lor ile yapılan tatlılar / Lor Peynirli En Leziz 27 Farklı Tarif - Nefis Yemek Tarifleri

Lor Ile Yapılan Tatlılar

lor ile yapılan tatlılar

Lor Peynirli En Leziz 27 Farklı Tarif

Lor Peynirli En Leziz 27 Farklı Tarif Tarifi

Kendine has ekşi, hafif sulu tadıyla börek harçlarına en fazla eklenen peynirdir, lor peyniri!

Bir çok hamur işi tarifte peynir çeşitleriyle veya tek başına harç olarak kullanılabilir. Onunla hazırlanan kahvaltılıklar ise farklı çeşitlerde olabilir. Lor peynirli salata, lor peynirli lokmalık lezzetler, lor peyniri mezesi çok güzel aperitifleri arasındadır. Hatta lor peyniri ile şerbetli tatlı ve lorlu kurabiye bile yapılır.

Bu kadar sağlıklı, her tarife uyum sağlayan bu peynirin hem de böylesine ekonomik olması herkese daha ne olsun dedirtir. Tatlısından, kahvaltılık tarifine ve değişik börek yapımına kadar lor peyniri ile neler yapılır neler! diye düşünen herkesle lor peynirli tarifler listesinde buluşuyoruz. Listenin sonundaysa bonus olarak lor peyniri yapımı var.

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Arnavut Böreği Tarifi (videolu)

Mihriban karga
Elde Açma Arnavut Böreği Yapımı (videolu)

Maydonoz ve dereotuna çok yakışan lor peynirini ıspanakla harmanlamayı denediniz mi? Her tür börek yapımında kullanılan bu iç, sanki en çok da arnavut böreğine yakışıyor. Maharetli ellerde harika tatlar ortaya çıkaran tarifiyle arnavut böreği yapımı burada!

Tarif için: Arnavut Böreği Tarifi (videolu)

#2 Nefis Girit Ezmesi (videolu)

Nuran&#;ın mutfağı♨️
Nefis Girit Ezmesi (videolu) Tarifi

Lor peyniri ile tariflere nefis bir Girit mezesi ile devam ediyoruz. Biraz yağlı peynir, biraz lor, bolca yeşillikler ve cevizle ekmeğe sürmeye doyamayacağınız kadar leziz tarifi Girit ezmesi için tıklayınız.

Tarif için: Nefis Girit Ezmesi (videolu)

#3 Zeytinli Üçgen Poğaça

Gizem Koşucu
Zeytinli Üçgen Poğaça Tarifi

Bu seferki poğaça içi sanki hafif bir kahvaltı lezzeti sunuyor yiyenlere! İçinde zeytin ve lor peyniri oluşuyla diğer poğaçalardan biraz farklı bir tada bürünen bu poğaçanın hem görünümü hem tadı çok leziz oluyor.

Tarif için: Zeytinli Üçgen Poğaça

#4 Kahvaltılık Peynir Topları

Yeliz&#;in Tatlı Mutfağı
Kahvaltılık Peynir Topları Tarifi

Lor peyniri ile yapılan tariflerden çok nefis bir atıştırmalığa, sanıyoruz kimse hayır demez. Bu sağıklı peyniri özellikle de çocuklara yedirmenin yolu bu nefis peynir toplarından geçer, bizden söylemesi!

Tarif için: Kahvaltılık Peynir Topları

#5 Sodalı Buzluk Böreği (Videolu)

Sevgili Mutfagim
Sodalı Buzluk Böreği (Videolu) Tarifi

Rulo şeklinde sararak buzluğa atabileceğiniz her ihtiyacınız olduğunda elinizin altında bulunacak tariflerden biri; buzluk böreği! Sararken içine lor peyniri, kaşar ve dilerseniz maydanoz ekleyebileceğiniz bu böreği denediğinizde, tadından çok memnun kalacaksınız.

Tarif için: Sodalı Buzluk Böreği (Videolu)

#6 Pileli Börek

Canan Talay
Pileli Börek Tarifi

Böreklerin vazgeçilmezi lor peynirini, bazen biraz yağlı peynirle, bazen de sadece maydonozla tatlandırarak kullanabiliriz. Her iki haliyle de çok leziz olan bu iç harcıyla böyle farklı şekil vererek pileli börek yapabilirsiniz. Aslında yapımı çok basit olan tarifine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Pileli Börek

#7 Cheesecake Tadında Lor Peynirli Kakaolu Tart

Melek
Cheesecake Tadında Lor Peynirli Kakaolu Tart Tarifi

Lor peyniri tarifleri içinde tatlıların da yer aldığından bahsetmiştik. O halde cheesecake yapıyoruz. Cheesecake yaparken kullanılan peynir yerine lor kullanırsak tadı nasıl olur? derseniz bu tarif tam aradığınız yanıt olabilir. Tadı cheesecake, görünümü tart olan bu tatlı tarifi için tıklayınız.

Tarif için: Cheesecake Tadında Lor Peynirli Kakaolu Tart

#8 Yalancı Boyoz Tarifi

Esra Atalar Birinci
Yalancı Boyoz Tarifi

Boyoz sevenlere pratik bir yapım şekliyle yalancı boyoz tarifi veriyoruz. Üzerine maden suyu dökerek saat kadar buzdolabında bekletilen bu tarifin iç malzemesi ise sadece lor peyniri! Merak ettiğiniz bu tarifin yapımı için evde yufka ve lor varsa sizi mutfağa alalım.

Tarif için: Yalancı Boyoz Tarifi

#9 Kahvaltılık Peynirli Lokma Börek

Canan Gunduz
Kahvaltılık Peynirli Lokma Börek Tarifi

Lor peynirli atıştırmalıklardan kahvaltıya hemen hazırlanabilecek lokma böreği! Kek hamurundan daha koyu yapılan karışımın, lokma pişirir gibi yağda kızartıldığı bu tarifini çok beğeneceksiniz.

Tarif için: Kahvaltılık Peynirli Lokma Börek

#10 Patatesli Rulo Börek Tarifi

Dilek Es Perktas
Patatesli Rulo Börek Tarifi

Şimdi sırada patatesli rulo harcında lor ve kaşar peyniri bulunan güzel bir börek tarifi var. Hazırlanan rulolardan kesilerek hazırlanan bu böreğin görünümü kadar tadı da güzel oluyor. Lezzetiniyse herkese ısrarla tavsiye ederiz.

Tarif için: Patatesli Rulo Börek Tarifi

#11 Kahvaltılık Peynir Salatası

Yasemin Atalar
Kahvaltılık Peynir Salatası Tarifi

Sağlığına ve damak zevkine düşkün herkesin lor peynirini çok sevdiğini biliriz. Peki böyle hafif ve lezzetli bir salataya lor peyniri eklense nasıl olur? Tadı enfes, doyurucu bu salata haftasonu kahvaltılarınızın garanti tarifi olmaya hazır!

Tarif için: Kahvaltılık Peynir Salatası

#12 Limonlu Lorlu Fit Pankek

Begüm Özgirgin
Limonlu Lorlu Fit Pankek Tarifi

Lor peynirli diyet tariflerden epey fit ve kalorisi düşük pankek tarifi! İçinde kullanılan lorun yağsız olması ve tam buğday ununun sağlıklı yanıyla diyet yapanlara ve sağlığına dikkat edenlere göre bu tarifi siz de denemelisiniz.

Tarif için: Limonlu Lorlu Fit Pankek

#13 El Açmasından Hiç Farkı Yok: Ispanaklı Börek (videolu)

Elif Atalar
El Açmasından Hiç Farkı Yok: Ispanaklı Börek (videolu) Tarifi

Şimdi size binlerce kişinin tarif defterine aldığı ve bir çok kişinin lezzetinden memnun kaldığı bir börek tarifi veriyoruz. Lor peynir ve ıspanak tadının birbirine çok yakıştığını bilenler bu tarifi mutlaka deneyeceklerdir!

Tarif için: El Açmasından Hiç Farkı Yok: Ispanaklı Börek (videolu)

#14 Kıymalı-Kuşbaşılı (Karışık) Ve Peynirli Pideler

gocebe_mutfak
Kıymalı-Kuşbaşılı (Karışık) Ve Peynirli Pideler Tarifi

Peynirin bol kullanıldığı her tarifin lor peyniri ile yapılabilmesi çok avantajlı çünkü epey ekonomik oluyor. Hamurunu ve içini evde kendiniz hazırlayabileceğiniz pidecilerde yediğiniz tadı aratmayacak bu tarifte bol bol lor var. Denemek isteyenler için tarifini hemen buraya ekleyelim.

Tarif için: Kıymalı-Kuşbaşılı (Karışık) Ve Peynirli Pideler

#15 Çıtır Ispanak Köftesi

Gizem Koşucu
Çıtır Ispanak Köftesi Tarifi

Lor peynirli yemeklerden ıspanak mücveri tadında çok sağlıklı bir tarif! Kolayca hazırlayacağınız lor peynirli ıspanaklı harçların kızartılmasıyla hazırlanan bu köfteleri siz de evinizde deneyebilirsiniz.

Tarif için: Çıtır Ispanak Köftesi

#16 Dızmana (Göçmen Böreği) (videolu)

Nesli&#;nin Mutfağı
Dızmana (Göçmen Böreği) (videolu) Tarifi

Trakya'nın meşhur dızmanası! Yan yana dizilen hamur toplarının içi bolca lor ile kapatılır. Üzerine sos dökülerek fırınlanan bu tarifin Göçmen Mutfağındaki yeri ayrıdır. Her misafire illa ki yapılır. Videolu anlatımıyla yapılışını öğrenmek isteyenleri dızmana tarifine davet ediyoruz.

Tarif için: Dızmana (Göçmen Böreği) (videolu)

#17 Muhteşem Pizza Poğaça (Pratik Pastane Usulü)

Nesli&#;nin Mutfağı
Muhteşem Pizza Poğaça (Pratik Pastane Usulü) Tarifi

Pastanelerde satılan ve herkesin tadını bildiği bu pizza poğaçalar evde de yapılabilir. Hazırlanan hamurdan koparılan parçaların lor peyniri ile doldurulduğu bu lezzeti tamamlamak için ise bir dilim domates ve bir parça yeşil biber yeterli oluyor!

Tarif için: Muhteşem Pizza Poğaça (Pratik Pastane Usulü)

#18 Lorlu Limonlu Baklava

Bi Tutam Mutfak (Ayşe Gül Oral)
Lorlu Limonlu Baklava Tarifi

Hazır baklavalık yufkayı lor peyniri ile sarıp pişirince geriye sadece şerbetlemek kalıyor. Anlatımı kadar yapımı da kolay olan bu tarif epey hafif ve tatlı isteğini çok güzel bastıran bir lezzette oluyor. Tarifi için buraya bakabilirsiniz.

Tarif için: Lorlu Limonlu Baklava

#19 Lorlu Biber Kavurması

Hamide Gür Çatak
Lorlu Biber Kavurması Tarifi

Lor peyniri ile yapılan yemekler kadar tok tutacak bir tarif var sırada! Hafif yağda kavrulan biberlere lor ekleyerek pişirilebilecek bu tarif doyurucu olduğu kadar da pratik! Dileyenlerin üzerine yumurta kırarak daha da lezzetlendirebileceği bu tarifi hemen buraya ekliyoruz.

Tarif için: Lorlu Biber Kavurması

#20 Çıtır Lorlu Poğaça

Ferhan Tekeli
Çıtır Lorlu Poğaça Tarifi

Lor peyniri yufka böreklerinin olduğu kadar poğaçaların da sevilen iç malzemesidir. Çıtır poğaça, içi lor peyniri, üzerine de çörek otuyla bir hayli leziz olur. Tüm sevdiklerinizle paylaşmak isteyeceğiniz leziz poğaçalar için size bu tarifi öneriyoruz.

Tarif için: Çıtır Lorlu Poğaça

#21 Lorlu Kurabiye

Canan Gunduz
Lorlu Kurabiye Tarifi

İsmini duyunca tadını merak ettiren bir tarif: Lorlu kurabiye! İçinde yarım kilo kadar lor peyniri kullanıldığı için güzel bir kalsiyum ve protein kaynağı olan bu kurabiyeyi çocuklara bol bol yedirebilirsiniz.

Tarif için: Lorlu Kurabiye

#22 Lorlu Peynirli Biber Dolması

Beceriklihatun
Lorlu Peynirli Biber Dolması Tarifi

Lor peyniri yemeklerinden nefis lorla doldurulmuş biber dolmaları! Lor peynirli börek içi hazırlar gibi hazırlanan iç harçla bu kez börek yapmayıp biber dolduruyoruz. Fırınlandıktan sonra tadına doyum olmayan bu yemeği beğeneceğinize eminiz.

Tarif için: Lorlu Peynirli Biber Dolması

#23 Kahvaltılık Lor Peyniri (Çökelek) Kavurması

Renkli Mutfak ( ŞULE )
Kahvaltılık Lor Peyniri (Çökelek) Kavurması Tarifi

İçinde yeşil biber, kapya ve bolca baharat bulunan lor peynirli kahvaltılık tarifi veriyoruz. Çökelek veya lor peynirinin kavrulmasıyla kahvaltılarınızda baş köşeye oturacak bir tada sahip! Bunu mutlaka denemeliyim diyen herkesi tarife bekleriz.

Tarif için: Kahvaltılık Lor Peyniri (Çökelek) Kavurması

#24 Peynirli Biber Turşusu

Emine Ayşe Karataşlı
Peynirli Biber Turşusu Tarifi

Lor peynirli biber turşusu yapımı için kolları sıvama zamanı! Lor ile doldurulan yeşil biberlerin bir hafta içinde renginin döndüğü ve yenmeye hazır olduğu bu tarifi sizlere de öneririz. Servis etmeden önce üzerine zeytinyağı da gezdirilince tadı bir harika oluyor.

Tarif için: Peynirli Biber Turşusu

#25 Lor Tatlısı

Hamide Şirin 2KVK
Lor Tatlısı Tarifi

Lor peyniriyle yapılan tatlılardan şerbetli bir tarif veriyoruz. Yoğurulurken fazla emek harcanmayan ve kolayca borcama dizilen bu tatlıların şerbetlendikten sonra tadına doyulmuyor. Pratik tarifine ulaşmak isteyen herkesi buraya bekleriz.

Tarif için: Lor Tatlısı

#26 Lorlu Yumurta

hüsniye şimşek
Lorlu Yumurta Tarifi

Tam bir sporcu yiyeceği; lor peynirli yumurta! Protein oranı zaten yüksek olan lor peynirine yumurta kırınca hem çok leziz hem de çok besleyici oluyor. Büyüme çağındaki çocuklara, kas yapan yiyecekleri tüketen sporculara önerilen bu tarifimize buradan bakabilirsiniz.

Tarif için: Lorlu Yumurta

#27 Evde Lor Peyniri Yapımı

Gamze ŞAHİN
Evde Lor Peyniri Yapımı Tarifi

Sütü limon ya da sirkeyle keserek lor peyniri yapması çok kolay! Sonrasındaysa hazırladığınız lor peynirleriyle börek, poğaça, atıştırmalık bir çok tarif yapabilirsiniz. Bu yöntem dışında evde yoğurt yaparken kesilen veya tutmayan yoğurtlarınızı da değerlendirme yöntemi olarak lor peyniri yapılabilir. Her iki haliyle de kesin tutan sonuçlar alabileceğiniz tarifini sizler için buraya bırakıyoruz.

Tarif için: Evde Lor Peyniri YapımıLor peyniri sıfıra yakın yağ oranı, kalsiyum ve protein açısından zengin oluşuyla diyet yapanların ve sporcuların yiyecekleri arasındaki yerini alır. Aslında diyet yapmasa bile sağlıklı beslenmeyi seven, damak zevkine düşkün herkes lor peynirini zevkle tüketebilir.

Süzme Yoğurtlu Hafif ve Kolay 45 Tarif

Sıvı Kremalı Tarifler: Tatlıdan Tuzluya 37 Çeşit

Beyaz Peynir Nedir? Besleyici 7 Muhteşem Faydası

Yöresel Peynir Çeşitleri - Farklı Bölgelerden 10 Peynir ve Özellikleri

Lor Peyniri Nasıl Yapılır? Faydaları - Kalori, Protein ve Besin Değerleri

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

Giriş Yap/Üye Ol

Peynir altı suyunun pıhtılaşması ile elde edilen lor peyniri, diğer peynir
çeşitlerine göre daha ekonomik, daha hafif ama aynı zamanda daha besleyici
bir özelliğe sahiptir. Yumurtadan daha yüksek protein içeriğine sahip olmasıyla
tokluk hissi kazanmak için birebirdir. Diyet listeleri için de börek içleri için de
uygun bir seçenek olmasıyla âdeta sihirli bir peynir çeşididir.
Yazımızın devamında lor peyniri sevenleri için birbirinden nefis tarifler derledik.
Siz de bu tarifler sayesinde lor peynirinden en güzel şekilde yararlanabilir,
sofranıza hem lezzet hem de sağlık ekleyebilirsiniz. İşte, lor peynirli 6 pratik
tarif…

1. Lor Peynirli Patatesli Gözleme

Canınız nefis bir gözleme çekti; fakat alacağınız kaloriden biraz çekiniyorsanız
bu tarifimiz size gelsin. Diğer peynirlere göre daha az yağ oranına sahip lor
peyniri kullanarak daha düşük kalorili, aynı zamanda leziz bir gözleme
tüketebilirsiniz. Nasıl mı? İşte, lor peynirli patatesli gözleme tarifi:
&#; Haşlanmış 1 orta boy patates, yarım su bardağı kadar lor peyniri, bir
tutam tuz ve bir tutam karabiberi karıştırıp ezin.
&#; 1 adet yufkayı bir tarafının ince kalmaması için üstünden ve altından içe
doğru katlayın.
&#; Yufkanın ortasına hazırladığınız iç malzemesini koyun.
&#; Kenar taraflarını elinizle ıslatıp sağ ve soldan kapatın ve elinizle kenar
taraflarına hafifçe bastırın.
&#; Gözlemeleri 1 yemek kaşığı zeytinyağında orta ateş üzerinde renkleri
biraz koyulaşıncaya kadar pişirin.

Patatesli Gözleme Tarifi

2. Lor Peynirli ve Fesleğenli Muffin Tarifi

Hafta sonu kahvaltıları için özel bir tarif arıyorsanız hem lor peynirli hem de mis
kokulu bu tarifimizi hemen deneyebilirsiniz. Pratik yapımıyla çabucak
hazırlanabilen, ev halkını derin uykulardan mis gibi fesleğen kokusuyla
uyandıracak nefis bir muffin nasıl yapılır işte tarifi:
&#; Fırınınızı önceden derecede ısıtın.
&#; 2 su bardağı un, yarım çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı kabartma tozu ve 2
çorba kaşığı kuru fesleğeni bir kapta karıştırın.
&#; Diğer bir kapta 1 adet büyük yumurtayı, 1 su bardağı sütü, ¼ su bardağı
zeytinyağını ve 1 su bardağı lor peynirini karıştırın.
&#; Kuru malzemelerin ortasını açıp ıslak malzemeleri dökün ve bir çatal
yardımıyla un parçaları kaybolana dek karıştırın.
&#; 12 adetlik muffin kabına kâğıt muffin kalıplarından koyup harcı
paylaştırın.
&#; derecede dakika pişirin.

&#; Sıcak ya da ılık olarak çay eşliğinde servis edin.

3. Lor Peynirli Pancar Ravioli Tarifi

Sağlık dostu iki seçeneğin tek bir tarifte buluştuğu bu lezzete bayılacaksınız!
Hazırsanız; kırmızı pancarın rengi, lor peynirin proteini birleşsin ve ortaya
sadece lezzetin galip geldiği bir sonuç çıksın. Sofranıza özellik ve renk katmak
için daha fazla geç kalmayın; işte lor peynirli pancar ravioli tarifi:
&#; Bir miktar pancarı haşlayın rendeleyin.
&#; Rendelediğiniz kısımdan 80 gr pancar ayırıp blenderdan geçirerek püre
haline getirin.
&#; Bir kabın içerisinde pancar püresi ile birlikte gram un, 2 yumurta, 1
tatlı kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı irmiği karıştırın ve gerekirse un ilavesi
yapıp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
&#; Yoğurduğunuz hamuru 30 dakika üzeri streçli bir şekilde buzdolabında
bekletin.
&#; Hamur buzdolabında beklerden iç harcı için yarım demet ince kıyılmış
maydanoz, gr lor peyniri, 35 gr toz parmesan, 1 çay bardağı kırık
ceviz, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiberi karıştırın.
&#; Dinlendirdiğiniz hamuru tezgâha alıp 2 parçaya bölün ve elinizde biraz
yuvarlayın.
&#; Hamurun 2 parçayı da eşit boyda oklava veya merdane yardımı ile bıçak
sırtı kalınlığına gelecek şekilde açın.
&#; İç harçtan bir çatal yardımı ile alıp aralarında bir oklava kadar boşluk
kalacak şekilde yerleştirin.
&#; Boş kalan alanlara bir fırça yardımı ile su sürün.
&#; Diğer hamurun üzerine bir fırça yardımı ile su sürün ve diğer harçlı
hamurun üzerine kapatın.
&#; Bastırdığınız her kare parçasını bir rulet yardımı ile kesin.
&#; Kaynar suya 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip makarnalarınızı
içerisine atın ve 6 dakika kadar pişirin.
&#; Piştikten sonra üzerine bir miktar tereyağı ve parmesan rendesi dökerek
servis edin.

4. Lor Peynirli Cevizli Erişte

Sırada yine makarna sevenlerini sevindirecek bir tarif var! Öğle ya da akşam
öğünlerinizi şık bir şekilde tamamlayacak bu nefis erişte, gücünü lor peyniri ve
cevizden alıyor. Siz de yapımı her zamanki gibi kolay ama bu kez daha sağlıklı
bir makarna tüketmek isterseniz içeriğiyle zengin bu tarifimizi hemen
deneyebilirsiniz. İşte; lor peyniri ve cevizin uyumuna doyamayacağınız nefis
makarna tarifi:

&#; İki su bardağı erişteyi iyice kavurun.
&#; Bol suda haşlayarak süzün.
&#; Bir yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp 50 gr ceviz
içini kavurun.
&#; Kavurduğunuz ceviz içini eriştelere ekleyip karıştırın.
&#; Son olarak gram lor peynirini de ilave ederek soğumadan servis
edin.

5. Lor Peynirli Çiğ Börek

Bol yağda kızarmış, çıtır çıtır bir çiğ böreği kim sevmez! Kahvaltılarda yer
aldığında güne güzel başlama sebebidir, çay sofralarında yer aldığında günü
güzelleştirme sebebidir. Her lokmasında kendine âşık eder, doyumu zor olur.
Siz de bugünkü sofranızda koca bir tabak çiğ böreğe yer vermek istiyorsanız
bolca lor peyniri buna çoktan hazır! İşte, lor peynirli çiğ börek tarifi:
&#; 2 su bardağı un, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırıp yoğurun.
&#; Hamuru 15 dk dinlendirin.
&#; Diğer yandan gram lor peyniri, yarım demet maydanoz, 1 tutam
karabiber, 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırın.
&#; Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oklavayla
açın.
&#; Açtığınız hamurların içine hazırladığınız iç malzemeden koyup yarım ay
şeklinde kapatın.
&#; Kızgın yağda pişirip soğumadan, yeşillikler eşliğinde servis edin.

6. Lor Peynirli Mücver Tost

Bu mücver başka mücver; kızartılmadan yapılıp lor peyniriyle süslenen, diyet
yapanı da değişiklik arayanı da pek memnun edecek bir mücver! İster
kahvaltıya isterseniz de akşam yemeğine hazırlayıp bayılarak tüketebileceğiniz
lor peynirli mücver tost nasıl yapılır, işte detaylar:
&#; 1 adet orta boy patatesi ve 1 adet orta boy sakız kabağını rendeleyip
sularını iyice sıkın.
&#; Daha sonra 1 yumurta, dilediğiniz kadar lor peyniri, dilediğiniz kadar
yeşil soğan, dereotu, maydanoz gibi yeşillikler ve dilediğiniz kadar
karabiber, kırmızı pul biber gibi baharatları ekleyip karıştırın.
&#; Daha sonra hazırladığınız karışımdan tabanına yağlı kâğıt serdiğiniz tost
makinesine ekleyin ve pişirin.
&#; Mücver tostunuz hazır, soğumadan afiyetle tüketin.

 

Lor Peynirli Tarifler: Lor Peyniriyle Yapılan 12 Nefis Tarif

Lor peyniri, peynir altı suyunun pıhtılaşmasıyla elde edilen bir mandıra ürünüdür. Çok yumuşak bir kıvama sahip olan bu peynir, kısa ömürlüdür. Tuzlu ve tuzsuz çeşitleri olan lor peyniri, hafif kıvamıyla böreklerde en çok tercih edilen peynir çeşitlerinden biridir. Kahvaltıda ve tatlı yapımında kullanımı da mümkündür. İşte, lor peyniri ile harikalar yaratabileceğiniz 12 değişik tarif:

  1. Ayvalık Salatası

ayvalık salatası

Şef Murat Bozok'tan lor peyniri, roka, ve cherry domates ile hazırlayabileceğiniz nefis bir salata tarifi. Ayvalık salatasını, özellikle yaz aylarında sofralarınızdan eksik etmeyin.

  1. Alanya Bohçası

alanya bohçası

Antalya'nın Alanya ilçesi ile özdeşleşen bu bohça, krep hamurunun maydanoz ve lor peyniri ile doldurulmasıyla hazırlanır. Dikkatli bir şekilde bağlanan bohçalar, misafirlere ikram edilebilir.

  1. Peynirli Ağzı Açık

peynirli ağzı açık

Afyon mutfağıyla özdeşleşen ağzı açık, misafir ağırlarken sunulan lezzetlerden biridir. Beyaz peynir, lor peyniri ve maydanoz ile hazırlanan ağzı açık tarifini, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Lorlu Yeşil Salata

lorlu yeşil salata

Ana malzemeleri vişne reçeli, lor ve salatalık olan lorlu yeşil salata, yaz aylarında hafif beslenmek isteyenler için idealdir. İsteğe göre yemeklerin yanında da servis edebilirsiniz.

  1. Lor Peynirli Kraker

lor peynirli kraker

Okurumuzdan gelen lor peynirli kraker, sağlık ve lezzetin bir arada olduğu bir tariftir. Diyet listelerine uygun olan lor peynirli krakerler, uzun süre tokluk hissi verir.

  1. Lor Peynirli ve Mantarlı Yufka Pay

lor peynirli mantarlı yufka pay

Kültür mantarı, krema ve lor peyniri ile hazırlanan bu tarif, hamur işi sevenlerin favorilerinden biridir. Porsiyonu yaklaşık kalori olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

  1. Lor Peynirli Poğaça

lor peynirli poğaça

Kahvaltı ve çay saatlerinde sunabileceğiniz nefis poğaça tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Ortalama dakika içinde sofralardaki yerini alan lor peynirli poğaçayı, susam ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Lor Peyniri Dolgulu Kabaklar

lor peyniri dolgulu kabaklar

Kabakların içinin oyulup lor ve parmesan peyniri ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, ortalama 40 dakika içinde sunulur. Hafifliği ile yaz aylarının favori tarifleri arasında yerini alır.

  1. Tatlı Lor Peyniri ve Kremalı Meyveli Turta

lor peyniri ve kremalı meyveli turta

Lor peynirini yalnızca tuzlu tariflerde değil, tatlı yapımında da kullanabilirsiniz. Çilek, kivi, şeftali, kayısı gibi meyvelerle süslenen turtaları küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz.

  1. Patatesli ve Lor Peynirli Börek

patatesli ve lor peynirli börek

İç harcı lor peyniri ve patates ile doldurulan yufkaları, rulo şeklinde sararak nefis bir börek elde edebilirsiniz. Dilerseniz gül veya sigara böreği şekli de verebilirsiniz.

  1. Lor Peynirli Tart

lor peynirli tart

Lor ve mascarpone peyniri ile doldurulan bu tart, damla çikolata ile lezzetlendirilir. Çay saatlerine çok yakışan lor peynirli tartı, beyaz çikolata ve meyveli soslarla daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

  1. Lor Peyniri

lor peyniri

Yukarıdaki tariflerde ve daha fazlasında kullanabileceğiniz lor peynirini evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 3 malzemeden oluşan lor peynirini, kahvaltıda sade bir şekilde de tüketebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Çökelek peynirli tarifler
  2. Profiterol tarifleri
  3. Kadayıflı tatlılar
  4. Pavlova tarifleri
  5. Vegan peynir tarifleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası