenimlerini tamamlama ve bir üst öğrenime geçme imkanı veren, uzaktan eğitim tekniklerinin uygulandığı bir programdır.

 1) İlkokul mezunları ve 4. sınıfı bitirenler,

 2) İlköğretim ya da ortaokullarının 5, 6, 7 veya 8. sınıfından ayrılanlar,

 3) Ortaokulu dışardan bitirme sınavına başvurup mezun olamayanlar,

 4) Yetişkinler II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi olanlar,

 5) Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar,

 6) Yurt dışında öğrenim görüp en az ilkokul 4. sınıfı bitirenler düzeyinde Denklik Belgesi olanlar Açık Öğretim Ortaokulu'na kayıt yaptırabilir

§  Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programında sınavlar ne zaman, nasıl ve nerede yapılır?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı sınavları, merkezi sistemle her öğretim yılı için belirlenen sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak yapılır.

§  Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı sınavlarına Türkiye'de girilebilir mi?

§  Açıkög?retim Ortaokulu Batı Avrupa Programına kaydolup, sınav tarihlerinde zorunlu nedenlerle Türkiye' de bulunacak olanlar, sınav tarihinden 45 gün önce mazeretlerini bildiren dilekçelerini  Köln İrtibat Bürosuna göndermesi gerekiyor Sınav yeri değişikliği sadece o dönem için geçerli olduğundan devam eden dönem için tekrar sınav yeri değişikliğini bildirmesi gerekmektedir.

§  Türk vatandaşı olmayanlar da Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programına kayıt yaptırabilir mi?

§  Türk vatandaşı olmayanlar kayıt şartlarını yerine getirerek Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı kayıt yaptırabilir.

§  Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı için nereye başvuru yapılır?

funduszeue.info  web adresi üzerinden  Köln'de bulunan Batı Avrupa Bürosu ile iletişime geçerek başvuru yapılabilir. Köln bürosu Tel: 51 10 47  

§   

·         Orta Doğu Programı

§  Açık Öğretim Ortaokulu Orta Doğu Programı nedir?

§  Orta Doğu Programına kimler başvurabilir?

§  Orta Doğu Programında sınavlar ne zaman, nasıl ve nerede yapılır?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Orta Doğu Programı sınavlarına Türkiye'de girilebilir mi?

§  Orta Doğu Programı için nereye başvuru yapılır?

§  Türk vatandaşı olmayanlar da Açık Öğretim Ortaokulu Orta Doğu Programına kayıt yaptırabilir mi?

·         Balkanlar Programı

§  Açık Öğretim Ortaokulu Balkanlar Programı nedir?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Balkanlar Programına kimler başvurabilir?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Balkanlar Programında sınavlar ne zaman, nasıl ve nerede yapılır?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Balkanlar Programı için nereye başvuru yapılır?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Balkanlar Programı sınavlarına Türkiye'de girilebilir mi?

§  Türk vatandaşı olmayanlar da Açık Öğretim Ortaokulu Balkanlar Programına kayıt yaptırabilir mi?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası