santral yurt / Login • Instagram

Santral Yurt

santral yurt

Studio Santral Yurtları

Ofis projesini anlatıyor:

"Proje arsası, Bilgi Üniversitesi Silahtarağa Kampüsü'nün sınırlarını oluşturan mevcut Fil Köprüsü Caddesi üzerinde yer almaktadır. Arsanın kuzeyinde Alibeyköy Deresi, güneyinde Bilgi Üniversitesi Kampüsü, doğusunda Kazım Karabekir Caddesi, batısında Fil Köprüsü, Silahtarağa Caddesi ve Alibeyköy Deresi yer almaktadır. Bölge, içinde m² lik geniş düzlük arazi üzerinde kurulmuş olan Türkiye'nin ilk elektrik santrali Silahtarağa Elektrik Santrali'nin de bulunduğu, tarihî değer taşıyan bir endüstri bölgesidir. Bu nedenle proje arsasında, makine ve kazan daireleri, idare binaları, ofis trafo merkezleri, lojmanlar, lokal, atölyeler ve depolar bulunmaktadır. Arazinin güney bölgesindeki santralde çalışan görevlilerin yaşama, dinlenme ve sosyal aktiviteleri için ayrılmış olan alanda, funduszeue.info Mimarlık Dönemi'nin izlerini taşıyan lojman binaları bulunmaktadır. Kampüsün yakın çevresinde, tüm İstanbul dokusunda fazlasıyla karşılaştığımız niteliksiz konut dokusu yer almaktadır.

İmar planında karar verilen m'ye 20m'lik parsel boyutları, bina kütlesinin ince uzun bir dikdörtgen olmasını zorunlu kılmıştır. Blok etkisi, yakın çevresindeki doku ve tarihî binalar göz önünde bulundurularak; dikeyde kendini tekrar eden kat bahçeleri ile kırılmıştır. Lojman Binası ve eğitim binalarının yaklaşık 50m olan blok boyları, m uzunlukta olan binanın 3 kat bahçesi ile bölünmesinde ve en uzunu 42m olmak üzere 4 parça olarak algılanacak şekilde tasarlanmasında belirleyici olmuştur.

Fil Köprüsü Caddesi'nden Rezidans Binası ile görsel bağlantının kurulması ve Bilgi Üniversitesi Kampüsü ile oluşturulacak fonksiyonel bağlantı, bina kütlesinin Bilgi Üniversitesi eğitim binaları ile karşılaştığı noktada, büyük bir meydan yapılması kararını tetiklemiştir. Zemin katta oluşturulan 20x10m genişliğindeki alan, hem bina girişlerini vurgulamaktadır hem de binanın önü ve arkası arasında bir geçiş sağlamakla birlikte, cadde girişinden bakıldığında arka tarafta kalan tarihî binanın rahatça algılanmasını sağlayacak görüş ve açıklıktadır. Yönetmelikler gereği, yangın için kurulması gereken bağlantı, görsel sürekliliği devam ettirmesi amacıyla, 1. katta cam bir köprü ile kurulmuştur.

Bina bitişlerini vurgulamak amacıyla, binanın yan bölümlerine öğrencilerin nefes alabilecekleri kat bahçeleri yerleştirilmiştir. Arazinin jeolojik raporları ve statik gereksinimler göz önünde bulundurularak, taşıyıcı sistemin çelik olması kararlaştırılmıştır.

Cephedeki doluluk boşluk analizleri, malzeme kararları, imar durumu ve fonksiyonel gereksinimler doğrultusunda, her odanın ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde cephe karakteri oluşturulmuştur. Bu durumda pencerelerde söveler kullanılmış, cephedeki ritim ve asimetriyle mevcut doku ile bağ kurulmuştur."

Santral Kız Öğrenci Yurdu

İstanbul’da yaşayan üniversite öğrencilerin gerek maddi, gerek ise maneviyatına dayalı olarak oldukça zorluk çektikleri bir şehir yapılandırılmasına sahiptir. Bir noktadan bir diğer noktaya gidebilmek için birden fazla otobüs değiştirilme konusu bile sıklıkla karşılaşılan bir durum halinde. Bu duruma dayalı olarak üniversite öğrencilerinin üniversitelerine yakın olan özel yurtlar üzerine araştırma yaparak az bir mesafe aralığı olan yurtlara yerleşmektedir. Bu konu üzerine Bilgi Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi(Sadabat Kampüsü), Bezmi Alem Üniversitesi(Eyüp Yerleşkesi)’ne ait bir öğrenciyseniz, bu kapsamda sizlere Santral Kız Öğrenci Yurdu’nu önermekteyiz.

Santral Kız Yurdu Odalarının Özellikleri Nelerdir?

  • 7/24 sıcak su imkanı
  • Tek ve çift kişilik özel odalar
  • Her mevsim kullanılabilir klima
  • LCD Televizyon
  • Ortopedik yataklar
  • Mini dolap
  • Çalışma masası

Santral Kız Yurdu Ne Kadar Güvenli?

Yurt binası gece ve gündüz olmak üzere güvenlik görevlileri tarafından yurt içinde ve dışında oluşabilecek her türlü duruma karşın özel eğitimli personeller tarafından güvenlik üst düzeyde sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra 24 saat kapalı devre olarak kamera sistemi ile 7/24 kayıt altına alınmaktadır. Eyüp özel kız yurtları arasında güvenlik konusunda oldukça tedbirli olan Santral Kız Yurdu, tüm bunların yanı sıra tam bir güvenlik oluşması adına parmak izi sistemi ile yurtta kalan öğrencilerin parmak izi ile yurt kapısından giriş yapabilmektedirler.

Santral Kız Yurdu’na Yakın Olan Üniversiteler Hangileri?

İstanbul/Eyüp’te bulunan Santral Kız Yurdu, Bilgi Üniversitesine metre, Haliç Üniversitesine kilometre ve Bezmi Alem Üniversitesi(Eyüp Yerleşkesi)’ne ise yaklaşık metrelik bir mesafede yer almakta. Bilgi Üniversitesine yakın olan kız yurtları arasında en az mesafeye sahiptir.

Santral Kız Yurdu’nun İmkanları Nelerdir?

  • Tamamen Santral Kız Yurduna ait ücretsiz özel servis imkanı
  • Sağlıklı, hijyenik ve lezzetli açık büfe kahvaltı imkanı (ücretli)
  • Binanın her katında sorunsuz ve kesintisiz Wİ-Fİ kablosuz internet imkan bulunmaktadır.
  • Santral Kız Yurdu’na ait özel teras ve meyve bahçesinde yetişen çok çeşide sahip meyveler yer almaktadır.
  • Öğrencilere ait veya konuklara ait ücretsiz kullanabilecekleri otopark hizmeti
  • Öğrencilere ait çamaşırları yıkamakta olan personel bulunmakta, bunun yanı sıra öğrenciler dilerlerse kendileri de ücretsiz sunulan çamaşır makinesi odasında çamaşırlarını yıkayabilmektedirler.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası