doğal parfüm nasıl yapılır alkolsüz / Mis Gibi Kokmak Sanıldığı Kadar Kolay mı: Parfüm Nedir ve Nasıl Yapılır?

Doğal Parfüm Nasıl Yapılır Alkolsüz

doğal parfüm nasıl yapılır alkolsüz

Evde doğal parfüm ve deodorant nasıl yapılır?

Tenimiz gün boyunca pek çok zararlı maddeye maruz kalıyor. Deodorantların içerisinde bile ne gibi maddeler kullanıldığını çoğunlukla bilmiyoruz. Organik yiyeceklerin, eşyaların ve makyaj malzemelerinin çoğaldığı bu zamanlarda aslında siz de evde, organik yiyecekler hazırladığınız gibi parfüm ve deodorantlarınızı yapabilirsiniz. Sizde birbirinden farklı baharatları, tohumları ve çiçekleri kullanarak parfüm ve deodorant yapmaya başlayın!


Gül kokulu parfüm tarifi

  • 30 gram gül suyu
  • 3,5 tatlı kaşığı lavanta yağı
  • 25 gram karanfil yağı
  • mililitre etil alkol

Etil alkolden cam bir kaba, az miktarda alıp bunu lavanta ve karanfil yağlarıyla birlikte iyi bir şekilde karıştırmalısınız. Sonra üzerine alkolün geri kalan kısmını ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak gül suyunun tamamını ekleyip karıştırdıktan sonra cam bir şişeye alıp iyice çalkalayın. Şişenin ağzını sıkıca kapatıp, güneş görmeyen bir yere, yaklaşık 6 hafta dinlendirin. Bu süre bittikten sonra parfümünüzü rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Yaseminli deodorant tarifi

  • 2 Çorba kaşığı badem yağı
  • 1 çorba kaşığı pudra
  • 3 damla yasemin

Elde ettiğiniz harika kokusu olan bu doğal deodorantı minik bir cam kolonya şişesine koyun ve kullanacağınız zaman çalkalayıp bir iki damla damlatarak kullanın.


Okaliptüslü deodorant tarifi

  • 1/4 su bardağı cadı fındığı suyu
  • 25 damla limon esansı yağı
  • 25 damla okaliptüs esansı yağı

Cadı fındığı bitkisi, anti-enflamatuar ve antioksidan özellikleri sayesinde kötü kokulara neden olan bakterilerin ortsya çıkmasını önler ve cilt lekelerinin gidermeye yardımcıdır. Listedeki malzemeleri temiz bir sprey kutusuna boşaltın ve iyice sallayarak karıştırın.


Lavanta suyu ve sirke deodorantı tarifi

  • 15 damla lavanta esansı yağı
  • 1/2 su bardağı elma sirkesi
  • 1 lavanta sapı
  • 1 su bardağı su

Anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olan lavanta ve sirke kötü kokuların oluşumunnu engeller. Ancak sirkenin cilde direkt uygulanması sebebiyle tahriş oluşabilir. Bu nedenle su ile seyrelerek kullanmanız çok önemlidir.


Sirke ve lavanta yağını temiz bir kapta karıştırın. Lavanta sapını iyici yıkadıktan sonra bu karışıma ekleyin. 10 saat bekletin ve ardından kullanıma hazır.


Beyaz killi deodorant tarifi

  • 50 gram kabartma tozu
  • 25 ml hindistan cevizi yağı
  • 50 gram beyaz kil
  • 10 damla nergis esansı yağı

Beyaz kil ve nergis yağı birlikte kullanıdığında ciltteki toksinleri emme ve enfeksiyonları iyileştirebilme özelliği gösterir.


Malzemelerin hepsini bir kavanozda homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Serin ve karanlık yerde muhafaza edin. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı 1 yıl kadar süreyle kullanabilirsiniz.


Kabartma tozu ve mısır nişastası deodorantı tarifi

  • 1/2 su bardağı kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 10 damla biberiye yağı

Kabartma tozu antibakteriyel özelliğe sahiptir. Hindistan cevizi yağı, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve cildi nemlendirir. Biberiye yağı ise cildinize esneklik kazandırır ama başka aroma ile değiştirebilirsiniz. Tüm malzemeleri temiz bir kapta macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Kullanırken, cildinize sürdüğünüzde emilmesi için biraz bekleyin.


Doğal Roll On Ve Deodorant Nasıl Yapılır? Uzmanlardan Ev Yapımı Tarifler

Parfüm, deodorant ve roll on gibi kokuları satın almak yerine kendiniz yapmaya ne dersiniz? İşte Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya ve diğer uzmanlar tarafından tarifi verilen verilen ev yapımı alkolsüz doğal tarifler;

Sual: Bugüne kadar kullandığım parfüm ve deodorantlar tenimde hep tahriş yaptı. Bu yüzden parfüm ve deodorantlarımı artık kendim yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim bana yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP

Güzellik Ve Bitki Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (İki çorba kaşığı pudra, bir çorba kaşığı bademyağı, beş damla lavanta yağı, beş damla yasemin yağı ve bir limon kabuğu rendesini karıştırın. Karışımı bir kutuya koyun. Terlediğinizde bir pamuk yardımıyla sürün.)

Sual: Parfümümü evde kendim hazırlamak istiyorum. Bana hem ekonomik hem de hoş kokulu bir parfüm tarifi verir misiniz?

CEVAP

Güzellik Ve Bitki Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: ( gram saf su, 25 gram alkol ve 1 tutam lavantayı karıştırın. Bu karışımı bir cam şişenin içine koyun. Soğuttuktan sonra içine 3 damla lavanta çiçeği yağı katın. Parfümünüz kullanıma hazırdır.)

Sual: Parfüm kullanmayı çok sevmiyorum. Evde yapabileceğim doğal parfüm tarifi verir misiniz?

CEVAP

Güzellik Ve Bitki Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: ( mililitre suyu kaynattıktan sonra 1 su bardağı yüzde 50 alkol içeren alkol, 25 damla gül yağı, 15 damla limon yağı, 6 damla çuhaçiçeği yağı, 6 damla portakal yağı ve 1 damla sedir yağıyla karıştırın. Bu karışımı koyu renkli bir şişenin içine koyun. Günde 2 kez çalkalayarak 1 hafta bekletin. 4 hafta dinlendirin ve küçük şişeye bölün. Buzdolabında muhafaza ederek 2 ay kullanabilirsiniz.)

Sual: Sıcak yaz günlerinde mis gibi kokmamı sağlayacak, evde kolayca hazırlayabileceğim, hafif bir kokuya ihtiyacım var. Bana bitkisel bir deodorant tarifi verir misiniz?

CEVAP

Güzellik Ve Bitki Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (2’şer damla karanfil, lavanta ve yasemin esansını 10 miligram bademyağıyla karıştırın. İsterseniz içine 1 tatlı kaşığı da pudra katın. Bu karışımı bir şişenin içine koyun ve ihtiyaç duyduğunuzda bir pamuk yardımıyla koltuk altlarınıza sürün.)

Doktor Ender Saraç’dan Doğal Roll On Tarifi

  1. Himaleya tuzu
  2. Şap
  3. Lavanta yağı veya Gül yağı

Bir tatlı kaşığı himalaya tuzu, yemek kaşığı su ve diğer malzemeleri karıştırın.  Doğal roll onunuz hazır.

Doktor Feridun Kunak’dan Doğal Deodorant Tarifi

  1. 2 Fincan gül Suyu
  2. 1 Şişe Maden Suyu
  3. 1 Tatlı Kaşığı Yasemin Yağı
  4. 1 Çay Kaşığı Karbonat

Yukarıda belirtilen malzemeleri bir kasenin içerisine sırasıyla ilave edelim. Karbonat kesinlikle terlemenin önüne geçen bir maddedir. Bu yüzden tarifin en başında yerini almaktadır. Karışımın içerisinde iyice çözünmesi için güzelce karıştırın. Yasemin yağı zorunlu değildir elinizde mevcutsa gül yağı ya da lavanta yağı da koyabilirsiniz. Daha sonra sprey tarzında olan bir şişenin içerisine karışım aktarılır ve gönül rahatlığıyla kullanılmaya başlanılabilir. Ayrıca, aynı miktarda maden suyu, hindistan cevizi yağı, mısır nişastası, karbonat ve lavanta yağı ile farklı kokuda deodorant elde edebilirsiniz. Bu tarifler sayesinde hem sağlıklı deodorant kullanmış olacaksınız hem de , kötü ter kokularına elveda demiş olacaksınız.

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan Doğal Parfüm Deodorant Tarifi

  1. 7 yaprak taze nane
  2. 5 yaprak taze fesleğen
  3. 1 çay kaşığı okaliptüs yağı
  4. 1 çay kaşığı papatya yağı

Hazırlanışı

Taze nane yaprağını elinizde biraz sıkın fazla değil sadece kokusu biraz dışarı çıksın diye. Aynı işlemi fesleğen yaprakları için de uygulayın. Ardından 1 bardak suyun içine atın ve 5 dakika kaynatın. Süzün ve içine papatya ile okaliptüs yağını damlatıp cam bir şişeye koyup buzdolabında saklayın.

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan Doğal Parfüm Deodorant Tarifi

  1. Yarım çay bardağı gül yaprağı
  2. Yarım kahve fincanı etil alkol
  3. 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  4. 1 tatlı kaşığı kuru nane
  5. 2 tane karanfil
  6. 1 yemek kaşığı badem yağı

Hazırlanışı

Gül yapraklarını 7 gün boyunca alkolün içine koyun ve bekletin. 1 bardak suyu kaynatın ardından içine portakal rendesini, kuru naneyi ve karanfili atıp  12 saat bekletin ve süzün. 1 hafta alkolde bekletilen gülün içine dökün. Hazırlanan parfümü cam şişeye doldurun yağı ekleyin ve buz dolabında saklayın.

Güzellik Uzmanı Pervin Bulgak’dan Doğal Parfüm Deodorant Yapımı

  1. 50 ml etil alkol
  2. 10 damla sandal ağacı yağı
  3. 3 damla gliserin
  4. 5 damla bergamut yağı
  5. 3 damla lavanta esansı

50 ml etil alkol, içerisine 10 damla sandal ağacı yağı, 3 damla gliserin, 5 damla bergamut yağı, 3 damla lavanta funduszeue.infoıktan sonra 2 gün soğuk bir yerde beklettikten sonra kullanın.

Güzellik Uzmanı Seda Sakacı’dan Doğal Deodorant Tarifi

  1. 10 yemek kaşığı melisa çayı
  2. 1 yemek kaşığı maden suyu
  3. 1 yemek kaşığı gül suyu
  4. 4 damla adaçayı yağı
  5. 3 damla limon yağı
  6. Sıcak su

Melisa çayını sıcak suyun içine koyup demleyin. Diğer malzemeleri karıştırıp sprey bir şişe içine koyun deodorantınız hazır. Böylece koltuk altınızda güvenle kullanabileceğiniz bir deodorant elde etmiş oluyorsunuz.

Güzellik Uzmanı Şems Aslan’dan Doğal Deodorant Tarifi

  1. 1 su bardağı soda
  2. 1 çay kaşığı karbonat
  3. 10 damla limon yağı

Tüm malzemeleri karıştırın deodorantınız hazır.

Güzellik Uzmanı Şems Aslan’dan Doğal Roll On Tarifi

  1. 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  2. 2 yemek kaşığı karbonat
  3. 2 yemek kaşığı nişasta
  4. 1 çorba kaşığı kil
  5. 10 damla gül yağı

Tüm malzemeleri karıştırın. 1 saat bekletip roll onunuz hazır.

Evde Gül Suyu Nasıl Yapılır? En Güzel Ve Yapımı Kolay 3 Gül Suyu Tarifi Tıklayınız

Ter Kokusu Nasıl Önlenir, Ter Kokusuna Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözüm Tıklayınız

Evde Gül Yağı Yapımı Ve Gül Yağının Faydaları Tıklayınız

Evde Kalıcı Parfüm Yapmak Mümkün müdür?

Evde Kalıcı Parfüm Yapmak Mümkün müdür?

Doğal esanslar ya da çiçekler kullanarak evde parfüm yapmak artık mümkün. Peki evde kalıcı parfüm yapımı aşamaları nelerdir? Katı formda ya da vücut spreyi şeklinde doğal parfümler yapabilirsiniz. Rendelenmiş balmumu, zeytinyağı, badem yağı ya da jojoba yağı ve esans yağ, katı formda parfüm yapmak için gereken malzemeler arasında yer alıyor. Tüm malzemeleri gereken miktarda ısıya dayanaklı bir kaba alın ve benmari usulü eritin. Ardından farklı bir kaba alarak katılaşmasını bekleyin. Katı parfümünüz hazır.

Vücut spreyi formunda bir parfüm hazırlamak içinse su ve esans yağı kullanabilirsiniz. ml su ve en fazla 30 damla esans yağıyla kalıcı bir koku elde edebilirsiniz. Su yerine çeşitli taşıyıcı yağlar da kullanabilirsiniz. Fakat taşıyıcı yağlarla hazırlanan ev yapımı parfüm çeşitlerinin kıyafetlere temas etmemesi gerekir. Bunun için kulak arkası, dirsek ve bilek gibi bölgelere uygulama yapabilirsiniz. Turunçgil, vanilya, sedir ağacı yağı, lavanta ve menekşe ev yapımı parfümlerde en çok tercih edilen esanslar arasında yer alıyor. Evde erkek parfümü için baharat esanslarını ya da biberiye ve sandal ağacı gibi keskin kokuları tercih edebilirsiniz.

Evde Parfüm Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

Evde Parfüm Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

“Ev yapımı parfüm nasıl yapılır?” gibi sorular kullanıcıların kafasını kurcalıyor. Ev yapımı parfümler, doğal içerikleri sayesinde cildinize zarar vermez. Kullanılan taşıyıcı yağ bazları ise cildi nemlendirerek kuruluk ve dökülme gibi istenmeyen deri rahatsızlıklarının oluşmasını engeller. Kişiye özel hazırlanan ev yapımı parfümler içeriğinin belirlenebilmesi sayesinde alerjik reaksiyon oluşumunun da önüne geçer. Evde doğal parfüm yapımı için gereken malzemeler ise şu şekilde sıralanabilir: Katı parfümler için ısıya dayanıklı kap, taşıyıcı yağlar, esanslar ve balmumu gerekir. Sıvı formlu parfümler içinse süzgeç, esans, alkol, steril su, karıştırma kabı ve boş parfüm şişesine sahip olmalısınız. Evde parfüm yapımı alkolsüz çeşitleri içinse vücut spreyi formunda su içeren doğal karışımlar hazırlayabilirsiniz.

Gerçek çiçek parçaları kullanarak da kalıcı bir parfüm elde etmek mümkün. Çiçek yapraklarını ve alkolü bir kap içerisinde karıştırarak bir gün bekletin. Ardından karışımın içerisine steril suyu ekleyin. Elde ettiğiniz yeni karışımı süzün ve yeni bir kaba aktarın. Bir hafta serin ve karanlık bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Parfümünüz kullanıma hazır. Dilerseniz kullanmadan önce içerisine esans yağları da damlatabilirsiniz. Her kullanımdan önce çalkalamayı unutmayın.

Evde Parfüm Yapma Seti

Evde Parfüm Yapma Seti

Tüm malzemeleri temin etmek ve adımları uygulamak kimi zaman zahmetli bir hal alabiliyor. Parfüm yapımı için özel olarak tasarlanmış evde parfüm yapma seti kullanarak doğal parfümünüzü kolaylıkla elde edebilirsiniz. Peki set içerisinde neler yer alıyor? Parfüm yapma setleri doğal kokulara kolay ulaşım imkanı tanıyor. Parfümün içeriğinin doğal olmasıysa cilt yüzeyinde oluşabilecek tahrişleri engelliyor. Parfüm yapma setlerinin içerisinde saf parfüm esansı, etil alkol, fiksatör, saf su ve cam parfüm şişesi bulunuyor. Evde erkek parfüm yapımı için de bu seti tercih edebilmek mümkün oluyor.

Parfüm yapımına ilk olarak esans ve alkol karıştırılarak başlanıyor. Bu adımda malzemelerin iyice çözünmesi gerekiyor. Ardından karışıma fiksatör ekleniyor ve iyice çalkalanıyor. 3 malzemeli bu karışımı 5 gün boyunca nemsiz ve karanlık bir ortamda bekletebilirsiniz. Son adım ise saf suyun eklenmesi. Tüm malzemeler karıştıktan sonra doğal parfümünüzü 2 gün daha bekletmelisiniz. Ardından parfümünüz kullanıma hazır. Doğal ve kimyasal içermeyen parfümünüze hemen ulaşmak için gerekli ürünleri Trendyol’dan sipariş edevilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası